Home / Educativ / Mlaștina Mass Media Și Sabin Orcan Traseistu’

Mlaștina Mass Media Și Sabin Orcan Traseistu’

Majadahonda
Incorect Politic
Aprilie 22, 2018

Vă prezentăm al doilea episod din serialul: IUD€L€ AUTOHTONE PROPAGĂ „HOLOCAUSTUL“

Motto: „Nici dacă-i împuşti nu e suficient!“
Victor Ponta (2012)

Să ne reamintim cîteva exemple care atestă lipsa de caracter a secăturii care răspunde la numele de Sabin Orcan-Odiosu’.

1. Astfel, pe traseistul partinic Sabin Borcan-p.c.r.-istul devenit Sabin Orcan-țărănistul-monarhist l-am demascat mai sus.

2. Ca traseist de presă – a mîzgălit la mai multe ziare, ocazie cu care i-a „lucrat“ pe unii prieteni: Daniel-Andrei Nazare, în articolul cu titlul elocvent „Despre fostul prieten Sabin Orcan“, scrie cu năduf: „Încă o plecare de la ziarul Adevărul, publicația care s-a transformat din crucișătorul presei românești într-un biet vaporaș de hârtie.

Sabin Orcan a fost dat afară, în ciuda faptului că publicația suferă la capitolul nume grele.

(…) Ca unul care a fost nedreptățit de Sabin Orcan, nu mă feresc să spun că e o greșeală majoră a actualei conduceri. (…) Sabin Orcan m-a acuzat, de-a lungul timpului, bineînțeles, nu între patru ochi, de nenumărate lucruri: că dau informații din Brazilia blogurilor de media, că uneltesc împotriva lui numindu-l recipient de sticlă pe anumite site-uri, că sunt împotriva presei scrise, că-l luam la mișto când scria la un comentariu în ziar timp de 6 ore la 25 de rânduri, că vreau moartea ziarelor în detrimentul web-ului, că nu-i dau posibilitatea să comenteze la propriul editorial pe web, dar, șocant, și că măsluiesc clasamentele pe zona de online între edițiile locale. Timpul a demonstrat cine a mințit. Astăzi îmi pare rău că a fost aruncat peste bordul crucișătorului, în timp ce unii dintre foștii colegi exultă ca la marcarea unui gol contra Braziliei. Diferența dintre mine și fostul prieten e că eu sunt trist de plecarea lui, însă el a fost unul dintre cei care au grăbit plecarea mea de la Adevărul Holding1.

De la unele, ca Adevărul, Sabin Orcan nu „a plecat“, ci a fost dat afară2 – spre satisfacția unor foști care „exultă“. În mod evident, D.-A. Nazare suferă de discromatopsie: cam toți ceilalți colegi de la Adevărul, precum și de la alte publicații, îl văd pe Sabin Orcan în „culori“ de la gri-închis spre negru, în timp ce el, Nazare, îl vede în roz-bombon pe răufăcătorul său; poate că Nazare, dacă n-o fi sado-masochist, suferă și de sindromul Stockholm.

3. În postura de amfitrion, Sabin Horcan dovedește, la fel, un comportament măgăresc sau, dacă vreți o exprimare academică, grobian. Sub titlul „Scandal la B1 TV între Codrin Ștefănescu și Sabin Orcan“, Roxana Neagu, descrie, în 12 septembrie 2014, dialogul incredibil de lipsit de urbanitate „dintre Codrin Ștefănescu, secretar general adjunct al P.S.D., și jurnalistul Sabin Orban (sic), la B1 TV. Iată dialogul dintre Codrin Ștefănescu și Sabin Orcan:

Codrin Ștefănescu: Ești un jurnalist băsist.

Sabin Orcan: Tu ești un pupincurist.

Codrin Ștefănescu: Și tu ești un pupinbăsist.

Sabin Orcan: Ești un golan de 2 lei.

Codrin Ștefănescu: Mi-e milă de tine.

Sabin Orcan: Nu ești doar needucat, ci și venit de la Antena 3. Ești un tovarăș.

Codrin Ștefănescu: E crizat. Vezi să nu te vomit!3

Că ziarista Roxana Neagu dovedește un deplin sictir față de mocofanul Sabin Orcan-Oblio o atestă disprețul față de numele individului, pe care-l grafiază neglijent – din silă, evident – „Orban“, ca să nu mai spun că nici corectoarea materialului nu a remarcat inadvertența! Evident, tot din scîrbă…

În vremea redactării formei inițiale a acestui material, prin vara lui 2017, citisem pe o burtieră, mi se pare că la Antena 3, că lui Codrin Ștefănescu i-ar fi trecut mila de acum patru ani și îi promisese o bătaie lui Sabin (B)Orcan. Să sperăm că va fi ceva mai spectaculoasă – fiind și chelioasă! – decît aceea dintre Mihai Goțiu, plin de păr ca o gorilă și vicepreședintele Senatului, și Mirel Palada, cu o frunte înaltă pînă-n creștet și ex-purtător de cuvînt al Guvernului4. E drept că Sabin Orcan este, deja, bătut de Dumnezeu, dar merită și un cap în gură de la Codrin Ștefănescu!

4. Sabin Orcan-Mojicu’ a fost miștocizat inclusiv de propriul său coleg de redacție, redutabilul Radu Banciu. Astfel, Anca Murgoci semnalase, în 9 dec. 2015, cu o nedisimulată malițiozitate:

«Radu Banciu, la B1 TV, a comentat atitudinea pe care colegul său, Sabin Orcan, o are în emisiunea pe care o realizează. „Pentru prima dată, Sabin Orcan a reușit ‘performanța’ să vorbească mai puțin într-o emisiune decât invitatele sale. Era răvășit la protocol după terminarea emisiunii. Cred că așa ceva nu i s-a mai întâmplat. El este singurul moderator de televiziune care este invitat în propriul format. El, practic, nu moderează, iar obiectivul lui principal este să acopere glasul invitaților, de aici și deznădejdea lui. (…) Sabin Orcan, astăzi, și-a pierdut întâietatea în emisiunea pe care, de fapt, nu a moderat-o niciodată“, a spus Radu Banciu la B1 TV»5.

Acest comportament dezvăluie megalomania lui Sabin Orcan-Fudulu’, faptul că îi place mai mult să se asculte pe sine decît să-i lase pe invitați să vorbească. Și, vorba proverbului: „Prostul pînă nu e și fudul, parcă nu e prost destul!“

5. Anca Murgoci stătea, și în 17 februarie 2016, cu ochii pe el: „Sabin Orcan a primit o lovitură dură. Emisiunea sa nu va mai fi difuzată zilnic, ci săptămânal, mai precis duminica seara6. Adică, „una pe zi“ a devenit „una pe săptămînă“! Frecvența apariției emisiunii i-a fost micșorată de șapte ori (!), evident, de proastă ce era.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *