Home / Actualitate / Diana Șoșoacă cere anexarea teritoriilor românești din Ucraina! Senatorul propune lege pentru denunțarea tratatului cu Ucraina și anexarea teritoriilor noastre

Diana Șoșoacă cere anexarea teritoriilor românești din Ucraina! Senatorul propune lege pentru denunțarea tratatului cu Ucraina și anexarea teritoriilor noastre

Vlad Voicu
Incorect Politic
Martie 20, 2023

Lege pentru denunțarea tratatului cu Ucrainași anexarea teritoriilor noastre

Diana Șoșoacă cere anexarea teritoriilor românești din Ucraina!

Senatorul propune lege pentru denunțarea tratatului cu Ucraina și anexarea teritoriilor noastre

Mama-Luptătoare Diana Șoșoacă a inițiat următorul proiect legislativ privind denunțarea tratatului cu Ucraina, cerând anexarea teritoriilor românești.

Via SOSRomania, autor Diana Șoșoacă:

EXPUNERE DE MOTIVE

 

Pornind de la dreptul natural și legitim al unității naționale și de la faptul că reunificarea națională este necesară din mai multe considerente – pentru reparație istorică, socială, morală și economică, dar și pentru interesele geostrategice ale României, mai ales în contextele invocate de NATO și UE – solicităm anexarea teritoriilor istorice ale României, respectiv Nordul Bucovinei, Herța, Buceagul (Cahul, Bolgrad și Ismail), Maramureșul istoric și Insula Șerpilor, teritorii românești furate de URSS și deținute abuziv de Ucraina.

Prin acest demers dorim să fie anulat cel mai mare act de trădare postdecembrist, – respectiv Tratatul de buna vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina, ratificat prin Legea nr. 129/1997- prin care s-a recunoscut Pactul Ribbentrop-Molotov. De asemenea, prin acest demers dorim să recuperăm identitatea culturală, tradițiile, obiceiurile și religia populației românești estimată la aproximativ 1 milion de români, inclusiv familii mixte.

Argumentul că prin semnarea acestui tratat se realiza integrarea țării noastre în NATO este fals, întrucât polonezii au aderat la NATO înaintea noastră, în 1999, fara sa semneze vreun document de recunoaștere a Pactului Ribbentrop Molotov.

Din păcate, frații noștri români din Ucraina nu au dreptul să învețe în limba maternă, existând riscul pierderii identității culturale. În schimb, la Sighetul Marmației există un liceu cu predare în limba ucraineană. Remarcăm lipsa principiului reciprocității, principiu aplicabil în dreptul internațional (principiu al relațiilor internaționale, consacrat în acorduri, în tratate și în convenții de asistență juridică, în temeiul căruia statul beneficiar al tratamentului aplicat de partenerul său se obligă să-i asigure acestuia un tratament identic sau echivalent); astfel etnicii români din Ucraina nu au reprezentant în Parlamentul de la Kiev, în timp ce ucrainenii din țara noastră au reprezentant în Parlamentul României.

Aceste idei sunt subliniate în volumul “Apel pentru România Mare”, semnat de Marius Marinescu, Liliana Cojocaru, Mihai Mitran și Bogdan Budulac. Volumul, lansat de “Jurnalul Național”, conține apelul pentru refacerea României Mari, visul de aur al românilor. În acest sens, grafica cărții este realizată din foiță de aur.  În același sens, revista ”Certitudinea” condusă de Miron Manega dezvoltă de ani de zile o luptă continuă pentru reîntregirea neamului românesc.

Având în vedere conflictul din Ucraina și faptul că statul român finanțează Ucraina cu tehnică militară și armament prin intermediul NATO, precum și faptul că prin România au trecut aproximativ 3 milioane de ucraineni, cerem Ucrainei să ne dea ținuturile locuite de frații noștri români. Trebuie subliniat că etnicii români din Ucraina sunt ignorați total de autoritățile din România și Ucraina, care refuză orice dialog cu aceștia.

Astfel că adoptarea Legii minorităților naționale de către Rada Supremă a Ucrainei, fără consultarea României, se înscrie în normalitatea sfidătoare a Ucrainei în ceea ce privește România, având în vedere sprijinul nelimitat și necondiționat pe care îl are din partea Bruxelles-ului și Washington-ului. Reacția MAE a fost tardivă, mult prea îngăduitoare și fără rezultate, dar se încadrează cu brio în actul de trădare pe care acest minister îl săvârșește de câțiva ani încoace. Exprimarea mult prea moderată față de gravitatea faptelor petrecute la nord și est de țara noastră, denotă stadiul de umilință a celor angajați în aceste funcții, incompetența, lipsa de patriotism și naționalism, indolența și ineficiența activității lor. Invocarea Comisiei de la Veneția de către MAE, care ar trebui să își expună punctul de vedere este actul de trădare suprem, care anulează Constituția României, de parcă această Comisie trebuie să îi spună Ucrainei ce are de făcut și nu noi, România, care avem cetățeni și teritorii smulse din trupul țării.

Având în vedere disprețul și batjocura statului ucrainean față de statul român si cetățenii de etnie română ce trăiesc în teritoriile ocupate vremelnic, exprimat prin adoptarea Legii minorităților naționale în anul 2022, reiterăm solicitarea de a ni se înapoia teritoriile deținute pe nedrept de către Ucraina, împreună cu cetățenii de etnie română: Nordul Bucovinei, Herța, Buceagul (Cahul, Bolgrad și Ismail), Maramureșul istoric și Insula Șerpilor, teritorii românești furate de URSS și deținute abuziv de Ucraina.

În 1997, pentru prima dată de la constituirea României Mari, un guvern român a cedat părți ale teritoriului național fără a fi amenințat cu agresiunea (ca în 1940), sau fără a se găsi sub presiunea ocupantului străin (ca în 1944 și 1947). Opinia publică românească nu a perceput dimensiunea dramatică a evenimentului,a scris academicianul Florin Constantiniu în prefața volumului „Istoria unei trădări naționale: Tratatul cu Ucraina”.

 

Senatul                                                                                    Camera Deputaților

 

 

Lege pentru modificarea Legii nr. 129/1997 pentru ratificarea Tratatului cu privire la relațiile de bună vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina

 

 

Parlamentul României adoptă prezenta lege.

 

 

Legea nr.129/1997 pentru ratificarea Tratatului cu privire la relațiile de bună vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina, semnat la Constanța la 02 iunie 1997, publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 157 din 16 iulie 1997, se modifică după cum urmează:

 

Articolul unic se transformă în Art. 1

 

După Art. 1 se introduc următoarele articole:

 

Art. 2

În temeiul art. 27 din Tratat, acesta va fi denunțat de partea română în anul 2027, cu respectarea termenului de încunoștințare de cel puțin 1 an înainte de expirarea perioadei de valabilitate.

 

Art. 3

România anexează teritoriile istorice care i-au aparținut, respectiv Nordul Bucovinei, Herța, Bugeacul (Cahul, Bolgrad, Ismail), Maramureșul istoric și Insula Șerpilor.

 

Art. 4

După adoptarea prezentei legi și publicarea în Monitorul Oficial vor fi notificate autoritățile competente, inclusiv ONU, pentru aducerea la îndeplinire a dispozițiilor legii.

 

 

Către

Biroul Permanent al Senatului,

 

 

În conformitate cu prevederile art. 74 din Constituţia României și art.85 alin. (5) din Regulamentul Senatului, vă înaintam alăturat propunerea legislativa : “Lege pentru modificarea Legii nr. 129/1997 pentru ratificarea Tratatului cu privire la relațiile de bună vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina“, pentru introducerea acesteia în procedură legislativă.

 

Prin prezenta solicit adoptarea acesteia în procedură de urgență.

Iniţiator

 

Senator neafiliat Diana IOVANOVICI-ŞOŞOACĂ

Partidul S.O.S. ROMÂNIA

Parlamentul României

 

 

22 comments

 1. Tratatul cu Ucraina
  Articolul 27. Prezentul tratat se incheie pe termen de 10 ani. Valabilitatea lui se prelungeste automat pe noi perioade de cate 5 ani, dacă nici una dintre părţile contractante nu va incunostinta în scris cealalta parte contractantă despre intentia sa de a-l denunta, cu cel puţin un an inaintea expirarii perioadei de valabilitate respective.
  https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/50921

 2. In sfarsit, ceva gandit din partea ei! Bravo!

 3. Senatoarea KGB putinistă în sfârșit face și altceva în afară de deturnat proteste și scandaluri. Problemă este că tot ea a fost la începutul războiului ruso-ucrainean cu “înțelegerile de pace”. Ce înțelegem de aici? Război cu Ucraina dar nu cu Rusia? Teritoriile acelea sunt de drept românești, dar Zelensky nu le va returna fără bătaie, pe care o vom pierde sigur la cât armament s-au turnat în ei în ultimul an.
  Tot artificiu și acesta, la fel ca întregul ei mandat până acum.

  • Vivat Diana Șoșoacă, vivat Patria !

  • De unde stiti “domnul Stefan” ca Diana Sosoaca e KGB-ista si putinista?

  • Fanele, esti “gramada”!
   Putin este de partea Adevarului, oricat mai aluneca…
   Daca Putin spune ca 1 + 1 “face” 2, nu esti de acord? Sau tie iti da altceva, …. ca sa nu fii putinist?
   Vai de cine are o minte care scoate asa prostii!

 4. ………..
  ” Trecuta prin foc si prin sabie,
  Tradatà, furatà, mereu
  Floare de dor Basarabie,
  Esti lacrima Neamului meu”.

  ……………..

 5. Declaratie epocala a deputatului Mihai Lasca! IESIREA ROMANIEI DIN NATO SI UE:

  https://www.youtube.com/watch?v=PfSHw-t_THk&t=1s

  • Ce scrie pe hârtia aia e minunat, numai că nu-l bănuiesc pe Lasca ca fiind autorul textului. Juristul Lasca este incapabil să citească cursiv. Nuțu Cămătaru îl face de rușine.

 6. Lasca ca și Șoșo au profiluri de oameni ai sistemului. Racolați după intrarea în Parlament pe listele Haurului, au devenit neafiliați și fondatori de partidulețe de buzunar ce au misiunea să rupă din helectoratul hauriștilor. Nu este întâmplătoare inițiativa legislativă individuală a lui Șoșo cu revizuirea tratatului cu Ucraina și discursul halucinant de adevărat al lui Lasca.

 7. Ion soldat incapatanat

  Daca Romania era condusa de romani noi am fi atacat ucraina odata cu rusii sa ne luam cele 2 judete…dar nu este cazul, Romania nu zice nimic nici de moldova sau transnistria.

 8. Constantin, Pixelu Albastru si Stefan, sa va fie rusine! Ma uit la ce actiuni fac politicienii nostrii sau aspirantii la pozitii politice importante. Concluzia mea este ca nu fac nimic!!! Diana Iovanovici Sosoaca ii masacreaza pe corupti cu un profesionalism surprinzator!!! Cunoaste legea, o aplica si ii executa pe corupti. Am ramas uimit ca Sosoaca a descoperit ca nici o companie nu are aprobarea statului roman sa faca fracking!!! Si totusi OMV face in Gorj cum mai de demult Chevron vroia sa faca in Moldova. Deci incalca legile romanesti demonstrat!!! Daca nu am avea curvele proaste care ne conduc, companiile astea ar disparea din tara in secunda doi!! Normal ca Sosoaca deranjeaza asa de tare ca pana si pentru acest articol sunt cativa troli de serviciu…Sosoaca era ultima pe lista mea de “patrioti”, dar unul cate unul acesti falsi patrioti s-au autodeclasat. Am ramas cu Sosoaca si alti cativa. Votati faptele omului, si nu vorbele.

  • Ai dreptate. Am greșit. Mi-e rușine. Lasca și cu Șoșo au fost de la început cârtițe în Haur, nu au fost racolați după ce au ajuns în Parlament.
   Lasca, cu studii de drept dar incapabil să citească cursiv de pe foaie, înființează firmă de pază și protecție care are o evoluție pe care-l face pe Făt-Frumos invidios. Nu este niciun secret cine a înființat în toată țara firme de pază și protecție. Lasca părăsește Haur, devine neafiliat, înființează un partid de buzunar și începe să țină discursuri incorect politic, pe placul naționaliștilor. Cei mai slabi de înger vor zice: ce om valoros și ce de oo are și ce de 2 lei e partidul Haur care l-a dat afară! E de manual. Șoșo se încadrează cu mici diferențe în același scenariu.

   • Domnul Pixelu lui Basescu, nu dupa dictie se evalueaza un om. Nici Capitanul nu a fost un orator desavarsit. Conteaza mesajul. Spre exemplu Iliescu isi vorbea foarte bine limbajul de lemn, te plimba cu orele prin meandrele concretului, dar nu spunea nimic.

 9. Nu vreau sa fiu carcotas, dar nu cred ca asta este parghia pt denuntarea tratatului cu ucraina.
  Verific activitatea doamnei senator, iar aceasta propunere inca nu este publicata pe site: https://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.mp?idm=64&cam=1&leg=2020&pag=2
  Deasemenea observ faptul ca o singura initiativa a dansei, comuna cu a mai multor parlamentari a devenit lege si anume bujorul floare nationala.
  Legat de propunerea de lege de mai sus, ce inseamna sa anexeze Romania fostele teritorii? Cum se face acest lucru in context international? Istoric vorbind nu cred ca avem de partea noastra marile puteri sa recunoasca refacerea granitelor, noua ni s-a refuzat unirea cu Republica Moldova… despre ce vorbim?

 10. Ăstea sunt doar declarații îndrăznețe. După cum am observat incompetența și trădarea Giorgiei Meloni din Italia, pot spune clar că femeile nu pot fi “bazate” și n-au ce căuta în poziții de conducere.

 11. RESPECT “ȘOȘO”!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *