Home / Internațional / SUA sechestrează abuziv site-uri de știri din Iran

SUA sechestrează abuziv site-uri de știri din Iran

Vlad Voicu
Incorect Politic
Iunie 27, 2021

SUA sechestrează abuziv site-uri de știri din Iran

SUA au dat jos zeci de site-uri de știri iraniene, pe care le-au acuzat că răspândesc dezinformări. În legătură cu site-urile americane care au răspândit dezinformări de la începutul pandemiei nu s-a făcut nimic, dar Iran e o mare problemă.

Multe site-uri au fost date jos marți, cu notificări care explică faptul că au fost „confiscate” de SUA – alături de sigiliile FBI și ale Departamentului de Comerț. Libertatea presei apărată de cea mai puternică democrație din lume, SUA!

Site-urile includ PressTV ( de stat) din Iran și televiziunea al-Masirah, condusă de mișcarea houthi susținută de iranieni.

Departamentul de Justiție al SUA a declarat că SUA au confiscat 33 de site-uri web administrate de Uniunea Radio și Televiziune Islamică Iraniană și alte trei conduse de miliția Hezbollah susținută de Iran, a informat agenția de presă Reuters..

Site-urile web nu au fost accesibile marți după-amiază, cu declarația de pe site-ul web al lui Al-Alam: „Domeniul alalamtv.net a fost ridicat de guvernul Statelor Unite în conformitate cu un mandat de sechestru … ca parte a unei acțiuni de aplicare a legii de către Birou of Industry and Security, Office of Export Enforcement and Federal Bureau of Investigation. ”

Anunțuri au apărut și pe PressTV, principalul canal de televiziune prin satelit în limba engleză al guvernului iranian și pe Al Alam, echivalentul său în limba arabă. Lualua TV, un canal independent Bahraini în limba arabă, care transmite din Marea Britanie, a fost, de asemenea, eliminat.

Mai multe dintre site-uri au revenit online în câteva ore cu adrese de domeniu noi.

Sechestrul abuziv vine la câteva zile după ce  Ebrahim Raisi a fost ales președinte al Republicii Islamice.

Precedentul a fost creat în 2017

În anul 2017 au dat jos site-ul DailyStormer.com. Atunci s-a putut sub un concept care spune că “o companie privată poate să facă orice oricui și să le ia toate drepturile”

A fura website-uri cu japca este o mișcare foarte îndrăzneață. Când Google a sechestrat domeniul DailyStormer.com, motivul a fost clar; s-au speriat de creșterea exponențială. Chiar dacă PressTV nu a avut o creștere exponențială, mișcarea guvernului american se vrea a fi un semnal pentru Iranieni, anume că nu au dreptul sa-și împărtășască ideile și experiențele cu restul lumii.

Conspirația denumită pompos “Parteneriatul public-privat” a făcut posibil ca guvernele sau companiile private să-ți poată lua drepturile ca și cum ai trăi în feudalism.

Poate că așa e cel mai bine să descriem globalismul, ca un neo-feudalism?

One comment

  1. sit.urile de shtiri nu sunt chiar tablele lui moise…
    (date lui moise).
    (google contra “incorect” este corect!;
    daca se alege prafu si de cnn si de “incorect”
    este corect!).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *