Home / Internațional / Scrisori din închisoare ale deținutului politic Vincent Reynouard, arestat pentru studiile lui despre holocaust

Scrisori din închisoare ale deținutului politic Vincent Reynouard, arestat pentru studiile lui despre holocaust

Redacția Internațională
Incorect Politic
Decembrie 3, 2022

Scrisori din închisoare ale deținutului politic Vincent Reynouard, arestat pentru studiile lui despre holocaust

Dragi prieteni de la săptămânalul RIVAROL,

Vă mulțumesc pentru susținerea și solidaritatea voastră. Moralul meu e bun, totul decurge normal în celulă și în afara ei. Ușile interioare ale închisorii sunt deschise două ore pe zi, pentru a ne putea plimba, face un duș, juca biliard sau tenis de masă.

Cu privire la extrădarea mea, prima înfățișare a tribunalului are loc pe 8 decembrie. De la 17 noiembrie am alt apărător, avocatul Paul DUNNE, din Edinburg, specialist în materie (extrădări internaționle). Din câte mi-a spus fostul meu avocat scoțian, contra extrădării mele ar putea fi invocat un  puternic argument: ”delictul” comis în Franța nu este considerat delict, aici, în Scoția. În consecință, s-ar putea ca Ordinul european de arestare să nu fie valabil în Scoția, de unde necesitatea unui avocat mai specializat în acest domeniu juridic.

După 16 noiembrie, în urma unui articol din ziarul The Sun, am devenit ”vedeta” închisorii. La masa de amiază, ospătarii-deținuți (din serviciul de autoservire al închisorii) m-au întrebat: « You are Vincent Reynouard ? » (Sunteți Vincent Reynouard?).

Da, am răspuns mirat, Sunt foarte discret, aici. « Iată-vă în ziar. Sunteți contestatar al Holocaustului », « Spuneți că Hitler n-a masacrat Jidanii », adăugă alt deținut ospătar, cu un puternic accent scoțian, foarte simpatic. Aici nimeni nu urăște și nu disprețuiește pe nimeni. Deținuții nu glumesc cu libertatea de expresie. Ei știu ce înseamnă asta. Cu oarecare timiditate, am răspuns: « Mă mir că un jurnal englezesc scrie despre mine… ».

De atunci, când mergem în sala centrală sau Agora închisorii (două ore pe zi, una dimineața, alta după amiaza) simt că sunt privit altfel, am devenit un « vârf ». Deținuții mă întreabă ce este revizionismul istoric. Le-am explicat pe scurt, ei m-au ascultat cu bunăvoință. Trăiesc o aventură aparte. Ca și la temnița din Valenciennes (Franța), deținuții și temnicerii sunt simpatici, gardienii se adresează deținuților pe numele lor mic.

Hrana este suficientă și foarte bună. Dimineața primim o pâine individuală, un cub de dulceață, porție de cantină, cam 200 de grame de cereale și o jumătate de litru de lapte, pentru toată ziua. La prânz și la cină putem alege între trei meniuri, dintre care unul vegetarian. Adesea primim cartofi fierți în abur, fasole verde, salată și un măr. Pâinea este aproape după voința fiecăruia. Nu mă plâng în privința mâncării.

Cel trei mese sunt la orele 8, 12 și 16. Păstrăm câte ceva pentru seara. Cantina este ca la închisoarea Forest, din Bruxelles. Ni se dă un caiet A4, creioane, pixuri pentru scris, tot ce trebuie pentru bărbierit, minimul utilităților. Dacă mi-ați trimite hârtie de desen, gumă, creioane speciale ar fi ceva. În Agora închisorii avem o mică bibliotecă, în care doar câteva cărți sunt interesante. Mi-ați putea trimite altele. Alăturat aveți desenul celulei pe care o împart cu Steve, 43 de ani, « picat pe bec » cu trafic de stupefiante, cocaină se pare. E foarte drăguț, ne înțelegem de minune. Celula este curată, amândoi suntem atenți la asta. Steve se uită toată ziua la televizor, emisiuni documentare, interesante uneori, având delicatețea de a nu mă teroriza cu sonorul.

În timpul ”plimbărilor” din Agoră discut cu un bulgar și un român, ambii sunt drăguți și așteaptă eventuala extrădare. În pușcărie, lucrul cel mai important este moralul. Încerc să mă înțelepțesc, cultiv renunțarea. În fiecare noapte meditez la sensul vieții și firea lucrurilor.

Am început să-mi scriu memoriile. Primele două pagini, reprezentă întreaga introducere. Le primiți odată cu prezenta scrisoare. Propun să fie publicate unele extrase. Pentru că vă voi scrie în fiecare săptămână, sau aproape, propun să fie publicate miercurea în RIVAROL și a doua zi sau vinerea pe blogul meu, FĂRĂ CONCESII.

Mi-e greu să scriu fără un computer, pentru că sunt obligat să scriu mai multe variante provizorii, înainte de versiunea finală. În Franța, dacă voi fi extrădat, sper să beneficiez de computer și imprimantă cu cartuș de cerneală  și tot ce trebuie.

Pușcăria Edinburg, 14 noiembrie 2022,

orele două noaptea

Încep redactarea Memoriilor mele. Motivul acestei decizii? După arestarea mea, de către autoritățile scoțiene, acum patru zile, nu-mi fac niciun fel de iluzii: odată lansat un ordinul european de arestare contra mea, la 25 iunie 2021, autoritățile franceze vor obține și extrădarea subsemnatului. Reîntors în Franța, voi fi închis, în virtutea multor condamnări la închisoare « pentru contestarea crimelor contra omenirii ». Diversele pedepse depășesc 24 de luni (exact 29 de luni, nota redacției).

La acestea se vor adăuga alte condamnări, pentru același motiv. De când cu exilul meu în Anglia (iunie, 2015) am publicat numeroase videoclipuri revizioniste, susceptibile de a fi atacate potrivit legii Gayssotinii, nu a Ghilotinii (legea Fabius-Gayssot). Multe dintre acestea nu sunt prescrise, fie pentru că s-au publicat în urmă cu mai puțin de un an, fie pentru că sunt sub urmărire. Mă aștept să rămân în închisoare cinci ani, poate mai mult.

Nu regret nimic. Ultima mea carte despre ORADUR (SUR GLANE), Strigătul Victimelor, trebuie să apară în câteva zile. Fiind vorba de o carte incorectă din punct de vedere politic, extrădarea și întemnițarea mea sunt argumente promoționale de prima mână, aș spune chiar nesperate. Cartea aceasta este opera vieții mele. Desigur, ca revizionist, am încă atâtea de spus despre povestea Camerelor de Gazare a oamenilor și în general despre deportarea jidanilor. Blogul și situl meu difuzează cam 90-95% din lucrările mele, pe această chestiune. În plus, cărțile lui Carlo Mattogno, Jürgen Graf, Germar Rudolf și Thomas Kues sunt o comoară de argumente imbatabile. Niciodată n-am avut pretenția că i-am egalat. Apărute în colecția « Holocaust hndbooks », aceste cărți sunt baza revizionismului istoric în sensul cel mai strict, așteptându-și traducătorii care le vor face accesibile în toate limbile.

Iată de ce, fără posibilitatea de a mă documenta, am decis să îmi scriu memoriile. Dincolo de povestirea anecdotelor suculente cu care viața agitată mi-a fost presărată, Memoriile vor vonține explicațiile mele privind militantismul ce m-a condus la închisoare. În bună măsură, angajamentul meu revizionist se explică prin copilăria și adolescența mea, care, de altfel, m-ar fi putut conduce la nihilism și autodistrugere. De ce am preferat calea idealismului și dăruirea de sine pentru o cauză pe care o cred nobilă? Răspunsul i-ar putea ajuta și pe alții, care, de asemenea, au avut o copilărie și tinerețe cu probleme, indiferent de motive.

O spun de la început: angajamentul meu pe frontul Revizionismului istoric mi-a produs multe dificultăți, pe plan judiciar, în viața familială și profesională. Departe de a mă umple de amărăciune sau ură, aceste dificultăți m-au făcut mai înțelept, mai înțelegător. Cum aș fi putut evita căderea în plasă, în a da vina pe alții (părinți, apropiați, împrejurări, adversari), pentru a justifica cele ce mă priveau? Păcăleala e și mai periculoasă pentru că, la început, justificarea de sine este consolantă până când, curând ne trezim în mlaștina disperării, a sentimentelor negative, a remușcării, ce ne roade sufletește până la distrugere. Cum aș fi putut evita acestea? Răspunsul e capital și ar putea ajuta pe cei ce trec prin dificultăți de tot felul, inclusiv în împrejurări diferite de cele traversate de mine.

Se înțelege: nu redactez aceste memorii pentru plăcerea de a mă expune altor greutăți, ci pentru a răspunde nedumeririlor cititorilor, pentru a-i ajuta să găsească acel ceva pe care-l bănuiesc și îl caută. Aceste Memorii fac parte din misiunea mea de revizionist al Istoriei, misiune ce constă în a răspunde întrebărilor altora. De aici decizia de a nu ascunde nimic, nici măcar evenimentele ce pledează contra mea. Adevărul este mai plin de învățăminte decât orice justificare. Nu mai vorbesc de romanțări siropoase.

*

Condamnările profesorului Vincent Reynouard după exilarea în Anglia

În cei șapte ani și jumătate, de după începutul exilului său din Marea-Britanie (16 iunie 2015), justiția franceză l-a condamnat de cinci ori pe Vincent Reynouard. Aceste condamnări au fost pronunțate pentru violarea legii Fabius-Gayssot, din 13 ulie 1990, din cadrul legii generale asupra presei. În final, dacă militantul revizionist este extrădat în Franța, sau expulzat din Anglia, iată condamnările judiciare ce îl așteaptă în țara sa:

1). La 17 iunie 2015, Vincent Reynouard a fost condamnat la un an de închisoare (fără amendă), de către Curtea de Apel din Caen, pentru un video-clip (din 2014, suprimat între timp) despre tăierea cerebrală împrejur a copiilor și adolescenților, pe tema celei de a 70-a aniversări a Debarcării din Normandia. În primă instanță și în prezența sa, fără avocat, Reunoyard fusese condamnat de tribunalul Coutances (11 febr. 2015) la doi ani de închisoare. Pedeapsa aceasta a fost ilegală, întrucât legea Fabius-Gayssot prevedea maxim un an de închisoare pentru orice delict de presă. Conștient de această ilegalitate,  procurorul Renaud Gaudeul a făcut el însuși recurs, iar Reynouard, prin avocatul său, Wilfried Paris, a făcut proces în casație imediat după sentința Curți de Apel Caen (17 iun. 2015). Curtea de Casație i-a respins acțiunea (21 iun. 2016). Între timp, sub conducerea lui Jean-Louis Debré, Consiliul Constituțional a respins Chestiunea de Prioritate non-constituțională (QPC) a legii Fabius-Gayssot,  depusă de Reynouard și avocatul său.

2). La 3 feb. 2016, Curta de Apel Paris (Camera de Presă) l-a condamnat pe Vincet Reynouard, care nu era prezent nici reprezentat, la două luni de închisoare, pentru articolulul « Scrisoare deschisă apărătorilor lui DSK » publicat de Rivarol (27 mai 2011), în toiul afacerii hotelului Sofitel și a pedofilului Dominique Strauss Khan, fost director al FMI, președinte de comitete și comiții khazare. Niciuna dintre cele două părți n-a făcut recurs.

3). La 4 nov. 2016, a XVII-a Cameră (presă) a Tribunalului Paris, l-a condamnat pe Vincent Reynouard, care nu era prezent, nici reprezentat, la cinci luni închisoare pentru două video-clipuri revizioniste din decembrie 2014, plus vărsarea sumei de 4000 Euro în favoarea LICRA, parte civilă (2000 de Euro despăgubiri și 2000 Euro cheltuieli de avocat. Nu s-a făcut recurs contra acestei decizii.

4). La 25 dec. 2020, a XVII-a Cameră  Tribunalului Paris l-a condamnat pe Reynouard, care nu este prezent, nici reprezentat, la patru luni temniță pentru un videoclip din 3 mai 2017. Nu s-a făcut recurs contra acestei judecăți.

5). La 12 ianuarie 2021, a XVII-a Cameră a Tribunalului Paris l-a condamnat pe Reynouard, care n-a fost prezent, nici reprezentat, la șase luni de închisoare pentru un video-clip din 2019. Nu s-a făcut recurs contra acestei decizii.

Contabilitate judiciară franțuzească:

12 luni + 2 luni + 5 luni + 4 luni + 6 luni = 29 LUNI DE ÎNCHISOARE, adcă doi ani și cinci luni în dosul gratiilor.

Totalul nu cuprinde eventualele condamnări suplimentare (Organizația judovească europeană a anunțat că a depus plângere (mar. 2012) contra lui Reynouard pentru unul dintre video-clipuri și că-l așteaptă în Franța), nici cumulările sau reducerile automate (ce pot însemna cam 1/3 din pedeapsa totală), nici eventuala posibilitate, pentru Reynouard, de a se opune acestor decizii, deci de a fi rejudecat, odată ajuns în Franța. Acest lucru ar putea fi posibil pentru toate pedepsele, mai puțin prima, pentru care apărătorul său de atunci, avocatul Paris, a depus în numele și cu acordul său un recurs în casare, respins la 21 iunie 2016.

Totuși, contestarea acestor decizii nu este lipsită de orice risc, A doua judecată poate fi mai severă decât prima, lucru de care Vincent Reynouard este conștient.

Jérôme BOURBON

 

PENTRU A SCRIE LUI VINCENT REYNOUARD,

SAU PENTRU A-L AJUTA

 

Putem scrie lui Vincent Reynouard, la Închisoarea din Edinburg, Scoția, unde va fi deținut cel puțin până la 23 febr. 2023, când va avea loc ședința de fond privind (eventuala) extrădare în Franța. Iată adresa:

VINCENT REYNOUARD

Cell number: 160071

HMP Edinburg

Acittish Prison Service

33Stenhouse Road

Edinburg

EH 11 3LN

SCOTLAND

UNITED KINGDOM (Regatul Unit)

 

După numele său trebuie indicat numărul de deținut, 160071. Pe dosul plicului, trebuie indicat numele, prenumele și adresa expeditorului, altfel scrisoarea nu va fi înmânată prizonierului.

Pentru a-l ajuta pe Vincent Reynouard, lucru de care el are foarte mare nevoie, există două mijloace:

  • Se pot trimite bani direct, lichid, în lire sterline, la adresa de mai sus, fără să se depășească suma de 50 lire sterline.
  • Se poate face un virament bancar la Scottish Prison Service Prisoner Funds Central, precizând referință de virament

«160071-18/02/1969 », adică numărul de deținut (160071) urmat de linioară și data nașterii lui Reynouard (18/02/1969). În caz că banca nu acceptă punctuația, linioara se înlocuiește cu spațiu alb, iar liniile oblice se retrag din data nașteri (160071 18021969).

Viramentul bancar nu poate depăși suma de 50 lire sterline, adică aproximativ 58 Euro la cursul actual.

3 comments

  1. “Fericiti cei prigoniti pentru dreptate, ca a acelora este Împaratia Cerurilor…”

    BUNUL DUMNEZEU si MAICA SFÂNTA sa-l ocroteasca pe Vincent !

  2. https://www.thenational.scot/news/national/23125661.french-holocaust-denier-vincent-reynouard-arrested-scotland/

    Din câte am înțeles eu, Vincent Reynuard a fost arestat în Scoția pe motiv că a încălcat legile din Franța, nu din Scoția. În Franța e dezastru.

    “a 53-year-old man was arrested on behalf of the French authorities,”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *