Home / Internațional / Burghezia occidentală vrea un război de durată

Burghezia occidentală vrea un război de durată

HP
Incorect Politic
Februarie 1, 2023

Burghezia occidentală vrea un război de durată

Burghezia occidentală vrea un război de durată

Via HoratiuMP:

Marile dezbateri publice pe subiecte fundamentale nu au sens, fără o bună cunoaștere a situației generale. Nu duc la nimic, se raportează la opinii superficiale, permit unor elite informate, cinice și conștiente să facă ceea ce vor, adică ceea ce este în interesul lor. Iată și motivul pentru care aceste dezbateri nu au loc și de ce cunoașterea nu este stimulată, ci dimpotrivă, este cultivat echivocul, minciuna, dizinformarea. Imbecilizarea chiar.

Să încercăm o scurtă explicație. În vremea dezbaterilor despre Europa și Euro, -când încă existau-, problemele reale au fost trecute cu vederea. Nimeni nu a conturat clar liniile generale ale alegerii, unde poate duce această alegere. Acum, păstrarea euro sau abandonarea acestuia în vremuri de criză, implică o alegere între suferința pe termen scurt în favoarea unui posibil câștig pe termen lung.

Cu un Frexit, pe termen scurt, Franța s-ar bloca; ratele dobânzilor ar crește, datoria ar fi atacată, ar trebui să se devalorizeze, să implementeze un plan de austeritate, poate să introducă controlul strict al prețurilor și veniturilor, să controleze mișcările de capital etc.

Pe scurt, nivelul de trai al populației ar fi redus. În schimb, și-ar recâștiga suveranitatea monetară și ar avea și – pe termen lung, precizez – posibilitatea de a-și recâștiga spațiul bugetar de manevră. Reforma monetară ar permite, dacă se realizează bine, să scoată băncile comerciale și de investiții din capcana dolarului, a „finanțării împrumuturilor în dolari” și a dependenței de imperialism care rezultă din aceasta.

Numai suveranitatea monetară autentică face posibilă recâștigarea capacității de a-și alege destinul. Dar există un cost, un cost colosal de suportat pentru a realiza acest lucru, deoarece euro pentru Franța este o cârjă, o cârjă ținută de germani și americani; dacă se scoate cârja atunci căderea sistemului francez este inevitabilă și este dureroasă.

Ieșirea din euro, recâștigarea adevăratei suveranități monetare implică un sacrificiu, asta vreau să asimilați; și chiar un sacrificiu uriaș pentru că piața franceză este supraevaluată datorită cârjelor oferite de susținătorii noștri care ne sunt și stăpâni. Totul trebuie amortizat.

Sunt incomplet dar cred că nu trebuie să fiu exhaustiv, scopul meu este să vă fac să realizați că schimbarea pentru a recâștiga libertatea, suveranitatea și demnitatea are un cost colosal; un cost colosal care trebuie suportat imediat pentru un beneficiu pe termen lung; și aleatoriu.

Atât de mult pentru participarea la ceea ce voi apela pentru simplificarea Ordinului European. La fel este și cu Ordinea Mondială. Suntem introduși în Ordinea Mondială America Made Order, o ordine liberală, unipolară, a se înțelege imperială, hegemonică, într-un cuvânt Pax Americana. (Nota Incorect Politic: Mai corect este PAX IUDAICA). 

În realitatea sa organică, o ordine „colonială” cu un Centru, anglo-saxonii, cu sateliți, Occidentul și Europa occidentală și cu periferii precum fostele țări comuniste, ( România și Bulgaria dar nu numai ) Bric, Rusia, China.

Această Ordine, pe care o calific drept colonială pentru a simplifica fără conotație morală, face posibilă drenarea materiilor prime, a produselor fabricate cu muncă ieftină, prost plătită, low cost, practicarea schimbului inegal, drenarea economiile, toată bogăția lumii către Centru. Această ordine mondială exercită o putere de impozitare asupra resurselor, asupra bogăției, asupra producției, dincolo de ceea ce-ar fi îndreptățit într-o lume multipolară; dincolo de ceea ce ne-ar fi îndreptățit într-o altă ordine mondială care nu ar mai fi centrată pe imperiul american și sateliții săi.

Dacă nu înțelegi asta, dacă nu îl asimilezi, dacă nu te gândești la asta, nu poți înțelege alianța țărilor occidentale – alianța miliardului de aur – împotriva Rusiei, împotriva Chinei, împotriva Restului lumii. Doar înțelegerea motivelor reale ale războiului face posibilă luarea unei poziții pentru sau împotriva acestui război. Motivele reale ale războiului sunt următoarele:

 • afirmarea necesară a superiorităţii militare americane

constituirea unei alianţe NATO ofensive şi nu mai defensive

 • frâiele aliaților pentru ca aceștia să se supună Statelor Unite în lupta lor pentru menținerea status quo-ului global
 • mentinerea hegemoniei dolarului si a ordinii jurisdictionale anexate
 • menținerea monedei euro (un avatar al dolarului de fapt) în ciuda handicapurilor sale
 • mentinerea unor rate ridicate de profit in Occident
 • menținerea nivelurilor bursiere și a prețurilor activelor din Occident
 • menținerea inegalităților și a activelor plutocraților și oligarhilor occidentali

Ceea ce mai trebuie înțeles este că principalii perdanți în cazul unei schimbări a ordinii mondiale sunt în primul rând deținătorii de capital, dar că vor/ar fi afectate și celelalte pături sociale care intuiesc acest lucru. Această intuiție face ușor de obținut, în opacitatea și ceața romanelor de publicitate, încuviințarea acestor clase de mijloc. Ei sunt predispuși să fie înșelați pentru că, de asemenea, pot pierde dacă există o schimbare în ordinea mondială.

De exploatarea și/sau supraexploatarea țărilor din Restul Lumii beneficiază și clasele mijlocii occidentale. Micii burghezi occidentali vor război pentru a nu retrograda. Ei fac o alianță perversă cu clasa oligarhilor. Din interes desigur. Clasele de mijloc sunt și ele îmburghezite ! Cer inconștient să fie înșelați, mistificati, mințiți sau imbecilizați din interes.

Într-un fel, Statele Unite au dreptate să-i acuze pe europeni că sunt profitori. Ei spun că germanii înșală pentru că vor să continue să profite de pe urma Ordinii Mondiale centrate pe SUA, dar refuză să suporte costurile economice și militare. Germanii profită de ordinea americană, profită de așa-zisul Ordin Liberal, de ordinea dolarului pentru că băncile lor sunt dolarizate, de umbrela militară etc. Deutche Bank, talonul lui Ahile german este total dependentă de împrumuturile în dolari. Această critică este justificată, dar nu este suficient explicată, sistemul nu poate rezista la expunerea la ei într-o lumina completă ! Ceața e preferabilă.

Ultimul punct. Nu confundați motivele războiului enumerate mai sus cu cauzele războiului. Motivele sunt argumente; produse ale rațiunii, sucul creierului, voințe în timp ce cauzele sunt reale, materiale, istorice. Cauzele situației sunt constituite de relativul declin istoric american. Ei ar dori să mențină Ordinul care a apărut din al Doilea Război Mondial, pe măsură ce condițiile și pozițiile lumii s-au schimbat. Lumea din afara Statelor Unite nu mai este cea a celui de-al Doilea Război Mondial, nu mai este cea care a făcut posibilă construirea Ordinii Mondiale Imperiale.

SUA sunt supraîndatorate, supraconsumă, sunt feminizate, dezindustrializate.

Restul Lumii a progresat, echilibrul puterii economice, demografice și financiare a fost profund modificat și asta se opun vechile puteri; refuză evoluţia condiţiilor materiale de producţie, a condiţiilor de acumulare, a condiţiilor de profit şi a condiţiilor de viaţă în general.

Bruno Bertez – brumobertez.com

 

3 comments


 1. Ooooo…
  “Motivele reale ale războiului sunt următoarele:…”
  Aparent, ca paravan dar nu sint motivele reale!
  Cele enumerate de autor a sint elemente de tactica, nu de strategie.
  Sa nu confundam “principiul” cu “metoda”!

  Autorul precizeaza corect…”Pax iudaica”… fara insa a inlatura fatarnicia, fariseismul; “pax iudaica” NU ESTE PAX!
  Este conflictul “tinut” la foc scazut dar diviziunea insotita de confruntare nu trebuie sa inceteze!

  Aflam ca “… says Gilbert Doctorow, an international relations and Russian affairs analyst.
  “As a US vassal, Germany is dancing to the melody coming from Washington which is to extend the Ukraine-Russia war as long as possible in order to inflict maximum economic and political damage on Russia in the hope of precipitating regime change.”

  Da, sa lungeasca razboiul… pana la schimbarea regimului Putin, … care e aratat cu degetul, tinta!

  Care e problema?
  De la Leo Strauss “citire”: ” singura modalitate prin care evreii nu pot cădea victimele unui nou genocid este să-și formeze propria dictatură”.
  Nota 1: nu zice “holocaust”!
  Nota 2: nu spune ce fel de dictator…. dar Strauss a fugit din Germania cand Hitler a fost numit Cancelar.

  … asa ca oricine nu e sluga “jurata” lor, este un potential Hitler si regimul e etichetat nazist, de “ei”.

  Sa urmarim traseul luciferian religios filozofia satanista)… dezvoltat de acesti falsi iudei:
  Shabbetai Tzvi (Sabbatai Levi/Sabatha Zevi) > Jacob Frank > Moses Hesse > Karl Marx, Saul Alynskin si Leo Strauss >… voi cita mai jos din cel mai clar articol gasit pe net:
  https://www.voltairenet.org/article215879.html

  Operatiunea din Ucraina este condusa pentru a opri “dominatia mondiala” a unui grup de persoane.
  Acestia sint “…, strausienii, despre care occidentalii știu puține.
  Ei sunt indivizi, toți evrei, dar în niciun caz reprezentanți nici ai evreilor americani, nici ai comunităților evreiești din întreaga lume. … au început să formeze un grup politic în urmă cu jumătate de secol, în 1972.
  Toți erau membri ai personalului senatorului democrat Henry „Scoop” Jackson, … au lucrat îndeaproape cu un grup de jurnalişti troţkiţi, de asemenea evrei, care s-au întâlnit la City College din New York şi au editat revista Commentary. …Mulți dintre acești tineri s-au căsătorit între ei până când au format un grup compact de aproximativ 100 de persoane. … Important pentru ei este să se infiltreze în putere, indiferent de ideologie.” s.a.m.d.

  Lamuriri necesare:
  … traficantul de arme, Richard Perle (alias „Prințul Întunericului”) (care avea socru pe Albert Wohlstetter, strateg militar american) și Paul Wolfowitz l-au instalat pe amiralul Arthur Cebrowski în umbra lui Donald Rumsfeld. A jucat un rol comparabil cu cel al lui Albert Wohlstetter în timpul Războiului Rece.
  El a impus strategia „războiului fără sfârșit”: – forțele armate americane nu ar trebui să mai câștige războaie, – dar sa le înceapa și sa le mențina cât mai mult posibil.
  Scopul ar fi distrugerea tuturor structurilor politice ale statelor vizate pentru a ruina aceste populații și a le lipsi de orice mijloace de a se apăra împotriva SUA [7]; o strategie care a fost implementată de douăzeci de ani în Afganistan, Irak, Libia, Siria, Yemen… ”

  Nota3: nu ii preocupa ruinarea populatiilor si nici ca acele state sa se apere de SUA… asta e paravanul narativ; scopul este sa nu ii impiedice poe falsii jidani sa-si faca dictatura globalista/zionista prin proxy”.

  Pentru informarea dumneavoastra: [si] Blinken este straussian.

 2. Cum o sa vrea burghezia occidentala asa ceva ???

  SISTEMUL GLOBALISTILOR tocmai e in curs de DISTRUGERE a claselor modeste

  si

  MIJLOCII !!!!! ADICA BURGHEZIA !!!!! DE ASTAZI !

  CUM O SA VREA BURGHEZIA PROPRIA EI DISTRUGERE ???

  PESTE TOT, IN GERMANIA, FRANTA ETC, TEHNOCRATII DIN MAREA BURGHEZIE EDUCATA, SUNT DESPERATI DE DISTRUCEREA PREMEDITATA A ECONOMIILOR TARILOR LOR , PRIN DELOCALIZARI GIGANTICE SI EMIGRARI MASIVE DE SPECIALISTI SI MUNCITORI CALIFICATI, IN CHINA ETC !

  TRAIESC INCA BINE (pentru cat timp in continuare ???) DOAR HAITELE LOR GLOBALISTE (BUNE LA VOT !!!) INCRUSTATE IN CEAFA POPOARELOR SA LE SUGA SANGELE SI SA LE LICHIDEZE CA POPOARE , ADICA CASTA CARE A PRELUAT GUVERNELE, APARATELE DE JUSTITIE, PARLAMENTELE SI FINANTELE DE PESTE TOT !!!

  DAR ASTA ESTE CASTA GLOBALISTA !!!

  BURGHEZIA POPOARELOR TOCMAI SE DESCOPERA IN CURS DE DIZOLVARE – SE INCHID SI SE DELOCALIZEAZA INTREPRINDERI MARI DE TOT, IAR ATATA LUME – SI MUNCITORIME DAR SI BURGHEZIA PROFESIONALA SE VEDE ANIHILATA CACI RAMANE FARA LOCURI DE MUNCA !

  E DREPT CA INCA NU S-aU TREZIT CACI MANCAREA N-A DISPARUT INCA COMPLET DE PE PIATA DE SCUMPA CE A DEVENIT SPRE A FI PRODUSA , INCA!

  DAR LIPSA MANCARII SI SCUMPIRILE EI SUNT PE VINE !

  IAR DOCTORIMEA CE S-A OPUS VAXXXINARILOR CU OTRAVA PRECUM SI PERSONALUL DIN SPITALE , SUSPENDAT FARA AJUTOARE SOCIALE, TOCMAI ESTE IN CURS DE RASCULARE !

  ASA CA MAI INCET CU “BURGHEZIA” SI CU TROLII CARE DAU VINA PE EA !!!

  NU PE CAMATARII CARE DISTRUG ECONOMIILE PESTE TOT, PRIN TAIEREA GAZODUCTELOR RUSESTI CARE, CU -PETROLUL si BENZINA IEFTINA A RUSILOR, A FACUT GERMANIA ETC , SA INFLOREASCA!!!!!

  CUM ERA NORMAL SA SE INTAMPLE IN ORICE TARA ADMINISTRATA DE OAMENI NORMALI LA CAP, NU DE TRADATORI ORGANIZATI SI UNUL MAI LACOM SI MAI BOLNAV DECAT CELALALT !

  DAR LAS’ CA LE VINE RANDUL SI LOR – CU O ECONOMIE DISTRUSA SE SURPA ORICE TARA !!!

  CU TROLI CU TOT !!!

  • Lighter and Lighter

   @Caroline Gunderode: Nu mai scriti cu majuscule mereu si mereu si iar, mereu….Este greu de citit ideile dvs.asa si dvs.pierdeti publicul. Este cum ati tipa in gura mare. Nothing personal!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *