Home / Internațional / COVID-19 și Dizolvarea Uniunii Europene

COVID-19 și Dizolvarea Uniunii Europene

Vlad Voicu
Incorect Politic
Mai 12, 2020

Formațiunea suprastatală dictatorială care decide unilateral (printr-o comisie de birocrați nealeși), Uniunea Europeană, nu a trecut testul solidarității pe perioada pandemiei, demonstrând încă o data că este doar un aparat ideologic, culmea, antieuropean!

Dacă până acum psihoza Covid a slăbit încrederea populațiilor în U.E., urmările crizei economice vor fi fatale. Ne uităm la Franța și Italia, unde există șanse mari să reușească un referendum pentru ieșirea din Uniunea Europeană.

Aproximativ șase din zece francezi afirmă că „nu au încredere” în Bruxelles, a indicat un sondaj al Institutului Jacques Delors. Lipsa de încredere a francezilor în UE a sărit la 58% – o creștere dramatică de 10 puncte, de la alegerea lui Emmanuel Macron în funcția de președinte, scrie Express.

Concluziile sondajului plasează Franța înaintea Regatului Unit drept țara cu cea mai mică încredere în instituțiile bloculu icomunitar.

COVID-19 și Dizolvarea Uniunii Europene

 

Nici Italienii nu sunt mulțumiți cu felul în care îi tratează Uniunea Europeană, arătând că din noiembrie 2018, numărul celor care își doresc ieșirea din UE a crescut cu 20%.

ZiaruldeIasi:

Un sondaj recent făcut printre italieni atrage atenția asupra sentimentului anti-UE din rândul populației. Oamenii sunt foarte supărați din cauza lipsei suportului din timpul apogeului pandemiei. Conform unui sondaj realizat de Tecnè Poll, nemulțumirea Italiei față de Bruxelles a crescut dramatic. În fața unei ipotetice alegeri între „remain” și „leave”, adică a rămâne sau a ieși din Uniunea Europeană (UE), italienii au luat o decizie surprinzătoare. Ca referință, așa a făcut Regatul Unit în 2016 printr-un referendum.

În final, concluzia a fost clară, 49% dintre italieni ar vota să părăsească blocul comunitar, potrivit Il Giornale, citat de Rador. Italienii care sunt în favoarea „remain” ar fi în jur de 51%. O majoritate infimă, de doar două procente, este una neglijabilă.

Alt detaliu este însă mai concludent decât acesta. Față de ultimul sondaj pe acest subiect, din noiembrie 2018, numărul celor care își doresc ieșirea din UE a crescut cu 20%. Pe scurt, în fața unui posibil referendum privind permanența Italiei în UE, electoratul este din ce în ce mai împărțit.

Pe măsură ce neîncrederea popoarelor diverselor state europene crește, destrămarea Uniunii Europene devine tot mai probabilă. Lipsa lor de încredere este pe deplin justificată, având în vedere pretențiile dictatoriale ale U.E. de a impune directive legislative în toate statele membre.

Trăim oare o revenire la suveranitatea statelor-națiune și o trezire a conștiinței etnice?

3 comments

 1. Porc Halal (now with covid-19)

  Numai Romanii, cei mai indoctrinati cu neo-marxism dintre toti est-europenii, datorita credulitatii lor nătânge si a increderii lor oarbe in straini si pe fondul cultivării unui anti-romanism șovin feroce tocmai de catre acele elemente străine cărora românii le acordă această incredere oarbă, deci cum ziceam, numai Românii mai acorda actualmente o incredere cvazi-totala pseudo-imperiului franco-german supranumit si UE…

  • Porc Halal (now with covid-19)

   PS…românii rămân uniți în cuget și (ne)simțire în jurul U(E)RSS…

  • Cam adevarat, percepem orice e strain ca fiind bun dar asta e o reactie normala cele mai multe pirdici ti le iei de la alti romani, patronul roman se auto-considera un fel de stapan de sclavi, doctorul spagar e tot roman, potitistul mistocar e tot roman, prfu cu metalitate de comunist e tot roman.

   Percep occidentalii ca fiind superiori noua, si sunt in marea majoritate dar N-AM ITELES NICI-O DATA CE TREBA AU TELENOVELELE TURCESTI, NUTILE CU ARABOI, MUZICA SI FILMELE INDIENE, VIZITATUL DE MUSCHEI IN ISTAMBUL CU POPORUL ROMAN.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *