Home / Actualitate / AMENZILE date în starea de urgență declarate NECONSTITUȚIONALE

AMENZILE date în starea de urgență declarate NECONSTITUȚIONALE

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Mai 7, 2020

O scurtă informare, Curtea Constituțională a dat câteva hotărâri în favoarea românilor în urma sesizărilor făcute de avocatul poporului.

Amenzile date în starea de urgență au fost declarate neconstituționale.

Digi24:

Curtea Constituțională a declarat neconstituțională Ordonanța de Urgență 34/2020, prin care au fost majorate amenzile date pentru încălcarea ordonanțelor militare. De asemenea, articolul din OUG 1/1999, prin care au fost introduse amenzi pentru încălcarea stării de urgență, a fost declarat neconstituțional. 

Curtea Constituțională a admis sesizarea Avocatului Poporului, care susține că ordonanța de urgență nu este clară și previzibilă, iar faptele pentru care se pot da amenzi nu sunt individualizate.

Decizia CCR nu anulează automat amenzile date. Ele trebuie contestate în instanță de către cei care au fost amendați, a declarat Augustin Zegrean, fost președinte CCR, la Digi24.

Atenție! Pentru a beneficia de anularea amenzii trebuie să fie contestată în instanță.

Atenție! Se aplică doar amenzilor date DUPĂ majorare (atunci când au sărit la 2000 RON minim). Amenzile date înainte de majorare, alea de 100 RON, rămân valabile.

3 comments

  1. Iftime dan Cătălin

    De ce a fost ștearsă de pe site postarea cu spovedania lui Rizea?

  2. Iftime dan Cătălin

    S au făcut presiuni, sunt atât de dure dezvăluirile?

  3. Iftime Dan Cătălin

    De fapt pe tabletă apare ștearsă postarea, iar pe telefon și PC unde m am uitat de dimineață îmi deschide… Cred că e din memorie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *