Home / Evenimente / EVENIMENT: Tabăra de HAIDUCIE “Gogu Puiu” !

EVENIMENT: Tabăra de HAIDUCIE “Gogu Puiu” !

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Aprilie 24, 2018

Pe 27-29 aprilie se deschide Tabăra de Haiducie Gogu Puiu în județul Prahova, la Câmpina.

Este o tabără sportivă. Cine participă va învăța tehnici rare de supraviețuire predate de specialiști militari, alpiniști și de arte marțiale.

Buciumul:

O inițiativă inedită în peisajul societății civile este anunțată pe site-ul Asociației Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei. Sub titulatura „Tabăra de haiducie”, asociația memorială organizează în perioada 27-29 aprilie a.c. o tabără sportivă în care participanții vor avea prilejul să deprindă tehnici operaționale de supraviețuire, sub coordonarea unor specialiști în domeniul militar, al alpinismului sau artelor marțiale. Titulatura este inspirată, desigur, din amintirea partizanilor anticomuniști din Dobrogea, numiți în acea perioadă „haiduci”, această primă ediție purtând chiar numele liderului rezistenței dobrogene, Gogu Puiu.

„Asociația Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei organizează, în perioada 27-29 aprilie, o tabără sportivă pentru amatori, în care participanții vor avea oportunitatea de a cunoaște și învăța tehnici operaționale de supraviețuire” – anunță site-ul GoguPuiu.ro.

Profesioniști din diverse domenii – militar, medical, alpinism, arte marțiale – vor fi alături de dumneavoastră pentru a vă împărtăși din propriile cunoștințe și experiențe, prin activități practice, desfășurate în natură.

Școala focului, construirea unui adăpost, școala de noduri/matelotaj, tehnici de autoapărare, gestiunea stresului, elemente de termoregulatie și nutriție, condiție fizică și elemente de autonomie alimentară, tehnici de prim-ajutor sunt componentele programului pe care îl propunem pentru această tabără, denumită SIMBOLIC “tabără de haiducie”.

Pentru că ne dorim o reală ieșire din cotidian pentru cei interesați și pentru că reînnoirea contactului cu mediul natural, depășirea pragului de confort obișnuit, întărirea rusticității și a robusteții-calități virile esențiale, participanții vor dormi sub foi de cort, iar cei mai curajoși, sub cerul liber.

Nu e nimic mai plăcut decât să dormi sub cerul înstelat, lângă un foc (dacă nu trebuie să te ascunzi de dușmani), iar din când în când să te trezești să mai pui un lemn pe jar.

Dimineața să vezi cum griul face loc albastrului și paserile încep să cânte spre întâmpinarea soarelui care pictează orizontul în nuanțe de roșu-portocaliu.

Sublim.

 

Stagiul se va desfășura în Câmpina, județul Prahova, începând de vineri, 27 aprilie, ora 16:00, până duminică, 29 aprilie, ora 14:00.

Pentru înscrieri și detalii suplimentare, vă rugăm să ne contactați la [email protected]

Cine e prin zonă are de câștigat dacă participă la tabără, putându-se apoi numi haiduc în devenire!

Cine știe, acum cu legea lui Vexler se poate ajunge la o nouă prigoană de tip bolșevic.

Va fi nevoie de haiduci care să ia calea munților și a codrului, ținând aprinsă flacăra libertății, ca odinioară…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *