Home / Educativ / Profeția lui Rudolf Steiner – “Medicii materialiști vor îndepărta sufletul omenirii”

Profeția lui Rudolf Steiner – “Medicii materialiști vor îndepărta sufletul omenirii”

Claudiu Egregor
Incorect Politic
Iulie 1, 2020

Cules de pe Facebook:

Cu peste o sută de ani în urmă, Rudolf Steiner a scris următoarele:

′′ În viitor, vom elimina sufletul cu medicamente. Sub pretextul unui ′′ punct de vedere sănătos va exista un vaccin prin care corpul uman va fi tratat cât mai curând posibil direct la naștere, astfel încât ființa umană să nu poată dezvolta gândul existenței sufletului și spiritului.

Medicilor materialiști, li se va încredința sarcina de a îndepărta sufletul omenirii. Așa cum astăzi, oamenii sunt vaccinați împotriva acestei boli sau a bolii, copiii vor fi vaccinați cu o substanță care poate fi produsă exact în așa fel încât oamenii, datorită acestei vaccinări, să fie imuni la ′′ nebunia ′′ Viața spirituală. Ar fi extrem de deștept, dar nu ar dezvolta o conștiință, iar acesta este adevăratul obiectiv al unor cercuri materialiste. Cu un astfel de vaccin, poți face corpul eteric ușor să slăbească în corpul fizic. Odată ce corpul eteric este detașat, relația dintre univers și corpul eteric ar deveni extrem de instabilă, iar omul ar deveni un automaton, căci corpul fizic al omului trebuie lustruit pe acest pământ prin voință spirituală. Deci, vaccinul devine un fel de forță arymanique; omul nu mai poate scăpa de un sentiment materialist dat. Devine materialist al constituției și nu se mai poate ridica la spiritual ′′

7 comments

 1. O profetie care se implineste in zilele noastre. Actorul Jeremy Irons seamana fizic cu Rudolf Steiner…sau poate ca, doar mi se pare…

 2. What a man. What a visionary. Sadly, not many like him left in the world today.

 3. Pai, mai degraba un plan diabolic.
  Nu a gasit alta cale sa se lupte cu Dumnezeu decat “primind” inspiratia demonica, fata de care s-a supus.
  Ca multi i-au urmat sugestiile arata ca Satana lucreaz prin oameni care “isi dau sufletul” ca sa infrunte Creatorul lor… Si cica nu exista “liber arbitru”…
  Stim ca omul nu are corp “eteric” – asta este invatatura pagana.
  Stim ca nici corpul nu are o relatie anume cu “universul” – face parte din acest univers pe care il cunoastem ca fiind Creatia. Doar n-o sa-l duca Steiner in “multi-versuri”, asta face parte din imaginatia lui bolnava.

  “l’homme ne peut plus se débarrasser d’un sentiment matérialiste donné.”
  Nici nu se debaraseaza ca omul VIU este trup si suflet si asta il caracterizeaza psiho-somatic.
  Trupul fara suflet inseamna un om mort, nicidecum “extrem de destept”.
  Ne spune Parintele Staniloaie cum sta treaba cu asta… cu sufletul… da’ e greu textu’…:
  http://www.crestinortodox.ro/credinta/patimile-facultatile-sufletului-69861.html
  “Patimile si facultatile sufletului”
  Bine ca l-am descoperit ca as fi ramas vrajit de bazaconii eretice din astea, de-ale posedatilor.
  ========
  Sa recunoastem ca ne lipsesc cunostiinte elementare teologice si ca ne impresioneaza propaganda pagana, din pacate si spre nefericire.

 4. Ma alatur putin discutiei daca imi permiteti:
  Puteti sa-mi spuneti daca sufletul este material sau nu? Ei bine, termenul de corp eteric ar putea fi un termen intrucatva acceptabil pentru suflet. Stim ca sufletul parasete corpul la moartea omului care devine neisufletit – adica mort, iar apoi sufletul pleaca undeva; in rai sau in iad. Acolo sufletul suporta niste actiuni asupra sa si deci sufletul trebuie sa fie din ceva. Un medicament nu poate lasa omul fara suflet dar ar putea afce altceva – ar putea bloca ceea ce indienii numesc “guna” – sunt nevoit sa folosesc acest termen doar pentru ca nu am un termen crestin corespunzator la indemana. Guna inseamna tendinte – si anume tendintele superioare ale sufletului vor putea fi cele blocate , adica tendinta sufletului de a se coneca la Sursa eterna a vietii, tendinta spre Indumnezeire, spre mantuire. As putea sa va spun din ce este facut sufletul – din punct de vedere stiintific dar numai daca sunteti destul de curiosi. O las pe altadata. Nu trebuie sa va faceti griji ca stiinta ar fi ceva opus religiei – stiinta este o forma de cunoastere si chiar ea insasi este si o forma de credinta – credinta ca universul este inteligibil, cognoscibil, ca putem sa-l intelegem, ca ii putem afla legile. Este o forma de credinta pentru ca nimeni nu poate demonstra ca noi vom putea intelege universul ad infinitum – credem ca vom putea si atat(si daca la un moment dat legile vor fi irationale? De asta si in stiinta credem)). Nu uitati sa pastrati documentarul si sa-l aratati si copiilor vostri. Mai aveti inca 6 episoade de vazut si stiu ca multe documentare vechi au disparut de pe internet. Am verificat subtitrarea episodului 8 si cred ca se poate da drumul si episodului 5.

 5. “Puteti sa-mi spuneti daca sufletul este material sau nu?”
  Nu este material.
  “din ce este facut sufletul – din punct de vedere stiintific”
  Nefiind material, sufletul nu poate fi cercetat cu mijloacele materialiste, adica prin metode stiintifice.
  … Nicolae Tesla stia ceva despre dualitatea aceasta matrie-nematerie, vazut-nevazut… asa si-a explicat descoperirile dar – nefiind o fire religioasa ci doar spirituala – nu s-a preocupat de teologie.
  “nimeni nu poate demonstra ca noi vom putea intelege universul ad infinitum – credem ca vom putea si atat”
  Nu foloseste la nimic bun in a urma ispita gustarii din pomul cunoasterii; este doar patima rationalista, adica pur materialista si este proprie cuiva arogant.
  Cand stiinta devine credinta, nu mai este stiinta.
  Galilei – un eretic, Descartes – un materialist si Newton… au contribuit la o evolutie a gandirii spre desprinderea de stiintele naturale si fuxarea in rationalism.
  Nu mai zic de pacaliciul Einstein ca a spus destul Tesla…
  “Today’s scientists have substituted mathematics for experiments, and they wander off through equation after equation, and eventually build a structure which has no relation to reality.”
  … au pus matematica in locul experimentelor si ratacesc printre ecuatii ca sa ajunga la o structura care nu are nici o legatura cu realitatea.
  Respingand Creatia sub pretextul capacitatii de gandiri omului – de fapt, dand frau liber imaginatiei, ideilor “venite” in sens contrar teologic – au pus bazele unei forme scientism – teorii fanteziste cu elemente/termeni si concepte preluate din stiinte; despre asa ceva presupuneti ca este stiinta.
  Argumentele pescuite din diverse discipline sint parte a credintelor eretice, neo-protestante dar promovata de marxisti, si unii si altii fiind impotriva Creatorului. Nu mai putem de-atat hinduism: cosmogonie, psihologie, simbolism, practici religioase exotice mascate drept stiinta…
  Asa s-a ajuns la absurditati “credibile” precum ca omul ar putea cunoaste “totul”, ar putea foarte multe… chiar sa devina nemuritor ca-i copiaza creierul pe memory stick!
  … nu observati ca de atata stiinta nu mai e societatea in stare sa invete pe copii nici sa faca adunari simple…?
  Si noi tot dam cu presupusu’ despre ideile pagane si eretice despre suflet, unii crezand ca pot vorbi cu cei care au murit, … de parca sufletele umbla pe unde si cum vor.
  PS1: Eterul a fost eliminat din modernism de Einstein et. Co.
  PS2: Steiner … si pe Boca l-a pacalit. Cu Guenon si altii, desigur – foarte “luminati” in dracovenii.

 6. Ati vazut vreodata un zombie? Nu? Atunci uitati-va la un drogat; privirea goala, balele care curg, etc… Daca sufletul nu are nimic material in el atunci cum pot drogurile (medicamentele) sa tranforme astfel o fiinta? Este subtila chestia din care este facut sufletul, foarte subtila, dar este afectata. Cum spuneam…este rupta legatura cu Sursa vietii, sau etrem de slabita. s-a pierdut tendinta spre Indumnezeire a sufletului. Mai cititi-mi odata postarea dl gheorghe, cu mai multa atentie. Nu se mandreste nimeni cu stiinta, Dumnezeu insusi a binecuvantat-o, doar ca cea mai inalta stiinta o reprezinta ,,frica de Dumnezeu”, care nici nu este o spaima obisnuita ci o obligativitate de a tine cont de Existenta lui Dumnezeu. Si apropo – eterul- si astazi se foloseste termenul ”a emite in eter” desi eterul asa cu il credeam a fi nu exista. Cu toate aceste lucruri ETERUL s-a intors in FIZICA sub o alta forma punandu-l pe Einsten cu cracii in sus cu tot plagiatul saul. Iar eu domnule ,,gheorghe” am folosit cuvintele ”intrucatva acceptabil”. In privinta GUNA am spus ca nu am gasit nici un termen potrivit in limba romana si atat. cat despre respingerea Creatiei – eu n-am scris nimic si nici despre matematica, care este doar un limbaj, o scriere sintetica a legilor – asta intelegem cu totii. Da, si eu cunosc acest lucru; daca pornesti de la matematica nu poti ajunge decat la abstarctii pure – nu la descrierea realitatii. Nu exista nici o formula matematica (si nic nu va exista) care sa poate descrie cum functioneaza un caine. Sunteti bine pregatit si citit in domeniul teologiei dar sunteti un pic cam habotnic si neatent la nuante, si uneori nuantele fac deosebirea. Cred ca lucrati la o biserica. Si de ce credeti dvs ca daca sufletul ar fi material am avea posibilitatea sa-l studiem cu mijloace materialiste? De exemplu prin corpurile noastre trec o multime de neutrini in fiecare secunda si trec si prin pamant si nu interactioneaza nici cu noi si nici cu intreaga planeta. Nici sufletul nu interactioneaza cu aparatele, asta este clar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *