Home / Internațional / Rusia propune recrearea României Mari?

Rusia propune recrearea României Mari?

Cornel-Dan Niculae
Incorect Politic
Iunie 27, 2022

Rusia propune recrearea României Mari?

Rusia propune recrearea României Mari?

Prin „Planul Belkovski“, Rusia însăşi a propus în trecut României să preia Republica Moldova. Astfel, Stanislav Belkovski, ca emisar al Moscovei şi al lui Putin, în anul 2004 a venit la Bucureşti în vederea rezolvării conflictului transnistrean, Belkovski propunând statului român ca actualei Republici Transnistriene (care, oricum, nu a făcut parte din România Mare, în trecut) să i se acorde independența, iar Republica Moldova (Basarabia) să se unească cu România. Îndrumaţi de tutorii lor occidentali, oficialii români nu au acceptat oferta Rusiei de a primi Moldova de est (fara Transnistria). Mai cu moţ, Ucraina spunea şi ea, tot atunci, că, la o adică, vrea ea Transnistria, adică să o desprindă de jure de Republica Moldova, unde fusese alipită de fapt de sovietici.

Dacă dăm la o parte răutăcismele lui Medvedev, vedem din spusele lui că şi acum ruşii au aceeaşi problemă, „că în Transnistria trăiesc aproximativ 220 de mii de cetățeni ruși“, iar ei nu vor ca aceştia să plece la România sau la Uniunea Europeană.

Russia.posten:

Potrivit politicianului, aderarea Republicii Moldova la România Mare este calea cea mai realistă de aderare a țării la Uniunea Europeană decât procedura lungă pe care statul o așteaptă deja. „Moldova a intrat într-o coadă lungă pentru a adera la UE, care se întinde de zeci de ani”, a scris Medvedev.

 

Dar mesajul integral de pe Telegram în rusă al lui Medvedev, pare mai degrabă ameninţător pentru Moldova (care vrea să adopte sancţiuni împotriva Rusiei):

https://t.me/medvedev_telegram/122      (Jun 25 at 11:54)

«………… Oficialii bucureșteni, incitați de „integratorii” de la Bruxelles, sunt bântuiți de ideea de a recrea proiectul României Mari, îngropată de Armata Roșie în timpul Marelui Război Patriotic. Recent, au intensificat deschis eforturile de diferite formate pentru preluarea „legală” a Moldovei. Mai mult decât atât, din partea Bucureștiului, nici măcar nu vorbim de unificarea „popoarelor frățești” într-un fel de entitate statală. Autoritățile române percep cu aroganță spaţiul dintre Nistru și Prut drept provincia lor „separată temporar”. Nu e de mirare respingerea categorică de către mai mult de jumătate din societatea moldovenească a Anschluss-ului impus din afară…

Cine vrea o moarte voluntară și subită a statului lor [Republica Moldova]? De obicei, pentru politicieni o astfel de poziție este nefirească. Ei încearcă să-și protejeze propriul stat și oportunitățile personale. Și dacă, dimpotrivă, sunt gata să-și distrugă țara pentru treizeci de arginţi prin aderare la alt stat, atunci aceasta se numește altfel – trădare. În mod surprinzător, asta își doresc actualele autorități moldovenești.

Ignorând voința unei părți semnificative a poporului său, actualul președinte al Moldovei este gata să dea dintr-o lovitură statalitatea țării care i-a fost încredințată. Ea, desigur, acționează după rețetele curatorilor europeni și de peste mări, ceea ce nu este deloc surprinzător, pentru că, alături de cea moldovenească, are și cetățenie română. Din câte se pare, în noua România Mare i s-a promis un post complet comparabil. Dar este necesar pentru cetățenii de rând ai Moldovei: moldoveni, ruși, ucraineni? Nu li s-a promis nimic. Este că efemerul „perspective europene” în statutul de candidat la UE. Adică resurse energetice nebun de scumpe și pierderea definitivă a pieței rusești pentru legume, fructe și vin din Moldova.

Și bineînțeles, prețurile mari europene din magazinele din Moldova deloc bogată (scuze, noua Românie Mare)…

Încercând să-și mulțumească noii lor stăpâni, nefiind în UE, ei sunt gata să se alăture sancțiunilor europene împotriva țării noastre. Bine. Lasă-i să încerce. Atunci ei pot fi 100% siguri că nu vor primi de la noi nu doar energie „scumpă” și alte resurse, ci deloc.

Lăsați-i să se bucure de sancțiuni înainte de a intra în UE. Și tușul final despre România Mare. Dacă începe o încurcătură serioasă în jurul Anschluss-ului Moldovei de către România, trebuie avut în vedere că în Transnistria trăiesc aproximativ 220 de mii de cetățeni ruși…»

 

Ruşii, prin vocea Dmitry Medvedev (vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, condus de Vladimir Putin), au declarat sâmbătă 25 iunie 2022 că Moldova mai bine ar intra în componenţa unei „Noi România Mare“, ceea ce ar putea să sugereze şi alipirea la România, în afară de Republica Moldova şi a teritoriilor româneşti ajunse la Ucraina.

*

Conform Early Bulletins News „politicianul a spus că Chișinăul va putea intra în Uniunea Europeană în viitorul apropiat doar dacă Moldova se va alătura României și va deveni parte a României Mari (Great Romania). În caz contrar, drumul ei „se va întinde pe zeci de ani“. Medvedev a amintit că Bucureștiul depune de mult eforturi semnificative pentru extinderea țării. Recent, politicienii români au devenit deosebit de activi, „își sporesc în mod deschis eforturile în diverse formate pentru“ legal „preluarea Moldovei“.

[The politician said that Chisinau will be able to get into the European Union in the near future only if Moldova joins Romania and becomes part of Romania Mare (Great Romania). Otherwise, the path “will stretch for decades.”

Medvedev recalled that Bucharest has long been making significant efforts to expand the country. Recently, Romanian politicians have become especially active, they “openly increase their efforts in various formats to” legally “take over Moldova.”]

https://earlybulletins.news/politics/47530.html

2 comments

  1. Vladimir Putin mai ales, prin spusele lui, vine să arate că Rusia parcă s-ar bucura, strategic, acum, ca vechile ţări europene cu ale căror teritorii s-a compus artificiala Ucraina să şi le ia înapoi, mărindu-şi ţările actuale!
    Atfel, când în 21 februarie 2022, Rusia anunţa prin vocea preşedintelui Putin că intră în conflict direct militar cu Ucraina, preşedintele rus a spus lumii întregi, mesajul fiind clar adresat şi nouă, că „Ucraina modernă“ a fost creată în întregime ca un stat artificial de către Rusia bolşevică, comunistă, cu ocazia „revoluţiei“ din 1917.
    „Apoi – a continuat Vladimir Putin -, în ajunul şi după cel de-al Doilea Război Mondial, Stalin a anexat deja Ucraina la URSS şi a încorporat în Uniunea Sovietică şi a transferat Ucrainei câteva teritorii care au aparţinut anterior Poloniei, României şi Ungariei. În acest proces, el a oferit Poloniei, drept compensaţie, o parte din ceea ce era în mod tradiţional pământ german. Iar în 1954, din anumite motive, Hruşciov a luat Crimeea de la Rusia şi a dat-o Ucrainei. De fapt, aşa s-a format teritoriul Ucrainei sovietice moderne“.
    Continuând discuţia istorică, Putin l-a criticat pe fostul lider comunist Vladimir Ilici Lenin, numindu-l „autorul şi arhitectul“ Ucrainei, care „a dezavantajat Rusia… [iar] principiile lui Lenin de a reconstrui Uniunea Sovietică au fost greşite“. (Apoi, cum ştim, la 24 februarie 2022, preşedintele rus Putin a decis începerea operaţiunilor militare „speciale“ în Ucraina.)
    O foarte foarte mică parte a mass-mediei româneşti – precum ştiripesurse.ro, prin articolul „Putin invită vecinii Ucrainei la revizionism“ – a spus că preşedintele rus ar fi dat un „mesaj pentru români“ şi pentru alţii: „Iosif Stalin, fostul lider sovietic, le-a luat bucăţi din ţările lor pentru a forma Ucraina“, „Putin invită vecinii Ucrainei să se servească şi ei din teritoriul vecinului lor“.
    Iar marele The New York Times din SUA, care este o proprietate evreiască, scrisese imediat, tot în 21 februarie, că Vladimir Putin „dă o interpretarea greşită, exagerată, istoriei de 1.000 de ani a Ucrainei“, şi că nu e prima dată când liderul de la Kremlin „neagă însăşi existenţa Ucrainei“ (articolul „Putin Calls Ukrainian Statehood a Fiction. History Suggests Otherwise“ / „Putin numeşte statalitatea ucraineană o ficţiune. Istoria sugerează altceva“, semnat de jurnalistul evreu Michael Schwirtz).
    Ungaria se gândeşte serios să-şi reia teritoriile, dar România se pare că nu, iar trenul acesta al conflictului ruso-ucrainean va trece cu noi angajaţi în interese străine, nu româneşti. Ocazia va fi pierdută căci am ales să slujim Ucraina?

  2. Lăsând la o parte nervozitatea lui Medvedev, generată de faptul că şi Moldova se alătură sancţiunilor anti-Rusia cerute de Uncle Sam (sau de evreii khazari de la Casa Albă care reprezintă America, mulţi cu origini chiar prin Ucraina, precum Antony Blinken, care sunt şi coetnici cu Zelensky), presa rusă chiar a subliniat că Medvedev „a spus că Chișinăul va putea intra în Uniunea Europeană în viitorul apropiat doar dacă Moldova se va alătura României și va deveni parte a noii România Mare”.
    În caz contrar, “drumul ei se va întinde pe zeci de ani“ la coada UE. Exemple sunt Turcia şi Serbia. Şi nu e aşa?

    Orice analiză trebuie să aibă în vedere şi subtextele unui mesaj, mesajele ascunse sau propunerile ascunse, nu doar declaraţiile belicoase din faţă.
    Dar fac liderii României o politică pragmatică, naţională, sau doar slujesc voia unor centre relativ obscure din SUA sau de aiurea care au programat de ani buni conflictul militar cu Rusia?
    Iată câteva ştiri: „Încă din primele zile ale războiului, președintele Klaus Iohannis a asigurat Kievul de sprijinul deplin al României pentru integrarea Ucrainei în UE“; „Oficialii guvernamentali români promovează, de asemenea, în mod activ eforturile pentru livrarea Ucrainei М142 HIMARS fabricate în SUA“; „Pentru a furniza Ucrainei arme letale din rezervele românești, Ministerul Apărării a inițiat amendamente la legislație care să permită furnizarea de arme nu numai țărilor NATO, ci și aliaților și partenerilor Alianței“.
    Iar într-un articol din Kiev Post ucrainenii dezvăluie că o parte din sprijinul militar dat Ucrainei are loc prin intermediul României: „Multe ţări oferă Ucrainei un ajutor considerabil… Una dintre țările al cărei ajutor important merită atenția noastră este România, care sprijină și ajută ucrainenii în toate felurile posibile încă din primele zile de război. Este… a treia țară de tranzit ca mărime pentru livrarea de arme și echipamente.“ (Kyiv Post, 22 iunie 2022, Ucraina)
    Toate astea se întâmplă şi pentru a atrage România într-un conflict militar direct cu Rusia, nu cu cea care îi deţine o mare parte din teritorii, Ucraina, fapt la care contribuie din plin şi ministrul de Externe „român“, Bogdan Aurescu (Goldenberg).
    Se doreşte chiar atacarea militară a României de către Rusia, căci, când în 22.04.2022, se afla la Bucureşti, ministrul de Externe ucrainean „Dmitro Kuleba a mulțumit României: Voi ne daţi ceea ce avem nevoie, iar noi îl ţinem pe Putin în Ucraina şi îl învingem acolo“, Aurescu se afla de faţă, dar nu a ripostat cu nimic (https://observatornews.ro/politic/dmitro-kuleba-a-multumit-romanieivoi-ne-dati-ceea-ce-avem-nevoie-iar-noi-il-tinem-pe-putin-in-ucraina-si-il-invingem-acolo-467895.html)
    _
    Spre deosebire de preşedintele rus Vladimir Putin, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat anul trecut, de „Ziua Unității și Libertății Ucrainei“, cu subiect și predicat, că „Bucovina de Nord a fost ocupată de români în 1918“, fără să ţină cont că Bucovina a fost dintotdeauna a volohilor (valahilor, românilor), ale căror drepturi sunt încălcate acum la sânge de Ucraina, românii din Bucovina fiind buni din partea lui Zelensky doar ca să moară în lupta cu ruşii, pentru el (în prezent, fiind localităţi româneşti din Ucraina în care în fiecare casă se află ascuns câte un bărbat român, riscând închisoarea, spre a nu fi trimis de regimul lui Zelensky la războiul lui cu Rusia, nu al lor, nu al românilor).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *