Home / Actualitate / Curaj în capitală! Fundația Buna Vestire organizează un EVENIMENT DEDICAT lui Corneliu Zelea Codreanu – 13 septembrie la București

Curaj în capitală! Fundația Buna Vestire organizează un EVENIMENT DEDICAT lui Corneliu Zelea Codreanu – 13 septembrie la București

Incorect Politic
Septembrie 11, 2023

Curajoasa fundație Buna Vestire organizează un EVENIMENT DEDICAT lui Corneliu Zelea Codreanu - 13 septembrie la București

Curaj în capitală! Fundația Buna Vestire organizează un EVENIMENT DEDICAT lui Corneliu Zelea Codreanu – 13 septembrie la București

Via NicadoriSquad:

Miercuri e 13 septembrie. În 1899 în această zi s-a născut Corneliu Zelea Codreanu.

Sunt ani de zile de când în România nu se mai vobește deloc de el, decât cel mult pentru a fi denigrat.

Istoricii evită abil să abordeze tema acestei personalități marcante a istoriei interbelice a României ori a fenomenului pe care l-a reprezentat mișcarea fondată de el, iar prea puținii istorici care mai abordează tema sunt aceia care o fac nu în spiritul deontologiei științifice, ci așa cum dictează propaganda ideologiei corectitudinii politice.

S-a mers până acolo încât s-a impus un anumit “adevăr” istoric printr-o legislație penală (stabilirea adevărului istoric prin legi și decrete este apanajul totalitarismelor), iar cenzurii impuse de neiertătorii “monitori ai antisemitismului” i se adaugă o teribilă autocenzură.

Orice istoric, scriitor, gazetar, știe că încercarea de a aborda tema sine ira et studio îl poate costa cariera, atrăgând după sine, pe lângă furia turbată a oficinelor îngrășate de lupta cu “fascismul” și “antisemitismul”,marginalizarea, izolarea profesională și socială.

Așa s-a ajuns ca despre Coneliu Zelea Codreanu, în general, să nu se mai vorbească nimic.

Dar dacă amintirea i-a fost îngropată în uitare, de ce atunci toate aceste eforturi pentru a-l combate, la 85 de ani de la asasinarea sa? De ce tot lobby-ul internațional, presiunile asupra României, legislația adoptată de instituțiile statului român, programele de prelucrare a cadrelor Ministerului de Interne și magistraților, profesorilor în scopul combaterii și iar combaterii memoriei sale și ideilor mișcării legionare?

Cine și de ce se teme atât de mult de un mort? De ce totuși noi și noi generații de tineri continuă să fie fascinate de personalitatea sa, căutând informații despre el, multiplicându-i chipul în mii și mii de stikere care împânzesc Bucureștiul și marile orașe ale țării, ori în imagini ce inundă rețelele on-line, spre disperarea zgomotoasă a cerberilor cenzurii neomarxiste?

Ei bine, tocmai acest fenomen, ale cărui resorturi psihologice, sociale, culturale și nu în ultimul rând spirituale, sunt încă greu de descifrat, ne-a făcut să purcedem la organizarea unei seri dedicate, da, lui Corneliu Zelea Codreanu.

În toată această tăcere impusă de Big Brotherul zilelor noastre, să se vorbească undeva despre Corneliu Zelea Codreanu. Nu voi face apologia Căpitanului. Nu pentru că mi-ar fi teamă. Dacă vreau, o fac, dar aș fi penibil, căci el nu are nevoie de apologia mea. Cred că este mai important să îi readucem numele la ordinea zilei și să încercăm să înțelegem ce energie fantastică se află în spatele acestui nume care, după 85 de ani de la moarte, continuă să stârnească în România și în afara ei dispute, polemici, pasiuni aprinse și, nu în ultimul rând, incredibil de multă ură.

Pe cei care doriți să participați la această seară memorială, vă așteptăm MIERCURI 13 SEPTEMBRIE, ORA 18,30, la sediul Fundației Ion Gavrilă Ogoranu.

Anunțați-vă prietenii și cunoscuții. Iar cei care nu aveți încă probleme cu cenzura Facebook, distribuiți, vă rog, acest anunț și afișul alăturat.

Atât contul meu, cât și pagina Facebook a Fundației Ogoranu sunt avertizate că o nouă abatere de la “Standardele comunității” duce la desființarea amândorura…

Vă mulțumesc și vă așteptăm!

2 comments

  1. Seserman Dorin Vasile

    Binele totdeauna va învinge răul❗
    DOAMNE AJUTĂ ❗
    🙋‍♂️🙏♥️🇷🇴✝️.

  2. Reclamati ciorile la politia locala cand puteti

    Daca sfideaza multi legile asta nu or sa aiba ce sa ne faca, de asta e au preferat intai sa nu stie oamenii cine au fost legionarii, apoi sadenigreze si sa faca legi si sa cenzureze, inca nu cred ca a fost cineva condamnat pentru legea anti-legionari, asteapta sa se umple de drogati si curve si degenerati si spalati pe creier in tara si sa poata apoi sa aresteze in voie cum fac in vest, acolo daca esti anti ciori si anti gay tu esti vazut ca un ratat, needucat, rebut…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *