Home / Actualitate / Festival de Țigani și despre Justiție Socială în Cluj-Napoca – Începe propaganda “reparațiilor” pentru sclavia țiganilor

Festival de Țigani și despre Justiție Socială în Cluj-Napoca – Începe propaganda “reparațiilor” pentru sclavia țiganilor

Vlad Voicu
Incorect Politic
August 18, 2022

Festival de Țigani și despre Justiție Socială în Cluj-Napoca - Începe propaganda "reparațiilor" pentru sclavia țiganilor

Festival de Țigani și despre Justiție Socială în Cluj-Napoca – Începe propaganda “reparațiilor” pentru sclavia țiganilor

 

Avem un festival organizat de Istvan Szakats, ungur după nume, care coordonează și Radio Pata.

Un străin de neam ne vorbește despre justiție socială și reparații morale, începe propaganda pentru a da bani țiganilor sub forma “reparațiilor” pentru sclavie.

MonitorulCJ:

Khetane este primul festival al comunităților marginalizate din Cluj-Napoca ce își propune promovarea culturii romani ca demers de reparație morală și de justiție socială.

De asemenea, Khetane înseamnă „împreună” în limba romani, iar „Khetane aduce comunitățile împreună”, transmit organizatorii.

„Acesta nu este un festival de manele. Manelele sunt subiectul despre care se vorbește, dar este vorba despre mult mai mult. (…) Ca să putem să facem un festival de acest fel, noi am lucrat. Suntem în al 10-lea an în care lucrăm în Pata Rât. Încercăm să facem ca festivalul acesta să fie al comunității. Ideologia e: O comunitate culcată cu forța își afirmă prezența între comunitățile orașului. Cam despre asta este vorba în festivalul Khetane. Este o comunitate, oficial, de 2.500 de oameni, o comunitate care este făcută invizibilă cu forța, care a fost traumatizată și este retraumatizată zilnic. Oamenii aceștia nu aleg să trăiască acolo, ci au fost aruncați la gunoiul social”, a spus Istvan Szakats, coordonator al proiectului Radio Pata și organizator al festivalului, la conferința de presă de lansare a „Khetane”.

În cadrul festivalului Khetane nu vor fi doar concerte, ci și diverse evenimente precum: proiecții de film, o prezentare de modă, activități pentru copii, dezbateri (pe teme precum manelele sau justiție socială), câteva evenimente de tipul „TED de Pata”, expoziții și Marea Finală „Pata-Cluj Avem Talent!”.

La rubrica “Pata-Cluj Avem Talent!” la ce să ne așteptăm? La tineri țigănuși care-și afișează profesionalismul în extragerea de portofele din buzunarul trecătorilor? Sau va fi o demonstrație mai amplă despre sustrasul hainelor din magazine? Să ne așteptăm la o repriză de Alba-Neagra sau o rundă de ghicit în palmă?

Printre cei care vor concerta se numără Prințesa de Aur, Alex de Cluj și trupa IMPEX.

Organizatorii se așteaptă ca în fiecare zi de festival în care sunt concerte să participe în jur de 1.000 de persoane, iar în ultima zi în care nu vor fi concerte numărul să fie mai mic. Bugetul aproximativ al festivalului este de 70-80.000 de euro.

Bugetul festivalului de unde vine? Probabil din banii noștri, prin primăria sau consiliul local Cluj.

Ce vedem este un început timid al propagandei de tip Black Lives Matter, adaptat la specificul românesc.

8 comments

 1. Statul National Legionar

  Țiganii, în cea mai mare parte, niște paraziți care trăiesc din tot felul de mișmașuri și matrapazlâcuri, iar acum vor și despagubiri pentru niște persecuții imaginare de acum 500 de ani. Adică tot noi, românii sărăci și muncitori trebuie să scoatem bani din buzunar că să întreținem această armată de paraziți absoluți. Trebuie făcut ceva, urgent. Valorile au fost inversate într-un asemenea hal încât cei paraziții o duc bine, iar cei care trudesc cinstit o viață întreagă o duc din ce în ce mai greu. Situația aceasta nu mai poate continua la infinit. De ce? În primul rând fiindcă este imorală, iar în al doilea rând fiindcă se bazează pe socialism(parazitism) , iar problema cu socialismul este că la un moment dat banii altor oameni se epuizează și nu mai ai de unde fura.

 2. Sa nu-mi spui ca astora nu le mai ajung banii si incearca s a mai ia o transha , fie de la Statul Roman fie d e la astia de la UE ! Zice asta de semneaza SNL ca : ” niște paraziți care trăiesc din tot felul de mișmașuri și matrapazlâcuri, iar acum vor și despagubiri pentru niște persecuții imaginare de acum 500 de ani. Adică tot noi, românii sărăci și muncitori trebuie să scoatem bani din buzunar că să întreținem această armată de paraziți absoluți. ” Cand am intrat pe tarlaua muncii in anul 1966 lucram la IRUM-Buc. alaturi de cateva zeci de tigani .TOTI FARA EXCEPTIE DADEAU LECTII IN MATERIE DE MESERIE SI HARNICIE iar asta spre deosebire d e noi romanii care…ca d e obicei , ne fofilam si functionam pe principiul lui : ” las-o ma ca merge si-asa ” . Ai dracului tigani asi cumparasera loturi de teren pe acea sos. Magurele unde si-au constrit case care , desii nu avea turnuletze…se-nvarteau dupa soare : noi romanii asteptam sa ne dea partidul cate o garsoniera sau un ap. cu doua camere pe Oletenitza sau Giurgiu .Lamuriti-ma si pe mine , cum dracu de in mai putin de-o jumatate d e secol tziganii din acei meseriasi care bateau la cur multi romani in materie de meserie au ajuns sa plece dracului din tara { adica fix ceea ce ne doream cu totii } si sa s e pricopseasca pe-afara in vreme ce romanii au facut pe dracu-n patru pentru ca fabrica sa ajunga la fier vechi , vanduta pe bucati iar in locul ei a ramas un an gross iar ” noi ” romanii am ramas in a celeasi apartamente date d e partid si… ne plangem d e mila cu fiecare ocazie . Lasa c-o meritam : Ion Iliescu si gasca lui de securisti stalinisti trebuiau impuscati inca din Ianuarie 1990 ! Mama ei d e tara , mama lui de popor ! ” Ce vedem este un început timid al propagandei de tip Black Lives Matter, adaptat la specificul românesc.” Ei bine , aici ai mare dreptate chiar daca ” factorii decidenti ” n-o vor recunoaste nici macar atunci cand va fi prea tarziu !

 3. Ia priviti atent in poza
  Ce vedeti la baza turnului in dreapta jos?
  Triunghiul si ochiul masoneriei!
  Si sunt sigur ca vor fi mai multe simboluri care urmeaza sa apara
  Si cine se afla in spatele asa zisilor “organizatori” ?

  • Asa este George, perfect adevarat! Clujul a ajuns un cuib de vipere, de antiromani, plin de masoni de orice etnie! Problema cu tiganii a inceput cu ” omul fara gat” – petre roman( cu minuscule ca nu merita atentie fata de ce-a facut rau Romaniei). Raul facut este ca la transformat pe ” tigan” in “rom”, cu bataie lunga la titulatura de “roman”. Nu exista limba ” romani”, exista limba tiganeasca si atata tot! Iliescu si toata sleahta de nomenclaturisti, le-au dat o parte din aurul luat de la ei de comunisti, in acest fel creindu-se discriminare intre etnia lor si restul romanilor, adica le-a facut pe plac, fiind pe jumatate tigan. Ceea ce se vrea cu aceste “festivaluri” ale minoritatilor, este crearea de diversiuni, in scopul erodarii statului roman!

  • genial,nici nu am vazut acest predictive programing,clujul devine tot mai degenerat si mai ocult exact ca in vest

 4. 100% de acord, era și vremea să fie despăgubiți pentru perioada de sclavie și tot ce au suferit atunci.
  Dar să vedem și cine a deținut robi țigani:
  -biserica ortodoxă, cei mai mulți robi țigani au aparținut acestei organizații, și nu le-a fost de ajuns așa că au înrobit sate întregi de vlahi și au creat clasa numită iobagi (Transilvania) rumâni (zona Dunării) vecini (Moldova)
  -boierii greci, pot să depună o cerere la Atena
  -boierii turci, să ceară de la Ankara
  -tătarii care îi prindeau ca să-i vândă, poate le dă Putin ceva.

 5. Mai, Fratilor, chiar nu întelegem ce se înttâmplà în Tara?!?!? Chiar nu ne dam seama, ca Romània a devenit
  o colonie jidoveasca ?!?!? Perciunatii care conduc Tara, ne baga pe gât ba tiganii, ba ungurii, si alte minoritati….. ne manipuleaza cu tot felul de “subiecte” ptr. a ne ascunde ca ei sunt adevarati stapâni ai Neamului Romànesc. Jidovii sunt pacostea pe capul nostru, in primul rând….. trebuie vazut cum sa-i alungam din Tara!

  Càt priveste tiganii am un sfat ptr. Români : Faceti toti copiii pe care vi-i dà Bunul Dumnezeu, deoarece un copil va produce mai mult decât va mânca in toata viata lui! Astfel veti avea un ajutor la batrànete si prin nasterea de fii si fiice veti îndeplini porunca MÂNTUITORULUI.

  Bravo tiganilor ! TIgancile nasc toti copiii, nu fac avorturi ca ceilalti “Crestinii”!

 6. Din poza se vede cit de harnice sint boritaniile: unul mizgaleste, 2 ii tin scara iar 6 puradei sint cu ochii in toate directiile dupa furat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *