Home / Actualitate / Covid-19: Mai puțină grabă, mai multă siguranță

Covid-19: Mai puțină grabă, mai multă siguranță

Carolina Gunderode
Incorect Politic
Noiembrie 19, 2020

Puțini se pot îndoi că avem nevoie de un vaccin pentru covid-19 cât mai curând posibil și se fac pași mari, inclusiv în înțelegerea noastră a imunologiei SARS-CoV-2. 1 Dar ce pagube pot rezulta din cursa pentru a crea una? Organizația Mondială a Sănătății a elaborat îndrumări cu privire la caracteristicile minime ale unui vaccin, incluzând eficacitatea de 50%, stabilitatea temperaturii, potențialul de creștere rapidă și evaluarea adecvată a comparatorilor. Dar, scrie Els Torreele, aceste cerințe de bază sunt erodate rapid de opinia dominantă că orice este mai bun decât nimic. 2

Deci, în schimb, ne îndreptăm spre vaccinuri care reduc severitatea bolii, mai degrabă decât protejează împotriva infecției, oferă doar imunitate de scurtă durată și, cel mai bine, vor fi testate de producător împotriva placebo. Pe lângă deteriorarea încrederii publice și risipirea resurselor globale prin distribuirea unui vaccin slab eficient, acest lucru ar putea schimba ceea ce înțelegem că este un vaccin. În loc de prevenire eficientă a bolii pe termen lung, aceasta ar putea deveni un tratament cronic suboptim. Acest lucru ar fi bun pentru afaceri, dar rău pentru sănătatea publică globală.

„Naționalismul vaccinului” este, de asemenea, o preocupare, spune Daniel Altmann. 3 aprobarea Rusiei de vaccin sale, bazat pe o mică fază de studiu nepublicat 2 în 38 de voluntari, sugerează suntem deja în strânsoarea unei curse de arme stil de război rece, spune el. Pasul lateral al necesității unui mare proces de fază 3 este ca „intrarea într-un maraton, alergarea primilor câțiva metri, apoi încoronarea unilaterală a câștigătorului în timp ce toți ceilalți aleargă înainte”

Testarea adecvată a siguranței pacienților se află în centrul unei noi acțiuni pentru proiectarea ergonomică a echipamentelor medicale, scrie Jane Feinman. 4 Ergonomia, sau factorii umani, înseamnă reducerea probabilității de eroare umană și este deosebit de importantă pentru utilizarea echipamentelor cu risc ridicat în situații stresante și necunoscute, precum cele experimentate de personalul la înălțimea pandemiei. Poate că covid-19 va inspira o pasiune larg răspândită pentru o bună proiectare, evaluare și achiziții, astfel încât personalul să nu mai fie țapi ispășitori pentru greșelile cauzate de echipamente prost achiziționate.

Suntem în Marea Britanie gata pentru iarnă? John Middleton prezice o furtună perfectă de resurgență covid-19, gripă, o restanță de condiții netratate pe termen lung, exces de mortalitate legată de frig și efectele colapsului economic și un posibil Brexit fără acord. 5 Pentru a fi gata, conchide el, vom avea nevoie de toate intervențiile de sănătate publică care nu au fost implementate corespunzător de la început: supraveghere, testare și urmărire, distanțare fizică, carantină și izolare și protecție a personalului și a grupurilor vulnerabile. Acum este momentul să ne pregătim, dar pentru aceasta Marea Britanie are nevoie de o strategie, mai degrabă decât de o rundă continuă de reacții la genunchi la evenimente. 6

https://www.bmj.com/content/370/bmj.m3258

Referințe

  1. Sewell HF ,
  2. Agius RM ,
  3. Stewart M ,
  4. Kendrick D

  Răspunsuri imune celulare la covid-19 . BMJ 2020 ; 370 : m3018 . doi: 10.1136 / bmj.m3018 pmid: 32737031

  Text integral GRATUITGoogle Scholar

  1. Torreele E

  Graba de a crea un vaccin covid-19 poate face mai mult rău decât bine . BMJ 2020 ; 370 : m3209 doi: 10.1136 / bmj.m3209 .

  Text integral GRATUITGoogle Scholar

 1. Altmann D. Găsirea celui mai bun vaccin covid-19 nu ar trebui să fie o cursă. 14 august 2020. https://blogs.bmj.com/bmj/2020/08/14/finding-the-best-covid-19-vaccine-should-not-be-a-race.
  1. Feinman J

  Cum covid-19 a evidențiat importanța designului, precum și a prețului în lanțul de aprovizionare NHS . BMJ 2020 ; 370 : m3192 .

  Text integral GRATUITGoogle Scholar

 2. Middleton J. Winter vine: Marea Britanie este pregătită? 14 august 2020. https://blogs.bmj.com/bmj/2020/08/14/john-middleton-winter-is-coming-is-the-uk-prepared .
  1. Adebowale V ,
  2. Alderson D ,
  3. Arde W

  , și colab. Covid-19: Apel pentru o revizuire rapidă a pregătirii Marii Britanii pentru un al doilea val – o scrisoare deschisă către liderii tuturor partidelor politice din Marea Britanie . BMJ 2020 ; 369 : m2514 . doi: 10.1136 / bmj.m2514 pmid: 32576551

  Text integral GRATUITGoogle Scholar

 

Vizualizați rezumatul

2 comments

 1. La testele Moderna (30.000 persoane) si Pfeizer (44.000 persoane), rata de contaminare constatata la expunerea subiectilor PLACEBO – adica ne-vaccinati! – a fost de 0,6% si 0.73%.
  Altfel spus, dintre cei NE-vaccinati, 1 din 180 sau 1 din 321 s-au contaminat (la ei…).
  Pentru 1 posibil viitor bolnav, vaccinezi 180 – 321 de oameni?
  Asta e si prostie, si nebunie!
  Daca s-ar imbolnavi unul din 10, 15, 20… si din astia ar muri un sfert, … jumatate…. atunci am avea numere de genul: vaccinati se imbolnavesc 5 % si ne-vaccinati se imbolnavesc 95%.
  Asa, ar fi clar un avantaj, o speranta pentru majoritatea…
  Cand insa ne-vaccinatii se contamineaza sub 3 din 1000….si din astia aproape nici unul nu moare – care e sensul vaccinarii?
  VAX ALBINA!
  Jefuire prin prostire.

 2. Dragilor,

  EU IMPARTASESC OPINIA MARELUI OM DE STIINTA IN MATERIE DE INFECTIOLOGIE, THAILANDEZ EDUCAT SI PROFESAT TOATA VIATA IN GERMANIA, PROF UNIV SUCHARIT BHAKHDI CARE SUSTINE IN MOD RADICAL CA ACEST VIRUS NU ESTE DEMN DE UN VACCIN CACI INTR-UN AN ACEST VIRUS FACE MUTANTI SI SE PRESCHIMBA IN ALT VIRUS SI NUMAI NEBUNII COMANDA VACCIN PENTRU ASA CEVA IN FIECARE AN !!!
  ACEST SAVANT ESTE EXPUS DE MINE PE ACEST BLOG IN ENGLEZA , CAUTATI-L MUSAI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Opinia de mai sus este opinia editorului lui

  BIO-METRIC JOURNAL, Fiona Godley ,

  nuuuuuu este opinia mea intrucat eu am citit mult mai multe decat Fiona Godley , in diverse limbi , care probabil este si mituita sa vrea vaccinul – dar critica foarte bine intentia de a ne injecta cu un vaccin rasolit !!! pentru dolarasul repejor , de companiile farmaceutice care fac : SUUUTE DE MILIARDE !!!! ATI CITIT BINE SUUUUTE DE MILIARDE CU VACCINURILE CU BANI EXTORCATI DE SARLATANII INSTALATI/INFILTRATI PESTE TOT IN GUVERNE – SI FRANTA A PLATIT DINAINTE, LA COMANDA EU , TOCMAI ZILELE ASTEA , SUTE DE MILIOANE PENTRU UN VACCIN NEVALIDAT INCA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!PENTRU A FI PUS PE PIATA , CA SI ROMANIA !!!

  ATI CITIT CORECT :

  LA COMANDA EU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SI IN SPECIAL A MARII ESCROACE

  President Ursula von der Leyen (care si-a bagat fiul cel mare intr-un job , cu companie privata, caruia prin EU i-a rasturnat o suma faraminoasa din banii EU , in mod ilegal datorita conflictului de interese, iar dansa a facut vreo zece copii -medicina nu mai stie , stie doar ce cere cofa cu sugari – iar la zece copii va dati seama cati bani va mai fura de la EU sa si-i inzestreze – deh , are rude peste tot cu acelasi ADN, vezi si haitele de borfasi din Romania ! seamana intre ei la apucaturi si la cultura de baza !!!)

  (vezi ca-i proaspata :

  https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/jointopinion_improvingpandemicpreparednessandmanagement_nov2020_0.pdf, “Improving pandemic preparedness and managementResearch and Innovation Independent Expert Report Group of Chief Scientific Advisors to the European CommissionEuropean Group on Ethics in Science and New Technologies (EGE)Special advisor to President Ursula von der Leyen on the response to the coronavirus and COVID-19Joint Opinion, November 202 )

  – BUNA PRIETENA CU SINISTRUL CAZ PATOLOGIC CARE ADUCE CRIMINALI ILEGALI SI NEPEDEPSITI si ea inca nepedepsita desi merita o pedeapsa exemplara !!! PESTE POPORUL GERMAN CA SA-L VIOLEZE SI BESTIALIZEZE IN STRADA !!! , PENTRU A-L DESPOTIZA FARA DREPT DE APEL !!!-tocmai ieri la Berlin a bagat politia peste demonstrantii contra masurilor da carantinare care vor sa inchida lumea in casa fara drept de a-si castiga painea , si asta nu doar stropindu-i cu apa ci dand ordine politiei sa-i schilodeasca cum le trece prin cap , cu brate sarite din umar, maini rupte etc . Ca la vestele galbene , Maquereau !!!Sub comanda Mossad in Franta , in Germania e permanenta crima lui Merkel si fara neaparat ajutor dinafara …)

  DECI :
  ROMANIA DACA NU IESE DIN EU VA FI DEVORATA DE VIE, CU COVIDUL SI ESCROCHERIILE PUSE LA CALE PE BAZA ACESTEI INEXISTENTE PANDEMII CACI ESTE VORBA DE O MOLIMA A UNUI VIRUS CU MUTANTI !!!CARE GENEREAZA O GRIPA, NU DIN CELE MAI MORTIFERE CARE AU EXISTAT PANA AZI !

  DECI, NU , PROFESORUL BHAKDI NU RECOMANDA VACCIN CONTRA SARS-COV-2 CACI LA ANUL VINE ALTUL CARE AR CERE UN NOU VACCIN IAR VACCINUL LA CARE LUCREAZA ESCROCII PHARMA VREA SA NE MODIFICE ADN-UL !
  TOTAL INTERZIS PANA AZI IN MEDICINA VACCINARILOR !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *