Home / Internațional / Reforma lui Macron – Părinte 1 și Părinte 2

Reforma lui Macron – Părinte 1 și Părinte 2

Incorect Politic
Februarie 28, 2019

Reforma lui Macron

Buciumul:

Parlamentul francez a lansat recent o reformă a sistemului național de educație, menită să creeze o  „deschidere” a școlilor în fața „schimbării realității sociale”.

Adunarea Națională a aprobat un amendament promovat de partidul președintelui Macron, care interzice cadrelor didactice, în timpul orelor de clasă, să folosească cuvintele „tată” și ”mamă”.

Noutatea, susținută de La République En Marche, forța politică majoritară condusă de liderul de la Elysée, vrea substituirea acestor termeni, pe care îi consideră  „învechiți” , cu formula „părinte 1” și „părinte 2” . Acești termeni trebuie să figureze și în documentele oficiale întocmite de instituțiile de învățământ, scrie Il Giornale.

Prin amendamentul în cauză, elevii vor descoperi „adevărul” referitor la schimbările recente privind familia care au avut loc în Franța. Țară în care căsătoriile homosexuale și adopțiile pentru cuplurile de același sex sunte legale de șase ani. Prin urmare, executivul Macron a declarat, îndemnând deputații să aprobe modificarea legislativă „lexicală” în cauză, că termenii  „tată” și „mamă” sunt o „relicvă a trecutului”, susceptibile de a „penaliza familiile homosexuale”.

Decizia legislativului francez a declanșat un val de comentarii pe rețelele de socializare, majoritatea internauților criticând această înlocuire a teremenilor  „tată” și „mamă”.

Mulți au ironizat decizia, întrebându-se cum vor arăta titlurile unor cărți, filme sau cântece celebre, în care cuvintele mama și tata vor fi substituite de „părinte 1” și „părinte 2”.

În ce variantă se vor edita celebrele cărți ale lui Marcel Pagnol „Gloria tatalui meu. Amintiri din copilarie” sau ”Castelul mamei mele”? , a fost unul din mesajele postate pe Twitter. Un alt comentariu, însoțit de o imagine din ”Războiul Stelelor”,  redă transformarea celebrei replici dintre Darth Vader și Luke: ”Luke, eu sunt părintele”.

One comment

 1. Ha ha, ce tare articolul asta

  Facebook Moderators Are Getting Radicalized by the Content They’re Supposed to Moderate

  https://dailystormer.name/facebook-moderators-are-getting-radicalized-by-the-content-theyre-supposed-to-moderate/

  The moderators told me it’s a place where the conspiracy videos and memes that they see each day gradually lead them to embrace fringe views.

  A former employee told me he has begun to question certain aspects of the Holocaust.

  One of Miguel’s colleagues once referred casually to “the Holohoax,” in what Miguel took as a signal that the man was a Holocaust denier.

  “People really started to believe these posts they were supposed to be moderating,”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *