Home / Chestiunea Jidănească / 40 de milioane de euro pentru Muzeul Holocaustului în timp ce 91% dintre deputați au votat împotriva fondării Muzeului Victimelor Comunismului

40 de milioane de euro pentru Muzeul Holocaustului în timp ce 91% dintre deputați au votat împotriva fondării Muzeului Victimelor Comunismului

Incorect Politic
Iunie 25, 2021

40 de milioane de euro pentru Muzeul Holocaustulu

În țara în care se captează circa 40 de milioane de euro pentru Muzeul Național de Istorie a Evreilor și a Holocaustului în capitală, 91% dintre deputați au votat împotriva fondării Muzeului Național al Victimelor Comunismului la Fortul 13 Jilava

Via ActiveNews:

În România se fac planuri pentru noi muzee, dată fiind evlavia pe care o are neamul nostru față de memoria înaintașilor. Astfel, am aflat aproape simultan, la finele lunii mai, că deputații au respins propunerea legislativă privind înființarea Muzeului Național al Victimelor Comunismului în fostul penitenciar Fortul 13 din comuna Jilava, în timp ce deputatul PNL, Alexandru Muraru, a solicitat finanțare UE de 38,7 milioane de euro, prin PNRR, pentru Muzeul Național de Istorie a Evreilor și Holocaustului din România. Același reprezentant special al Guvernului României pentru promovarea politicilor Memoriei a anunțat că are în plan și amenajarea Memorialului „Închisoarea tăcerii” la Râmnicu Sărat, în fosta pușcărie politică operată de regimul comunist – pentru o sumă mai modestă prevăzută în PNRR, de doar 10 milioane de euro.
Revenind la Muzeul Național de Istorie a Evreilor și Holocaustului din România, Alexandru Muraru a precizat că a fost desemnat proiectul câștigător în cadrul concursului de soluții organizat pentru amenajarea expoziției permanente și imobilului care găzduiește sediul acestuia. Muzeul va funcționa în clădirea Banloc-Goodrich, situată pe Calea Victoriei nr. 218, după transferul acesteia, prin Legea nr. 174 din 2019, în administrarea Institutului „Elie Wiesel”.
„Este important de menționat efortul făcut de Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel”, fiind practic promotorul acestui obiectiv. În urma demersurilor pe care le-am inițiat în calitate de reprezentant special al Guvernului pe lângă Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene, această investiție, în valoare estimată de 38.7 milioane euro, va fi prinsă în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)”, a anunțat deputatul Alexandru Muraru (PNL), citat de Bursa.ro.
Avem, pe de o parte, o finanțare europeană de 50 de milioane de euro pentru două muzee ale memoriei, dintre care aproape 40 de milioane pentru așa-numitul „Muzeu Național de Istorie a Evreilor și Holocaustului din România”.
Care este, însă, preocuparea reală a politicienilor români pentru cinstirea memoriei rezistenței anticomuniste din țara noastră? Știut fiind că anume comunismul a fost marea încercare la care a fost supus neamul românesc la jumătatea secolului al XX-lea, în toiul unui experiment global(ist) care a generat, statistic, mai multe victime decât nazismul.
Deputații au respins, pe 18 mai 2021, propunerea legislativă privind înființarea, organizarea și funcționarea Muzeului Național al Victimelor Comunismului, instituție publică de cultură, cu personalitate juridică, subordonată și finanțată din bugetul Ministerului Culturii și Identității Naționale. S-au înregistrat 278 de voturi pentru respingere și 26 de voturi împotriva respingerii proiectului de lege, titra Agerpres la acea vreme. Adică o majoritate de peste 91% dintre deputați a votat împotriva cinstirii memoriei victimelor comunismului la Jilava. Ne întrebăm cum o fi votat distinsul domn Muraru, care am văzut că ridică memoriale anticomuniste la Râmnicu Sărat, deci îl preocupă subiectul.
Comisia de cultură a Camerei Deputaților a motivat, între altele, că, potrivit legii speciale, înființarea muzeelor și a colecțiilor publice, indiferent de forma de constituire, necesită parcurgerea unor etape procedurale și îndeplinirea unor condiții.
Referitor la dispozițiile art. 2 din inițiativa legislativă, prin care se preconizează ca acest muzeu să aibă sediul în fostul penitenciar Fortul 13 din comuna Jilava, iar imobilul să fie trecut din administrarea Administrației Naționale a Penitenciarelor, în administrarea Ministerului Culturii și Identității Naționale, Comisia de cultură remarcă, în raport, că această preluare ar implica, totodată, și preluarea zonei de protecție a imobilului Monument istoric Fortul 13 Jilava, pe teritoriul căreia se află mai multe clădiri construite, incluse în domeniul public al statului, ceea ce ar fi de natură să modifice în mod determinant efectuarea unor activități proprii penitenciarului.
Și Senatul a respins, în calitate de primă Cameră sesizată, inițiativa legislativă privind Muzeul victimelor Comunismului, în ședința din 23 octombrie 2017. Cam așa se prezintă lucrurile la 30 de ani de la căderea comunismului în România, sub conducerea coaliției trădătoare PNL-USR-PLUS-UDMR.

6 comments

 1. TOATE SCORNELILE PENTRU ASTFEL DE IMPRUMUTURI ABERANTE TREBUIESC SUPUSE UNUI VOT NATIONAL NU AL POLITRUCILOR INSURUBATI LA BUTOANE .

  SE TAIE ALOCATIILE COPIILOR , CELE PENTRU INGRIJIREA INVALIZILOR, MARIREA PENSIILOR SI ASA DE EXTERMINARE A POPORULUI ROMAN, SE TRANSFERA FONDURILE DE SANATATE DE LA STAT LA PRIVAT INCAT MAJORITATEA ROMANILOR FIIND SARACI, SUB LIMITA DE SARACIE !!!!!!! SA NU AIBA ACCES LA MEDICAMENTE (la stat spitalele nu au medicamente suficiente , sau nu au deloc) SE SUPRIMA ISTORIA ROMANILOR,

  SPRE A FACE IMPRUMUTURI TOTAL NEFONDATE PENTRU OFICINE PRECUM ELIE WIESEL, CARE POARTA NUMELE MEGAESCROCULUI INTERNATIONAL DOVEDIT , ESCROC CARE LA RADIO , IN FACULTATEA DE DREPT, STRIGA ROMANILOR :

  “VA VOM IZOLA DE TOATA LUMEA “!

  ASTA ESTE ELIE WIESEL FATA DE ROMANI !

  CU CE DREPT NI SE CERE SA FINANTAM NOI UN ASTFEL DE NUME SI UN ASTFEL DE INSTITUT ???

  WIESEL SINGUR SCRIE CA A FUGIT DIN SIGHET CU ARMATA GERMANA DE ARMATA RUSA !

  CE FEL DE EROU E ASTA, FARA TATUAJ PE MANA ???

 2. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  ROMÂNIA = COLONIA ISRAELULUI. Restul e tăcere. Și ce credeți că vor face ăștia cu muzeul lor? Nimic. Românii au alte griji și vor avea și mai multe. Nu mai preocupă pe nimeni ce s-a întâmplat acum 80 de ani în România. Românul este educat acum să vrea să aibă bani. Nu mai are mândrie națională sau nu știu ce demnitate. Dacă niște evrei vor aduce bani în România, pe care românii să-i toace, va fi bine. Dacă nu, pe români nu-i mai interesează nici ce-a făcut Ștefan cel Mare dar nici ce-a făcut Antonescu. Îi doare la bască de istoria unor strămoși. Dacă-i anunți că s-a deschis o bancă unde banii se dau gratis cred că semnează și că l-au ucis și pe Hristos, numai să-și ia leul gratis. Cam ăsta-i românul zilelor noastre și cred că este bine că a ajuns așa. Românul nu mai este prostul din perioada interbelică. Și nici nu va mai fi!

 3. Parlamentarii de azi ai Romaniei sunt vechii activisti si securisti care practicau politia politica si odraselle lor scopite mintal! carora putin le pasa de Tara si Neam!

  Majoritatea functiilor de decizie ale Statului Roman incepand cu Presedentia sunt ocupate de alogeni sau “fosti securisti” tradatori de tara” – Basescu nu-i singular – ori uneltele serviciilor secrete ale “Marilor Putori” vinovate de jafuri, razboaie, crime si sclavie pentru care nu au platit inca!

  Marea intrebare este insa de ce ii voteaza actualele “generatii de romani” carora putin le mai pasa de Tara si Neam?

  DE CE A REFUZAT POPORUL ROMAN LEGEA LUSTRATIEI?
  DE CE “TRADAREA DE TARA SI NEAM ” A DEVENIT SPORT NATIONAL IAR CEI CARE IL PRACTICA – FIE EI FOSTI OFITERI SUPERIORI DE SECURITATE SI ARMATA , FIE EI MAGISTRATI SAU FOSTI SI ACTUALI DIPLOMATI!- SUNT PROTEJATI SI RESPLATITI CU GRADE, FUNCTII SI PENSII NERUSINATE

  DE CE POPOR ROMAN ? DE CE?

 4. ar fi antisemitism sa spunem ca cei 40’000’000 ajung la itzich &schtrull.
  (maxtor nu a auzit de cei 2).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *