Home / Educativ / MMM și Sabin Orcan Analfabetul de Presă

MMM și Sabin Orcan Analfabetul de Presă

Majadahonda
Incorect Politic
Aprilie 25, 2018

Vă prezentăm continuarea serialului : IUD€L€ AUTOHTONE PROPAGĂ „HOLOCAUSTUL“

Episodul anterior: Mlaștina Mass Media și Sabin Orcan Traseistu’

Motto: „Nici dacă-i împuşti nu e suficient!“
Victor Ponta (2012)

4. Sabin Orcan-Analfabetul de presă


6. Mircea Morariu, în articolul antologic „Televiziunea b1tv s-a făcut de râs pe mâna lui Sabin Orcan“, publicat de adevarul.ro, în 12 iunie 2016, consemnează ceea ce nu poate fi trecut nicicum cu vederea:

„Rămas orfan de înalta protecţie a d-lui Traian Băsescu, la rându-i abandonat de toţi susţinătorii săi, fie ei voluntari sau contracost, uitat şi de generoasa Elena Udrea, care vrea să se pună bine cu bunul Dumnezeu urmând un masterat în Teologie, postul b1tv o duce din în ce mai rău. (…)

Noul director al ziarului lui Adamescu, un cvasi-jurnalist cu numele Sabin Orcan, remarcabil doar prin crizele lui de nervi şi de personalitate, al cărui model în materie de strigat este fostul colonel de presă Robert Turcescu, a primit şi el o emisiune. Duminică seară m-am uitat la ea preţ de câteva zeci de minute. Cele în care Sabin Orcan a făcut jalnica dovadă a neprofesionalismului său absolut (s.n. – V.I.Z.)

Orcan s-a dat mare patriot, a făcut pe justiţiarul şi pe revoltatul comentând alături de invitaţii săi, economistul Lucian Isar, pentru moment doar soţul soţiei sale, şi fostul ministru tehnocrat Marius Bostan, insul ce merită un doctorat în domeniul Vorbit aiurea, câteva secvenţe filmate cu ocazia primirii la Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis a noului ambasador al Federaţiei Ruse, Valery Kuzmin.

MMM și Sabin Orcan Analfabetul de Presă

Cei trei „crai de la Răsărit“ s-au dat în stambă construind un scenariu de marele râs al lumii pornind de la falsa observaţie că trimisul lui Putin la Bucureşti şi-ar fi prezentat scrisorile de acreditare purtând uniforma de ofiţer de rang superior al Armatei Ruse.

Analfabetul de presă pe nume Orcan Sabin îşi îndemna aiurea invitaţii să găsească semnificaţii ameninţătoare la adresa independenţei Statului român în vestimentaţia diplomatului rus. Pregătind prosteşte un inutil scandal diplomatic.

E adevărat, d-l Kuzmin nu s-a prezentat la Cotroceni în costum civil. Purta uniformă de membru al Corpului diplomatic. Mai exact. Sunt câteva ţări pe lumea asta care au şi aşa ceva. Federaţia Rusă se află printre ele. Iar purtarea respectivei uniforme e strict reglementată de protocolul diplomatic.

Că Sabin Orcan e ignorant în astfel de detalii mai treacă-meargă. Deşi directorul României libere ar fi normal să ştie că un ziarist este un om bine informat, aşa cum bine spunea pe vremuri marele Camil Petrescu. Dar că la fel de ignoranţi şi de experţi în datul aiurea cu părerea şi datul în gropi s-au dovedit şi un fost ministru şi un ins specializat în datul din coate spre a-şi găsi un loc în înalta ierarhie a B.N.R. este de neiertat. Este de râsul lumii (…)“1.

Cred că sunteți de acord că pot să parafrazez vorba fostului primar al Capitalei Sorin Oprescu: „Sabin Orcan ăsta este ori prost, ori prost!

Totodată, vă rog să îmi permiteți, stimați cititori, să îi atrag atenția lui Mircea Morariu că face, din fuga condeiului, o greșeală semantică inadmisibilă: în fraza „…un cvasi-jurnalist cu numele Sabin Orcan, remarcabil doar prin crizele lui de nervi şi de personalitate,…“, cuvîntul „remarcabil“ nu își are rostul, fiindcă logica discursului impune adjectivul „remarcat“: Sabin Orcan-Ignorantu’, Orcan Sabin-Analfabetu’-de-presă, Sabin Orcan-neprofesionalistul-absolut nu are nimic „remarcabil“ în el, nu găsești nimic „remarcabil“ la el! Este un gunoi în presă, un avorton de presă; parcă și cuvîntul „adjectivul“ ne trimite cu gîndul la „abjectul“. MMM și Sabin Orcan Analfabetul de Presă

7. Dar și alții îl urmăresc, uneori cu mai mare eficiență decît un articol de presă, oricît de caustic ar fi el, cum e cel al lui Mircea Morariu sau al lui Radu Banciu.

În articolul „B1 TV, sancționat de CNA pentru acuzații la adresa lui Tiberiu Urdăreanu“, Iulia Bunea scrie cu satisfacție:

„Consiliul Național al Audiovizualului a decis sancționarea cu 12.000 de lei după ce în mai multe ediții X Press, emisiune prezentată de Sabin Orcan la B1 TV, afaceristul Tiberiu Urdăreanu a fost numit mafiot și securist.

Forul audiovizual a coniserat (sic) că în emisiunile incriminate, din perioada 22-27 iunine (sic), au fost încălcate articolele de lege privind dreptul la replică (acesta a fost difuzat cu comentarii ale moderatorului), articolele privind limbajul injurios, infromarea (sic) corectă, imparțialitatea și echilibrul“2.

Chiar dacă textul e cam agramat (firește, din vina dactilografei, care se pare că suferă de dixlexie!), autoarea evidențiază, și ea, păcatele majore ale lui Sabin Orcan-Oligofrenu’, semnalate de ceilalți ziariști și sintetizate în acest pamflet: limbajul injurios, incorect, lipsit de imparțialitate și de echilibru, dezinformare crasă – toate absolut contrarii meseriei de ziarist.

Așadar, și alții atestă că individul Sabin Orcan e dezechilibrat moral și, evident, mintal și psihic. Și „cvasi-jurnalistul“ Sabin Orcan mai are tupeul să spună despre mine: „…dacă colonelul ăsta nu e caz de balamuc, atunci e sigur de pușcărie!“

Consider că amenda dată ambuscatului Sabin Orcan a fost prea mică. Sunt curios să văd dacă acționarii de la B1 TV îl vor da afară, cît mai repede, ca pe-o măsea stricată sau așteaptă să-i bage Sabin Orcan-Istericu’ în faliment. După care să stea, și ei, șapte ani în „insolvență“, ca REALITATEA TV, unde se lăfăie omul cu „privire de oțel, tăioasă, cu care eviscerează tarele economiei naționale și mondiale, Edward Pastia“!

Ca să vezi ce să pățească biata noastră economie, de „a fost vîndută la bucată“, iar economia mondială de-aia face tot mai des crize: pentru că fuseseră „eviscerate“ de Edward Pastia-Oțel!

În cazul meu, C.N.A.-ul nu a acționat. Dar, poate, mai e timp. Oricum, amenda dată atestă, odată în plus, turpitudinea funciară a lui Sabin Orcan, care, nu se știe de ce, încă nu este dat afară și de la B1 TV!

1 Mircea Morariu, „Televiziunea b1tv s-a făcut de râs pe mâna lui Sabin Orcan“, adevarul.ro, 4 octombrie 2016, pe http://adevarul.ro/entertainment/tv/televiziuneab1tv-s-a-facut-ras-mana-luisabin-orcan-1_57f2f0dc5ab6550cb83d3772/index.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *