Home / Educativ / De ce îl Susțin pe Klaus Werner Iohannis

De ce îl Susțin pe Klaus Werner Iohannis

Sterian David Bruckman Shekelsteinberg
InCorect Politic
Noiembrie 20, 2019

Și de ce ar trebui să faci și tu la fel, dacă ești un cetățean responsabil.

Dragi conațional față de care nu am nici un interes ascuns,

Cred că cu toții putem fi de acord cu o treabă. PSD este un cancer pentru țara asta, o ciumă roșie care ne-a băgat în datorii și care a permis corupției să ajungă la cote inimaginabile. Ei, pesediștii, sunt o adunătură de xenofobi retrograzi care fură și dau legi ca să își scoată infractorii din pușcării. Ei, pesediștii, sunt cei care au gazat poporul în stradă pe 10 august și nu și-au dat demisia după acest scandal fără precedent.

Eu îl susțin pe președintele meu, Klaus Werner Iohannis, pentru că mereu pune punctul pe i când vorbește despre ciuma roșie. Este un președinte civilizat și tolerant, fiind minoritar, susține drepturile minorităților, susține democrația, toleranța, egalitatea de gen și valorile europene.

Iată câteva din convingerile sale, preluate de pe BogdanChelari:

„Inițiativa de redefinire a Constituției inflamează spiritele în societate și încurajează intoleranța față de comunitatea LGBT” – Klaus Johannis

Am scris și eu despre acest holocaust sub formă de referendum, care nu seamănă, ci chiar este nazism…și asta în anul curent! Nu putem tolera apucături de ev mediu în 2019 într-o țară membră U.E..

„Însă pentru a combate discriminarea elaborarea unei legislații specifice este doar un pas, un pas important. O să mă sfătuiesc cu colegele și cu colegii să vedem în ce măsură putem să încurajăm Parlamentul României să accepte o discuție și o legiferare pe tema eliminării discriminării. Asta se poate face relativ ușor”- Klaus Johannis

Câtă luptă împotriva discriminării a avut loc în acești cinci ani de mandat, n-a avut loc în toți anii de după revoluție! O lege împotriva discriminării trebuie să apară, dar nu este destul că există. Ea trebuie aplicată cu sârguință până când toți rasiștii sunt arestați.

„Eu cred că și în chestiunea discriminării, și în chestiunea modificării Constituției, cuvântul cel mai potrivit este toleranță. Dacă suntem toleranți nu înseamnă că vrem să fim altfel, dar vrem să-l cunoaștem pe celălalt și să încercăm să îl înțelegem. Trăim din păcate niște vremuri în care toleranța în loc să crească în societate este mai degrabă în reducere, ceea ce este foarte, foarte păcat și eu n-am văzut rolul meu în a tranșa discuția de exemplu pe Constituție, ci eu văd rolul meu în a explica societății în ansamblu că toleranța este o calitate esențială a unei societăți moderne din Europa secolului XXI, și nu altceva.” – Klaus Johannis

Să susții toleranța și lupta antidiscriminare este o parte a monedei. Cealaltă parte este combaterea activă a fanatismului religios, alt capitol la care Klaus Iohannis a excelat!

„Nu am ce să-i răspund. În chestiunea revizuirii Constituţiei încă nu este rândul meu să mă exprim. Însă în acest context cred că este foarte important să reiterez un lucru în care cred fiindcă eu provin dintr-o minoritate etnică şi religioasă, eu cred că trebuie să revenim la ceea ce se numeşte toleranţă şi acceptarea celuilalt, acceptarea celuilalt cu bune şi cu rele. Nu suntem toţi la fel, nu toate gupurile etnice şi toate grupurile religioase sunt la fel. Este greşit să dăm ascultare sau să mergem pe calea fanatismului religios şi a solicitărilor ultimative. Eu nu cred în ele şi nu le sprijin. Sunt adeptul toleranţei, al încrederii şi deschiderii spre celălalt”- Klaus Johannis

Mă enervez când lumea spune, urmând propaganda pesedistă, că “Iohannis nu a făcut nimic în cinci ani de mandat”.

Greșit!

Demersurile făcute de președintele în funcție pentru egalitatea de gen au impus cote de gen pentru fiecare instituție, reparând în sfârșit diferența și inegalitatea dintre femei si bărbați. Mai mult, proiectul România Educată va impune educația sexuală în școli. Și acesta este un lucru bun!

„In Romania, suntem pe deplin angajati in sustinerea unei abordari integratoare a egalitatii de gen ca element-cheie pentru promovarea politicilor sensibile la problematica egalitatii de gen…Pana in 2020, 70% din institutiile publice nationale si locale din Romania vor avea experti in egalitatea de gen” – Klaus Johannis

În viitor, urmează să integrăm transexualii și alte minorităti sexuale, care actualmente, în România, încă sunt discriminate.

Noroc că suntem în Uniunea Europeană și Bruxelles ne mai pune frână la pornirile radicale, medievale și obscurantiste. Klaus Iohannis este un președinte european, susținând calea europeană cu valorile ei, împotriva populismului imbecilizant, a xenofobiei și eurofobiei.

O altă provocare cu care ne confruntăm cu toții, din păcate, în Europa, este ascensiunea populismului, radicalismului, xenofobiei și a eurofobiei. Eurofobia nu se îndreaptă doar împotriva valorilor Uniunii Europene. Ea este şi împotriva valorilor, principiilor și normelor fundamentale ale Consiliului Europei! Această organizație are un rol cheie în lupta împotriva acestor fenomene nocive, care atacă înseși bazele societății democratice. Trebuie, așadar, să luptăm împotriva acestor manifestări cu toată forța noastră și cu toate instrumentele și mecanismele disponibile…Doresc să subliniez aici importanța combaterii răspândirii discursului instigator la ură pe rețelele de socializare, precum și necesitatea utilizării unor instrumente instituționale eficiente pentru a ține sub supraveghere și a interzice astfel de acțiuni. ” – Klaus Johannis

Să ne așteptăm la măsuri excepționale pentru combaterea discursului de ură, în sfârșit trolii ruși și PSD-iști vor fi blocați pe facebook.

„Atunci când pacea socială este pusă în pericol, și avem, din păcate, suficiente exemple în acest sens în ceea ce s-a întâmplat în România ultimelor săptămâni, în pregătirea referendumului pentru modificarea Constituției…Primul pas către restabilirea păcii sociale este abandonarea discursului urii și asumarea faptului că numai prin toleranță putem depăși, împreună, acele falii care riscă să ne dezbine.” – Klaus Johannis

Iohannis a făcut progres în lupta împotriva discursului urii, dar nu este destul, măsurile luate de dânsul trebuie să continue și să sporească vigilența instituțiilor.

Până când nu va fi pedepsit fiecare adolescent care desenează o zvastică pe banca din sala de clasă, lupta împotriva discursului urii este departe de a fi încheiată.

Oamenii trebuie să învețe să își măsoare cuvintele, nu poți face glume despre holocaust, sub nici o formă și în nici o circumstanță. Adepții radicalismului vor spune că este o persecuție împotriva libertății de exprimare. Eu spun că orice discurs are consecințe! Dacă împrăștii ură, pregătește-te de repercusiuni!

„Această apropiere de Grupul de la Vișegrad este o constantă a politicii externe românești și România tot încearcă să se apropie de mulți ani. Însă în ultima vreme, în ultimii ani, Grupul de la Vișegrad are unele opinii care sunt foarte diferite de ale noastre și în acest moment, după părerea mea, o apropiere între România și Grupul de la Vișegrad nu este realistă” – Klaus Iohannis.

Nu este realistă pentru că o apropiere de Grupul de la Vișegrad ar însemna o apropiere față de Rusia, care este sursa răului în geopolitica mondială.

Rușii au intervenit în alegerile din America și l-au scos pe Trump președinte.

Rușii promovează partidele naționaliste în Europa.

Dacă printr-o nenorocire, nu iese Klaus Iohannis președinte (Yahve ferește!), atunci să fim convinși că Rusia e vinovată!

Cine ar vrea să fie asociat cu o țară înapoiata, creștin ortodoxă și insensibilă la persecuția minorităților sexuale? Un candidat ca Viorica Dăncilă poate, care are o gândire ce aparține mileniului trecut.

„Ca să nu vorbim de faptul că în interiorul Grupului Vișegrad există, practic, două tabere care au din ce mai multe divergențe în ce privește viitorul Uniunii Europene, mersul lucrurilor în Uniunea Europeană, în general” – Klaus Iohannis

„„Primul pas către restabilirea păcii sociale este abandonarea discursului urii și asumarea faptului că numai prin toleranță putem depăși, împreună, acele falii care riscă să ne dezbine.” – Klaus Johannis

„Postul Ramadanului este o perioadă de reflecţie asupra mesajului revelat al Coranului, care pune accent pe valorile toleranţei, generozităţii şi respectului pentru diversitate.” – Klaus Johannis

Mi-ar fi plăcut să pot fi de acord 100% cu ce zice Iohannis, dar în două aspecte mă despart de poziția dânsului. La cel de mai sus, referitor la musulmani, care sunt principalii promotori ai extremismului în ziua de azi.

A doua poziție cu care nu sunt de acord este refuzul său de a muta ambasada României la Ierusalim.

Dar totuși, față de PSD și Viorica Dăncilă, pe care numai proștii o votează, Iohannis rămâne alegerea oamenilor inteligenți și civilizați.

De aceea îl susțin la președenția României.

Sterian David Bruckman Shekelsteinberg

4 comments

 1. Hi hi hi. Il votez presedinte de C.A.P. pe tov. iohannis werner klaus.

 2. “Nu este realistă pentru că o apropiere de Grupul de la Vișegrad ar însemna o apropiere față de Rusia, care este sursa răului în geopolitica mondială.” Acuma, lasand gluma la o parte, mai ales polonezii sunt foarte “apropiati de Rusia”. Poate ceilalti membri?

 3. Beton. Imi place munca de documentare. Si partea aia cu “toleranta islamului” e buna :))

 4. Tare!
  Pentru o astfel de Europa “merge| Satanis, pardon – Iohanis.
  Doar ca eu vreo exact opusul a ceea ce vrea aceasta E|uropa – moartea natiuni romane, adica… a neamuloui romanesc, cel ramas, adica [doar] ortodox.
  In rest, s-auzim de bine cum ca Iohanis pleaca in tara lui, cea visata … cu fecalisti, musulmani, fara crestini – ca-s rai tare de tot si inapoiati si fara pesedei ca nu-i mai suporta, saracul de el…
  Hai sa-l ajutam!

Leave a Reply

Your email address will not be published.