Home / Educativ / Dumnezeu nu dă cu Parul (MMM)

Dumnezeu nu dă cu Parul (MMM)

Majadahonda
Incorect Politic
Decembrie 22, 2018

Vă prezentăm continuarea serialului : IUD€L€ AUTOHTONE PROPAGĂ „HOLOCAUSTUL“, redactat de Colonel (rtg.) Vasile I. Zărnescu.

Episodul anterior (33): Die Juden sind unser Unglück! (MMM)

Motto: „Nici dacă-i împuşti nu e suficient!“Victor Ponta (2012)

34.Dumnezeu nu dă cu parul!

Expurgarea lui Sabin Orcan

Dumnezeu nu dă cu Parul

Textul inițial fusese redactat, în proporție de circa 80 la sută în vara și toamna lui 2017, pe măsură ce găseam noi documente despre netrebnicul Sabin Orcan și le integram în articol, care tindea să devină o broșură.

Văzînd că textul ia proporții, m-am gîndit să-l fac de-o cărticică pe care s-o lansez la Tîrgul de carte din noiembrie 2017.

Zis și făcut: cărticelei i-am dat titlul SABIN ORCAN $UPORT€R și „bun de tipar“ în 20 noiembrie, iar în 23 noiembrie am scos-o din tipografie și am plecat cu ea la Tîrg; apoi, în 27 noiembrie 2017, am dus-o în Librăria „Mihai Eminescu“[1].

Din cauza grabei de a încheia redactarea și de a ajunge la Tîrgul de carte cu broșurica, am omis căutarea apariției în mass media a altor materiale despre Sabin Orcan-Oblio. După adăugirea la forma tipărită, deja, a unor capitole noi, am trimis spre publicare la mai multe reviste on line forma la care ajunsesem după ianuarie 2018 și, pînă acum, au apărut, succesiv, alte variante în cinci reviste[2]. Ulterior, am găsit noi vești despre secătura noastră.

Este evident că, neapărînd nimic în presă, pînă prin noiembrie 2017, despre pamfletul meu contra lui Sabin Orcan-Iudă, patronii din presă ai acestuia au luat hotărîri independent de sugestia mea de a-l da afară pe netrebnic.

Dumnezeu nu dă cu ParulDan Adamescu

Dan Adamescu, ținut în pușcărie pentru că nu a cotizat unde trebuia și fără a fi tratat cum se cuvenea pentru bolile de care era suferind, a fost împins spre extincție de către asasinii săi. Ca atare, fiul acestuia, Alexander Adamescu, i-a luat locul, intempestiv, la conducerea firmelor pe care le patronase defunctul lui tată. Printre acestea se află și ziarul România liberă.

«Sabin Orcan a anunţat marţi după-amiază, pe contul său de Facebook, că a decis, de comun acord cu patronatul, să încheie colaborarea cu acest ziar şi că urmează o perioadă de tranziţie, după care va pleca. El nu face însă precizări referitoare la ceilalţi jurnalişti care, potrivit unor surse din interiorul redacţiei, ar urma să părăseacă (sic) ziarul odată cu el, repectiv (sic) Răzvan Chiruţă, Sabina Fati, Mircea Marian, Mihai Duţă, Silviu Sergiu, Cătălin Prisăcariu şi Petre Bădică.

Referitor la motive, Orcan afirmă doar: „Motive sunt mai multe, nu o să intru acum în detalii“. El anunţă că, după o pauză, se va dedica altor proiecte: „…unul jurnalistic, altul cinematografic. (…) Le mulţumesc, pe această cale, tuturor celor care m-au însoţit în aventura nebunească de a relansa România liberă la 140 de ani de la prima apariţie. Şi dumneavoastră, celor care ne citiţi! Staţi fără grijă, nu dispar nicăieri, mă puteţi urmări în continuare. Deocamdată, aici şi pe B1 TV“, îşi încheie Orcan postarea.

Dintre ceilalţi ziarişti care ar urma să plece de la România liberă, doar Mircea Marian şi-a făcut publică decizia. „Da, o să plec de la România liberă. Când iese Sabin pe uşă, ies şi eu. Sabin m-a salvat din mlaştina de la EVZ, acum un an, am o datorie uriaşă, morală, faţă de el“»[3].

Dumnezeu nu dă cu Parul

Dar, dacă Mircea Marian îi face temenele, ex-prietenul Mălin Bot îi face șicane lui Sabin Orcan și îi dă peste bot:

«Un fost bun prieten, „mare ziarist“, a fost și el la Timișoara, în timp ce eu protestam alături de cîteva zeci de patrioți, împotriva corupției, la sediul PSD. Eu venisem la protest. El venise să își ia în primire cadoul de Crăciun: Un superb SUV BMW albastru, de zeci de mii de euro, a scris pe facebok (sic) Mălin Bot referindu-se la fostul său șef de la cotidianul România liberă, Sabin Orcan.

La noi a venit Moșu’. Să fiți și voi la fel de cuminți!

LATER EDIT: Un calcul simplu pentru spălații pe creier nimeriți din greșeală pe-aici. Mașina e în leasing, rata e de vreo 800 de euro pe lună, la veniturile familiei de aproximativ 5.000 de euro pe lună. Ne scuzați că nu suntem ipocriți și că ne permitem din munca noastră ceva mai mult decât o Dacie!, scrisese tot pe facebook Orcan.

Sabin Orcan și Mălin Bot au lucrat împreună la Adevărul și, mai apoi, la România liberă.

Mălin Bot a fost nevoit să plece de la Adevărul, Evenimentul zilei și România liberă, după ce a provocat scandaluri la publicațiile amintite. După ce a plecat din presă, Bot a creat scandaluri cu foștii colegi, printre care mulți care l-au promovat în carieră. Apoi s-a implicat în mai multe acțiuni controversate»[4].

Dar, în ciuda optimismului său de fațadă, nici la B1 TV nu avea să mai facă mulți purici. După nici trei săptămîni apare alt anunț sobru:

«„Din motive care țin exclusiv de planurile mele de viitor, am decis să iau o scurtă pauză ca realizator al emisiunii X-PRESS. Nu vă impacientați, nu dispar de tot de pe sticla micilor ecrane. Voi apărea în continuare, ca invitat, ori de cate ori mi se va cere și îmi va permite timpul.

Așadar, nu vă lăsați seduși de vreo teorie a conspirației. Decizia îmi aparține 100 la sută. Dimpotrivă, conducerea postului B1 TV a insistat să continui, dar am decis împreună că vom rediscuta aceasta ofertă spre sfîrșitul anului. Pînă atunci, voi fi ocupat pînă peste cap cu cele două proiecte despre care v-am mai spus: unul jurnalistic, altul cinematografic. Amîndouă, sper, pe placul vostru“, a scris Orcan pe Facebook. Sabin Orcan a anunțat recent că demisionează și din postul de director editorial al ziarului România liberă»[5].

Așa a pretins și că s-ar fi înțeles cu Alexander Adamescu, noul patron al României libere, cum că pleacă „prin acordul părților“, prin bună înțelegere. Tot „prin acordul părților“ fusese și concedierea, în 23 februarie 2017, a lui Mălin Bot de la România liberă[6].

De fapt, situația pare să fie alta. Publicația comisarul.ro anunță cu aldine și, se pare, rînjind de satisfacție: „CUTREMUR la România liberă! Conducerea editorială, în frunte cu Sabin Orcan, a fost CONCEDIATĂ!“ Așadar, nu e vorba de formula elegantă din Codul Muncii, „prin acordul părților“, chiar dacă li s-a dat un preaviz, ci e vorba de sordida concediere! Mircea Badea, care fusese amenințat de Sabin Orcan că-l va împușca cu un pistol cu bile, chiar l-a miștocizat pe Orcan că a ajuns șomer[7]!

Dumnezeu nu dă cu Parul

Mai clar: „Jurnaliștii care au decis să plece s-au alăturat lui Sabin Orcan, căruia i s-a cerut de către patronat să părăsească ziarul, pe fondul problemelor financiare… Potrivit jurnaliștilor contactați de HoitNews.ro, este vorba despre întreaga echipă de conducere a ziarului. Cotidianul este condus, în prezent, de: Sabin Orcan – director editorial; Răzvan Chiruță – redactor-șef; Cătălin Prisăcariu – redactor-șef adjunct; Petre Bădică, Mihai Duță, Sabina Fati, Mircea Marian, Silviu Sergiu – senior editori[8]. Sau, și mai clar: din surse demne de încredere, am aflat că Sabin (B)Orcan a băgat mîna în borcanul cu miere și și-a atribuit lui un salariu de minimum 3.000 de euro lunar, dînd, desigur, salarii substanțiale membrilor clicii lui, care acum pleacă împreună cu el – nu din „solidaritate“, ci fiindcă sunt dați afară cu toții –, iar celorlalți redactori le arunca salarii de mizerie. De altfel, chiar el recunoaște, în replica dată lui Mălin Bot, că are un „venit pe familie de 5.000 de euro lunar“!

Pentru a proba deontologia, este de dorit ca d-l Alexander Adamescu să publice salariile trase, nominal, de Sabin Orcan și clica lui de cînd au venit la România liberă (precum și, pe o coloană separată, salariile redactorilor-„negrișori“), adică, zis mai frust, să spună cum l-a jefuit Sabin Orcan!

În acest mod s-ar înscrie în linia onestă atestată de bunicul său, care, sub pseudonimul Grigore Nedei, a scris, printre altele, o carte fulminantă în care apără Ortodoxia românească: IMPERIALISMUL CATOLIC – O NOUĂ OFENSIVĂ ANTI-ROMÂNEASCĂ[9]!

 

 

[1] Cf.: https://www.librariaeminescu.ro/ro/isbn/606-601-145-7/Vasile-I-Zarnescu__Sabin-Orcan-Suporter.html.

[2] Cf. http://www.trezirealarealitate.ro/2018/01/vasile-zarnescu-suporteri-antiromani-ai-holocaustului-partea-1-din-31/; http://www.justitiarul.ro/16532-2/; https://octavpelin.wordpress.com/2018/01/09/sabin-borcanscuze-devenit-orcan-si-a-pus-pe-chelie-tichia-de-margaritar-a-holocaustului/; http://www.ziarulnatiunea.ro/2018/01/10/uporteri-antiromani-ai-holocaustului-1/

http://www.ziarulnatiunea.ro/2018/01/15/uporteri-antiromani-ai-holocaustului-2/

http://www.ziarulnatiunea.ro/2018/01/19/uporteri-antiromani-ai-holocaustului-3/ http://www.noidacii.ro/Nr.%20105,%202018/$UPORT%E2%82%ACRI%20ANTIROM%C3%82NI%20-%20articol%20(1)corectat.pdf;

[3] *** „Sabin Orcan, Răzvan Chiruţă şi mai mulţi senior editori părăsesc ziarul România liberă“, romaniatv.net, 04 Octombrie 2017, pe https://www.romaniatv.net/sabin-orcan-razvan-chiruta-si-mai-multi-senior-editori-parasesc-ziarul-romania-libera_379618.html#nv

[4] Pe http://www.flux24.ro/scandal-malin-bot-sabin-orcan-pe-un-suv-de-la-bmw/; vezi și: http://evz.ro/bmw-incaierat-malin-bot-sabin-orcan.html

[5] Ioana Hurdea, „Emisiunea lui Sabin Orcan de la B1 TV, X-Press, dispare din grilă. Explicațiile jurnalistului“, aktual24.ro, 20 oct. 2017, pe http://www.aktual24.ro/emisiunea-lui-sabin-orcan-de-la-b1-tv-x-press-dispare-din-grila-explicatiile-jurnalistului/. Vezi și: https://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-22035150-conducerea-editoriala-romania-libera-decis-paraseasca-ziarul-din-cauza-planurilor-restructurare-masiva-vizeaza-directorul-editorial.htm

[6] Cf. http://www.impactpress.ro/2017/02/23/concediat-jurnalistul-malin-bot-a-fost-dat-afara-de-la-ziarul-romania-libera-dupa-ce-a-participat-la-mitingul-pro-democratie-de-la-timisoara-a-fost-o-decizie-de-tipul-ori-zboara-ala-ori-se-inch/

[7]https://www.dcnews.ro/mircea-badea-si-sabin-orcan-se-ameninta-cu-bataia-pe-facebook_411896.html#sthash.yE1LEwC7.dpuf;

https://www.dcnews.ro/sabin-orcan-a-plecat-de-la-b1-tv_444971.html;

https://www.dcnews.ro/mircea-badea-despre-andreea-pora-i-sabin-orcan-omeri-de-la-b1-tv_445012.html.

[8] Cf. comisarul.ro, 03 octombrie 2017, pe https://www.comisarul.ro/articol/cutremur-la-romania-libera!–conducerea-editoriala_911689.html ; vezi și: https://www.comisarul.ro/articol/cutremur-la-romania-libera!–conducerea-editoriala_911689.html; Costin Ionescu, «Sabin Orcan, Mircea Marian, Catalin Prisacariu si ceilalti sefi de la Romania libera au decis sa paraseasca ziarul: e iminenta o “restructurare masiva”, directorul editorial – vizat», HoitNews, 3 oct. 2017, pe http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-22035150-conducerea-editoriala-romania-libera-decis-paraseasca-ziarul-din-cauza-planurilor-restructurare-masiva-vizeaza-directorul-editorial.htm

[9] https://www.okazii.ro/imperialismul-catolic-o-noua-ofensiva-anti-romaneasca-g-nedei-autograf-a190997335

2 comments

  1. Dan Cristian Ionescu

    Grigore Adamescu (nascut in Vaideeni) a fost un mare patriot. Sub pseudonimul “Grigore Nedei” a mai publicat in afara de cartea de mai sus si “In numele adevarului si dreptatii. Iredentismul maghiarilor boala fara leac”. Virful Nedeia (sau Nedei, cum se spune local) este cel mai inalt virf din muntii Capatinii, din apropiere de Vaideeni. Grigore Adamescu nu a fost procuror militar, cum scrie wikipedia ci judecator in Ardeal iar dupa epurare, contabil la un GAS din zona Sibiului.
    Dan Grigore Adamescu a fost insa un mare infractor atit in Germania (unde dupa informatiile mele nu a fost transfug, ci trimis de SIE) cit si in Romania, la revenirea in tara. Cu ajutorul vechilor sale relatii cu serviciile de informatii, al banilor cu care a venit din Germania (din cite imi aduc aminte, un imprumut bancar nerestituit) si al coruptiei in expansiune a devenit in scurt timp unul dintre cei mai bogati romani. (la un moment dat a ocupat locul al doilea in top) A devenit proprietar la Mega Vision, Mega Construct, magazinul Unirea (Unirea Shopping Center), Astra Asigurari, hotelul Modern, hotelul Rex din Mamaia, ziarul Romania Libera, clubul de fotbal Otelul Galati – acestea sint cele pe care mi le amintesc acum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *