Home / Actualitate / ANTIROMÂNISM în școli! Un elev raportează implementarea propagandei marxiste și sioniste în manualul de limba și literatura română

ANTIROMÂNISM în școli! Un elev raportează implementarea propagandei marxiste și sioniste în manualul de limba și literatura română

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Noiembrie 2, 2021

ANTIROMÂNISM în școli! Un elev raportează implementarea propagandei marxiste și sioniste în manualul de limba și literatura română

Uzitând serviciul Incorect Politic de monitorizare și combatere a antiromânismului, un elev ne-a trimis următorul raport îngrijorător despre propaganda din manualele de limba și literatură română pentru clasa a VIII-a:

ANTIROMÂNISM în școli!

Un elev raportează implementarea propagandei marxiste și sioniste în manualul de limba și literatura română

 

Bună ziua. Aș vrea să raportez un incident, într-adevăr antiromanesc, înnăbușitor de valori culturale și religioase. Nu mă așteptăm ca această propagandă ieftină să fie implementată în manualul de limba și literatura română, pe lângă cel de istorie. Unitatea 2 a manualului de limba și literatura română, clasa a VIII-a(eu sunt elev în clasa a VIII-a), editura ART, începe cu lecția 1 și cu textul dramatic “Take, Ianke și Cadar” de V.I Popa. Acest domn Popa pledează în piesele sale de teatru pentru “moralitate”, personajele “sale” luptând împotriva prejudecăților comunității. Și bineînțeles că și acest text are la baza “minunată toleranță”, vai ce frumos…Pe scurt ,un român și o jidancă se îndrăgostesc și sunt ajutăți de un musulman turc să se căsătorească, împotriva opiniei părinților lor. În text este folosit termenul jidan , iar spre nesurprinderea mea, autorii au ținut morțiș să explice termenul ca “termen depreciativ folosit în numirea evreilor”, nu ca un concept geopolitic și istoric autentic.

 

În fine, asta e un lucru mai minor, să zicem.

Problema este însă că acest text instigă la toleranță față de jidani și la toleranță religioasă, ba mai mult, la nepăsare față de credință, cultură, tradiții, obiceiuri, tratându-le și prezentându-le ca niște mijloace care despart oamenii și care se împotrivesc “adevăratei iubiri, care nu are limite și bariere”. O prostie. Iar după cum este textul, așa sunt și exercițiile pe text! Îți sunt impuse punctele lor de vedere, iar tu trebuie să le argumentezi, chiar dacă nu ești de acord cu niciun cuvânt din ele! (și un mic citat dintr-un afiș al acestei piese de teatru : “…ovrei, creștin, mahomedan, TOTUNA ESTEM…”.

Și pe lângă acest text antireligie, anticredință, anticultură, antitradiție și implicit antilogică și antirațiune, vine altul! După doar câteva pagini : lecția 6 : fragment din “Nathan Înțeleptul” de Gotthold Ephraim Lessing. Un sultan îl întreabă pe Nathan Idiotul, pardon, Înțeleptul, care e religia adevărată dintre cea creștină, evreiască și musulmană. Pe scurt,el îi spune o poveste și într-un final îi explică faptul că fiecare religie e aceeași în temeiurile lor (că sunt tot una, practic). Acest text se bazează strict pe religie, și puțin și pe tradiție, personajele ignorând-o. La fel ca și la celălalt text dramatic, cum e textul, așa sunt și exercițiile pe text! Îți sunt impuse iar punctele lor de vedere. Conținutul lecției 6 îl prezintă pe omul care se mândrește cu credința lui, ca fiind adevărată, este doar un om avar, egoist, orgolios, vanitos și narcisist (citat dintr-un exercițiu!).

Alte exerciții sunt și mai dure (spre exemplu exercițiul 9), exprimând ca punct de vedere că nicio religie nu e adevărată, deoarece în lume nu există un singur adevăr, și că “toate se bazează pe iubire”(acest punct a fost argumentat de majoritatea din clasa mea). Al 2-lea punct de argumentat de la exercițiu spune că sultanul nu va găși răspuns la întrebarea lui, pentru că, cică,” omului nu îi este dat să cunoască adevărul absolut”.

Rezumând tot ce am scris, propaganda marxistă, sionistă, occidentală pătrunde în fiecare domeniu, încercând să ne spele pe creier cu “valorile” (mult spus) lor degenerate și a ne face să pierdem din spiritul românesc, să ignorăm, chiar să asuprim și să prigonim credința strămoșească, cultura, valorile și tradiția. Mă întristează acest fapt, un adevărat genocid, și sunt convins că e numai începutul.

Sper să ajungă cât mai cunoscut.

Va urez spor la toate și numai bine,Doamne ajută!

Las 2 linkuri de la manualul digital,unde puteți găși conținutul pe care l-am raportat și comentat :

https://catalog.manualedigitaleart.ro/art-r8/v1/index.html#book/u02-50-51

https://catalog.manualedigitaleart.ro/art-r8/v1/index.html#book/u02-66-67

Sterie Ciumetti: Felicit efortul elevului care ne-a trimis raportul de mai sus. Doar prin implicarea fiecăruia vom reuși să stârpim cancerul care se răspândește la noi, dar care a acaparat complet școlile occidentale. Încurajez tinerii care ne urmăresc să ia exemplu de la acest elev și să ne semnaleze alte instanțe de antiromânism din școlile noastre. 

5 comments

 1. Vă mulțumesc mult pentru publicare!Îmi cer scuze pentru faptul că am trimis raportul cu un text scris fără diacritice,asta fiind cu siguranță o sarcină foarte plictisitoare,destul de lunga și necesară.Promit că nu se va mai întâmpla 😁 . Dumnezeu fie cu noi ☦

  • @Corneliu Paul ai iesit ca un scatofil fix cand ma pregateam sa intreb , cine-i imbecilul care debiteaza asemena enormitati !In afara de acele cateva randuri din manual , ai mai citit si altceva scris de catre Victor Ion Popa ? Asta a participat activ la WWI in calitate de ofiter combatant cretinule iar tu al acuzi de … antiromanism ? Daca nu murea in martie ’46 ar fi comparut in fatza Tribunalului Poporului pentru legaturi cu miscarea Legionara iar tu cacaciosule al acuzi de…ANTIROMANISM ? Pune mana in mortii ma-tii si citeste macar Take , Ianke si Cadar toata piesa , urmareste-o jucata , filmata , daca vrei sa intelegi ceva si abia dupa aia vorbeste …gestapovistu’ dracului !P.S. Ma-ta stie ce-ti debiteaza mintea in urma deselor partide de masturbare ??? P.P.S. Sterie Ciumetti , fara suparare dar , cata minte trebuie sa-ti lipseasca pentru a publica elucubratiile astuia ?

   • Cinste celui ce luptă pentru neamul său.
    Rușine celui ce-și spurcă sângele.
    Trăiască cel ce are voința să-și susțină cauza dreaptă.
    Rușine celui ce-l critică pe cel care se implică.

    Ajută-l printr-o critică constructivă să devină mai bun, decât să dai cu paru în cineva care în buna lui credință s-a implicat, fă tu mai bine.

  • Copile,cinste parintilor tai si tie! Daca ar mai fi cateva zeci ca si tine,neamul asta si credinta stramoseasca ar dainui in veci.Mai multe cuvinte ar fi de prisos.

 2. https://www.g4media.ro/camera-deputatilor-a-aprobat-proiectul-privind-introducerea-disciplinei-scolare-istoria-evreilor-holocaustul.html S-au înregistrat 270 de voturi „pentru”, opt împotrivă, 25 de abţineri, iar trei deputaţi nu au votat.
  -propunem indexarea celor 6’000’000 cu inflatzia!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *