Home / Actualitate / Cum a Ocupat Armata Rusă România

Cum a Ocupat Armata Rusă România

Dan Cristian Ionescu
Incorect Politic
Noiembrie 10, 2019

Cum a Ocupat Armata Rusă România

Preluat de pe Justițiarul:

Deși atît Iohannis cît și toate partidele parlamentare, serviciile și mass-media serioasă ne anunțaseră din timp că pericolul vine de la Moscova, ministrul apărării a fost luat pe nepregătite, așa cum sînt luați primarii cînd vine iarna.

Întrucît nu primise nici o informație, nici o atenționare, ministrul Ciucă urmărește la TV un meci tîrziu, după care se culcă închizînd telefonul. La ora 5,30 este trezit de lovituri puternice în ușă. Cu ochii cîrpiți de somn, deschide – i se raportează că la ora 5 fix armata rusă a trecut frontiera și a intrat în România.

Se dezmeticește dintr-o dată, dar se găsește în fața unei dileme: să îmbrace uniforma militară sau un costum civil, cum au miniștrii apărării din statele NATO?  Alege ceva neutru, un trening.

În drum spre minister, din telefonul din mașină, dă primele ordine. Se instalează un cuib de mitralieră la Capul Midia, unul în vechea cazemată de la nudiști în Eforie Nord și altul în vechiul buncăr de pe plaja de la Costinești, în fața epavei vasului Evanghelia, care astfel îl masca – flota rusă nu putea să îl observe.

Următorul telefon îl dă la Mihail Kogălniceanu, să ceară sprijinul aviației. Dar ghinion, permanent ocupat, se pare că era o defecțiune pe linie.

Ora 5,58 – ajunge la minister. Se repede la fișetul moștenit de la răposatul general Milea, scoate evidențele membrilor Rețelei R, pregătiți să lupte în spatele inamicului, își pune aghiotantul să îi contacteze. Alt ghinion (așa este cînd îl ai președinte pe Iohannis!), cei mai mulți ori muriseră, ori erau deja pensionari, ori plecaseră din țară. Oricum, nu mai avea nimeni vechiul număr de Romtelecom.

Sună din nou la Kogălniceanu – linia era deranjată în continure.

Ordonă ca toate tunurile de la Muzeul Militar Național să fie duse de urgență la Constanța și să fie amplasate pe faleză, în locuri care să nu fie vizibile de pe mare. Zis și făcut, toate trenurile aflate în circulație pe traseu au fost trase pe dreapta (să zic așa) iar o garnitură specială a încărcat tunurile pe platforme și a zburat spre litoral.

Se gîndește la flota militară. Cele două fregate ruginite zburdau prin Mediterană în cadrul unui exercițiu NATO. Bricul „Mircea” era pe undeva, în Atlanticul de sud. Ordonă ieșirea în larg a submarinului „Delfinul II” – altă veste proastă, din 1996 „Delfinul” stă la cheu deoarece acumulatorii motorului sunt epuizați iar înlocuirea lor costă în jur 20 de milioane dolari.

Se interesează de situația primului submarin „Delfinul”. Află cu tristețe că din acesta se mai păstrează doar motorul diesel Krupp la Muzeul Marinei din Constanța și manometrul de adâncime la M uzeul Militar Național.

Ia imediat legătura cu omologul său din Norvegia și îl roagă să ne trimită de urgență în ajutor vasul „Fram” și pluta „Kon-Tiki”.

Cu atîtea griji pe cap, ministrul uitase să informeze președintele țării și CSAT-ul.

Ora 8,40. Iohannis se trezește, vrea să iasă la jogging, dar este informat pe surse de nenorocirea care s-a abătut asupra țării.

Îl sună imediat pe ministru și îi spune: „Mă Ciucă, mă,  Măciuca lui Dumnezeu, cum îți spune deja istoria! Adă trupele noastre din Afganistan!”, „Să trăiți domnule comandant suprem, raportez supus, nu pot! Băieții noștri sînt în misiune în Kandahar unde apără aliații noștri strategici, pe care tremură chiloții!”. După care raportează ce a întreprins pînă atunci.

Iohannis este mulțumit. Ca să ridice moralul trupelor, avansează 200 de colonei la gradul de general-maior, la alte sute de generali le mai acordă o stea, pe Ciucă îl avansează generalissim (perfect legal, pentru asta emite actul prin care introduce în nomenclator această funcție). Apoi se duce să alerge puțin înainte de micul dejun.

Ora 10,15. Lui Ciucă i se raportează că tunurile aduse din București au fost instalate pe faleză. Ciucă răsuflă ușurat.

Ora 10,18. Indicativul „Albatrosul” raportează că muniția NATO nu este compatibilă cu tunurile de la muzeu. Enervat, Ciucă dă de pămînt cu șapca primită de la Trump de Iohannis și pe care acesta din urmă i-o oferise cu ocazia instalării în fruntea ministerului.

Ora 10,42. Deja, toți militarii americani de la Deveselu sînt ascunși în beciuri de tații elevelor din zonă care cîștigaseră un ban cinstit de la ei.

Ora 11,01. Cu o întîrziere de un minut, România este ocupată de armata rusă, fără să se tragă un foc.

Plin de demnitate, ministrul Ciucă își predă șapca primită de Iohannis de la Trump comandantului trupelor de ocupație, explicîndu-i că sabie nu are.

Ora 16. Într-un timp record, Cazinoul din Constanța este renovat (se putea și pînă atunci, dar nu s-a vrut), se aduce mobilierul necesar, se aduce mîncarea și băutura. Este adus și Ludovic Orban cu mandolina lui.

Ora 21,30. Flota americană din Mediterana acostează la Constanța, cu o întîrziere explicabilă. Trecuseră pe GPS doar RO, cu gîndul că este suficient. Dar tot cu RO începea și Roma – și-au dat seama de eroare doar în momentul cînd au văzut că flota nu încape pe Tibru. Oricum, nu era prima eroare, tot din cauza GPS-ului tancurile americane culcaseră la pămînt culturile unor țărani din Bărăgan.

Coborînd de pe nave, americanii se dezmorțesc, după care se îmbrățișează cu cei ruși. Cîțiva militari americani ruși din Florida încing un cazacioc.

În acest timp, Mugur Isărescu bate o medalie omagială din aur cu chipul lui Putin. De data aceasta, institutul Elie Wiesel nu protestează – evident, Putin nu fusese legionar.

Trump îi trimite lui Putin o telegramă prin care îl felicită pentru faptul că a scăpat România de PSD. Putin îi mulțumește pentru felicitări, dar îi precizează că PSD-ul deja căzuse de la guvernare.

Apreciindu-se demnitatea ministrului Ciucă, datorită căruia s-a evitat pierderea de vieți omenești, pentru a-și putea completa pensia, a fost numit portar la hotelul „Hilton” (fostul „Athenee Palace”).

Astfel de întîmplări au adesea un final nefericit. Se știe că rușii au obiceiul să condamne la moarte conducătorii țărilor cu care au fost în conflict.

În acest caz, Iohannis a fost arestat și a fost constituit un tribunal revoluționar condus de Raluca Turcan – nu este juristă, dar vorbește foarte bine limba rusă, de cînd a făcut facultatea (1996-1999) la Moscova. Raluca a acceptat sarcina, nu știu dacă cu sufletul greu sau cu plăcere. În ultimul moment, și-au dat seama că în România nu mai există pedeapsa cu moartea. Rușii nu fac nimic împotriva legii, așa încît comandantul trupelor rusești a emis un ucaz de urgență prin care se reinstituie pedeapsa cu moartea, cu efecte retroactive.

Bietul profesor de fizică a fost condamnat la moarte! Dus în Valea Piersicilor, a făcut în drum spre locul de execuție o ultimă încercare de a-și salva viața și i-a promis comandantului plutonului de execuție că dacă îl scapă, îi dă trei case în Sibiu. Comandantul nu i-a răspuns nimic, dar prin degete i-a arătat că vrea șapte case – bietul Iohannis nu mai avea șapte, două le pierduse în instanță! Ăsta, da ghinion!

Din cînd în cînd, îmi place să scriu și povești științifico-fantastice.

Dan Cristian IONESCU

One comment

  1. “Astfel de întîmplări au adesea un final nefericit. Se știe că rușii au obiceiul să condamne la moarte conducătorii țărilor cu care au fost în conflict.” Si americanii la fel… *ahem* Germania, Irak, Libia si poate si altele despre care nu stiu detalii…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *