Home / Actualitate / Studiu care dă peste cap narativa: Mașinile electrice eliberează emisii mult mai toxice și sunt mult mai rele pentru mediu decât mașinile clasice

Studiu care dă peste cap narativa: Mașinile electrice eliberează emisii mult mai toxice și sunt mult mai rele pentru mediu decât mașinile clasice

Incorect Politic
Iunie 10, 2024

Studiu care dă peste cap narativa: Mașinile electrice eliberează emisii mult mai toxice și sunt mult mai rele pentru mediu decât mașinile clasice

Studiu care dă peste cap narativa: Mașinile electrice eliberează emisii mult mai toxice și sunt mult mai rele pentru mediu decât mașinile clasice

Via R3Media:

Vehiculele electrice pot degaja mai multă poluare decât vehiculele pe benzină, potrivit MSN.

Recent, s-a constatat că mașinile electrice eliberează de 1.850 de ori mai multe particule în comparație cu țevile de eșapament moderne care au filtre care reduc emisiile.

Hesham Rakha, profesor la Virginia Tech, a declarat pentru Daily Mail că studiul este doar „parțial corect”. Potrivit acestuia, deși vehiculele electrice sunt mai grele, anvelopele lor vor emite mai multe microplastice în aer, dar acest lucru ar putea fi valabil și pentru sedan vs SUV.

Rakha a spus că este foarte dificil să se determine diferența dintre cantitatea de microplastice emise de benzile de rulare a anvelopelor EV și de vehiculele pe benzină. Ar trebui să se separe microplasticele care sunt deja în aer din alte surse cu ceea ce iese din anvelope.

Vehiculele electrice sunt mult mai rele pentru mediu decât mașinile clasice

Rakha și echipa sa de la Virginia Tech vor efectua în curând teste în teren. Ei vor să determine cât de mult microplastic emit mașinile electrice și pe cele pe benzină. Studiul va fi realizat în cadrul unor simulatoare de trafic care vor imita un cadru urban.

El a adăugat că nu se așteaptă să existe o diferență majoră între vehiculele EV și cele pe benzină. Așteptările sale spun că diferența ar fi undeva la 20%. Deși Rakha nu a spus că oamenii ar trebui să renunțe la a cumpăra mașini electrice, el a adăugat că acestea „generează mult CO2 atunci când vă încărcați vehiculul”.

Bateriile EV cântăresc aproximativ 453 kg. Ele pot produce emisii de anvelope care sunt de aproape 400 de ori mai mari decât emisiile din țeava de eșapament. Poluarea generată de aceste mașini poate crea problemele de sănătate, inclusiv boli de inimă, astm, boli pulmonare și, în cazuri extreme, poate duce la spitalizare, cancer și moarte prematură.

Noile mașini pe benzină sunt create pentru a fi „mai curate”, spune Rakha. Actualizarea echipamentelor motoarelor cu ardere internă prin filtre de particule reduce substanțial emisiile. De cealaltă parte, greutatea crescută a mașinilor electrice face ca benzile de rulare ale anvelopelor să se uzeze mai repede. În final, emisiile sunt mai mari și poluarea pe măsură.

 

3 comments

  1. Mă întreb de ce absolut nimeni nu vorbește despre POLUAREA ELECTROMAGNETICĂ a mașinilor electrice!?!?!? Se știe că orice corp electric emite UEM.
    Ne mirăm cu toții cum a explodat cancerul în ultimii 50 de ani. Cancerul a prins viață și a început să evolueze începând cu electriceficarea treptată a lumii. Acum 200 de ani nu exista această maladie cumplită. Pe măsură ce a crescut electrificarea societății începând de la banalul iluminat stradal, până s-a ajuns la utilizarea curentului electric fără nicio limită, cancerul a crescut treptat, până în zilele noastre când… cunoaștem cu toții situația legată de această boală. Mașina electrică este un plus de radiere cu UEM la mediul electro-toxic în care trăim deja. Un parc auto exclusiv electric va genera un nou boom general de radiație EM. Momentan, sunt afectați mai mult, posesorii de astfel de mașini!!
    Omul contemporan este maestru al sinuciderii lente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *