Home / Internațional / BRAVO POLONIEI! Prim-ministrul Polonez a Afirmat Sâmbătă Că Evreii S-au Numărat Printre Făptaşii Holocaustului

BRAVO POLONIEI! Prim-ministrul Polonez a Afirmat Sâmbătă Că Evreii S-au Numărat Printre Făptaşii Holocaustului

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Februarie 21, 2018

Prim-ministrul Polonez a Afirmat Sâmbătă Că Evreii S-au Numărat Printre Făptaşii Holocaustului

Polonia nu se oprește, chiar și cu un prim ministru iudeu, legile sunt date în favoarea polonezilor!

Noua lege incriminează evreii ca parte vinovată pentru săvârșirea Holocaustului.

Dinamica este simplă:

Polonia, fiind inamicul istoric al Germaniei, a fost mulțumită să accepte narativa Holocaustului și reparații pentru război. Așa că au ținut lacătul pe lagăre și nu au lăsat nici un om de știință să facă cercetare, pentru a nu descoperi adevărul istoric.

Dar în ultima vreme, evreii au decis să îi incrimineze și pe polonezi pentru săvârșirea Holocaustului (doar în ultimul deceniu a apărut acest curent) și polonezii au spus nu. Au dat legi care interzice așa ceva.

Din cauza asta, evreii au fost scoși din sărite.

Nationalisti:

LA NOI E INVERS! In Romania te baga la zdup daca spui ca nu a fost Holocaust. In Polonia te baga la zdup daca spui ca a fost Holocaust. Bravo Poloniei!

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a afirmat sâmbătă că evreii s-au numărat printre făptaşii Holocaustului, iar omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, l-a criticat aspru, spunând că dă dovadă de „inabilitate de a înţelege istoria”.

Mateusz Morawiecki a făcut remarca sâmbătă, la Conferinţa pe probleme de securitate de la Munchen. În urma acesteia, Netanyahu a declarat că remarcile făcute de Morawiecki sunt „scandaloase” şi că demonstrează „inabilitatea de a înţelege istoria”, potrivit BBC.

Disputa vine la câteva zile după ce Polonia a adoptat o lege care prevede până la trei ani de închisoare în cazul persoanelor – inclusiv străini – care acuză „contrar faptelor” naţiunea sau statul de participare la crimele Germaniei naziste. Legea are ca scop protejarea imaginii Poloniei în străinătate.

„Oricine acuză, public şi contrar faptelor, naţiunea poloneză sau statul polonez de a fi responsabil sau complice la crimele naziste comise de Al Treilea Reich va fi amendat sau condamnat cu până la trei ani de închisoare”, arată textul legii. Însă avertizează că o persoană „nu comite o crimă dacă aacuzaţia face parte dintr-o activitate artistică ori ştiinţifică”.

La conferinţă, Morawiecki a fost întrebat de un jurnalist israelian dacă oricine spune că au existat colaboratori polonezi în Holocaust ar fi considerat un criminal în Polonia, potrivit acestei legi.

El a replicat: „Este foarte important ca mai întâi să înţelegem că, desigur, nu va fi pedepsit, nu va fi văzut ca un criminal dacă spune că au existat colaboratori polonezi – la fel cum au existat evrei colaboratori, ruşi, ucrainieni…. nu doar nemţi”.

Iasraelul a criticat, încă din ianuarie, proiectul de lege care va face ilegală descrierea lagărelor de exterminare naziste ca poloneze.

O soluție mai simplă pentru polonezi și folositoare pentru restul Europei ar fi pur și simplu să abroge legile care interzic negarea Holocaustului decât să dea alte legi care dansează în jurul elefantului din cameră.

Genocidul Armenian se poate nega, genocidul Holodomor si alte masacre istorice se pot nega, dar o opinie despre presupusul Holocaust te poate trimite la bulău. Avem nevoie de o altă direcție.

Peste Europa de est bate un vânt de schimbare și Polonia îl întețește!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *