Home / Știrea zilei / Cine este Eduard Andi Manciu, omul care decide ce este “fake news” în Romania

Cine este Eduard Andi Manciu, omul care decide ce este “fake news” în Romania

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Mai 3, 2020

Răspuns lung:

Răspuns scurt: Un reporteraș de care nu a auzit nimeni, absolvent SNSPA, perindat pe la RealitateaTV, Evenimentul Zilei, B1TV, Mediafax, șef la comunicare în PNL (2015), participant la un «curs de comunicare strategică» organizat în Italia, apoi pus coordonator șef al «Grupului Pentru Comunicare Strategică». El “apreciază” ce este fake news și decide în consecință închiderea siturilor care nu urmează linia partidului informațiile oficiale.

Cine este Andi Manciu

5 comments

 1. Un jeg frustrat. Cred ca ajunge sa se uite in oglinda

 2. Cornel Dan Niculae

  Acest „coordonator şef“ al cenzurii din prezent, care închide publicaţii web-site, Andi Manciu, a fost direct implicat în campania pentru alegerile prezidenţiale din anul 2019 pentru Iohannis. Salariat al Partidului Naţional Liberal din anul 2015 pentru coordonarea comunicării (propagandei), în anul 2019 el a angajat contra cost campanii publicitare pentru candidatul partidului, Iohannis Klaus Werner. El era “unicul punct de contact” cu PNL al Lemon Studio, firmă de Internet care făcea campanie lui Iohannis, combătând prea adversă, în primele rânduri fiind dezvăluirile din Justiţiarul. Acum au combătut Justitiarul de tot. (Detalii Manciu/prezidentiale în articolul „Cum foloseşte Klaus Iohannis oamenii din stat ca să fie reales!“, în Liberatea din 6.11.2019, unde este numit, din greşeală, Adi Manciu, în loc de Andi.)
  Cei care l-au instruit în Italia pe Manciu în vara lui 2019, înainte de alegerile prezidenţiale din România, adică Konrad Adenauer Stiftung, este una din cele câteva fundaţii politice germane (finanţate de statul german), implicate în acţiunea de „Germandom“ (dominaţia germană în lume) şi care a fost din plin implicată în aducerea lui Iohannis la putere în România, inclusiv în 2014, când a ajuns prima oară preşedinte (am detaliat acest aspect, şi eu şi alţii, în Justiţiarul, publicaţie acum închisă de Manciu).
  Despre Germandom: „Eforturile actuale ale fundaţiilor [politice germane] Konrad-Adenauer şi Hanns-Seidel în România, se concentrează pe ofensiva economică germană şi reinstituirea hegemoniei germane în sud-estul Europei. Cel puţin atât timp cât Germania refuză să plătească datoriile sale din relaţiile de clearing din anii 30, România ar trebui să se apere împotriva tuturor încercărilor germane de influenţă în politica şi economie.“ Klaus Thorner, „Der ganze Südosten ist unser Hinterland“ – Deutsche Südosteuropapläne von 1840 bis 1945 /(„Întregul Sud-Est este Hinterlandul nostru – Planurile germane pentru Europa de Sud-Est 1840-1945“), Freiburg 2008.

 3. Din păcate lipsa de solidaritate a jurnaliștilor creează deja niște precedente periculoase pentru libertatea presei, mai ales pentru cea independentă, atât cât a mai rămas din ea. Trebuia mult mai multă implicare împotriva acestor samavolnicii, împotriva cenzurii, mai ales împotriva celei de ordin politic.

  • Incorect Politic

   Așa este, dar față de situatia din America unde chiar si presa alternativa, cat de cat independenta, a ajuns sa taca atunci cand unul de-al lor era cenzurat de frica sa nu fie si ei; La noi este o solidaritate si pentru ca in memoria colectiva cenzura a ramas proaspata, multi in viata azi au trait comunismul si stiu cum e sa iti fie ingradita libertatea, stiu de ce au crezut ei atunci ca fac Revolutie, stiu ca nu trebuie sa se ajunga din nou sa avem cenzura de tip stalinist. In Romania va avea efecte neasteptate experimentul neostalinist, s-ar putea chiar sa trezeasca la viata forte adormite de peste jumatate de secol. Cu curaj, inainte!

 4. De sub fustele pirandii
  Ce i-a dat frumoase nume,
  Inspumat, micutul Andi
  Capul gol si-arata-n lume…

  Care, contemplat la luna
  (Mai feeric sa se vada)
  Seamana leit c-o… pruna
  Buna de-aruncat in cada:

  Mare_ ca sa corespunda
  Soiului de faima plin
  Ce de-un timp la noi abunda,
  Numit_ochiul lui Dobrin;

  Ca-n oricare targ si-n sate,
  Din Segarcea pana-n Panciu,
  Tot rumanul sa constate
  Ce decaloteaza Manciu…

  De cand, plin de voie buna,
  Siturile el rameaza,
  Dupa cum din corn ii suna
  Azi Porcarul ce-l vegheaza;

  (Incat toti ce nu-si tin gura
  Sa nu-si poata face planul)
  Pana cand, uitand masura,
  Si-o-intalni el Capitanul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *