Home / Educativ / Parașuta Daniela Rațiu denigrează publicația “Certitudinea” pentru opinii pro-legionare

Parașuta Daniela Rațiu denigrează publicația “Certitudinea” pentru opinii pro-legionare

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Decembrie 14, 2020

 

Daniela “Gîtlej-slănină” Rațiu

Un articol de pe ziare.com, scris de Daniela Rațiu, denigrează cel mai bazat ziar de pe piață, Certitudinea, singurul ziar care are curajul să tipărească imaginea lui Corneliu Zelea Codreanu și să discute favorabil despre legionari.

Articol apărut și în varianta tipărită.

Jurnalista-parașută are impresia că din cauza acestui ziar naționalist, politrucii de la CNSAS au primit amenințări cu moartea pentru declarațiile antiromânești cu privire la fenomenul Pitești.

Este similar cu ce a făcut William Totok atunci când a denigrat bunul nume al acestei publicații, susținând că de la vorbe la fapte mai este doar un pas, implicând faptul că redecorarea casei memoriale Elie Wiesel ar fi avut vreo legătură cu articolele publicate pe acest site.

Personal, aș fi ales alte cuvinte pentru redecorarea casei memoriale Elie Wiesel.

Daniela Ratiu își începe articolul lamentându-se că acum cu AUR în parlament, discursul “ultra-naționalist și extremist” se va auzi de la tribuna Parlamentului.

Ne bucurăm!

Ascensiunea rapida a Aliantei pentru Unirea Romanilor si intrarea sa in Parlament, castigand un procent de 9% din totalul voturilor, este subiectul zilei in spatiul public.

Discursul ultra-nationalist si extremist cu tot ce implica acesta va fi auzit de la tribuna Parlamentului Romaniei. Naratiunile radical-violente pe care le credeam uitate vor inflama spatiul public.

Iată ce spune despre publicația Certitudinea, singurul ziar tipărit care a preluat de repetate ori articole de pe Incorect Politic:

Am cumparat azi din centrul Bucurestiului, de la un chiosc de langa ASE, un ziar care se numeste “Certitudinea”. Este editat de Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania si coordonat “spiritual si moral de Mihai Eminescu”.

Este doar o mostra de “hrana spirituala” pe care oricine o poate degusta liber, in buricul orasului. Aflam din sumar ca romanii sunt singurii europeni, ca “statul e un monstruos instrument anti-uman” si ca exista o legatura intre descantecul romanesc si fizica cuantica.

Militantii religiosi si organizatiile fatis pro-legionare pot publica orice, pot debita orice in spatiul public, pot trage de urechi si pot chiar ameninta nestingherite angajatii si institutiile statului, pentru delicte de opinie.

Dupa interviul lui Mihai Demetriade pe tema filmului Intre chin si amin, s-au primit la CNSAS tot felul de scrisori de protest si solicitari ale organizatiilor religioase sau ale ziaristilor afiliati, care ne someaza sa concediem angajatii care critica miscarea legionara, sau sa retragem acreditarea persoanelor care scriu ireverentios despre prelati ortodocsi, mai ales despre Arsenie Boca. Nu mai vorbim despre injurii si amenintari, inclusiv amenintari cu moartea.

Argumentul halucinant si inspaimantator in acelasi timp, invocat in aceste hartii, este ca statul si institutiile sale au obligatia sa sustina puncte de vedere favorabile miscarii legionare sau favorabile BOR. Faptul ca in Constitutie statul roman e definit ca laic si obligatoriu echidistant fata de toate cultele religioase e ignorat cu totul si din pacate uneori este ignorat chiar de institutiile care au obligatia sa apere acest principiu fundamental. Asa am ajuns in situatia stupefianta de a avea in Parlament un partid care declara oficial ca trebuie sa traim cu totii “sub spectrul lui Christos”.

 

Argumentul este că oamenii care lucrează în acele instituții au obligația să prezinte adevărul, nu o realitate denaturată de propaganda bolșevică în care legionarii sunt criminali și fenomenul Pitești ar fi fost făcut de legionari, asta este o insultă la adresa istoriei naționale, la adresa martirilor neamului și la adresa oricărui român de bună credință, fapt pentru care acei angajați trebuiesc demiși.

William Totok

Vedem că acest fenomen ia amploare, așa cum ne-a denigrat William Totok fabulând legături inexistente între opinii exprimate pe internet și vandalisme în stradă, așa fac acum cu Certitudinea, inventând legături între opiniile publicate în rândurile ei și presupuse amenințări cu moartea pe care angajații CNSAS le-ar fi primit.

Aviz mercenarilor de teapa Danielei Rațiu, v-am depistat, vă vedem, știm cum acționați și cu cât continuați în această direcție, cu atât vă îngropați mai tare.

Vremea voastră a trecut, vă veți convinge în curând.

One comment

  1. Dar adresa sobolanului de la CNCD, Csaka Asztalos sau cum il cheama nu o puteti publica?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *