Home / Actualitate / Filelist.ro SECHESTRAT de Guvern

Filelist.ro SECHESTRAT de Guvern

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Mai 3, 2020

Filelist.ro SECHESTRAT de Guvern

Celebrul site de torente filelist.ro, partizan al liberului schimb de informație, a fost sechestrat de autoritatea care reglementează domeniile din România, la ordinul guvernului.

Fiind cu un pas înaintea cenzorilor, site-ul este acum disponibil pe filelist.io.

Istoria sitului de torente este una de 12 ani în care a făcut viața mai ușoară și mai ieftină internauților din România. Filme, seriale, aplicații plătite pe telefon, jocuri pe computer și console, programe în Windows și Linux încă se găsesc gratuit pe filelist.io. De dinainte să existe internetul, a existat pirateria. Ea nu va dispărea pentru că vrea Disney sau alte mega coroporații. Corporațiile se folosesc de escrocheria copyright infringementului ca să fure banii din reclamele la clipurile făcute de cetățeni privați în care apare conținut deținut de corporație. De asemenea, libera circulație a informațiilor este împiedicată prin închiderea siturilor și chiar arestarea administratorilor (cazul thepiratebay.org),  sub același pretext al legii copyright infrimgenent-ului.

Filelist a postat un comunicat pe noul URL în care au explicat faptul că nu au primit nici o somație înainte de închiderea site-ului.

Am vrea să vă oferim mai multe detalii legat de sechestrarea domeniului .ro, însă nu avem. Cât știți voi, atâta știm și noi. Din acest motiv am și amânat acest anunț, deoarece speram să apară ceva detalii între timp.

Nu a fost primit niciun takedown notice/DMCA, pur și simplu au dat jos domeniul în cursul zilei de ieri.

Legat de server, inca de la inceputul acestui site au fost luate toate masurile posibile pentru protejarea userilor. Insemnand că, chiar și dacă printr-o metodă sau alta autoritățile pun mâna pe server, sunt multiple sisteme de protectie si criptare pentru a preveni accesul la baza de date și/sau alte fișiere.

Ținem foarte mult la siguranța si anonimitatea utilizatorilor noștri, pe server oricum nu sunt stocate date personale. Nu ni s-a adus la cunoștință nicio acuzație și vom lupta în continuare pentru dreptul utilizatorilor noștri la libera exprimare și comunicare.

Am întrebat câțiva internauți ce părere au de această măsură luată de autorități împotriva filelist. Cum comentați această măsură?

Leonardo: Neamțu vrea să pună CNA pe youtube și de azi nu mai vrea nici să luăm vidyia, literalmente nazist. Bă, de revenit clar o să revină, dar ideea e că dictatura și-a dat arama pe față.

Flavius: Jegoșii ăia din guvern au intrat pe teren minat. Jos labele de pe filelist!!!

Bucovineanu: Pe fondul crizei, guvernele și-au arătat aluatul.

Claudiu: Hahaha, ei cred că ne pot opri? Sunt complet deconectați de realitate. Ce să comentez…nu mor caii când vor câinii. Pirat pe viață!

Nedland: Lol, au închis filelist.ro? Ce poponari, n-au ce face.

Chandra: Ideea e că autoritățile nu prea au jurisdicție asupra site-ului că vehiculează că e unitate străină de aia nu au putut decât să lovească domeniul de .ro și oricum dacă user data rămâne intact o să tot revină.

Viteazu: Părerea mea este că nu mai trăim în democrație, lucru pe care îl știam, dar acum este mult mai clar ca înainte.

Voievod: Mă face să mă simt furios, cum altcumva, Filelist a devenit parte din identitatea națională, la fel ca icoana în camera bunicii sau berea Bucegi.

Cabron:  Mulțumesc de întrebare Sterie, nu am mai folosit Filelist de mult timp. Nu prea mă interesează dacă este sechestrat sau nu.

Constantin: Sincer mă așteptăm să se întâmple asta de când am auzit că există Fielist.

Stoenică: Nici o părere, foloseam Filelist, dar din punct de vedere legal nu știu de ce ar trebui să mă simt atacat de mișcarea guvernului/

Carag: Piratez rar deci n-am ce zice decât un generic “nasol”.

3 comments

  1. Accesul la filelist.io se face numai pe baza de invitatie. Unde putem cere acces?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *