Home / Educativ / RECENZIE – MANIFEST: Cartea Neagră a României

RECENZIE – MANIFEST: Cartea Neagră a României

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Februarie 21, 2018

MANIFEST Cartea Neagră a României este scrisă de Mihai Șerban și a apărut în 2017.

Introducerea începe cu prefața în care se prezintă un itineraru. Cititorul urmează să facă o călătorie sub pilotajul autorului, care a cercetat și a sintetizat informații din zeci de cărți, timp de trei ani până la publicarea manifestului.

Nu este o carte ușoară, nici relaxantă, dar este o carte necesară.

Tema pe care o abordează este de o actualitate dureroasă; jaful și ocuparea țării de peste 30 de ani, subminarea poporului român, erodarea culturii, denaturarea istoriei, toate fiind imposibile fără complicitatea politicienilor care împreună cu presa alcătuiesc binomul politico-mediatic.

Pentru a descoperi DE CE ne aflăm în situația asta, în paginile manifestului ne așteaptă o călătorie în timp și spațiu, plecând de la situația actuală a României, trecând prin istoria Uniunii Europene, poposind în Islanda, traversând oceanul spre Statele Unite ale Americii, revenind în Europa, făcând o escală în est și în final reîntorcându-ne pe meleagurile mioritice, unde rănile sângerânde sunt analizate cu precizia unui chirurg.

Cine e acest Mihai Șerban, cum de a putut lansa o carte naționalistă și oare are vreun interes ascuns?

Dacă un intelectual face o analiză sau prezintă o problemă, primul test al loialității și al bunei credințe este acela de a numi cauza problemei. Mulți intelectuali reali nu trec acest test, ca să nu mai vorbim de pseudo-intelectuali ca Patapievici sau Liiceanu, (porci care își primesc ocara cuvenită în paginile manifestului).

Inițial am fost și plin de speranță, dar și sceptic. Mărturisesc faptul că după primul contact cu Mihai Șerban, prin emailul în care mi-a trimis discursul său de la lansare, am crezut că acesta susține naționalismul pe de-o parte din convingere și pe de altă parte pentru că urmărește promovarea cărții sale; deci mă așteptam să găsesc un limbaj voalat, auto-cenzurat în care se ferește de a numi direct cauza. Am rămas plăcut surprins să aflu că m-am înșelat.

“Primul guvern sovietic a fost compus în proporție de 85 la sută din jidani, iar aceștia nu s-au dezis de la nici o josnicie pentru a perpetua cea mai masivă și violentă campanie de epurare etnică văzută vreodată pe suprafața pământului.”

Rândurile manifestului au tendința de a-ți zdruncina percepția atât prin adevăruri ‘verde-în-față’ cât și prin istorisiri ale unor evenimente despre care nu știam că ar fi existat, nefiind predate la orele de istorie ori discutate la televizor.

“Puțini cunosc cum anume Conciliul ecumenic Vatican II a fost infiltrat și influențat pentru a se ajunge la acest viraj inimaginabil sau, mai bine zis, al acestei trădări fenomenale, care i-a spulberat pe credincioși din interior, reabilitând neamul jidovesc pentru uciderea lui Iisus Hristos și declarând că de atunci jidanii au fost persecutați pe nedrept de către creștini! Nemairecunoscând vinovăția jidanilor, au anulat pur și simplu 2000 de ani de istorie și adevăr repetând DEICIDUL, însă de data aceasta în numele catolicismului!”

Efectele nocive pe care le vedem pretutindeni sunt generate de un rău, de “Răul” etern care ia diferite forme, toate având un lucru în comun.

“Pentru mai multă precizie explicativă, “Răul” o să fie înlocuit pe parcursul cărții, după caz și cerințe, cu următoarele sinonime de conveniență: elita; cosmopoliți; internaționaliști; oligarhie; mizantropi; noul val; canibali; și bine înțeles; capitaliști…pentru că până la urmă tot despre “vițelul de aur” este vorba, capitalul fiind arma crimei universale de mai bine de două mii de ani!”

Apariția cărții în spațiul public este o lansare incorect-politică, embargoul intelectual din România este încălcat! Încă se poate!

Ca orice operă dizidentă, MANIFEST Cartea Neagra a României este și ea supusă unei cenzuri cu nuanțe voalate, deseori librăria declarând ‘stoc indisponibil’ în timp ce cărțile stau înauntru și adună praful.

În situația în care dictatura corectitudinii politice se va intensifica, precum în Occident, această carte va putea fi obținută doar sub formă de samizdat.

Ca urmare a cenzurii, Mihai și-a deschis propriul website, https://www.mihaiserban.net, de unde se poate cumpăra direct prin telefon ori prin Paypal.

RECENZIE - MANIFEST: Cartea Neagră a României

Într-o Românie sănătoasă, MANIFEST Cartea Neagră a României ar ocupa locul din spatele vitrinei în librăriile orașelor mari, înlocuind cărțile lui Liiceanu.

Defapt, într-o Românie sănătoasă nu ar mai fi nevoie de MANIFEST Cartea Neagră a României…

După ce am terminat cartea, am rămas cu gingia umflată, m-am simțit ca și cum aș fi ieșit de la dentist.

Îl aseamăn pe Mihai cu un stomatolog care trebuie să facă o operație pe timp de război. Condițiile sunt precare, anestezia nu este disponibilă. Cititorule, ia o dușcă de rachiu și pregătește-te de durere.

Până să se pună plomba pe măseaua percepției, cariile dezinformării trebuie curățate, iar asta implică durere.

Așa am simțit eu cartea Manifest, ca o durere necesară. Ca și curățarea unei măsele profund cariate, sau ca și operarea unui dinte ce crește strâmb și trebuie extras pentru a nu pune în pericol întreaga dantură.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *