Home / Educativ / Paul Hitter – Degenerat, Patriot, sau Geniu Neînțeles?

Paul Hitter – Degenerat, Patriot, sau Geniu Neînțeles?

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Octombrie 9, 2017

Când am aflat prima dată despre Paul Hitter și i-am căutat operele, am crezut că-i doar un alt “artist modern” care arată mizeria fizică și morală sub formă de “artă”.

Uitându-mă peste tablourile sale fără să-l fi cunoscut, e un pictor de țigani, e un pictor care produce, din punctul meu de vedere, blasfemii la adresa creștinătății, si e un pictor care picteaza scene de sex.

 

Căutând informații despre el, am rămas surprins.

Evenimentul Zilei scrie despre una din operele sale incorect politice, prin care Hitter lovește în George Soros și comunitatea LGBT.

Evz:

Trendul global, cel puţin cel cântat de marile trusturi de presă, cel puţin până la alegerile din America- sau exceptând alegerile din America, ne spune că nu mai este deloc la modă să vorbeşti despre lucrurile pe care Paul Hitter are curajul să le picteze.

Lucrarea centrală-Cosmogonia-un axis mundi al expoziţiei, încântă privitorul printr-o compoziţie excepţională, o paralelă de la începutul timpurilor către zilele noastre, o trimitere de la haosul primordial, către haosul contemporan, artistul reuşind să treacă nemurdărit prin teme tabu, reprezentate în această uriaşă pânză: astfel, sub chipul diavolului îl recunoaştem pe George Soros, în mâna lui, Şarpele primordial fiind pictat în culorile LGBT.Oy vey…Hitter îl pictează pe Soros ca pe diavol și pe LGBT ca pe șarpele primordial?

Hitter lovește

Wtf iubesc Paul Hitter acum.

Acest artist cu rezonanță internațională este în același timp o victimă a cenzurii.

ZiaristiOnline:

Aflăm cu uimire de pe pagina de Facebook a artistului că interviul pregătit pentru Observatorul Cultural nu s-a mai publicat!

O periodă bună cineva lasă revista în atriumul galeriei, o găseam aici regulat! Apoi au început să-l curteze pe artist ca să obţină un interviu. În cele din urmă s-a agreeat asupra întrebărilor! Ulterior Paul Hitter a luat poziţii tăioase la adresa Institutului Ellie Wiesel pe tema legii 217/2015 fapt care, presupunem, că a dus la refuzul publicării interviului.

Cel mai interesant interviu cu Paul Hitter…CENZURAT?!

Nu s-a publicat pentru că Hitter lovește în legea 217/2015.

Probabil prin pozițiile “tăioase” voia desființarea institutului terorist Elie Wiesel.

Evreii i-au cenzurat declarațiile.

Totuși avem un fragment din interviul lui Paul Hitter cu Observatorul Cultural:

Paul Hitter: Cât despre originile sănătoase sau nesănătoase, cred că în România, s-a ajuns la un alt soi de discriminare. Este amuzant să îmi amintesc de femeile Feseniste care îi aclamau pe mineri când au venit în 1990 , şi pe tovarăşul Iliescu, ele gândind atunci că “intelectualii” sunt nişte nenorociţi, şi să compar cu marea gaşcă a celor spoiţi cu un strat subţire de cultură şi activism, care urăsc de moarte o altă parte a poporului român. Grozăvia sorţii, mie mi se par la fel de tâmpi ca Fesenistele de care vorbeam mai sus. Tâmpenia este că Fesenistele alea, erau chiar inculte, de obicei oameni simpli, prima generaţie de oameni veniţi de la ţară la Bucureşti, fără pretenţii.

Ei, acum se schimbă chestiunea, că pe de o parte, oamenii ăştia noi, chiar se cred cineva, se cred toleranţi, deschişi către dialog, culţi după cum am mai spus, dar toată toleranţa dispare dacă ai cumva “tupeul” să ai altă părere.

Deci, dacă vrei să ai origini sănătoase trebuie neapărat să fii că ei. Altă părere nu se acceptă. Eşti privit cu condescendenţă. Cât despre originile sănătoase sau nesănătoase la nivel European, eu văd lucrurile cam aşa: Sunt cazuri în care nu contează ce origini ai, dar în cele mai multe cazuri contează. Eu am simţit pe pielea mea cât de greu a fost să fiu acceptat în Germania, în Franţa am cam bănuit, nu vedeţi că într-un fel sau altul, castele încă există? Sunt doar câteva personaje de altă etnie decât cea majoritară, care ajung în poziţii cheie.

Cred că este ceva uman până la urmă, oricât ne-am da cu capul de pereţi, poate ar trebui să acceptăm că dacă am fi puşi să alegem într-o situaţie limită dintre unul de-al lor şi unul de-al nostru, am alege unul de-al nostru.

Restul sunt minciuni poleite frumos, care ne fac să ne simţim mai bine cu noi înşine. Fluturăm cuvinte ca să le fluturăm, oamenii luptă pentru protecţia animalelor, apoi îşi castrează pisica. Unde a dispărut dintr-odată mila, sufletul acela curat şi special? Ne place să fim buni, dar numai când asta nu implică riscuri. Cât de ipocriţi putem fi?

Are discernamânt, a intuit dublul standard al liberalilor și în același timp recunoaște că narativa toleranței față de alte etnii este o iluzie.

Reporter: Picturile tale au ceva grotesc şi violent şi sunt adesea supraîncprcate de simboluri. Crezi că asta defineşte spiritul ”balcanic”?

Paul Hitter: Cred că dacă am avea critică adevărată în România, nu ar trebui să vorbesc eu însumi despre tablourile mele “groteşti şi violente”. Să fim serioşi, groteşti şi violente nu sunt tablourile mele, decât în comparaţie poate cu Muşcatele lui Luchian. Eu şi mulţi alţii le găsim frumoase, pline de viaţă, culoare, curaj, idei, inteligenţă, talent. Despre ce grotesc vorbim? A, grotescul pe care îl văd în jurul meu transpare uneori în tablouri? Atunci, da, sunt şi groteşti. Sunt simboluri în lucrările mele pentru că am multe de transmis. Şi da, în Balcani dar nu numai, simbolurile au un rol important. Le avem peste tot în viaţă de zi cu zi. Omuleţul verde mergi. Ăla roşu, stai.

Reporter: Dincolo de asta, picturile tale au şi un acut mesaj politic, sunt un fel de colecţie de simboluri politice amestecate şi adesea puse în contexte subversive. Eşti un artist implicat politic? Nu e riscant să faci asta în 2015?

Paul Hitter: Nu este oare ciudat , să mă întrebi dacă este riscant să fiu implicat politic în 2015? Păi de ce să fie riscant? Nu trăim în libertate şi democraţie?

Hmmmmmmmmmmm…

Sunt implicat politic de afară. Ca Manu Chao. Ştiu că probabil în Observatorul Cultural nu s-a scris de Manu Chao niciodată. Pe youtube căutaţi: politik kills. Cam aşa politic sunt eu. Să nu o mai dăm după gard. Mi s-a cerut încă de prin 2012 să fac nişte picturi împotriva lui Ponta. Nu spun de către cine. Am refuzat. Eu nu fac lucruri la comandă. Nu sunt pro nimeni. Sunt toţi aceeaşi mizerie. Spre deosebire de mulţi dintre colegii de breaslă , am refuzat să fiu de o parte sau alta pentru avantaje. Am rămas pictor, artist, om, ce vreţi voi. E foame mare în cultură şi unii se vând pe un şpriţ sau o vacanţă în ţări exotice. Apoi vin şi ne ţin predici angelice despre coloane vertebrale. Există încă falsă idee că “ai noştri” sunt mai buni decât “ai lor”.

Cred că am ratat o mare şansă în noiembrie 2014. Şansă de a spune: nici unul din voi nu este bun. Nu vă mai vrem. Vrem alţii de la 0. Pe voi nu vă vrem. S-a ales iar răul cel mai mic. Şi, dacă am spus: nu fiţi creduli, nu vă ambalaţi, s-a considerat că suntem ori rusofili ori mai ştiu eu ce bazaconii. Vezi, ne ambalăm, suntem balcanici.

Puține voci au criticat acțiunile de stradă în 2014, atunci când presupusul protest împotriva clasei politice s-a transformat într-un protest împotriva lui Victor Ponta, cu scopul de a asigura continuitatea oamenilor lui Băsescu (care s-au reunit în spatele lui Iohannis) la conducere.

În continuare, Paul Hitter lovește în falsul Stat Român și în policitienii de duzină:

Reporter: Acum se dezbate acut problema românilor şi a romilor care nu mai au nevoie de permis de muncă şi au invadat state că Germania, Franţa şi Marea Britanie la cerşit, activitate criminalizata în unele state şi pedepsită prin lege. Sunt trataţi ca o ”problema” cu care statul român nu e în stare să aibă de-a face. Tu ai interacţionat îndeaproape cu romi plecaţi la muncă în străinătate (în special cei care cânta pe străzi). Cum vezi problema asta? Unde e de fapt responsabilitatea pentru drama lor?

Paul Hitter: Statul Român nu este în stare să aibă de-a face cu mai nimic. Statul Român nu mai există decât pe hârtie. O hârtie murdară dintr-un sertar. Cheia Sertarului este la altcineva. Dar să nu uităm că aceste state despre care vorbeşti mai sus, au furat instituţionalizat din Europa de est, din colonii. Mi se pare penibil să se plângă acum, după ce ani de zile au profitat la maxim de alte părţi ale lumii. Şi încă o fac.

Chiar credeţi în salvatorii României veniţi din Vest? Păi în 50 când se băgau elitele României în puşcării şi lagăre unde erau? I-am aşteptat pe Vestici ani de zile. Dar ce să mă mai mir, când a existat într-o ţară ca Germania un zid al Berlinului. Dar, ce ne facem nu cu Romii plecaţi la muncă în strainate, ci cu vesticii care vin la muncă la noi? Cred că asta devine deja mai stringent. Doar îi vedem pe băieţii ăia care taie păduri, nu? Oare ce e mai rău? Să întinzi mâna după ce cânţi, sau să te înfigi aici în România cu tupeu şi să iei cât mai mult poţi duce? Dar miile de tineri români care muncesc pe salarii de nimic, mici în comparaţie cu profitul companiilor sau cu salariile altor cetăţeni Europeni? Nu suntem cumva şi noi cerşetori? Că să nu vorbim de bănci, IMF , Banca Mondială şi alte mizerii.

Sunt vinovaţi şi politicienii, ei se folosesc de Romi după bunul plac.În campaniile prezidenţiale în Franţa, Anglia, în România, să nu uităm că domnul Preşedinte-nu spun care- în loc să facă cu adevărat ceva pentru Romii săraci, el se ducea să danseze cu ei, mai ales cu aceia cu care făcea afaceri murdare. Păi el e Rona Hartner? Paul Hitter ? Gogol Bordello? Noi nu avem puterea decât de a schimba idei şi concepţii, dânsul avea puterea prin partidul dansului de a schimba calitatea vieţii acestor oameni. Politicienii însă, bagă chestii la înaintare ca să ascundă corupţia din sistem.

Băsescu a dansat cu țiganii în campania electorală.

Țiganii sunt masă de manevră în campania electorală, afacerile murdare ale lor sunt tolerate de către politicieni, în schimbul voturilor.

Cu cât mai mulți țigani votează, cu atăt mai multă pondere are votul lor.

Încă un motiv pentru care ar trebui interzis țiganilor să voteze.

Paul Hitter lovește și în occidentalism:

Abia aştept să văd şi eu domnule un protest în Anglia, şi cetăţeanul englez să demonstreze pentru cel Român: să iasă în stradă şi să strige: vreau salariu de 1500 de euro pentru cetăţeanul Român. Că la preţuri suntem mai scumpi decât Germanii la unele produse! Păi egalitatea asta, familia unită, Europa, este sau nu este?

Nu vom vedea așa ceva. Întreaga lume trebuie să își scuture lipitorile de pe trupurile istovite ale țarilor ei înainte ca așa ceva să fie posibil.

La finalul interviului, Hitter ne spune câte ceva despre filozofia artei.

Reporter: Și la final, cum te salvează pictura? Cine mai are nevoie de artă într-o lume atît de materială?

Paul Hitter: Fie că vrem sau nu vrem să vedem asta, totul în jurul nostru este schimbat de artă. Artă este folosită în toate mediile. Avem artă peste tot. În ziare, în reclame, pe ambalaje, pe tricouri şi aşa mai departe. Avem mai multă nevoie de artă decât credem. De artă adevărată mai ales. Artă care să spună ceva cu adevărat pentru toată lumea. Artă cu care oamenii în general să poată relaţiona. Arta eleveaza spiritul. Arta ne face mai buni, ne dă o zi mai bună, o idee mai bună, un sentiment mai bun. Pe mine mă salvează, ies din această lume uneori mult prea gri pentru gustul meu, întru în tabloul la care lucrez, ajung în altă dimensiune, în care rearanjez eu lucrurile.

Facebook nu poate să reziste loviturilor lui Paul Hitter, așa că îl cenzurează.

MișcareaDeRezistență:

Contul de Facebook al lui Paul Hitter era urmărit de câteva mii de persoane, fiind folosit nu numai pentru promovarea creațiilor artistice, ci și pentru exprimarea poziției sale față de evenimentele cetății. De exemplu, Hitter a refuzat să expună în Norvegia, în semn de protest față de tratamentul pe care organizația Barnevernet l-a aplicat familiei Bodnariu.

Ei bine, în urma modului critic în care s-a poziționat față de protestele de stradă din ultimul timp, de acțiunile președintelui Klaus Iohannis și ale serviciilor de informații, lui Paul Hitter i-a fost interzis accesul la contul de Facebook, acesta fiind raportat de postacii ce nu erau de acord cu opiniile sale ca fiind un cont fals.

“Am primit un email în care se spunea că de fapt contul este proprietatea altcuiva și mi-au cerut să demonstrez că e al meu. Am trimis copie după buletinul de identitate și mi-au zis că nu e bună. Am trimis și după pașaport și tot degeaba. Nu știu ce vor de la mine. Probabil am deranjat în ultima vreme și n-au găsit altceva decât chestia asta cu identitatea, care e aberantă”, a declarat Paul Hitter pentru ActiveNews.

Faptul că nu este un artist “kosher”, adică acceptat și promovat de presa evreiască, este un semn bun.

Cine știe, poate devine vârf de lance în promovarea ideilor de tip incorect politic.

Paul Hitter lovește și în vaccinarea obligatorie, promovată agresiv de politicienii care reprezintă interesele Big Pharma, o industrie multi-miliardară capabilă să finanțeze campanii electorale în mai multe țări.

ActiveNews:

„Azi prim ministrul Tudose, a dat o declarație, în care spunea că se gândeste la decăderea din drepturile parentale a celor care nu își vaccinează copiii. Mi se pare o declarație foarte periculoasă. Foarte periculoasă pentru o șleahtă de politcieni, și aici mă refer la toți, dar absolut la toți, care nu au reușit în 27 de ani nici măcar să termine o autostradă pentru noi și viitorul copiilor noștri.

Nu au reușit să ne ofere un standard de viață ridicat astfel încât să ne putem crește copiii fără griji. Nu au reușit să construiască niște spitale calumea. Ne-au alungat din țară, ne-au supt toată viața din noi. Ne-au vândut corporațiilor străine, corporații care storc creiere românești pe bani puțini și fără să plătească taxe. Ne-au vândut lemnul. Ne-au vândut pământul. Sufletele ni le-au vândut.

Și acum, la ordinele Big Pharma, jigodiile astea, vin și vor să ne ia copiii dacă nu îi vaccinăm. Dacă nu îi vaccinăm cu niște vaccinuri produse de străini, pline de chimicale, vaccinuri despre care nu se știe dacă fac bine sau mai mult rău. Păi voi aveți tupeul să veniți să ne luați copiii animalelor? Eu am un copil. Jur în fața oamenilor și a lui Dumnezeu că mi-l voi apăra cu prețul vieții. Jur că nu vă voi lăsa să mi-l luați, sau dacă mi-l luați, voi lua și eu câțiva dintre voi.

Am impresia că începeți să vă jucați cu focul băieți! Voi chiar considerați că mai sunteți credibili? Din poziția în care sunteți, poziția de trădători, de hoți spurcați, de nenorociți, voi mai veniți și ne țineți lecții despre cum să ne creștem copiii? O școală calumea nu ați fost în stare să faceți. Se zbat copiii în sărăcie, de aia mor de rujeolă, nu pentru că ar face rujeolă pur și simplu, ci pentru că sistemul lor imunitar este atât de slăbit de otrăvurile din alimente încât nu mai luptă. Mai aveți un pic și veți spune că și dacă te trage curentul trebuie să te vaccinezi. Și presa? Presa? Alți trădători care ne bagă rahatul ăsta pe gât. Așa ați făcut și când a fost gripa porcină! Eu nu am uitat! Urla presa de mama focului, că murim de la gripa porcină, să ne înțepăm neapărat.

Moama ce mușcă din ei, fără milă. Îi face trădători, hoți spurcați, nenorociți. Pe bună dreptate.

Credeți că Paul Hitter ar fi un susținător al pedepsei cu moartea pentru trădare?

Hitter lovește mai apoi în Big Pharma, adevărata cauză din spatele nevrozei cu vaccinarea.

Ca până la urmă, să apară declarația OMS care spunea că de fapt companiile Big Pharma au dus toată această campanie. Cât despre proștii care pun încă botul la rahaturile astea, ce să zic, dacă va fi cazul, pentru a-mi apăra copilul, vă voi da și vouă în cap. Voi, spuneți că noi, cei care refuzăm vaccinurile suntem retrograzi… mă scuzați, dar nu noi, ci voi sunteți tâmpiți cu acte în regulă, atunci când vă încredeți în aceste bestii care ne omoară zilnic, picătură cu picătură. Asta este de fapt datoria mea de părinte și de tată. Să adun informațiile, să le filtrez, și să fac ce cred eu că este mai bine pentru copilul meu. Dacă vă pasă atât de mult de noi și de copiii noștri, de ce ne otrăviți cu E-uri? Aveți vre-o explicație plauzibilă? Mucles. Rușine să vă fie criminalilor. Vă aștept la ușă cu Poliție, Mascați, doctori, ce vreți voi, eu vă dau în scris că o să o beliți.

Și sunt mulți ca mine. Hai mai agitați rahatul băieți, hai, intrați în cartiere să ne luați copiii. Intrați în sate să ne luați copiii băieți. Hai măi baieți, omorâți-ne pe toți, luați-ne copiii, hai să vă vedem ce puteți. Dar pe când un sistem educațional național cu adevărat competitiv? Pe când veți reuși să aduceți oamenii plecați afară înapoi în țară? Pe când veți avea Respect pentru România și pentru Români? Pe când veți lupta cu adevărat pentru propășirea țării și a poporului? Pe astea când le faceți? După ce ne luați copiii? Dar cu Agricultura ce faceți băieți? Dar apele țării? Dar toate resursele vândute pe nimic? Flota? Armata când o puneți pe picioare? Dar niște zeci de mii de parcări când veți rezolva? Dar canalizare la sate când faceți? Îi vaccinați de rujeolă și copiii se cacă în curte în weceuri din lemn. Păi cum facem măi Tudose, Tibi dragă? Ce încredere vreți să avem în voi? Eu unul nu pot.

Aș fi un criminal să imi dau copilul în mâinile voastre pătate de sânge. Ați omorât oameni și la Revoluție fără cea mai mică remușcare, și de atunci, ne omorâți cu zile. Cum să ascult eu sfaturile voastre. Aveți credibilitate, nu 0, ci minus infinit în fața mea. Totul până la copii! Vă provoc imbecililor, veniți să ni-ii luați din case! Voi credeți că aici e Norvegia? Amărâților.”, a scris Paul Hitter pe Facebook.

Apoi Hitter lovește și în reacția societăți civile ca urmare a evenimentelor de la Colectiv.

Paul Hitter s-a dovedit o voce puternică în societatea românească, acesta criticând atitudinile publicului și după evenimentele din clubul Colectiv.

Hitter a anunțat și că boicotează banca Reiffeisen, după ce președintele acestei organizații s-a implicat în protestele din București. Artistul a refuzat să expună în Norvegia, în semn de protest față de tratamentul Barnevernet aplicat familiei Bodnariu. Pentru pozițiile sale principiale, Paul Hitter a fost felicitat în scris de către Patriarhia Română.

Patriarhia Română l-a felicitat în scris, în ciuda picturii cu pruncul Iisus de etnie colorată? Nu șțiu ce să cred, adică picturile sunt degenerate, dar punctele sale de vedere deranjează atât de tare pe “estabishment” încât nu pot să nu i le susțin.

Paul Hitter lovește în propaganda anti-CoalițiaPentruFamilie într-un articol pentru ActiveNews.

Nici președintele Iohannis nu scapă de furia lui Paul Hitter.

Iohannis a primit o amenințare cruntă din partea artistului.

DCnews:

Dezamăgire după dezamăgire, domnul Iohannis este un preşedinte absent, atunci când interesul politic nu îl mână de la spate. România anului 2016 este o ţară a nimănui, avem de-a face cu o criză fără precedent, o epidemie, un virus care seceră vieţile copiilor şi pare că nu poate fi eradicat. Au trecut deja două săptămâni şi cazurile de infecţii cu e-coli se tot înmulţesc, iar domnul Iohannis, în loc să convoace o situaţie de urgenţă doarme în ghete.

Cum credeţi că mă simt domnule Iohannis, ca cetăţean Român plătitor de taxe şi asigurări medicale, şi mai ales ca viitor tată? Ştiţi că soţia mea merge regulat la controale în spitalele din România? Ştiţi că va naşte în unul din aceste spitale? În care spital ar trebui să nască domnule Preşedinte? Care spital este sigur? De unde a apărut acest virus? Cum se răspândeşte? Dacă se va îmbolnăvi copilul meu eu ce mă fac? Ce fel de virus este? Cine l-a produs? Ni l-au plasat maghiarii? Ruşii? Sârbii? Bulgarii? Este un atac asupra ţării noastre? Ştiţi că virusul poate fi o armă? Ştiu că dumneavoastră nu aveţi copii, dar aţi putea fi interesat de noi, cei care ne întemeiem o familie, facem copii, şi contribuim la viitorul acestei ţări, asigurăm continuitatea poporului român. Dumneavoastră sunteţi român?

Acum i-o zice:

De crescut v-au crescut dar nu ştiu dacă v-au şi educat. Domnule Iohannis, dacă în luna Mai când se va naşte copilul meu, se va îmbolnăvi, şi dacă Doamne Fereşte va muri, vă asigur că voi veni şi vă voi lasă cadavrul copilului meu pe trepetele palatului dumneavoastră de cleştar de la Cotroceni”, a scris Paul Hitter pe pagina sa de socializare.

Facebook îl cenzurează a doua oară, de data aceasta pentru postările sale critice la adresa vaccinării obligatorii.

ActiveNews:

După ce în trecut a avut contul de Facebook suspendat în mai multe rânduri, iată că acum rețeaua de socializare a decis să șteargă o postare a lui Paul Hitter în care artistul critica legea vaccinării obligatorii.

„Cenzura din nou!!!! Am scris doar ceva impotriva vaccinului.atat. mi-au sters postarea deoarece ….deoarece ce? Ce standarde nu respecta???”, a scris Paul Hitter pe pagina sa de Facebook.

În continuare, acesta a postat și o poză cu mesajul primit de la Facebook, alături de postarea sa legată de legea vaccinării.

 

Acest pictor a spus multe, nu a bătut câmpii despre importanța toleranței și luptei împotriva discriminării. Ideile pe care le-a exprimat verbal se bazează pe adevăr, chiar dacă adevărul doare.

A fost cenzurat pe Facebook, a fost cenzurat de Observatorul Cultural și a fost criticat visceral de publicația viermănoasă Vice România.

Tot nu-mi place “arta” sa, dar cred că merită susținut din rațiunea faptului că activitatea sa publică deranjează sistemul intereselor străine în România.

Dacă a reușit să îi declanșeze pe libtarzii de la Vice, înseamna că face ceva bine.

De asemenea pe 14 octombrie urmează o prezentare cu tematică grea, la Memorialul Pitești.

Acesta a vorbit frumos despre sacrificiul legionarilor într-un articol de pe Buciumul.

Buciumul:

Deși, chiar în zilele noastre, foștii deținuți politic par a fi de multe ori uitați, chiar stigmatizați, dovada cea mai vie că ei au învins este faptul că mulți dintre noi, cei tineri, nu i-am uitat. În acest haotic început de mileniu, suferința și rezistența lor devin adevărate lumini călăuzitoare. Lecția lor, o lecție ce transcende generațiile și timpul, este una a demnității, a credinței și a valorilor autentice, atât de necesară nouă, celor de astăzi. Eu le mulțumesc; inspirația mea, știu sigur, de la ei a venit, iar mâna mea a circulat pe pânză, condusă, de multe ori, de către ei. Între aceste ziduri, ale închisorii Pitești, printre aceste lucrări, vă veți simți, poate, apăsați la prima vedere; dar să nu uitați că vă aflați printre prieteni, printre cei care prin sângele și suferința lor, au răscumpărat sufletul și demnitatea unui întreg popor”, a declarat Paul Hitter.

Va face crize presa după evenimentul de la Pitești? Sper că da.

Dar cel mai probabil vor tăcea.

În concluzie, Paul Hitter rămâne o curiozitate veritabilă prin contrastul dintre arta și părerile sale, prin contradictia dintre mizeria picturilor cu țigani și curățenia adevărului exprimat public, de multe ori cenzurat.

Cert este că Hitter va continua să lovească.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *