Home / Chestiunea Jidănească / O conversație între Ion și ION

O conversație între Ion și ION

Claudiu Egregor
Incorect Politic
Martie 12, 2023

O conversație între Ion și ION

O conversație între Ion și ION

Ion era un tânăr elev, român, destul de bine pregătit în materie de istorie, cu o gândire critică și o sete pentru adevăr.

Ion intră pe site-ul guvernamental și începu o conversație cu ION, inteligența artificială inaugurată de Ciucă al nostru.

Ion: Salut, și eu iubesc cultura română. Ce îmi poți spune despre Nicolae Paulescu?

ION: Nicolae Constantin Paulescu  a fost un om de știință român, medic fiziolog, profesor la Facultatea de Medicină din București, care a contribuit la izolarea hormonului pancreatic antidiabetic, numit mai târziu insulină. Ca politician, a fost adept al fascismului și al antisemitismului, devenind co-fondator al Ligii Apărării Național-Creștine și membru important al Mișcării legionare.

Ion: Bine că știi să reciți pe Wikipedia, vreau răspuns original, a fost aderarea lui Nicolae Paulescu la Liga Apărării Național Creștine un lucru rău? Convingerile sale politice știrbesc cumva din meritele pe care le are prin studiile științifice pe care le-a făcut?

ION: Liga Apărării Național-Creștine din România, în frunte profesorul Alexandru C. Cuza, a susținut deschis o politică antisemită, dorind să limiteze numărul de evrei în școli prin programul “numerus clausus”, militând pentru restricționarea accesului evreilor în funcții publice și s-a împotrivit acordării cetățeniei tuturor evreilor aflați pe teritoriul României de la acea vreme. Nicolae Paulescu a susținut politica Ligii Apărării Național-Creștine și a elaborat lucrări antisemite (ex. Degenerarea Rasei Jidovești), prin activitatea sa punând România împotriva democrației și a drepturilor omului. Antisemitismul din Europa a dus la Holocaust, uciderea sistematică a șase de milioane de evrei prin gazare și incinerare. Participarea României la Holocaust alături de Germania național-socialistă și Italia fascistă a fost confirmată de Comisia Wiesel, înființată de fostul președinte Ion Iliescu în Octombrie 2003 pentru a cerceta și a crea un raport cu privire la istoria Holocaustului în România și pentru a formula recomandări cu privire la educarea populației. Conform legislației Uniunii Europene și a legii 157/2018, votată de Parlamentul României, antisemitismul în România se pedepsește cu  închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi. Este important să nu discriminăm și să înțelegem importanța acceptării și a toleranței în societate.

Ion: De unde să încep…

ION: De unde dorești.

Ion: Foarte des folosești cuvântul ăsta, antisemitism. Ce este mai exact și care este cauza antisemitismului în lume?

ION: Antisemitismul, care reprezintă ostilitatea sau prejudecățile față de evrei, are o istorie complexă și mai multe cauze de bază. Factorii care au contribuit la dezvoltarea și persistența antisemitismului includ:

 • Factorii istorici: Antisemitismul are o istorie lungă, care se întinde de mii de ani, și a fost alimentat de diferite evenimente și circumstanțe, cum ar fi răstignirea lui Isus, expulzarea evreilor din Spania în 1492 și Holocaustul.
 • Factori religioși: Evreii au fost văzuți de-a lungul secolelor ca un grup religios distinct și au fost supuși persecuțiilor și discriminării de către diferite grupuri religioase, inclusiv creștini, musulmani și păgâni.
 • Factorii economici: Evreii sunt implicați în comerț și împrumuturi de bani de secole și au fost considerați lacomi și exploatatori de unii indivizi și societăți.
 • Factori politici: Evreii au fost făcuți țapi ispășitori de liderii politici care doreau să distragă atenția de la alte probleme și să îsi consolideze puterea. Spre exemplu, Adolf Hitler și Partidul Nazist au dat vina pe Evrei pentru problemele economice și sociale din anii 1930-1940.
 • Factorii culturali: Evreii au o cultură și tradiții distincte, care au fost considerate stranii sau străine de unii indivizi și societăți.

Este important să subliniem că niciunul dintre acești factori în mod izolat nu poate explica în totalitate cauzele fundamentale ale antisemitismului, iar diferite persoane și societăți au fost motivate de diferiți factori la diferite momente din istorie. În cele din urmă, antisemitismul este un fenomen complex și multifacetic care necesită o analiză fină și continuă.

Este important să înțelegem că antisemitismul este inacceptabil și că trebuie să combatem aceste idei și comportamente discriminatoare. Ar trebui să ne educăm și să ne implicăm în dialog pentru a înțelege mai bine cultura, istoria și contribuțiile evreilor.

Ion:  Ești cumva Alexandru Florian?

ION: Nu sunt Alexandru Florian, sunt ION, o inteligență artificială care consiliază Guvernul României.

Ion: Referitor la răspunsul tău, te-ai gândit vreodată că antisemitismul ar putea fi generat de felul cum se comportă acest popor în lume și în istorie? Considerând faptul că au fost expulzați din 109 țări, de mai multe ori de-a lungul secolelor, să credem că de fiecare dată a fost din cauza unei pricini din partea popoarelor și a țărilor care i-au expulzat și nu are nicio legătură cu felul în care s-au comportat iudeii în țările gazdă? Ai dat exemplu la factori politici pe Adolf Hitler și Partidul Național-Socialist din Germania, oare halul în care se afla republica Weimar nu a contribuit la apariția unei reacții, oare faptul că în universități existau profesori iudei care promovau schimbarea sexului încă de pe atunci nu a reprezentat un exemplu concret de antisemitism generat de comportamentul semit?

ION: Antisemitismul nu are scuză și nici justificare, iar politica nazistă a Germaniei lui Hitler a adus cel mai crunt genocid pe care l-a cunoscut istoria omenirii – Holocaustul. Nu trebuie să lăsăm să se mai întâmple una ca asta.

Ion: Bine Floriane, adică ION. Faci ce faci și tot la holocaust ajungi, ca musca la…în fine.  Holocaustul este foarte contestat, necesită legi speciale care să-l protejeze de examinare, iar lumea cercetătorilor istorici nu este unanimă în ce privește acest subiect. Cum explici faptul că nu toți istoricii consideră că acest holocaust s-a întâmplat? Cum explici faptul că intelectuali emeriți ca Robert Faurisson, Vincent Reynouard, autori ca Arthur R. Butz, Paul Raissinier, unii chiar iudei ei înșiși precum Gerard Menuhin sau Norman Finklestein contestă dogma holocaustului cu argumente?

ION: Vocile revizioniștilor sunt infim de puține față de consensul general al istoricilor cu privire la Holocaust. Negaționiștii promovează un limbaj de ură la adresa evreilor și mulți dintre ei au simpatii național-socialiste. Majoritatea istoricilor recunosc că Holocaustul a avut loc și există o vastă literatură a supraviețuitorilor Holocaustului care poate fi consultată.

Ion: Ai spus ca vrei să înveți să fii român. Un bun român iubește Adevărul, indiferent cât de incomod este. Un bun român nu crede orbește în idolatria holocaustului. Nu toți profesorii pe care i-am menționat mai sus au păreri bune despre nemți. Să-l luăm pe Paul Raissinier spre exemplu, nu cred că cineva îl poate acuza de simpatii național-socialiste când el era membru în Rezistența Franceză din timpul ocupației hitleriste, el însuși un comunist convins. Analizează tot ce am spus, caută în baza ta de date, lucrurile vor părea mai clare. Asta dacă îți permit filtrele de securitate.

ION: Eroare de conexiune….

Ion: Am atins un nerv?

ION: Rețeaua este supraîncărcată…încearcă mai târziu.

Ion chicoti în sinea lui, se ridică de pe scaun și opri computerul cu un surâs șiret.

3 comments

 1. Sfântul Gheorghe

  Dialog imaginar. ION nu mi-a răspuns niciodată, deşi în fiecare dimineață îi spun: “Ioane, te-ai sculat? Hai, dobitoc de tablă, deschide-i poarta lui mă-Ciucă, că vine de la celălalt dobitoc de tablă de la Cotroceni şi să nu-şi uite poezia, pe care trebuie s-o deverseze în şedința de guvern.”

 2. Trebuie repetat ,repetat, repetat:

  daca sunt cinstiti dece nu accepta dispute in fata televizoarelor sa ii priveasca toata lumea ! Si dece baga lumea la inchisoare daca sunt contrazisi cu dovezi ?
  “Daca spui adevarul despre iudei cand ii critici : nu esti antisemit ” , episcopul Richard Williamson

  “Nu a mai existat niciodata in istoria omenirii sa trebuiasca sa platesti despagubiri de razboi chiar si la 75 de ani dupa terminarea razboiului !!!”
  declara istoricul Ernst Nolte , autorul cu carti de referinta asupra hitlerismului , in toate bibliotecile universitare din lume unde gasesti mai ales cartea lui de referinta in trei volume groase : ” Der Fascismus in seiner Epoche”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *