Home / Internațional / Discursul complet al lui Vladimir Putin despre șantajul nuclear N.A.T.O.

Discursul complet al lui Vladimir Putin despre șantajul nuclear N.A.T.O.

Carolina Gunderode
Incorect Politic
Septembrie 22, 2022

Discursul complet al lui Vladimir Putin despre șantajul nuclear N.A.T.O.

Discursul complet al lui Vladimir Putin despre șantajul nuclear N.A.T.O.

„Cei care încearcă să ne șantajeze cu arme nucleare ar trebui să știe că și trandafirul busolei se poate întoarce în direcția lor”.

Putin mobilizează 300.000 de oameni și spune că Rusia este pregătită să riposteze împotriva „șantajului nuclear” al NATO

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat miercuri, într-un discurs televizat, o „mobilizare parțială” a rușilor în vârstă de luptă, adică 300.000 de rezerviști, pentru a „proteja patria noastră” împotriva „mașinii de război a Occidentului” aliată cu „formațiunile neonaziste”. ” în Ucraina . De asemenea, el a anunțat că este gata să riposteze împotriva „șantajului nuclear” al elitelor occidentale.

În fața „șantajului nuclear” care, potrivit președintelui rus, are ca rezultat bombardarea centralei nucleare Zaporizhia încurajate de Occident și amenințări din partea mai multor reprezentanți de rang înalt ai statelor NATO „despre posibilitatea și admisibilitatea folosind arme de distrugere în masă împotriva Rusiei – arme nucleare”, Vladimir Putin a ținut să „amintească că țara noastră are și diverse mijloace de distrugere, iar pentru unele componente – chiar mai moderne decât cele ale țărilor NATO” . Și să adaug: „Și când integritatea teritorială a țării noastre este amenințată, cu siguranță vom folosi toate mijloacele pe care le avem la dispoziție pentru a proteja Rusia și poporul nostru. Nu este o cacealma.”

Denunțând „politica agresivă a unei părți a elitelor occidentale, care luptă din toate puterile pentru a-și menține dominația” cu scopul de a „distruge țara noastră” , șeful Kremlinului a insistat că o campanie de „ura față de Rusia” a fost cultivat în Ucraina pentru a face din această țară „o bază anti-rusă” . Astfel, „poporul ucrainean însuși a fost transformat în carne de tun și împins în război cu țara noastră ”, a subliniat el.

Vladimir Putin a explicat, de asemenea, că Occidentul încearcă să extindă conflictul pe teritoriul Rusiei, referindu-se la „atacuri teroriste, inclusiv cu utilizarea armelor occidentale, [care] sunt deja efectuate asupra așezărilor de graniță din regiunile Belgorod și Kursk. ” Și pentru a adăuga: „În timp real, folosind sisteme moderne, avioane, nave, sateliți, drone strategice, NATO efectuează recunoașteri în toată sudul Rusiei”.

„La Washington, Londra, Bruxelles, ei împing direct Kievul să transfere operațiuni militare pe teritoriul nostru. Nu se mai ascund, ei spun că Rusia trebuie învinsă prin toate mijloacele pe câmpul de luptă, urmată de privarea de toate aspectele politice, economice, culturale. suveranitatea, în general, cu jefuirea completă a țării noastre” , a raportat președintele rus.

În discursul său televizat, șeful statului a anunțat o mobilizare parțială a cetățenilor în rezervă: „Consider necesar să susțin propunerea (a Ministerului Apărării) de mobilizare parțială a cetățenilor în rezervă, cei care au servit deja ( .. .) și care au experiență relevantă” , adăugând că „se semnează decretul de mobilizare parțială” și va intra în vigoare „azi” miercuri..

„Vorbim doar de mobilizare parțială ”, a spus el, în timp ce în ultimele ore au circulat zvonuri despre o mobilizare generală.

Potrivit ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, aceasta reprezintă 300.000 de rezerviști, sau „puțin mai mult de 1%” din numărul persoanelor care pot fi mobilizate în țară, estimat la aproximativ 25 de milioane de oameni.

Aceste întăriri vor fi desfășurate pentru a „consolida” și „controla” liniile din spate, de-a lungul „unui front care are peste 1.000 de kilometri lungime” în sudul și estul Ucrainei.

Confruntați cu „amenințarea” reprezentată, potrivit lui Vladimir Putin, de „regimul nazist de la Kiev” și „mașina de război a Occidentului” , „cu siguranță vom folosi toate mijloacele pe care le avem la dispoziție pentru a proteja Rusia și poporul nostru” , a avertizat. președintele rus miercuri, făcând aluzie clară la armele nucleare: „Cei care încearcă să ne șantajeze cu arme nucleare trebuie să știe că și roza vânturilor se poate întoarce în direcția lor”. „Cetăţenii Rusiei pot fi siguri că integritatea teritorială a patriei noastre, independenţa şi libertatea noastră vor fi asigurate”.

Discursul complet al lui Vladimir Putin este disponibil mai jos:

„Dragi prieteni !

Astăzi fac un apel către voi, către toți cetățenii țării noastre, către oameni de diferite generații, vârste și naționalități, către oamenii marii noastre patrii, către toți cei uniți de marea Rusie istorică, către soldați și ofițeri, către voluntari. care astăzi luptă pe linia frontului, sunt pe posturi de luptă, fraților și surorilor noștri — locuitorii Republicilor Populare Donețk și Lugansk, din regiunile Herson și Zaporojie și din alte regiuni eliberate de regimul neonazist.

Acestea vor fi măsurile necesare și urgente pentru a proteja suveranitatea, securitatea și integritatea teritorială a Rusiei, pentru a susține dorința și voința compatrioților noștri de a-și determina propriul viitor și politica agresivă a unei părți a elitelor țărilor occidentale, care luptă cu tot. puterea de a-și menține dominația. Pentru aceasta încearcă să blocheze, să suprime toate centrele suverane independente de dezvoltare, pentru a continua să-și impună grosolan voința altor țări și popoare, să-și implanteze pseudo-valorile.

Scopul acestui Occident este de a slăbi, de a diviza și, în cele din urmă, de a ne distruge țara. Ei spun deja direct că în 1991 au reușit să împartă Uniunea Sovietică, iar acum a sosit momentul pentru Rusia însăși, care ar trebui să se dezintegreze în multe regiuni și regiuni ostile mortale.

Ei plănuiesc astfel de planuri de mult timp. Ei au încurajat bandele teroriste internaționale din Caucaz, au promovat infrastructura ofensivă a NATO în apropierea granițelor noastre. Ei au făcut din rusofobia totală arma lor. Timp de decenii au cultivat în mod deliberat ura față de Rusia, în principal în Ucraina, pentru care au pregătit soarta unei baze anti-ruse. Poporul ucrainean însuși a fost transformat în carne de tun și împins în război cu țara noastră, declanșând-o, acest război, în 2014, folosind forțele armate împotriva populației civile, organizând genocid, blocade, teroare împotriva oamenilor care au refuzat să recunoască puterea care a luat naștere. în Ucraina ca urmare a unei lovituri de stat.

Și după ce actualul regim de la Kiev a negat public o soluție pașnică a problemei Donbass și, în plus, și-a anunțat pretențiile pentru arme nucleare, a devenit absolut clar că un nou atac la scară largă, ca acesta, a avut loc de două ori înainte, împotriva Donbass era inevitabil. . Și apoi, la fel de inevitabil, ar fi avut loc un atac asupra Crimeei rusești – asupra Rusiei.

În acest sens, decizia unei operațiuni militare preventive era absolut necesară și singura posibilă. Obiectivele sale principale — eliberarea întregului teritoriu al Donbassului — au fost și rămân neschimbate.

Republica Populară Lugansk a fost deja aproape complet îndepărtată de neonazişti. Luptele în Republica Populară Donețk continuă. Aici, timp de opt ani, regimul de ocupație de la Kiev a creat o linie profund eșalonată de fortificații pe termen lung. Asaltul lor frontal s-ar fi soldat cu pierderi grele, așa că unitățile noastre, împreună cu unitățile militare ale republicilor Donbas, acționează sistematic, competent, folosesc echipamente, protejează personalul și eliberează treptat ținuturile Donețk, eliberează orașele și satele de neo- Naziști, vin în ajutorul oamenilor pe care regimul de la Kiev i-a transformat în ostatici, în scuturi umane.

După cum știți, militari profesioniști sub contract participă la operațiunea militară specială. Alături de ei luptă și formațiunile de voluntari: oameni de diferite naționalități, profesii, vârste sunt adevărați patrioți. La chemarea inimii lor, au venit în apărarea Rusiei și a Donbasului.

În acest sens, am dat deja instrucțiuni complete și în timp util guvernului și Ministerului Apărării pentru a determina statutul juridic al voluntarilor, precum și al luptătorilor unităților din republicile populare Donețk și Lugansk. Ar trebui să fie același cu cel al militarilor obișnuiți ai armatei ruse, inclusiv material, sprijin medical și garanții sociale. O atenție deosebită trebuie acordată organizării aprovizionării cu materiale și echipamente a formațiunilor și detașamentelor de voluntari ale miliției populare Donbas.

În timpul stabilirii principalelor sarcini de protejare a Donbassului, trupele noastre, pe baza planurilor și deciziilor Ministerului Apărării și ale Statului Major General privind strategia generală de acțiune, au eliberat și neonaziști din teritoriile importante ale Hersonului și Zaporozhye. regiuni și o serie de alte regiuni. Drept urmare, s-a format o linie extinsă de contact de luptă, care se întinde pe mai mult de o mie de kilometri.

Ce vreau să spun public astăzi pentru prima dată: deja după începerea operațiunii militare speciale, inclusiv discuțiile de la Istanbul, reprezentanții Kievului au reacționat foarte pozitiv la propunerile noastre, iar aceste propuneri au vizat în principal asigurarea securității Rusiei și a noastră. interese. Dar este evident că soluția pașnică nu i se potrivea Occidentului, prin urmare, după ce s-au ajuns la anumite compromisuri, Kievul a primit de fapt ordin direct de a perturba toate acordurile.

Ucraina a început să fie și mai încărcată cu arme. Regimul de la Kiev a lansat noi bande de mercenari și naționaliști străini, unități militare antrenate la standardele NATO și sub comanda de facto a consilierilor occidentali.

În același timp, regimul de represiune în întreaga Ucraine a propriilor cetățeni, instituit imediat după lovitura armată din 2014, a fost întărit în cel mai sever mod. Politica de intimidare, teroare și violență ia forme din ce în ce mai masive, teribile și barbare.

Vreau să subliniez că știm că majoritatea oamenilor care trăiesc în teritoriile eliberate de neo-nazis, și mai presus de toate acestea sunt ținuturile istorice din Novorossia, nu vor să fie sub jugul regimului neo-nazist. În Zaporozzhie, în regiunea Herson, în Lugansk și Donețk, au văzut și văd atrocitățile comise de neonazişti în zonele ocupate din regiunea Harkov. Moștenitorii lui Bandera și pedepsitorii naziști ucid oameni, îi torturează, îi aruncă în închisoare, stabilesc conturi, reprimă, chinuiește civili.

Peste șapte milioane și jumătate de oameni trăiau în republicile populare Donețk și Lugansk, în regiunile Zaporojie și Herson înainte de izbucnirea ostilităților. Mulți dintre ei au fost forțați să devină refugiați, să-și părăsească casele. Iar cei care au rămas – aproximativ cinci milioane de oameni – sunt acum sub focul constant de artilerie și rachete din partea militanților neonazisti. Ei lovesc spitale și școli, organizează atacuri teroriste împotriva civililor.

Nu putem, nu avem dreptul moral să predăm oamenii apropiați pentru a fi sfâșiați de călăi. Nu putem decât să răspundem dorinței lor sincere de a-și determina propria soartă. Parlamentele republicilor populare Donbass, precum și administrațiile militaro-civil ale regiunilor Herson și Zaporojie, au decis să organizeze referendumuri privind viitorul acestor teritorii și s-au îndreptat către noi, Rusia, să ne ceară să sprijinim o astfel de abordare.

Permiteți-mi să subliniez că vom face totul pentru a asigura condiții sigure pentru desfășurarea referendumurilor, astfel încât oamenii să își poată exprima voința. Și vom sprijini decizia privind viitorul lor, care va fi luată de majoritatea locuitorilor republicilor populare din regiunile Donețk și Lugansk, Zaporojie și Herson.

Dragi prieteni!

Astăzi, forțele noastre armate, așa cum am spus deja, operează pe linia de contact, care depășește o mie de kilometri. Ei se confruntă nu numai cu formațiunile neonaziste, ci de fapt cu întreaga mașinărie militară a Occidentului colectiv.

În această situație, consider că este necesar să luăm următoarea decizie — este complet adecvată amenințărilor cu care ne confruntăm — și anume: să ne protejăm Patria, suveranitatea și integritatea sa teritorială, să asigurăm securitatea poporului nostru și a popoarelor din teritoriile eliberate. Consider că este necesar să susțin propunerea Ministerului Apărării și a Statului Major General de a efectua mobilizări parțiale în Federația Rusă.

Repet, vorbim anume de mobilizare parțială, adică doar cetățenii care se află în prezent în rezervă vor fi supuși conscripției, și mai ales cei care au servit în forțele armate, au anumite specialități militare și experiență relevantă.

Cei chemați la serviciul militar vor urma sistematic pregătire militară suplimentară, ținând cont de experiența unei operațiuni militare speciale, înainte de a fi trimiși în unități.

A fost semnat decretul de mobilizare parțială.

În conformitate cu legea, camerele Adunării Federale — Consiliul Federației și Duma de Stat — vor fi informate oficial despre acest lucru astăzi prin poștă.

Activitățile de mobilizare vor începe astăzi, începând cu 21 septembrie. Învăț șefilor de regiuni să acorde toată asistența necesară activității comisariatelor militare.

Aș dori să subliniez că cetățenii ruși chemați la serviciul militar prin mobilizare vor primi statutul, plățile și toate garanțiile sociale ale personalului militar care servește sub contract.

Voi adăuga că decretul de mobilizare parțială prevede și măsuri suplimentare pentru îndeplinirea ordinului de apărare a statului. Liderii de afaceri din industria de apărare sunt direct responsabili pentru soluționarea problemelor de creștere a producției de arme și echipamente militare și pentru implementarea capacităților de producție suplimentare. La rândul lor, toate problemele legate de materiale, resurse și sprijin financiar pentru companiile de apărare trebuie rezolvate imediat de către guvern.

Dragi prieteni!

În politica sa agresivă anti-rusă, Occidentul a depășit toate limitele. Auzim constant amenințări la adresa țării noastre, a poporului nostru. Unii politicieni iresponsabili din Occident nu vorbesc doar despre planuri de organizare a furnizării de arme ofensive cu rază lungă de acțiune către Ucraina – sisteme care vor permite atacuri împotriva Crimeei și a altor părți ale Rusiei.

Astfel de lovituri teroriste, inclusiv cu utilizarea armelor occidentale, sunt deja efectuate în așezările de graniță din regiunile Belgorod și Kursk. În timp real, folosind sisteme moderne, avioane, nave, sateliți, drone strategice, NATO efectuează recunoașteri în toată sudul Rusiei.

La Washington, Londra, Bruxelles, ei împing direct Kievul pentru a transfera operațiuni militare pe teritoriul nostru. Nu se mai ascund, ei spun că Rusia trebuie învinsă prin toate mijloacele pe câmpul de luptă, urmată de privarea de orice suveranitate politică, economică, culturală, în general, cu jefuirea completă a țării noastre.

A fost lansat și șantajul nuclear. Vorbim nu numai despre bombardarea centralei nucleare Zaporizhia, încurajată de Occident, care amenință catastrofa nucleară, ci și despre declarațiile unor înalți reprezentanți ai principalelor state NATO despre posibilitatea și admisibilitatea folosirea armelor de distrugere în masă împotriva Rusiei — arme nucleare.

Celor care își permit să facă astfel de declarații despre Rusia, aș dori să le reamintesc că țara noastră are și diverse mijloace de distrugere, iar pentru anumite componente — chiar mai moderne decât cele ale țărilor NATO. Și când integritatea teritorială a țării noastre va fi amenințată, cu siguranță vom folosi toate mijloacele pe care le avem la dispoziție pentru a proteja Rusia și poporul nostru. Nu este o cacealma.

Cetăţenii Rusiei pot fi siguri că integritatea teritorială a patriei noastre, independenţa şi libertatea noastră vor fi asigurate – subliniez din nou acest lucru – cu toate mijloacele de care dispunem. Iar cei care încearcă să ne șantajeze cu arme nucleare ar trebui să știe că și trandafirul busolei se poate întoarce în direcția lor.

Este în tradiția noastră istorică, în destinul poporului nostru, să-i arestăm pe cei care luptă pentru dominația lumii, amenințând patria noastră cu dezmembrarea și înrobirea. O vom face acum – și așa va fi.

Cred în sprijinul tău.”

Sursa:
https://www.francesoir.fr/politique-monde/poutine-mobilise-300-000-hommes-et-la-russie-prete-riposter-au-chantage-nucleaire-otan

3 comments

 1. „ura față de Rusia” a fost CULTIVATA prin suprapunerea confundarea Russia=U.R.S.S,Russia=Imperiul Tarist,etc.

 2. PARAGRAF SECRET : IN REALITATE PUTIN TRIMITE 1.000.000 DE REZERVISTI PE FRONT, NU 300 !
  „Novaya Gazeta” spune că nu este vorba de 300.000 de rezerviști, ci de 1 milion
  HLN Flandra:
  Decizia de mobilizare a lui Putin pare să conțină un paragraf secret și care ridică temeri pentru numărul real de ruși care pot fi chemați sub arme.
  Koen Van De Sype 22-09-22, 17:12 Ultima actualizare: 22-09-22, 19:31

  Decretul privind mobilizarea parțială anunțat de președintele rus Vladimir Putin conține un paragraf secret. Acest lucru este evident dintr-o scanare a documentului pe care guvernul l-a publicat pe portalul său oficial de internet cu informații legale. Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, paragraful în cauză precizează numărul de ruși care pot fi chemați la arme. O sursă guvernamentală din ziarul independent rus „Novaya Gazeta” spune că nu este vorba de 300.000 de rezerviști, ci de 1 milion. Peskov neagă acest lucru, dar apoi rămâne întrebarea de ce cifra nu a putut fi declarată deschis.
  Koen Van De Sype 22-09-22, 17:12 Ultima actualizare: 22-09-22, 19:31

  „Decretul președintelui Federației Ruse din 21 septembrie 2022 nr. 647 „Cu privire la anunțul mobilizării parțiale în Federația Rusă”” este titlul oficial al documentului postat ieri online. În zece paragrafe pe trei pagini, este explicat decretul de mobilizare. Cu toate acestea, paragraful șapte este izbitor. Acolo scrie doar: „pentru uz oficial”.

  Când purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitr’ Peskov, a fost întrebat despre asta de unii jurnaliști, răspunsul a fost că nu putea dezvălui conținutul acestuia, ci pentru că – așa cum este scris – era pentru uz oficial, dar că paragraful era despre numărul de conscriși. El s-a referit la ceea ce a spus ministrul Apărării Serghei Şoygu într-un interviu: că până la 300.000 de persoane pot fi chemate, „dar nu toate odata”.
  Cu toate acestea, o sursă din administrația prezidențială a dezvăluit pentru „Novaja Gazeta” că paragraful secret permite Departamentului Apărării să înroleze până la un milion de oameni.

  Potrivit sursei, Departamentul Apărării a cerut inițial ca întregul decret să fie făcut „în uz oficial”, dar până la urmă s-a decis să se includă doar paragraful șapte privind numărul total de persoane care pot fi chemate la arme.
  “Minciună”

  Peskov, între timp, a răspuns din nou mai multor agenții de presă de stat ruse, numinând vestea că un milion de rezerviști vor fi chemați „o minciună”. Întrebarea rămâne, desigur, de ce doar acel alineat nu a putut fi făcut public.
  sursa traducerii mecanice :
  https://www.hln.be/buitenland/mobilisatiebesluit-poetin-blijkt-geheime-paragraaf-te-bevatten-en-dat-doet-vrezen-voor-echte-aantal-russen-dat-onder-wapens-geroepen-kan-worden~a31817f3/
  Mobilisatiebesluit Poetin blijkt geheime paragraaf te bevatten en dat doet vrezen voor échte aantal Russen dat onder wapens geroepen kan worden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *