Home / Actualitate / EVENIMENT FĂRĂ PRECEDENT- Barilul de Petrol scade sub zero

EVENIMENT FĂRĂ PRECEDENT- Barilul de Petrol scade sub zero

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Aprilie 20, 2020

Plonjarea prețului la barilul de petrol a avut loc în câteva ore, ajungând la valori fără precedent.

Barilul de Petrol scade sub zero

Barilul de Petrol scade sub zero

 

Apoi s-a întâmplat asta:
Barilul de Petrol scade sub zero

Acesta este un eveniment istoric. Prețul la barilul crud de petrol a plonjat la zero.

Apoi a zvâcnit ca un pește pe uscat și s-a blocat la un cent pe baril.

Pentru contractele futures (viitoare) prețul este negativ și continuă să scadă. Pentru prima dată în istorie s-a întâmplat asta.

Barilul de Petrol scade sub zero

Când prețul e negativ înseamnă că vânzătorii nu mai au unde-l depozita și te plătesc ca să-l depozitezi tu. Din cauza scăderii cererii cauzate de stoparea transporturilor și a fabricilor de producție, practic producătorii sunt nevoiți să plătească pentru a scăpa de petrol.

În criza financiară din 1929 oamenii aruncau laptele pentru că nimeni nu-l cumpăra. Suntem oare martori la năruirea petro-dolarului?

 

Poate că ar fi momentul să cumpărăm combustibil de la benzinării. Pentru depozitarea combustibilului pe termen lung (luni de zile) este recomandat un recipient metalic.

Aceste evenimente vor avea efecte care vor zgudui toată lumea civilizată. Cum? Poate ne ajută economistul Dan Diaconu cu o analiză.

2 comments

  1. WTF :)) N-aș fi crezut așa ceva posibil. În orice caz, asta ar putea să facă praf industria care extrage petrol din șist, care e mult mai scump de extras, și deci la asemenea prețuri, extracția costă mai mult decât prețul de pe piață.

    Partea cu laptele se întâmplă și acum.
    https://www.eastbaytimes.com/2020/04/20/california-farmers-are-forced-to-let-crops-rot-and-throw-away-milk-while-food-bank-demand-soars/

    Sincer asta miroase a 1930 din nou. Pentru că și atunci, în urma genialelor măsuri (New Deal) luate de Roosevelt la recomandarea (((consilierilor))), economia era pe butuci. Inclusiv partea cu aruncatul laptelui pe câmp. Și după aceea, singura soluție pentru a rezolva criza a fost să provoace un război. Atunci era Germania, acum e China. A început o adevărată “atrocity propaganda” contra Chinei pe reddit/r/China. Aparent cea mai nouă acuzație e că sunt “rasiști” cu negrii din China. Sunt curios totuși dacă lumea ar fi dispusă să meargă la moarte pentru negri, pentru că există un “nigger fatigue” mulțumită Hollywood-ului, care a tot înlocuit personajele albe cu negri.
    Sincer dacă America s-ar prăbuși, cred că ar fi karma. With Jews, you lose.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *