Home / Internațional / Dimitri Medvedev Îndeamnă România să recupereze Cernăuți și Vinița într-o hartă pe care a postat-o pe Telegram

Dimitri Medvedev Îndeamnă România să recupereze Cernăuți și Vinița într-o hartă pe care a postat-o pe Telegram

Incorect Politic
Iulie 28, 2022

Dimitri Medvedev Îndeamnă România să recupereze Cernăuți și Vinița într-o hartă pe care a postat-o pe Telegram

Via ȘtiripeSurse:

Dmitri Medvedev, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a publicat pe contul său de Telegram o hartă cu Ucraina împărţită după război.

Potrivit acestei hărţi, Rusia ar lua cea mai mare parte a teritoriului Ucrainei, dar anumite regiuni ar ajunge la România şi Polonia. Tot estul şi sudul Ucrainei ar aparţine Federaţiei Ruse, vestul ar aparţine Poloniei, nordul ar fi împărţit între Rusia şi Polonia, regiunea Uzhgorod ar aparţine Ungariei, Cernăuţi şi Viniţa ar fi ale României, iar Ucraina “s-ar dezvolta” doar din regiunea Kiev.

Conform publicaţiei ucrainene Ukrainska Pravda, Medvedev spune că această hartă nu a fost “desenată” de el sau de vreun alt oficial rus, ci de “analiştii occidentali”. Rugat să spună cine sunt aceşti “analişti”, Medvedev nu a oferit un răspuns.

 

3 comments

 1. Vinița nu a aparţinut statului român, dar se poate spune că a aparţinut românilor (volohi) în trecut şi chiar şi acum. Evident că ruşii nu vor să ne dea Buceagul (sudul Basarabiei, acaparat de ucraineni), care a fost al României după WWI, iar acum e la ucraineni. Viniţa pare că vine la schimb pentru mai micul Buceag, pe care şi mai demult noi l-am dat la schimb ruşilor pentru Dobrogea, luată de ruşi de la turci în război. Nici Transnistria nu intră in discuţie (încă) şi nici Basarabia. O opinie pe blogul dlui profesor Ion Coja propunea o politică a paşilor mici pe care să o facem de nu am fi sub controlul occidental:
  „Practic nu ar fi nici un impediment ca Moldova să se unească cu Romania iar Transnistria să-şi păstreze statul temporar existent, nu ştim pe câţi ani. Oricum rusofobii nu au să mearga să viziteze Tiraspolul ca să nu se întâlneasca cu ruşii. O politică paşnică şi inteligentă ar putea face ca românii rusificaţi să se declare la loc români, iar ruşii, mulţi ditre ei căsătoriţi cu româncele, sau rusoaicele căsătorite cu românii, să ducă un trai fericit într-o ţară binecuvantată.“
  Bucovina ar trebui luată cât mai repede, căci acolo românii sunt persecutaţi de ucraineni şi în prezent, dar ungurii vor Maramureşul de nord, unde iar avem români.

  • In asazisa Republica Moldova toate inscriptiile sunt bilingve: romana-rusa. Spune-i rusofobului tradator IURIE ROSCA (mare ANAList politic) treaba cu unirea Basarabiei cu Romania si-ti sare la beregata.

 2. Polonia e decisă să ia vestul Ucrainei cu acordul SUA (!!!?)
  Analistul militar rus Igor Korotcenko a afirmat ieri în cadrul unei emisiuni a televiziunii ”Russia-1” că prim-ministrul ungar Viktor Orban va trebui să se hotărască „în următoarele luni” dacă vrea să anexeze teritoriile ucrainene ce conţin etnici maghiari.
  „Obiectivul nostru este să ne asigurăm că proiectul „anti-Rusia” sub forma Ucrainei moderne dispare pentru totdeauna de pe harta geopolitică a Europei”, a declarat analistul militar Igor Korotcenko.
  „Presupun că pentru un număr de alte state învecinate cu Ucraina, de exemplu Ungaria, afirmarea controlului asupra teritoriilor istorice ale Ungariei şi salvarea celor 150.000 de etnici maghiari din Transcarpatia este probabil de asemenea o alegere politico-militară pe care guvernul lui Viktor Orban va trebui să o facă în următoarele luni”, a mai adăugat el.
  „Spre deosebire de Polonia care pur şi simplu vrea să devoreze o întreagă bucată din vestul Ucrainei, aş spune că în această privinţă Ungaria se comportă onorabil, cu precizie şi responsabilitate”, a mai spus Korotcenko, referindu-se la teoria promovată de Kremlin, conform căreia Polonia ar vrea să anexeze o partea de vest a Ucrainei.
  Directorul Serviciului de Informaţii Externe al Rusiei, Serghei Narîşkin, acuza la sfârşitul lui aprilie că Polonia complotează cu SUA pentru a împărţi Ucraina.
  Şi Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat, la începutul lunii iunie, că Polonia anexează deja vestul Ucrainei: „De asemenea, aşa-zişii parteneri occidentali ai regimului de la Kiev nu se opun să profite de situaţia actuală pentru propriile lor interese egoiste şi au planuri speciale pentru pământurile ucrainene… Se pare că Polonia trece deja la acţiune… “. (adev.ro/rfs8q5)

Leave a Reply

Your email address will not be published.