Home / Educativ / Viciul Matematic Elementar (V.M.E.)

Viciul Matematic Elementar (V.M.E.)

Mihai Șerban
Incorect Politic
Ianuarie 1 2018

Viciul. În cadrul unei emisiuni, două personalități cunoscute dezbat aprins în jurul unui subiect absolut necunoscut, minor, dacă nu chiar inexistent. Subiectul emisiunii articulându-se, să zicem… în jurul identității naționale, care, pe neștiute, a devenit o temă în jurul căreia s-au născut polemici.

Chiar dacă, la prima vedere, subiectul identității naționale nu poate fi localizat sau definit cu precizie de către telespectatori, întrebările moderatorului, retorica folosită și argumentele prezentate de invitați, toate, par să identifice o problemă reală.

Atras din curiozitate de polemică, fără să-și dea seama, telespectatorul ajunge foarte repede într-o stare de confuzie tipic freudiană, abstractă – dezbaterea fiind alimentată de manipulări care creează „subiect“ din neant prin deformarea realității folosind tehnici de generalizare și de autosugestie.

Discuțiile urmează o stratagemă prin care măruntul devine substanțial, falsul se preschimbă în adevăr și întunericul este singura „lumină“ acceptă. În dialog nu se vor folosi niciodată exprimări personale, asumate, ci generale – chipurile, majoritare.

Nu se va spune niciodată: „am observat că…“, privilegiindu-se formula: „din ce în ce mai mulți oameni sunt… “; nu se va spune: „după părerea mea; din câte am observat… “, dar se vor folosi formulele: „după studiile efectuate…, s-a observat că… “ ș.a.m.d

Decodex minor. Trebuie să reținem că noile subiecte și/sau concepte nu sunt rezultate unor observații obiective cunoscute de fiecare, ci ar emana pe nesimțite direct din subconștientul popular – „problema“ (inexistentă!) fiind imediat sesizată de ochiul ager și predispoziția ocrotitoare a autorităților…!

Sistemul, precum un părinte iubitor, vine de îndată cu o rezolvare „mediatică“, arătând calea spre rezolvare folosindu-se de agenții de serviciu precum Cristian Tudor Popoescu, Rareș Bogdan, Mircea Cărtărescu, Gabriel Liiceanu ș.a. Soluțiile propuse, în general, te lasă perplex!

Exemplu: dacă România suferă de pe urma problemei demografice cauzată de izgonirea milioanelor de români și de scăderea dramatică a natalității (și suferă!), de vină fiind trădătorii interni care, respectând directivele genocidare de la F.M.I și U.E., ne-au distrus intenționat țesutul economic național, agenții mai sus menționați ne vor îndeamnă frățește în direcția iadului –, familia „tradițională“ nu există!, deschideți larg toate frontierele, primiți imigranți și, mai ales, renunțați la suveranitate – suveranitatea nu-i de voi, nu știți să vă conduceți singuri, aveți nevoie de străini ca să vă conduceți singuri!

Matematic. Așadar, doi trădători, de regulă membrii unei minorități etnice, sexuale, confesionale și/sau ideologice, întotdeauna vânduți neo-marxismului social, cultural și politic, dezbat o problemă inexistentă sau, în cel mai bun caz, absolut minoră, derizorie, ca și cum aceasta ar fi de interes major, deci, național.

Acest non sens absolut se produce în ciuda faptului că, la prima vedere, subiectele abordate nu au nici un fundament real, căci nu există în structura Neamului Românesc nici un dubiu în privința lui Dumnezeu, a lui Iisus, a familiei, a strămoșilor sau a bunului simți în general.

În ciuda acestor realități, reflectate în idei axiomatice, aceia care dezbat în jurul acestor subiecte emit teze și analize bazându-se pe studiul și pe cercetarea unor „surse“ inexistente, absolut imaginare!

Elementar. În urma acestor manevre subversive, posibile numai din cauza undelor hertziene, care, pe lîngă dependența exercitată, permit răspândirea rapidă și pe scară largă a manipulărilor sau a oricărui concept menit să creeze destabilizarea și confuzia în rândul societății; în zilele care urmează acestor mârșăvii, fiind reluate în cascade succesive la radio, în ziare, reviste etc., discuțiile oamenilor vor integra inevitabil noile elemente de comunicare impuse și bucla perversă se încheie – fiind rostită de mulțime, minciuna devine realitate!

Prin folosirea acestui viciu matematic elementar, s-au impus mai toate conceptele, ideile și mecanismele psihologice pe care le folosim, din păcate, fără rațiune, pentru a ne raporta la realitățile înconjurătoare!

Iată pe scurt câteva exemple de manipulări istorice, impuse de elită prin mass media, politruci, presa liberă, radio, manualele școlare, cultură – dar și prin legea 217/2015… parchet, tribunal, cătușe, pușcărie, într-o propoziție: un viciu matematic elementar… Puțini dar puternici, reușind să reformeze realitatea celor mulți și slabi!

Propagandă

1. Americanii au luptat neîncetat împotriva comunismului și a tuturor totalitarismelor.

2. Aliații au eliberat Europa de fascisme, de ură, de război.

3. Capitalismul, economia de piață, democrația reprezentativă și liberalismul au contribuit activ la consolidarea civilizației, la developarea economiilor naționale, la bunăstarea populațiilor și la siguranța acestora.

Realitate

1. Iudeo-bolșevismul, care a fost, de fapt, prima încercare de globalizare, a preluat puterea în Rusia cu banii de pe Wall-Street, Londra (City), Paris și Geneva. Parte din sumele aruncate în joc provin din finanțarea tuturor conflictelor armate și a revoluțiilor orchestrate de mafia bancară jidănească.

Punctul de plecare a fost provocarea războiului civil din Anglia (1642-1651) prin finanțarea „revoluționarului“ Oliver Cromwell. Acest episod a permis înființarea „Băncii Angliei“ (1694), a cărui otravă s-a revărsat neîncetat în Europa și S.U.A., provocând și finantând Revoluția Franceză, Războiul de Secesiune, Primul Război Mondial, revoluția din Rusia și Al Doilea Război Mondial.

2. Aliații, în Al Doilea Război Mondial, au intervenit la comanda capitalului transnațional (Rothschild and Co.), omorând aproape 70 de milioane de oameni pentru a distruge naționalismele în Europa și modelul economic revoluționar inițiat de Reich, care, dacă ar fi fost exportat, ar fi eliberat Europa de hegemonia mafiei bancare.

Astăzi, capitalul transnațional (liberalismul globalizat!) deține și condiționează statele, partidele politice și popoarele, formând un totalitarism fără precedent în istoria omenirii.

Începând cu anul 1945, s-a dus un război permanent, disimulat de „presa liberă“, împotriva națiunilor, a religiei creștine și a identității Europene. În acest angrenaj infernal, popoarele indigene nu au mai avut absolut nici o importanță – cum numiți un astfel de regim?

3. Din cauza capitalismului, a economiei de piață, a democrației reprezentative și, astăzi, a liberalismului economic, România, a reușit să piardă în 28 de ani tot ce a realizat și a muncit în ultimii 150 de ani și chiar mai mult!

Poporul român și-a pierdut pe rând suveranitatea, independența economică, resursele naturale, Armata, pământul strămoșesc, sănătatea, populația, rata natalității, rațiunea Ortodoxă, legătura cu tradițiile sale și chiar mândria de a fi ROMÂN!

Acestă înșiruire sub-apocaliptică s-a petrecut în democrație, stat de drept, capitalism și economie de piață.

În tot acest răstimp, îmbolnăviți de otrava „presei libere“, cu discernământul grav avariat, am votat neîncetat stăpânii noștri – aleșii altora!… A celor care conduc cu adevărat plutocrația la care am fost supuși prin confiscarea informației, adevărata dictatură invizibilă!

V.M.E. este o armă extrem de puternică!

Profitând de forța extraordinară a undelor hertziene, a ajuns, astfel, să impună cu ușurință și rapiditate propaganda în toate straturile societății. Mai mult decât atât, folosind unelte aparent inofensive, precum televizorul și radio pentru diseminarea otrăvurilor, poporul este atras în capcană fără a se face uz de vreo agresiune vizibilă, palpabilă, creând, astfel, aderarea maselor prin consimțământul liber și democratic.

Acest lucru provoacă iluzia participării active la consolidarea iluziei democratice și la deteriorarea gravă a discernământului și, în final, la diminuarea sau chiar la anularea capacității de revoltă!

Cum altfel s-ar fi putut justifica măsurile succesive de restricție a puterii suverane în țările din Europa, în timp ce aceeași gropari de națiuni și ucigași de popoare (U.E.), ridică în slăvi pe toate căile posibile propaganda mincinoasă a democrației, a libertății și a securității, când Europa, pământul creștinilor, este inundat cu islamiști arabi și negri; sub autoritatea unei dictaturi cumplite condusă la vârful ei de minorități înverșunate, care practică, chiar în acest moment, sub conspirația tăcerii a presei libere, genocidul populațiilor de tradiție creștină, de civilizație europeană și de rasă albă.

Scapă, cine poate!

 

P.S. Stau și mă întreb… oare noi stăm în U.E. sau U.E. stă la noi acasă… abuziv?

Timpul a sosit – Deșteaptă-te, române!

 

4 comments

 1. Un articol ce se incadreaza in genul specific tematicii ce o analizeaza si alti autori bine intentionati, pentru a se produce declicul necesar desteptarii natiunii si constientizarii ei despre prapastia spre care se indreapta si pericolul ce s-a asezat indubitabil asemeni sabiei lui Damocles.
  Autorul desi a incercat, nu s-a putut insa delimita de generalitati eludand cu ”inocenta” particularizarea unor fapte/evenimente si cu atat mai mult a unor indivizi care, cu intentii declarate, au condus si conduc natiunea dupa 1989, spre ”cele mai inalte culmi de progres si civilizatie”, dar au gresit calea/directia.
  Adevarul despre evenimentele din decembrie 1989 (revolutie/ revolta/ lovitura de stat) este interpretat dupa 28 de ani dupa priceperea fiecarui individ ce are acces la un mijloc de informare in masa. Istoricii contemporani desi se considera profesionisti in domeniu, nu reusesc/nu vor/nu au voie inca, sa exprime/sa publice adevarul evenimentelor din decembrie 1989 si al celor ce au urmat, macar pana in anul 2000.
  Biografiile indivizilor ce s-au perindat in parlamente, guverne si alte institutii cheie ale statului sunt masluite, incomplete sau ascunse si nu exista o legislatie ferma care sa descurajeze aceasta forma de manipulare. Analfabeti, mediocritati, repetenti, infractori, hoti, violatori, talhari, șmenari, mitomani s-au infiltrat in toate structurile statului roman de la primarii pana in parlament, de la ultimul ghiseu pana la guvern.
  Întreaga mass-media postdecembrista asa numita ”cainele democratiei” e de fapt ”cureaua de transmisie” a celor generalizati in pasajul anterior.
  Cine au fost si sunt de fapt indivizi ca: Iliescu Ion, Roman Petre, Stolojan, Basescu, Berceanu Radu, Hrebenciuc Victor, Olteanu Ion, Nastase Adrian, Antonescu Crin, Tariceanu, Dragnea Liviu, Stefanescu Cosmin, Constantinescu Emil, Udrea Elena, Serban Nicolae, Nicolicea Eugen, Iordache Florin si alți, alți indivizi care din, rea credință, neștiință sau ca executanți/agenti au bulversat conationalii, au hăcuit, distrus, izolat și tradat tara pe care o reprezinta.
  Deci domnule Mihai Șerban, cu respect va sugerez ca impreuna cu alti colegi de breasla sa luati taurul de coarne si sa prezentati articole conationalilor particularizând pana la nivel de individ, care intr-un fel sau altul este responsabil de starea natiunii, astfel încât la urmatoarele alegeri sa stim totul despre cei care candideaza pentru o functie publica. Atunci cand candidezi pentru o functie publica iti asumi responsabilitati, nu cauti privilegii, imunitate si subterfugii de substituire la lege.
  Promovati etica de caracter si evidentiati marginimea, limitarea eticii de personalitate specifica majoritatii politicienilor si, mai grav, multor jurnalisti.

 2. UE sta la noi acasa, dar nu abuziv, caci românul, manipulat (de Mass-media, de gureşii enumeraţi undeva mai sus, “formatorii de opinie” cu acces la..opinat pe ecranul TiVi-urilor) a primit-o cu braţele larg deschse, neştiind că-l aşteaptă deznaţionalizarea, şi alte “dez”…, şi cea mai mare şi mai grea dintre ele…DEZNĂDEJDEA!!

 3. Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

  Televizorul este o armă redutabilă, cu siguranță. Știm de ce este centralizat și, mai ales, de cine. Ce nu înțeleg, este credibilitatea de care am dat dovadă în ultimii ani, o țară jupuită și plină de oameni indiferenți! Una peste alta, trebuie să recunosc că în contextul actual, articolul d-lui Șerban arată precum nuca în perete… și tocmai aici se află cheia de boltă! Adevărul e nuca din perete… trăim într-o lume stranie!

  • Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

   Domnule Nedelcu,

   Nu știu ce fac colegii de breaslă, dar pentru că îl citesc pe dl. Serban, și i-am citit și cartea manifest, pot să vă spun că greșiți. Mihai Șerban evită intenționat tăurașii la care faceți referire pentru a se înfige în balaurii din spate… ceea ce, pentru mine, e mult mai folositor. Dacă ați citi cartea, ați înțelege că nu e vorba de Iliescu, Dragnea, Năstase sau de alegeri… e mult mai complex! Vă salut.
   La mulți ani tuturor!

Leave a Reply

Your email address will not be published.