Home / Actualitate / Alți bani pentru Israel – Armata Română a semnat mai multe contracte cu firma israeliană Elbit Systems

Alți bani pentru Israel – Armata Română a semnat mai multe contracte cu firma israeliană Elbit Systems

Incorect Politic
Martie 15, 2023

Alți bani pentru Israel - Armata Română a semnat mai multe contracte cu firma israeliana Elbit Systems

Alți bani pentru Israel – Armata Română a semnat mai multe contracte cu firma israeliană Elbit Systems

G(ay)4Media:

Israelienii de la Elbit Systems au câştigat patru contracte pentru a furniza Ministerului Apărării Naţionale din România modernizări de aeronave, precum şi suite de război electronic, sisteme electro-optice cu infraroşu (EOIR) şi sisteme Brightnite pentru elicopterele IAR 330.

”Elbit Systems Ltd. a câştigat patru contracte pentru a furniza Ministerului Apărării Naţionale din România modernizări de aeronave, precum şi suite de război electronic, sisteme electro-optice cu infraroşu (EOIR) şi sisteme Brightnite™ pentru elicopterele IAR 330. Pentru unul dintre contracte, compania va integra sistemul SPECTRO XR™ a Elbit Systems pe elicopterele IAR 330, pentru a spori capacităţile operaţionale ale Forţelor Navale Române. Acest contract, ca urmare a unei modernizări precedente reuşite a elicopterelor IAR ale Forţelor Navale Române, se va realiza pe parcursul anului viitor”, anunţă compania.

În cadrul unui al doilea contract, Elbit Systems va furniza o suită completă de război electronic (EW), inclusiv un receptor de avertizare radar (RWR), un sistem de avertizare cu laser (LWS), un sistem de avertizare cu rachete infraroşu (IR MWS) şi un sistem de distribuire a contramăsurilor (CMDS). Sistemele vor fi livrate unui furnizor naţional pentru instalarea şi integrarea pe şase elicoptere PUMA, cu o opţiune pentru încă şase elicoptere în viitor. Contractul este o cerere care vine în continuarea unor sisteme EW precedente, care sunt deja instalate pe alte platforme ale Forţelor Armate Române. Acesta va fi realizat pe o perioadă de trei ani.

Compania va furniza, de asemenea, ca parte a unui al treilea contract, sisteme de afişare şi urmărire de tip HDTS de la Elbit Systems, sisteme electro-optice SPECTRO XR şi un pachet de misiune pentru aeronave, care include ecrane inteligente, hărţi digitale şi sisteme de recunoaştere. Elbit Systems va furniza, de asemenea, sisteme Brightnite™ către IAR Braşov, pentru elicopterele Puma 330 SAR ale Forţelor Aeriene Române. Acest contract va fi derulat pe o perioadă de doi ani.

Sistemul electro-optic SPECTRO XR multi-spectral reprezintă un salt înainte în ceea ce priveşte capacităţile complexe de informaţii, supraveghere, achiziţie de ţinte şi recunoaştere. Potrivit pentru complexitatea operaţională de astăzi, sistemul este conceput pentru supravegherea cu rază de acţiune extinsă pe timp de zi şi de noapte, în diferite condiţii meteorologice. De asemenea, oferă capacităţi de scanare continuă a ţintelor pentru o mai bună cunoaştere a situaţiei opertaţionale.

Sistemul BrightNite este conceput pentru a depăşi limitările de vizibilitate şi pentru a permite pilotarea eficientă şi în siguranţă a elicopterelor de misiune pe timp de noapte şi în condiţii de DVE, inclusiv în condiţii meteorologice nefavorabile, pene de curent, viscol şi furtuni de nisip. Acesta transmite imagini video de înaltă rezoluţie către afişajul căştii de zbor (HMD) şi permite pilotului să zboare fără să-şi ţină privirea în cabină, menţinând contactul permanent cu exteriorul. Sistemul poate prezenta informaţii mai multor piloţi simultan pe un afişaj multifunctional şi intuitiv.

În cadrul unui al patrulea contract, Elbit Systems va furniza sisteme avionice avansate, un sistem de avionică virtuală încorporată pentru antrenament live, monitoare avansate, afişaj deasupra capului, sistem de navigaţie şi sisteme de activare a armelor pentru Avioane Craiova, care modernizează avionul de antrenament avansat de vânătoare IAR 99 al Forţelor Aeriene Române (RoAF).

IAR 99 ŞOIM este un avion de antrenament avansat, iar modernizarea va sprijini tranziţia eficientă a piloţilor din cadrul Forţelor Aeriene Române la avioanele de luptă, inclusiv la avioanele F-16 ale Forţelor Aeriene Române. Contractul va fi derulat pe o perioadă de patru ani. Acest program de modernizare vine în urma unui contract anterior pentru aeronavele de antrenament ale Forţelor Aeriene Române, în colaborare cu Avioane Craiova şi a fost atribuit la aproximativ 25 de ani de la primul contract Elbit Systems pentru modernizarea aeronavei IAR 99.

 

Fapt divers:

Două bănci din Israel au putut să transfere un miliard de dolari din Silicon Valley Bank în conturi din Israel.

Israeli Banks Transferred $1 Billion Out of SVB Before Collapse

3 comments

 1. Dumnezeule bun!!!, și cei mai mulți amărîți NU mai pot trăi cu facturile Astronomice, și cu TOATE lucrurile scumpite!!! Chiar a înnebunit lumea cu totul??? Sau…. nici în cur nu-i doare pe niciunul!!!! ASTA E, ce mai!!!

 2. Pai daca oamenii Elbit sunt consilieri ai lui Iohannis, la Cotroceni, precum Constantin Ionescu, cunsocut ca Dudu.
  A se vedea informatia:
  „Constantin Dudu Ionescu a ocupat timp de cattiva ani functia de general manager la reprezentanta din Romania a holdingului Elbit Systems Israel“.
  Si „Naşul“ lui Dudu in afaceri, evreul american Michael Einik, e stabilit cu afaceri în România, nu în Bulgaria, cum se crede. Pana si centrala Mossad pentru Europa de Est şi Turcia este în România, la Bucureşti (a se vedea informatia in ştirea din 2021 „Turcia destructurează o rețea de spionaj a Serviciului israelian de informații Mossad“; agenţii israelieni de etnie arabă (să nu bată la ochi) cu misiuni in Turcia se deplasau mai întâi în România să primească instrucţiuni de la centrala Mossad zonală).

 3. Probleme mai mari sunt urmatoarele:
  – cognizant Softvision are ditai centrul in Romania si contracte cu statul, aceasta firma face sisteme inteligente de supraveghere adica camere care sa ne recunoasca moaca, au contracte cu toate agentiile din toata lumea. Cognizant s-a rebotezat, provine dintr-o firma care s-a spart in mai multe, iar in ROmania o firma din brasov lucreaza la un sistem de monitorizare pe baza de AI cu camere conectate intre ele care recunosc ce faci, adica daca faci un grafitii frumos care ii supara pe alogeni si homalai, sistemul alerteaza politia si te urmarest pe ce strazi fugi….

  – SRI, STS si Academia Tehnica militara au contracte cu Legba, devenita dupa ce patronul, activistul transexual queer David Burgess a pierdut procesul cu niste angajati dati afara abuziv procesul, Legba LTE, ca escrocul a bagat firma in faliment ca sa nu le dae alora salarii actualizate si indexate. Acest Burgess este transexualul din cladirea Bisericii de pe strada Batistei, unde facea propaganda LGBT si bLM si a angajat o britanica care s-a nascut barbat sefa peste romani. Asta nu produce nimic, are un singur angajat adica pe el, iar toti angajatii romani plecau cu scandal dupa perioade relativ scurte, iar Burgess este un idiot paralel cu tehnica…dar este finantator al organizatiei ACCEPT, deci asa sunt finantati gaozarii din banii nostri. Burgess a traiti cativa ani la Tel Aviv apoi a fost adus pe capul nostru in cladirea Bisericii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *