Home / Actualitate / O manifestare dedicată femeilor deținut politic în temnițele celor trei dictaturi

O manifestare dedicată femeilor deținut politic în temnițele celor trei dictaturi

Incorect Politic
Martie 27, 2023

O manifestare dedicată femeilor deținut politic în temnițele celor trei dictaturi

O manifestare dedicată femeilor deținut politic în temnițele celor trei dictaturi

Via Buciumul:

Încă o seară memoriabilă la sediul Fundației Ion Gavrilă Ogoranu. De Buna Vestire ne-am reamintit de femeile deținut politic, despre acele ființe deopotrivă fragile și puternice, care au cunoscut ororile închisorilor și lagărelor celor trei dictaturi care au înlănțuit România în secolul trecut, între anii 1938 și 1989.

Fie că au desfășurat activitate politică sau nu au fost decât soții, surori sau fiice ale unor militanți, ele au umplut închisorile în rând cu soții, frații sau părinții lor. Drama a mii de destine individuale și familiale am încercat să o sintetizăm prin expunerea destinelor a 13 femei, din diferite categorii social-profesionale, victime ale regimurilor totalitare dintre 1938 și 1989.

Trei foști deținuți politici, Galina Răduleanu, Zoe Rădulescu și Marcel Chirițescu au expus impresionante mărturisiri ale crezurilor ce i-au animat și dramelor pe care le-au cunoscut acolo, în Gulagul comunist.

Vă invităm să vizionați înregistrarea video a manifestării, pentru care îi mulțumim d-lui George Grasu (Noua Dreaptă), care asigură cu mult profesionalism imortalizarea activităților noastre publice.

2 comments

  1. Dragi romani care mai aveti putina minte, umpleti bisericile si manastirile si rugati-va la prea Sfanta Treime si Prea Sfanta Fecioara Maria, Nascatoarea de Dumnezeu ca sa mature din fruntea statului roman toata neghina satanica ce vrea sa ne bage in razboi cu rusii. Numai Sfantul, Bunul si Rabdatorul Dumnezeu poate sa pazeasca Sfanta Noastra Romaniei de fortele satanice care vreau sa ne distruga ca tara si popor pe noi, romanii. Cere si ti se vada, bate si ti se va deschide. Fie Numele Domnului Binecuvantat de acum si pana-n veacul veacului fara de sfarsit. Amin.

  2. Proverb românesc: „Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă în traistă”! Nu trebuie să ne rugăm la Dumnezeu să ne scape de trădătorii care ne conduc țara, fiindcă nu Dumnezeu i-a pus acolo. Trebuie să îi înlăturăm noi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *