Home / Actualitate / A (re)început „poliția gândirii”

A (re)început „poliția gândirii”

Incorect Politic
Iulie 7, 2019

Marius Ianuș:

A (re)început „poliția gândirii”

Gazeta Sporturilor îl acuză, într-un articol nesemnat, pe comentatorul TVR Dragoș Cojocaru de… xenofobie.

În timp ce comenta finala de tenis de masă fete a Campionatului European, dintre România și Germania, acesta a afirmat că nemțoaicele au „ochii oblici” și că „azi ne-a învins China, nu Germania”.

Nu înțeleg unde este xenofobia… Dragoș Cojocaru observă, ca noi toți, că experimentul de amestecare a populațiilor și culturilor care se petrece în Vestul Europei se îndreaptă spre apogeu și că, de fapt, confruntările sportive, dar și alte schimburi culturale interetnice, nu mai au sens.

De ce să joace româncele noastre cu niște chinezoaice în finala Campionatului European? Nu vi se pare absurd?!

Asta nu are legătură, însă, cu vreo opinie valorică asupra asiaticilor. Eu unul cred că unele popoare asiatice sunt de invidiat pentru felul în care și-au apărat cultura – japonezii, de pildă -, pentru inteligența și pentru puterea lor de muncă.

Nu e vorba de a discredita identitatea lor, ci de a ne conserva identitatea noastră.

One comment

  1. Nu poti nega reakitatea – asta e schizofrenie.

    https://www.activenews.ro/stiri/Guvernul-infiinteaza-un-Comitet-interministerial-de-elaborare-a-Strategiei-Nationale-pentru-combaterea-antisemitismului-xenofobiei-radicalizarii-si-discursului-de-ura-156817

    Guvernul înființează un „Comitet interministerial de elaborare a Strategiei Naționale pentru combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului de ură”
    Asta lipsea, saraceau jidanii de la Wiesek…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *