Home / Educativ / Tranziția Energetică Verde

Tranziția Energetică Verde

Incorect Politic
Iunie 26, 2021

Via Trenduri:

Pentru că ne tot lăsăm duși cu zăhărelul PNRR-uri și cu alte iluzii umede prin care Uniunea Europeană ne obligă să scoatem mai mult din buzunar. Cică „așa e mai bine” și că, în final, „va fi mai ieftin”. Vă voi aduce azi în atenție câteva chestiuni care nu se discută sau care sunt trecute cu vederea. Ele sunt necesare deoarece altfel veți avea impresia că ceea ce ni se propune e digerabil. Nu, nu e!

În momentul de față circulația cu mașina electrică a devenit mai scumpă decât cea cu mașina clasică. Să ne înțelegem: o mașină electrică te costă mai mult decât una clasică(incluzând aici și subvenția), are un impact negativ asupra mediului MAI MARE decât o mașină clasică și are problemele sale care nu-s de trecut cu vederea. Așadar, o tehnologie mai proastă, mai puțin fiabilă (practic mașina înseamnă bateriile care sunt pe ea și care se consumă în 4-5 ani), cu o autonomie infinit mai mică, costă mai mult, dar „e mai bine așa”.

Însă nu trebuie să pierdem din vizor întregul, adică sistemul energetic. Așa cum am mai spus, extinderea parcului electric trebuie făcută în paralel cu extinderea distribuției de energie electrică. Mașinile electrice dublează sau, în unele cazuri, triplează cererea de energie electrică, astfel încât trebuie puse la punct noi capacități. Doar că, pe partea cealaltă, din cauza reglementărilor imbecile, trebuie scose facilități întregi din sistem. Spre exemplu, tot ce înseamnă cărbune sau gaze naturale sau petrol. Este o nebunie. Practic e calea către prețuri astronomice la energia electrică!

Mai mult, citeam un studiu în care autorul susținea că există numeroase baraje care au depășit termenul de exploatare, iar acelea se vor constitui în surse suplimentare ieșite din sistem. Așadar, cu ce se vor înlocui toate acestea? Dacă vă gândiți la solare sau eoliene, luați-vă gândul! Nu doar că nu fac față, dar injectează în sistem energie electrică deosebit de scumpă. Mai mult, statele vor reduce substanțial subvențiile pentru regenerabile (sau le vor tăia definitiv). Dacă vă gândiți că avem totuși backup-ul petrolului sau al gazelor naturale, vă gândiți greșit! Problema e că s-a introdus o distorsiune extrem de mare, astfel încât prețul barilului va sări cât de curând de 100$, cu perspectiva de a se ajunge chiar și la 200$ până la sfârșitul anului. Știu că pare o nebunie, dar chiar așa se va întâmpla! Petrolul are acum spațiu suficient de manevră întrucât, pentru a nu mai fi rentabil, ar trebui să depășească costurile de producție ale regenerabilelor. Iar asta e absolut imposibil. Iată-ne așadar aruncați într-un circ inutil, din care n-are ce altceva să iasă în afara de prețuri aberante.

Singura variantă viabilă rămân reactoarele nucleare. Însă ar trebui să ne întrebăm cât se poate de sincer dacă statul în proximitatea unui asemenea monstru are darul de-a liniști pe cineva. Cernobîlul e suficient de recent, iar Fukushima e și mai prezentă în memoria noastră. Știind ce s-a întâmplat mai sunteți liniștiți? Însă, trebuie să recunoaștem că în acest labirint aparent fără ieșire, energia nucleară e singura ieșire. Și ea e scumpă și riscantă, dar, cel puțin, nu atât de scumpă pe cât ne amenință actualele prețuri. Însă investițiile sunt pe măsură, iar statele, supraîndatorate dincolo de limita suportabilității, n-au cum să mai facă și unui asemenea efort. Astfel încât, în final, nu prea mai rămân variante.

Stăm deseori și facem scenarii referitoare la sfârșitul dinozaurilor: ba că ar fi fost un meteorit, un vulcan sau mai știm noi ce altfel de catastrofe. Probabil nu vom ști cauzele dispariției, însă, cu siguranță, rasa umană nu va fi exterminată de vreo cauză naturală, ci va muri prin sufocare, îngropată de vie în propria sa prostie. Uitați-vă la conducătorii noștri și-o să-mi dați dreptate.

 

6 comments

 1. Chiar nu v-ati dat seama ca e vorba despre blocarea si separarea marii majoritati a oamenilor de accesul la mobilitate ieftina ?

  Chiar nu va dati seama ca miscarea cu masina electrica este mortifera pentru mobilitatea claselor medii si mijlocii care au fost deja in mare masura si care trebuiesc oricum distruse in continuare , cu toata economia statelor cu tot, prin plandemie ?

  Chiar asa orbi sa fim noi oare cu to-n-tii ?????????????????????????????????????????????????????????????

 2. In 1890, retineti anul, in New York 90 % dintre taxiuri erau ELECTRICE.
  In 1938 N.Tesla a montat pe masina sa un motor electric inventat de el si alimentat cu un dispozitiv care capta energie din mediul inconjurator.
  Toate demonstratiile lui Tesla erau publice si filmate, dar dupa ce in Decembrie 1943 a fost asasinat in camera sa de hotel, toate documentele i-au fost furate si filmele ascunse.
  Si demonstratia cu masina sa electrica a fost relatata de presa si a fost filmata, dar totul a fost trecut sub tacere calistica.
  Abureala cu masinile electrice in secolul 21 este o mare minciuna, pentru ca in realitate nu se doreste asa ceva.
  Satanistii scot bani din petrol nu din masini electrice si ecologice.Exista tehnologie care poate face ca masinile electrice sa devina ieftine, dar nu se vrea acest lucru.
  Pana si bicicletelor si trotinetelor electrice li se pun bete in roate invocandu-se tot felul de motive pentru a fi interzise, deoarece nu consuma petrol.
  Dar in scurt timp, vara aceasta, in SUA va fi o resetare totala si dupa 3 zile de lipsa a energiei electrice se vor pune in functriune turnurile Tesla care vor da energie gratuita americanilor.
  Asta inseamna ca ulterior intreaga umanitate va beneficia de inventia lui Tesla si va sti sa-si construiasca acele turnuri de captare a energiei care exista peste tot in jurul nostru.
  Blamata si batjocorita FREE ENERGY, despre care satanistii spun ca nu exista iar idiotii cred, va fi eliberata pentru ca omenirea sa se bucure de ea.
  Gunoaiele din plastic ce ne murdaresc apele si padurile se pot transforma in petrolul din care sunt facute, dar nu se vrea.
  Un inginer roman din Brasov a facut o fabrica de petrol din gunoaiele de plastic si dupa doi ani CRIMINALII din POLITICOTALHARIA romaneasca nu i-au mai dat aviz de mediu, desi nu elimina nimic in atmosfera, si fabrica sta in paragina iar gunoaiele ne inunda.

  Pana la sfarsitul acestui an, organizatia satanista UE se va dezmembra si CRIMINALII vor suporta rigorile legii.

  • SA VA AUDA DOMNUL!!!!!!!!

   CERT ESTE CA BUBA E RASCOAPTA SI VA PLESNI !

   TOTUL E SA NU PLESNIM SI NOI CU EA !

   Si hidrogenul este energie ieftina dar TESLA troneaza !!!!!!

   A’PROPOS : TESLA SE DADEA DREPT SARB DAR NUMELE FAMILIEI LUI ESTE PUR ROMANESC :

   TESLEA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   HAIDETI SA NE INTERZICEM SA-L MAI NUMIM TESLA !

   HAIDETI SA IMPUNEM SI STRAINILOR NUMELE ROMANESC DE TESLEA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • Vise placute. Nu stii cine conduce lumea. Imperiul e la putere pana crapam de prostie, abia atunci ne va auzi Dumnezeu ca il chemam.

   • Ăsta e ăla care tot posta că Trump acuși acuși o să revină la conducere și o să lanseze cele 50,000 de mandate de arestare. Mă scuzați dacă sunt sceptic.Mașiile electrice nu alt alt scop decât să reducă posibilitățile de deplasare. Autonomia e ridicolă, iar bateriile sunt pline de substanțe toxice (acizi) mult mai poluante decât motoarele Diesel sau cu benzină.

 3. cantitatea de energie introdusa in sistem va scadea si se va scumpi . vor ramane corporatiile si restul vor trece pe lumanare. asa e programul marii resetari din pacate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *