Home / Educativ / Robin Hood de România – Gheorghe Coroi, haiducul care fura de la străini bogați și dădea la români sărmani

Robin Hood de România – Gheorghe Coroi, haiducul care fura de la străini bogați și dădea la români sărmani

Incorect Politic
Martie 17, 2023

Robin Hood de România - Gheorghe Coroi

Robin Hood de România

Gheorghe Coroi, haiducul care fura de la străini bogați și dădea la români sărmani

Via CasusBelli:

 

Povestea interesantă a lui Gheorghe Coroi, numit de țărani “haiduc”, iar de autorități bandit/tâlhar. Pe scurt, acesta a activat ca bandit, a tâlhărit multi bogați, a ajutat mulți săraci, conform acestui documentar, ca mai apoi după detenții să activeze în securitate, fapte neconfirmate oficial.

Ce face interesant pentru noi acest video este detaliul următor. În procesul care i s-a intentat, când procurorul enumera tâlhăriile pe care le-a comis, menționează numele celor tâlhăriți: Mettler, Gotesman, Solomon, Rottenstein, Albert, Goldman, Roza Fischer, Budisch […].

Observați că din zece tâlhării comise, opt au fost asupra unor comercianți si crâșmari, toți de origine jidovească. Asta în timp ce complicii lui, în număr de câțiva zeci, au fost 99% români. La proces au venit mulți țărani pentru a-l apăra pe bandit.

Concluzia care reiese de aici nu trebuie să fie că acest bandit ar fi fost antisemit, CI FAPTUL CĂ CEA MAI MARE PARTE A BOGAȚILOR DIN MOLDOVA ERAU COMERCIANȚII SI CRÂȘMARII JIDANI, aceasta fiind situația economică a acelei vremi, realități menționate și în alte surse, precum “Spitalul” de Nicolae Paulescu, “Chestiunea Evreiască” de Mihai Eminescu sau “Pentru Legionari“, printre altele, și se pare că populația românească băștinașă suferea din aceste motive, fapt pentru care Coroi a susținut astfel de acțiuni.

Urmăriți documentarul pentru detalii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *