Home / Educativ / Adevărata natură a Marii Resetări

Adevărata natură a Marii Resetări

H.P.
Incorect Politic
Februarie 11, 2022

 

Via HoratiuMP:

În timp, și numai în timp, adevărata natură a Marii Resetări iese la iveală. Este cea a Agendei haosului global în care, sub masca unei ordini multilaterale coordonate și armonioase, popoarele sunt plasate într-un program draconic de reduceri reglementate pentru a îmbogăți o mică minoritate de posesori în a căror plată guvernele corupte și autoritare lucrează fără scrupule.

Această Agenda s-a desfășurat în grabă și violență în fața ochilor noștri de câțiva ani, dar nu am fost neapărat conștienți de ea. În orice caz, treptat, înțelegem cum s-a conturat această Agendă, cum a fost posibilă, spre ce se îndreaptă: aservirea generalizată într-o ordine bipolară în care China și Statele Unite speră să formeze noi blocuri docile și profitabile. Vă vom dezvălui aici cei zece pași ai acestui program istoric scelerat.

Înțelegerea agendei haosului

Știu că mulți contestă existența unei Agende, pentru că nu cred în conspirație, sau pentru că le este frică să nu fie acuzați de conspiraționism. De teama de a nu fi pus la stâlpul infamiei este temporar imposibil (dar asta se va intoarce, in timp) sa te gandesti rezonabil la istoria contemporana, sa-i descurci ițele complicate. Fiecare istoric serios este chemat să accepte propaganda oficială drept adevăr brut, altfel se expune unei liste negre infame. Pentru a minimiza problemele, merită să începem cu un moment de filozofie a istoriei, să punem această chestiune a conspirației în proporțiile ei potrivite și într-un cadru intelectual coerent. Întreaga întrebare pusă în Agenda Globală a Haosului este aceea a locului forțelor sociale sau colective și a antagonismelor lor în istorie. Povestea evoluează întâmplător? sau rezultă din conflictul de voințe, eventual orchestrat de forțe organice?

Problema conspirației și a conspiraționismului

Conform propagandei oficiale, a crede că istoria nu este o serie de decizii politice raționale și dezinteresate, nu este un joc liber de noroc și rațiune, într-un fel, înseamnă a fi conspirativ. Conform acestei propagande (destul de bine orchestrată, să recunoaștem, dar care până la urmă deranjează cu prea puține detalii care să fie adevărate pentru a fi credibile), un liliac a zburat 400 de kilometri pentru a mușca o maimuță într-o piață din Wuhan, China. Pangolinul a mușcat un chinez care trecea și, fără nicio legătură cu laboratorul experimental aflat în apropiere… care lucra la tulpini de coronavirus, a izbucnit epidemia, contaminând întreaga lume, fără nici un tratament posibil, cu excepția unui vaccin. dezvoltat în 300 de zile, care nu are efecte secundare periculoase și care trebuie să devină obligatoriu în lunile de după comercializare. În același timp, toate guvernele țărilor industrializate au făcut în mod rațional alegerea de a-și limita populația, apoi de a impune un permis de sănătate care funcționează printr-un QR Code, apoi de a transforma acest permis de sănătate într-un permis de vaccinare. De asemenea, au ales să se îndatoreze masiv cu banca lor centrală, până la punctul de a pune în pericol solvabilitatea generațiilor viitoare. Pe scurt, ni se cere să acceptăm fără tresărire o fabulă conform căreia, după ani de diferențe internaționale, întreaga lume și-a recăpătat brusc unitatea și armonia pentru a adapta un răspuns monolitic la o epidemie apărută din senin. Cea mai mică examinare gratuită a acestei fabule este imediat taxată de conspirație.

Aceasta a fost, de exemplu, teza susținută de presupusa prestigioasă revistă științifică The Lancet, într-o rubrică din 19 februarie 2020, cosemnată de un grup de oameni de știință care au denunțat orice scepticism cu privire la originea animală a virusului. „Teoriile conspirației nu fac altceva decât să creeze frică, zvonuri și prejudecăți care pun în pericol colaborarea noastră globală în lupta împotriva acestui virus”, au scris ei. De mai bine de un an, Facebook interzice fără milă orice publicație care pune la îndoială fabula liliacului care a mușcat un pangolin care a mușcat un chinez. Cu toate acestea, destul de repede, Organizația Mondială a Sănătății este cea care trimite o misiune de informare în China pentru a înțelege originea reală a virusului. În echipa de investigație se află un anume Peter Daszak, coautor al articolului Lancet, și legat de mult timp de cercetările privind coronavirusul din China, care se va grăbi să afirme că originea virusului este destul de naturală … ipoteză negată rapid de directorul general al OMS însuși.

Devine așadar evident că acuzația de conspirație făcută de Daszak la 19 februarie 2020 și cenzura oficială instituită de GAFAM asupra originii reale a epidemiei, au fost și sunt paravane pentru a preveni orice examinare critică serioasă relative la împrejurările în care s-a produs acest focar. Este la fel de clar că publicații de renume precum The Lancet și-au sprijinit o întreprindere de propagandă deliberată, menită să împiedice orice transparență cu privire la modul în care a apărut epidemia și cum a fost gestionată ulterior. Ceea ce ne interesează aici este să nu evidențiem, pas cu pas, momentele în care propaganda oficială a mințit, iar când a respins în conspirație orice opoziție, chiar și orice îndoială asupra simplului bun simț al discursurilor rostite de cei de la putere, asociații lor, despre epidemie. Ceea ce ne interesează este să înțelegem mecanismele prin care s-a construit povestea și să știm dacă este vorba despre o intriga clocită de câteva personaje misterioase care trag sforile. Sau e ceva mai complicat?

Între propagandă și conspirație, realitatea

Poziția noastră, de altfel destul de comună în cercetarea istorică, este aceea de a considera că evenimentele nu pot fi explicate nici printr-o intriga, nici printr-o secvență transparentă și dezinteresată așa cum ne propune propaganda. Istoria contemporană se explică mai degrabă printr-un antagonism imens al forțelor colective, dintre care unele sunt mai mult sau mai puțin organizate. Cu alte cuvinte, istoria nu este cu siguranță această piesă scrisă dinainte pe care ne-o oferă complotorii. Nu există, pândind în umbră, câțiva scenariști, câțiva păpuși, care plănuiesc totul și care zguduie personaje de lemn pentru a desfășura un complot al cărui rezultat îl știu dinainte. Pe de altă parte, este incontestabil că hiper-capitalul inițial anglo-saxon și acum globalizat, care s-a format datorită unei revoluții digitale prost controlate sau prost „reglementate”, a alimentat de un deceniu bun tentația de a profita de circumstanțe istorice fericite, context care i-a permis să-și adjudece partea leului în consolidarea și extinderea dominației sale asupra lumii.

Acest hiper-capital, adesea rezumat în expresia GAFAM (Google, Apple, Facebook, Amazon), are un adevărat ecosistem organizat și menit să influențeze, într-un mod „soft”, dar eficient, mersul evenimentelor. Fețele acestui ecosistem sunt multe. Mulți sunt familiarizați cu Forumul Economic Mondial de la Davos, fondat de Klaus Schwab, a cărui Marea Resetare am analizat-o. Dar există multe alte forumuri în care casta globalizată se întâlnește pentru a-și avansa controlul asupra afacerilor. Vom reveni la asta în capitolele următoare. Ceea ce este important de subliniat aici este că influența castei globalizate și globalizante asupra desfășurării evenimentelor istorice nu corespunde unui complot, ci unui fel de impuls colectiv care și-a găsit formularea într-un mod relativ bine secvențiat. Practic, nu există nicio conspirație aici. Există o înțelegere simplă a conflictului de voințe despre care vorbea Immanuel Kant la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Istoria nu se explică prin manipularea fiecăruia de către câțiva, ci dialectic, prin opoziția de interese dintre unii și alții. Uneori, după cum cred liberalii, această opoziție produce rezultate armonioase. Acesta este obiectul gândirii lui Bastiat. Uneori se transformă în conflict. Acesta este obiectul gândirii lui Marx. Acest conflict este cel care ne duce la haosul la care asistăm și care este doar la începutul fenomenului.

Dominarea castelor și haosul global

Înainte de a detalia cele zece etape cheie ale agendei haosului, trebuie, fără îndoială, să ne punem prima întrebare de ce, adică scopul final urmărit de casta globalizată cu agenda sa împărtășită cu pricepere. Acest scop ar putea fi discutat pe larg și probabil că există diferențe puternice și substanțiale în interiorul castei însăși între obiectivele de atins. De exemplu, George Soros este foarte ostil Chinei, în timp ce Klaus Schwab nu ezită să se apropie de Partidul Comunist Chinez. S-ar putea crede că obsesia de vaccin a lui Bill Gates nu corespunde obsesiilor virtuale ale lui Mark Zuckerberg. În cadrul castei, teleologia dominației diferă. Dar un punct comun unește aceste aspirații sau aceste viziuni diferite: ura față de statele-națiune, care sunt obstacolele de a merge în cerc și, în cele din urmă, ura față de libertate.

Nu putem spune niciodată suficient cât de mult a suferit ideologia globalistă din cauza evoluției ultimilor douăzeci de ani: ascensiunea „populismului” în Occident, eșecul Constituției europene, respinsă prin referendum, Brexit, alegerea lui Trump, sunt toate amenințările vitale la adresa globalizării piețelor și a negocierii contractelor fără obstacole suveraniste. Este suficient să citiți Marea Resetare a lui Schwab pentru a înțelege cum populismul sau naționalismul constituie principala amenințare care planează asupra globalizării. De exemplu, există această propoziție revelatoare la pagina 87 din cartea lui Schwab: „Pe măsură ce costurile sociale cauzate de efectele asimetrice ale globalizării au crescut (în special în ceea ce privește șomajul în sectorul prelucrător al țărilor cu venituri mari), riscurile globalizării financiare au devenit tot mai evidente în urma marii crize financiare care a început în 2008. în acest fel, au declanșat ascensiunea partidelor populiste și de dreapta în întreaga lume (mai mult în special în Occident), care, atunci când ajung la putere, recurg adesea la naționalism și promovează o agendă izolaționistă, două noțiuni contrare globalizării. „

Salutăm marea luciditate a lui Schwab cu privire la dezavantajele globalizării, riscurile ei, dezechilibrele sale și salutăm inteligența soluțiilor pe care le propune pentru a combate tentația protecționistă și populistă: de a înrobi popoarele nivelându-le și făcându-le să intre cu pantofi de oțel. într-un pantof prea mic: cel al unei ordini globalizate în care o castă se îmbogățește încercând să hipnotizeze oamenii cu tehnici de manipulare în masă. Și tocmai acest orizont de neîntrecut ni se propune: neutralizarea populismului prin toate mijloacele posibile pentru a lăsa câmpul deschis globalizării.

Este așadar evident că acuzația de conspirație făcută de Daszak la 19 februarie 2020 și cenzura oficială instituită de GAFAM asupra originii reale a epidemiei, au fost și sunt paravane pentru a preveni orice examinare critică serioasă. împrejurările în care s-a produs acest focar. Este la fel de clar că publicații de renume precum The Lancet și-au sprijinit o întreprindere de propagandă deliberată, menită să împiedice orice transparență cu privire la modul în care a apărut epidemia și cum a fost gestionată ulterior. Ceea ce ne interesează aici este să nu evidențiem, pas cu pas, momentele în care propaganda oficială a mințit, iar când a respins în conspirație orice opoziție, chiar și orice îndoială asupra simplului bun simț al discursurilor rostite de cei de la putere. asociații lor, despre epidemie. Ceea ce ne interesează este să înțelegem mecanismele prin care s-a construit povestea și să știm dacă este vorba despre o intriga clocită de câteva personaje misterioase care trag sforile. Sau e ceva mai complicat?

Ordo ab chao ! ! ! ? ? ? ! ! !

Éric Verhaeghe ( Articol tradus partial deocamdată )

Cele 10 etape ale Agendei Haosului

Aceste operațiuni nu au apărut de nicăieri, iar sub conducerea câtorva minți bolnave dar hotărâte, precum cea a lui Klaus Schwab, au făcut parte dintr-o pânză cu ochiuri mari a cărei eficacitate impresionantă o măsurăm acum.

Schematic, putem descompune această pânză, această Agendă a Haosului, în zece pași cheie:

 

 

1 Sindicalizarea castei globalizate și țeserea unei coeziuni de durată: acest prim pas a constat, în anii 2000, apoi în 2010, în formarea unei conștiințe comune de castă și în construirea unor relee solide pentru transmiterea unor acțiuni concertate. Aceasta a fost printre altele, de exemplu, munca organizației Young Global Leaders din Davos (lansată în 2004)

2 Concentrarea mass-media pentru a construi hegemonia culturală: acest pas decisiv a început în anii 2000 în democrațiile occidentale, dar a atins apogeul odată cu dominația covârșitoare a Google și Facebook, care captează valoarea informațiilor și au un primat asupra acesteia. Evacuarea lui Donald Trump din rețelele de socializare va fi dezvăluit proiectul final. Această etapă la noi a avut ca prim actor GDS, imediat după vizita lui Soros în România.

3 Industrializarea „narațiunii” protecției, pentru a justifica dominația: nicio dominație hegemonică durabilă, nici o luptă împotriva populismului fără o industrializare a discursului protecției popoarelor după castă. Acesta a fost, de exemplu, proiectul lui Bill Gates, demarat în 2010, privind vaccinarea globală, care s-a bazat pe o constelație impresionantă de organizații pe care el însuși le-a fomentat, precum GAVI sau CEPI. Datorită acestei industrii globale, casta poate linişti vigilenţa popoarelor convingându-le pe acestea că le protejează.

4 Conștiințe uimitoare cu șocuri sistemice: apariția epidemiei de COVID 19 a arătat ce este capabilă casta să-și implementeze. Agenda Haosului. Folosirea șocului epidemic, instrumentalizarea lui politică, pentru domesticirea popoarelor și depășirea rezistenței este o ispravă prodigioasă care nu ar fi fost posibilă fără industrializarea prealabilă a mass-media, a coluziunii dintre interesele publice, politice și private și a discursului dominant.

5 Generalizarea fricii ca mod de guvernare: corolarul esențial al acestei strategii de șoc este frica ca mod de guvernare. Managementul COVID a arătat cum această teamă a fost inteligent orchestrată, de exemplu prin punerea în scenă a rapoartelor zilnice privind numărul de presupuse decese din cauza virusului, chiar și atunci când, după toate probabilitățile, cifrele deceselor au fost umflate artificial pentru a menține „frica”. Bravo Arafat !

6 Transformarea adversarilor în țapi ispășitori: această manevră a stat încă de la început în centrul managementului COVID. Toți cei care îndrăznesc să conteste propaganda sunt aruncați în conspirație și acuzați că sunt sursa tuturor relelor societății. Politica de segregare a celor nevaccinați a arătat acest lucru din plin.

7 Accelerarea transferului de suveranitate către organismele multilaterale sub control : acest pas esențial a avut loc datorită înlăturării lui Donald Trump. Odată cu sosirea lui Joe Biden la putere, casta globalizată a reușit să-și reia hobby-urile pe drum: reuniunile COP 21, summiturile G 7, 8, 20. În Europa, s-a decis asupra a numeroase transferuri de suveranitate în diverse domenii, inclusiv în domeniul sănătății și s-a trecut la fapte călcând sistematic în picioare Constituția.

8 Punerea populațiilor sub supraveghere constantă: această dimensiune esențială a Agendei Haosului nu se limitează la implementarea urmăririi contactelor susținută de Great Reset a lui Schwab. Include diverse măsuri liberticide, precum limitarea liberei circulații a persoanelor în funcție de statutul lor de vaccinare, dar și generalizarea recunoașterii faciale, autorizarea dronelor în viața de zi cu zi, înființarea de dosare unice de populație, integrarea consemnării opiniilor filozofice.

9 Orchestrarea dominației financiare a națiunilor: Criza COVID a dus la o explozie a datoriilor globale, atât publice, cât și private. Cine spune datorie spune si creditor, iar intrarea debitorului in dependenta fata de creditorul sau. În timp ce GAFAM-urile s-au îmbogățit cu zeci sau sute de miliarde, statele și-au pierdut definitiv toată autonomia financiară față de băncile centrale și finanțele americane prin împrumuturi pentru a evita înfrângerea.

10 Preluarea controlului monedelor: această fază finală, denumită în mod regulat Marea Resetare Monetară, se va desfășura în mai multe etape, inclusiv stabilirea monedelor digitale și stabilirea unei politici fiscale în concordanță cu punctele de vedere ale Teoriei Monetare Moderne (MMT), deja expuse. în coloanele noastre. Această politică va zdrobi clasele de mijloc și va crea paradisuri fiscale pentru bogați. Implementarea monedei euro digitale este programată pentru 2023, dar este probabil ca Marea Resetare Monetară să aibă loc în 2024.

În cele din urmă, Agenda Haosului se va încheia atunci când votul universal va fi golit de substanța sa și când guvernarea globală va înlocui concertul Națiunilor. În acest univers distopic vor rămâne două caste: „de neatins” care trăiesc din banii elicopterului plătiți de castă și globalizații, care vor fi singurii care vor avea acces la profit.

 

4 comments

  1. scopul lor este batjocorirea Omului creatia Domnului,ei sint satane;banul nu este decat un mijloc,d-aia au impus materialismul;alt mijloc este arbitrariul,hazardul,lipsa oricarei ratiuni,negarea ratiunii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *