Home / Chestiunea Jidănească / SINAGOGA DIN SIGHET SE CONSTRUIEȘTE ILEGAL!!!

SINAGOGA DIN SIGHET SE CONSTRUIEȘTE ILEGAL!!!

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Aprilie 25, 2019

Via Justițiarul:

Noua sinagogă din Sighet se construiește în mod ILEGAL, cu acordul tacit al primarului Horia Scubli! Edificiul nu are autorizație de construcție

La ședința ordinară de Consiliu local din data de 29 martie a.c., consilierii locali Nicolae Iuga și Gavrilă Mihali (UNPR) au scos la iveală o gravă ilegalitate: aceștia au prezentat în plenul ședinței un document oficial semnat de către primarul municipiului, ing. silvic Horia Scubli, prin care se arată că noua Sinagogă ce se construiește în municipiul Sighet NU ARE AUTORIZAȚIE DE CONSTRUCȚIE, adică se construiește în mod ILEGAL!

SINAGOGA DIN SIGHET SE CONSTRUIEȘTE ILEGAL
Marele Rabin Aron Teiltelbaum a oficiat ceremonia de sfinţire a pietrei de temelie la viitoarea sinagogă de la Sighetu Marmației. (Foto și comentariu „Justițiarul”)

 

Documentul semnat de către primar vine ca răspuns oficial al arhitectului șef al municipiului, Bologa Ioana, la adresa cu nr. 2343 / 25.02.2019, depusă de către cei doi consilieri, prin care aceștia cereau să li se pună la dispoziție o copie după autorizația de construcție a lăcașului de cult, aflat în construcție pe strada Gheorghe Doja din Sighetu Marmației, cu destinație sinagogă (vezi mai jos facsimil nr. 1).

SINAGOGA DIN SIGHET SE CONSTRUIEȘTE ILEGALFacsimil 1. Click pe document pentru mărire!

În răspunsul în scris adresat celor doi consilieri, primarul Horia Scubli arată că „în urma verificărilor, nu s-a identificat Autorizația de construire pentru imobilul menționat” în solicitarea depusă de către consilieri (vezi mai jos facsimil nr. 2).

SINAGOGA DIN SIGHET SE CONSTRUIEȘTE ILEGALFacsimil 2. Click pe document pentru mărire!

Cu alte cuvinte, autoritatea publică locală, prin primar Horia Scubli, recunoaște oficial că noua Sinagogă din Sighet se construiește fără niciun fel de aviz sau autorizație de construcție, adică în mod ILEGAL! Legea 50 / 1991, la art. 1 alin (1), prevede expres că „executarea lucrărilor de construcții este permisă numai pe baza unei autorizații de construire, emisă în condițiile prezentei legi, la solicitarea titularului”. La art. 2 alin. (1) se mai prevede că „Autorizația de construire constituie actul final de autoritate al administrației publice locale pe baza căruia este permisă executarea lucrărilor de construcții”. Niciunul dintre aceste articole nu a fost respectat.

Totodată legea mai sus-amintită, arată că „primarii și organele de control din cadrul autorităților administrației publice locale au obligația să urmărească respectarea disciplinei în domeniul autorizării executării lucrărilor în construcții […] și, în funcție de încălcarea prevederilor legale, să aplice sancțiuni sau să se adreseze instanțelor judecătorești și organelor de urmărire penală, după caz.”, obligație pe care primarul Horia Scubli cu rea-credință nu a îndeplinit-o, săvârșind un abuz în serviciu, din punctul nostru de vedere.

În cazul în care autoritatea publică locală nu ia nicio măsură în acest sens, atunci Inspectoratul de stat în construcții ar trebui să se autosesizeze și să îl amendeze pe primarul municipiului pentru neaplicarea legii. Totodată, primarul poate fi tras la răspundere în mod penal pentru că a permis cu rea-credință construirea unui imobil în oraș, știind că nu există autorizație de construcție și că se construiește în mod ilegal.

SINAGOGA DIN SIGHET SE CONSTRUIEȘTE ILEGAL

Primarul Horia Scubli nu poate spune că nu a știut că se construiește fără autorizație de construire o sinagogă în Sighet, având în vedere că a participat personal în luna mai 2017 la „ceremonia de sfințire a pietrei de temelii la Sinagoga ortodoxă”, a cărei construcție era deja demarată, evident, în mod ilegal. Ba mai mult, edificiul este în stadiu avansat de construire, subsolul și primul nivel fiind deja ridicate în roșu (vezi foto mai sus – sursa: Sighet 247).

Conform informațiilor obținute de către Sighet 247 de la Direcția de patrimoniu, se pare că proiectul de construire a Sinagogii a fost respins de două ori de către Direcție, aceasta solicitând unele modificări, cu care beneficiarii construcției nu ar fi fost de acord. Așa că, cu acordul tacit al primarului Horia Scubli, aceștia s-au apucat să construiască de zor edificiul religios cu încălcarea flagrantă a legii. Nu avem idee pe ce s-au bazat beneficiarii edificiului când au decis acest lucru, cert este că nici primarul Scubli și nici arhitectul orașului nu au luat nicio măsură de sancționare și stopare a lucrărilor, până la punerea în legalitate, așa cum legea îi obliga să o facă.

Legea 50 / 1991, la art. 28, prevede că autoritatea locală trebuie să dispună „oprirea executării lucrărilor […], și desființarea lucrărilor executate fără autorizație […], într-un termen stabilit în procesul-verbal de constatare a contravenției”.

Surse din Primărie au declarat pentru Sighet 247, sub protecția anonimatului, că în cauză ar fi interese foarte mari ca acest edificiu să se construiască într-un termen cât mai scurt, chiar și cu încălcarea legii. Tot aceste surse mai arată că la mijloc ar fi vorba și de o șpagă grasă ce ar fi fost încasată parțial de către cineva sus-pus din Primărie (ghici ciupercă, cine?).

Construirea fără autorizație a unui imobil în Sighet, indiferent care ar fi destinația acestuia, este scandaloasă și de neacceptat, în condițiile în care cetățenii simpli așteaptă până la adânci bătrâneți să obțină autorizații pentru a-și ridica o casă sau pentru diverse alte lucrări, fiind purtați din dreapta în stânga după cai verzi pe pereți. Cei mai mulți dintre aceștia se plâng că până când nu dau o șpagă, mai mare sau mai mică – după caz, nu li se emit hârtiile și avizele necesare și nici autorizația de construire.”, a declarat consilierul local Nicolae Iuga pentru Sighet 247.

Solicit primarului Horia Scubli ca în cel mai scurt timp să ia măsurile legale care să ducă la punerea în legalitate a acestei construcții, în caz contrar suspiciunile potrivit cărora în acest caz ar fi vorba la mijloc de șpagă, ar putea avea un sâmbure de adevăr.”, a declarat consilierul local Mihali Gavrilă pentru Sighet 247.

Sighet 247 îi va ține la curent pe cititorii săi cu privire la măsurile care se vor dispune de către primar și de către arhitectul-șef al municipiului în acest caz.

Sighet 247 pune la dispoziția oricui se simte lezat de cele relatate spațiu pentru publicarea unui eventual Drept la replică, fiind un portal de știri cu adevărat independent din Sighet, care are ca scop informarea corectă și completă a cititorilor săi.

Andrei POP

Sursa: Sighet 247

Notă „Justițiarul”: La Sighetu Marmației se va construi cea mai mare sinagogă din Europa. Mai 2017: „În prezenţa celor 280 de rabini în frunte cu Marele Rabin Aron Teiltelbaum şi a sutelor de invitaţi din România şi străinătate s-a oficiat ceremonia de sfinţire a pietrei de temelie la Sinagoga Ortodoxă ce va fi reconstituită la Sighet, după modelul celei distruse de incendiu, în 1944.” http://www.graiul.ro/2017/05/29/s-a-sfintit-temelia-noii-sinagogi-din-sighet/

Construiesc acolo unde se află și Memorialul Martirilor Romani. Cinică asociere, sinagoga o să fie alături de monumentul dedicat românilor uciși de evreii bolșevici, adică bunicii și părinții ăstora cu sinagoga.

Se pare că asistăm pasivi la derularea proiectului „Israel în România”, imigrarea israelienilor în România, în timp ce românii emigrează forțați de sărăcirea impusă de politica slugilor autohtone ale sioniștilor. Din cauza unei sărăcii impuse programat, românii își părăsesc țara. Culmea, România este țara cea mai bogată în resurse naturale din Europa!!! Emigranții noștri sunt săracii care fug dintr-o țară bogată. Săraca țară bogată!

În timp ce milioane de romani au părăsit România conform unui plan diabolic privind exodul poporului român, ca să elibereze spațiul vital într-o țară bogată și frumoasă pentru alții, simultan are loc și o migrație inversă, Israel se mută în România, pe lângă „musulmanii importați legal” la ordinul UE din occidentul pe care l-au invadat grație planului Kalergi de metisare a Europei, pus în practică „pas cu pas” de Frau Merkel și slugile ei europene.

Pe lângă evreii pământeni, rămași în România, au fost importați alții, cu cetățenie israeliană, care sunt folosiți acum ca vectori de opinie, fiind instalați ca formatori de opinie pe la posturile de televiziune. Două exemple concrete:Ilan Laufer (Antena 3), devenit ministru (!) și Niels Schneker (RTV). Mai sunt și oamenii lor de afaceri, care se căsătoresc de regulă cu curviștine din televiziuni, pseudo-vedete. Câte unul din ăsta trage țepe de miliarde de euro României, după care fuge în Israel, de unde nu pot sa fie extrădat! Pe lângă aceștia am importat și escroci dați în urmărire chiar în Israel, cum a fost acel Nati Meir, devenit parlamentar român și după aceea pușcăriaș pentru escrocheriile din România (idiotul, printre altele, plătea cu euro copiați la imprimantă!) fiindcă nu a mai putut să fugă în Israel!

Marius Albin MARINESCU

Check Also

Jurnalistul Harry Vox avertizează că vor fi implementate restricții, carantină,, măști, termoscanare, etc.

Incorect Politic | Despre sistemul de control care crește sub ochii noștri.

One comment

 1. CE LE TREBUIE ROMANIA???
  Nu au tot Israhelul la dispozitie?
  Nu e America la picioarele lor?
  S-o faca pe cea mai mare unde traiesc cei mai multi, sa le fie de vizitare/invocarea Satanei:
  – la New York = 1.100.000 … au ceva mare deja acolo! – vezi nota de final!)
  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f4/Bde1.jpg/375px-Bde1.jpg
  – Ierusalim = 546.100
  – Los Angeles (ce mai ingeri… cazuti!) = 519.200
  – Tel-Aviv = 401.500
  – San Francico (doar in Bay Area!!!, la lux) = 391.550
  – Chicago = 291.800
  – Paris = 277.000
  – Boston = 248.000
  – Washington Philadelpfia – cate 215.000 fiecare
  … Budapesta = 80.000
  ….
  – Bucuresti – nici 2.500…
  Din https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_urban_areas_by_Jewish_population
  ==========
  Atat ura – sa aduni incat sa aduci sute de luciferieni sa invoce demonul pe pamantul romanesc..!
  Individul asta
  https://en.wikipedia.org/wiki/Aaron_Teitelbaum
  se pretinde a fi Hasidic din Sighetul unguresc!
  https://en.wikipedia.org/wiki/Siget_(Hasidic_dynasty)
  Nu se duce in Ungaria ci vine sa ne spurce dupa ce ungurii i-au scos de la Sighet.
  Cica germanii i-au scos din Ungaria ocupata “ei” fiind refugiati din Romania!!!
  Nu hortistii…
  “Hungary, like Switzerland and Spain, was thus perceived as a relative haven for Jews and many Jews who could have escaped to Romania remained in Hungary believing it to be safe.”
  “Germany invaded Hungary and deported its Jews to the Auschwitz concentration camp, including the inhabitants of Sighet.”
  Nu s-au lasat…
  “In America Moshe Teitelbaum began rebuilding the Sighet Hasidic group…”
  Acolo au refacut grupul SATMAR, “sursa” pentru grupul hasidic Siget.
  Initial au facut grupul SATMAR…
  “Satmar (Hebrew: סאטמאר or סאטמר) is a Hasidic group originating from the city of Szatmárnémeti, Hungary (now Satu Mare, Romania), where it was founded in 1905 by Rabbi Joel Teitelbaum.”
  “Satmar is one of the largest Hasidic dynasties in the world: The estimated number of affiliated men, women, and children ranges between 65,000 and 75,000.[1][2]
  It is characterized by strict religious adherence, rejection of modern culture, and anti-Zionism.”
  Anti-zionisti dar actioneaza ca zionistii – sa fie peste tot unde vor sa marcheze teritoriul, cica pentru pierderi in Holocaust!
  Cine a fost ars in Romania dintre ei si neamurile lor???
  ….
  O piatra comemorativa ca au fost tolerati, ca le-a fost bine intre si peste romani, ca – in realitate – au facut bani (in stilul lor) si s-au inmultit … nu e destul?
  O cladire inseamna oameni si cheltuieli si chiar nu e nevoie de “revenire” in stilul asta cu miliardele sectei pe care le gestioneaza in Williamsburg, New York din SUA care pot fi folosite pentru ei acolo unde sint acum.
  Nu am auzit sa revina in Khazaria; sa inceapa de-acolo!
  Nici la Lublin – de unde s-au mutat in tinuturile romanesti ocupate de austro-ungari.
  Nci in Pale of Settlemnt din Bielorusia-Ucraina-Rusia, teritoriu Rusiei Tariste de unde plecasera….
  https://en.wikipedia.org/wiki/Pale_of_Settlement
  (“western region of Imperial Russia with varying borders that existed from 1791 to 1917, in which permanent residency by Jews was allowed and beyond which Jewish residency, permanent or temporary,[1] was mostly forbidden.
  … included all of Belarus, Lithuania and Moldova, much of present-day Ukraine, parts of eastern Latvia, eastern Poland, and some parts of western Russia, … about 20% of the territory of European Russia and largely corresponded to historical lands of the former Polish–Lithuanian Commonwealth, Cossack Hetmanate, and the Ottoman Empire (with Crimean Khanate)”.
  ….
  Romania a cam ramas singurul loc pe lume unde trairea majoritatii – asa pacatoasa si nescolita teologic – marturiseste [nu doar] din inertie de multe ori insa sincer, fundamental pe Hristos si invatatura Sa, Crestinismul, doar Ortodoxia.
  Grecii aluneca in fanatism, rusii au devotatii lor, truditori pusi sa conveituiasca cu musulmanii ceea ce-i “raceste”, alte neamuri amesteca cele apusene mai mult… chiar daca bulgarii, sarbii si georgienii [mai] au nuclee marturisitoare la nivelul inaltei ierarhii bisericesti.
  … spun de Crestinism ne-iudaic adica ne-cazut ca ceea ce fac papistasii si sectantii [lor].
  Aud des prostia asta, iudeo-crestiism… care nu este caci Iisus nu a fost nici iudeu, nici [traditionalist religios] evreu, adica fariseu; poporul evreu fiind extinct, stramosul “Judean”-ilor
  (vezi https://www.britannica.com/topic/Hebrew )
  Caci nu poti fi crestin si sa crezi ca iudaismul este “bun”; este contradictia fundamentala care-i face si pe cei din cultul mozaic si pe talmudistii babilonieni sa innebuneasca.
  Ei stiu ca pana nu distrug Crestinismul – ca forta morala si rigoare teologica – nu pot stapani lumea.
  Sinodul cretan nu le-ajunge ca poporul s-a imprastiat in Europa si tine traditiile crestine, asa compromitator cum colaboreaza – zic ei, administrativ doar – cu altii.
  Milioane de romani plecati in pribegie… si sute de biserici cu-adevarat crestine, inviate in Europa.
  Si – ce sa vezi?
  Ca la un semnal incep neamurile apusene sa fie contra “lor”, mass-media incepe sa spumege si sa traga alarma: renasterea anti-semitismului si simultan reinvierea nationalismului!
  ========
  NOTA:
  Secta are baza la Kyrias Joel – New York – ” is a village within the Town of Palm Tree in Orange County, New York, United States. The majority of its residents are Yiddish-speaking Hasidic Jews who belong to the worldwide Satmar Hasidic sect.” Populatie in 2017 estimata la peste 24.000 persoane.
  91,5 % vorbesc idis acasa si doar 2% se declara “din Romania”; 46 % nu vorbesc engleza!
  Desi “Jewish” – la recensamant s-au declarat “albi” peste 99%. Nu ca “ceilalti”, zionisti, ne-hasidici.
  S-au stabilit mai “retras” din cauza mediului – “the harmful influences and immorality of the outside world”.
  Nu au Primar ci Administrator care se numeste… [un fel de] Sighet-eanu maghiarizat = Szegedin
  Se stie ca trebuie aprobarea Rabinului ca sa candideze in administratia locala sau in consiliul scolar…
  Au familii mari si multi copii:
  “has by far the youngest median age population of any municipality in the United States,[2] and the youngest, at 13.2 years old, of any population center of over 5,000 residents in the United States.”
  Atentie: in 2008 “he highest poverty rate in the nation. ”
  Desi.. “As of 2006, the dynasty controlled assets worth $1 billion in the United States.”
  https://en.wikipedia.org/wiki/Satmar_(Hasidic_dynasty)
  Nu se duc in Ungaria sa faca templul Satanei desi satul este… “the place in the United States with the highest percentage of people who reported Hungarian extraction, as 18.9% of the population reported Hungarian descent in 2000”
  https://en.wikipedia.org/wiki/Kiryas_Joel,_New_York

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *