Home / Educativ / Nacht und Nebel (MMM)

Nacht und Nebel (MMM)

Majadahonda
Incorect Politic
Decembrie 26, 2018

Vă prezentăm continuarea serialului : IUD€L€ AUTOHTONE PROPAGĂ „HOLOCAUSTUL“, redactat de Colonel (rtg.) Vasile I. Zărnescu.

Episodul anterior (34): Dumnezeu nu dă cu Parul (MMM)

Motto: „Nici dacă-i împuşti nu e suficient!“Victor Ponta (2012)

35. Nacht und Nebel

 

Și, totuși, persistă o nedumerire: este Sabin Orcan „ofițer acoperit al generalului de marmeladă Marian Hăpău“?!

Chiar așa de jos să fi coborît stacheta calității la Direcția Generală de Informații a Armatei?! Generalul Gheorghe Savu, unul dintre foștii comandanți ai acesteia, se laudă în recenta lui carte, SPIONAJUL MILITAR MODERN[1], că D.G.I.A. este – evident, mai ales datorită lui – cea mai tare din parcare atît din punctul de vedere al dotării tehnice, cît, mai ales, al calității ridicate a patriotismului, a profesionalismului și a caracterului ofițerilor: că toți comandanții sunt „lideri în acțiune“ și toți subordonații sunt lideri potențiali!

Nacht und Nebel

Generalului Gheorghe Savu îi repugnă termenul de „șef“. El consideră că termenul „șef“ desemnează un statut inferior celui de „lider“. Adică, într-un fel, la D.G.I.A. s-ar implementa dictonul lui Napoleon Bonaparte: „În ranița fiecărui soldat există bastonul de mareșal!“ Și generalul Gheorghe Savu se dă pe sine ca exemplu: el, fiul unui biet cioban oltean, a ajuns general cu patru stele și pe mari funcții interne și internaționale! Dar, deși bazele formării personalității sale au fost puse de profesorii și de calitatea învățămîntului din vremea Socialismului, generalul Gheorghe Savu își aduce și el cotizația de a înjura, printre dinți, Epoca de Aur a Socialismului, care, în fond, „l-a făcut om“.

Să fii fiu de cioban și să-ți renegi condiția socială a genitorilor, provenită din ancestrala transhumanță, doar ca să îți lustruiești statutul de „lider“ căpătat în vremea tranziției postdecembriste, poluată de o inflație de doctorate! Ce trufie! Parcă-mi vine să zic vorba lui Ludwig van Beethoven: „Să fii Bonaparte și să te faci împărat! Ce decădere!“

Totuși, se pare că rectitudinea morală, fermitatea profesională și patriotică „nu prea“ – ca să zicem ca olteanul – ar fi fost un punct forte în fișa postului la D.G.I.A., în special la nivelul posturilor de înaltă comandă. Iată ce a declarat generalul (rtg.) Corneliu Dobrițoiu, fost ministru al Apărării o vreme – pînă cînd cei care l-au pus acolo au observat că e pornit pe curățat „grajdurile lui Augias“, adică, pentru cei care nu au citit „legendele Olimpului“, e pornit să înlăture multe dintre ilegalitățile comise de mulți generali din M.Ap.N. și, în primul rînd să-i degradeze pe coloneii (gen Robert Turcescu) și generalii (gen primarul Neculai Onțanu, procurorul Codruţ Olaru ș.a.) făcuți la „apelul de seară“:

Nacht und NebelCorneliu Dobrițoiu

«Protocolul de cooperare între M.Ap.N. și Ministerul Public privind acordarea sprijinului reciproc necesar îndeplinirii atribuțiilor și competențelor legale a fost încheiat la 4 aprilie 2011. Documentul a fost semnat de fostul șef al Direcției Generale de Informații a Armatei (D.G.I.A.), gen. Gheorghe Savu, și de prim procurorul adjunct al P.Î.C.C.J., fiind aprobat de procurorul general al României de atunci, Laura Codruța Kovesi, și ministrul Apărării, Gabriel Oprea.

Generalul-maior (r) Corneliu Dobrițoiu, care a preluat mandatul de ministru al Apărării la un an de la semnarea Protocolului, respectiv la 7 mai 2012, a declarat pentru Q Magazine că generalul Gheorghe Savu, cel care a semnat documentul din partea M.Ap.N., nu prea a avut de ales, fiind presat să facă acest lucru.

„Eu îl cunosc pe Gelu Savu de foarte mulți ani. În opinia mea, Gelu Savu a dat curs unui demers agresiv din partea unui ministru abuziv, Gabriel Oprea.

Gabriel Oprea, președinte la “partidul trădătorilor” sau “traseiștilor” UNPR.

Vă spun sincer. S-a temut atât pentru funcție, cât și pentru libertate. Și-a dat seama singur sau i-a spus cineva că se pot face dosare din nimic. Șantaj“, a afirmat Corneliu Dobrițoiu»[2]. Dar cu ce putea fi șantajat „liderul“ D.G.I.A.?! A devenit un loc comun dictonul „Informația înseamnă Putere!“ Nu ne putem reprima întrebarea: Cu ce putea fi șantajat Gelu Savu, șeful Direcției Generale de Informații a Armatei, unul dintre cei mai puternici – sub aspect informativ, evident – oameni din România?!

Iată, deci, că bastonul de mareșal nu i se cuvine oricărui soldat care îl are, potențial, în raniță: trebuie să aibă rectitudine morală și profesională, să aibă coloană vertebrală ca să reziste presiunilor și, mai ales, să le contracareze, căci de-aia este „lider“ al D.G.I.A., cu 2-3-4 stele, pe fiecare umăr!

Protocolul de cooperare între M.Ap.N. și Ministerul Public nu era doar nenecesar, inutil, ci, mai mult, era dăunător: D.N.A. nu avea nici o cădere să intervină în aria de acțiune a D.G.I.A., deoarece pentru descoperirea, consemnarea și supravegherea eventualelor derapaje din cadrul ei există Diviziunile de contraspionaj militar din cadrul S.R.I., S.I.E. și D.G.I.A.!

„Colaborarea“ cu D.N.A. nu avea decît, așa cum dezvăluie generalul (rtg.) Corneliu Dobrițoiu, scopul de a fabrica dosare penale pentru a-i șantaja pe cei care se opuneau acțiunilor malefice ale cleptocraților. De frica unui posibil dosar fabricat și a pierderii funcției – conform supoziției generalul (rtg.) Corneliu Dobrițoiu –, generalului Gheorghe Savu i-au cam zornăit stelele de pe umeri!

Un exemplu elocvent de presiune, chiar dacă nu este strict din domeniul militar, dar este tangent, este al ex-ministrului de Finanțe Daniel Dăianu, un patriot care, deși nu este general, nu s-a temut pentru funcția sa și a rezistat presiunii politice pînă la final – pînă a fost demis. Acesta se opusese încheierii inclusiv a contractului cu Bell Helicopter, întrucît era dăunător României, iar Daniel Dăianu fusese ofițer activ în D.I.E. și știa ce le poate pielea trădătorilor de țară, care compuneau guvernul C.D.R., de atunci:

Nacht und NebelDaniel Dăianu

«În august anul trecut (1998 – n.n., V.I.Z.), cu puțin timp înainte de a fi părăsit Guvernul, ministrul Finanțelor, Daniel Dăianu, avertiza asupra a două proiecte de afaceri pe care nu le agrea. Dăianu declara că, în afară de proiectul Bell Helicopter, pe care nu-l susține, nu sprijină nici proiectul de realizare în Romania a tancurilor Krauss Maffei. La acea vreme, proiectul rămăsese, din lipsa fondurilor, doar în stadiul de intenție. Imediat, ministrul Apărării, ca și în cazul scenariului cu „uite contractul cu Bell, nu-i contractul cu Bell“, a sărit la jugulara finanțistului Dăianu, căruia deja i se clătina scaunul. (…)

Victor Babiuc a declarat chiar ostentativ: „Ministrul de Finanțe poate să spună orice“. Apoi și-a anunțat intenția ca, pentru anul 1999, să solicite un buget dublu față de 1998, când Armata a căpătat doar 800 milioane de dolari. „Când vom obține acești bani, a plusat Babiuc, nu mă vor mai interesa părerile domnului Dăianu“. (…) Același Babiuc a dat să se înțeleagă că va gestiona cum va crede de cuviință banii primiți, inclusiv pentru proiectele cu care Dăianu nu era de acord.

Capul lui Dăianu a „căzut“. Prim-ministrul Radu Vasile a vizitat Germania cu trei săptămâni în urmă [la începutul lunii februarie 1999 – n.n., V.I.Z.]. S-a întâlnit cu conducerea concernului DASA (Daimler-Benz Aerospace, părinții celebrului Eurocopter), cu negociatori ai companiilor Siemens și Krauss Maffei. Alături de Radu Vasile a fost de față la discuții și ministrul Industriilor, Radu Berceanu»[3].

Victor Babiuc

Victor Babiuc a fost proțăpit pe la mai multe ministere – M.Ap.N., Interne, Justiție etc. – fiindcă ca toți membrii selectați ai „poporului ales“ era omniscient, dar a trecut și prin pușcărie pentru prea puțin timp, din păcate, comparativ cu daunele provocate țării; Radu Berceanu a scăpat de pușcărie și a dispărut ca măgaru-n ceață. „Ceața“, aici, este metafora din Nacht und Nebel[4], numai că, în cazul lui Radu Berceanu, se pare că respectiva „ceață“ este situată în însoritul Israel; ca și în cazul altor pungași jidani, precum Sorin Beraru, care și-au găsit protecția în Israel. Nu este o modalitate nouă: se reeditează situația din versetul: „Voi v-ați lepădat de Cel Sfînt și Drept și ați cerut să vă dăruiască un ucigaș“ (Faptele Apostolilor, 3, 14; vezi și: Matei, 27, 20; Ioan, 19, 15).

Dar, iată, cleptocrația s-a perpetuat, indiferent de „culoarea“ politică și de cît de circumciși sunt unii la penis (Victor Babiuc, Radu Berceanu, Ilan Laufer, Niels Schnecker, Alexandru Florian, Silviu Vexler, Aurel Vainer, Liviu Beliș ș.a.) sau la creier (Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă, care, ca ultimă acțiune antiromânească, vor să mute ambasada României la Ierusalim, deși Ierusalimul nu a fost niciodată capitala Israelului, nici în ultimele șapte decenii, nici acum 3.000 de ani, cînd Israelul nu exista!): „culoarea“ politică este aceeași și cu aceleași scopuri – jefuirea averii poporului și apărarea clicii cleptocrate.

Dacă protocoalele de colaborare dintre S.R.I. și celelalte instituții ale statului – D.N.A., M.Ap.N., M.A.I., Î.C.C.J. etc. – ar fi avut ca scop exclusiv apărarea intereselor și a valorilor naționale ale României, totul ar fi fost salutar. Dar, din nefericire, interesele și valorile naționale au fost călcate în picioare și au dobîndit prioritate interesele particulare și ale grupurilor de presiune interne și externe, în dauna securității naționale. Cine va curăța „grajdurile lui Augias“?!

Din păcate, Ștefania Brândușă, autoarea semnalării opiniei generalului (rtg.) Corneliu Dobrițoiu, nu scrie și cine era „prim procurorul adjunct al P.Î.C.C.J.“. Dar, coroborînd alte informații, se pare că era același mușteriu al nostru, procurorul Dimitrie Bogdan Licu-Plagiatoru’, care are o mulțime de bube-n cap[5].

Atunci vine de se leagă mai clar lucrurile, adică legăturile inextricabile ale clicii cleptocraților – clică hotărîtă să se mențină la Putere și, de aceea, îndeamnă la „stabilitate politică“: astfel, porcurorul Dimitrie Bogdan Licu-Plagiatoru’ nu mai este prim-procuror adjunct al procurorului general Augustin Lazăr, ci a fost băgat mai în spate și făcut de către acesta porcuror adjunct-secund[6]!

Totuși, persistă întrebarea: Cum să fi ajuns ambuscatul ăsta de Sabin Orcan locotenent-colonel acoperit al D.G.I.A.?! Și ce proptele are de cade tot în picioare și cîți bani are „analfabetul ăsta de presă“ să-și facă el un alt ziar, Newsweek[7], și, apoi, să facă și filme? Va face și un remake de desene animate cu personajul Oblio, după rețeta filmului În epoca de piatră?!

Pe la jumătatea lunii februarie 2018, a fost invitat la o „masă rotundă“, mi se pare că la Realitatea TV, la o emisiune moderată de Ovidiu Nahoi, unde, firește, a spus numai lucruri comune, cu vocea lui de scapete și cu aerul, ca de obicei, că face gaură-n apă. Între timp, a reapărut, sporadic, la B1TV!

Oare acești moderatori și directori TV chiar nu-și dau seama că se compromit invitîndu-l pe acest „analfabet de presă“?! Sau nu-i interesează imaginea, ci doar manipularea opiniei publice?!

Nacht und Nebel

 

[1] https://www.linkedin.com/pulse/spionajul-militar-modern-rolul-liderului-%C3%AEn-militare-savu-phd

[2] Ștefania Brândușă, „Fost ministru al Apărării: Generali ai Armatei au fost șantajați să semneze protocolul dintre MApN și Parchet“, activnews.ro, 25 aprilie 2018, pe https://www.activenews.ro/stiri/Fost-ministru-al-Apararii-Generali-ai-Armatei-au-fost-santajati-sa-semneze-protocolul-dintre-MApN-si-Parchet-150516. Vezi și: https://www.cotidianul.ro/un-nou-protocol-facut-public/.  Gabriela Antoniu, „Protocolul Parchet-MApN: Generali ai Armatei au fost şantajaţi“, Qmagazine, 11 mai 2018, pe https://www.qmagazine.ro/protocolul-parchet-mapn-generali-ai-armatei-au-fost-santajati/;”

[3] *** „Armata se procopsește cu încă o afacere tip Bell Helicopter“, Capital, 25 februarie 1999, pe http://www.capital.ro/armata-se-procopseste-cu-inca-o-afacere-tip-bell-helicopter-4242.html.

[4] Cf. https://en.wikipedia.org/wiki/Nacht_und_Nebel

[5] Cf. https://rnews.ro/cine-este-dimitrie-bogdan-licu_12748.html .

[6] Cf. și http://www.mpublic.ro/ro/content/conducere

[7] Cf. https://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-22320422-revista-newsweek-avea-editie-romaneasca-sabin-orcan-jurnalistii-care-demisionat-romania-libera-echipa.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *