Home / Actualitate / Monolit metalic apărut lângă cetatea Petrodava, similar cu cel descoperit în Utah

Monolit metalic apărut lângă cetatea Petrodava, similar cu cel descoperit în Utah

Incorect Politic
Noiembrie 29, 2020

Via Justițiarul:

În cursul zilei de 27 noiembrie ne-am deplasat pe platoul de la Bâtca Doamnei din vecinătatea sitului arheologic al vechii cetăți dacice Petrodava.

În acea zonă a apărut o structură metalică, pe care unii o numesc monolit. Obiectul are înălțimea de aproximativ 3-4 m și este înfipt în pământ. Pare gol în interior.

 

Forma neobișnuită a acestuia seamănă izbitor cu un alt monolit din oțel despre care presa internațională a scris zilele trecute că a fost descoperit în deșertul Utah din SUA. Publicația The Guardian precizează că obiectul din deșertul Utah a fost identificat de un pilot de elicopter. Monolitul din Utah are o înălțime de 2.9 m și pare să fi fost amplasat în perioada 2015-2016. Originea acestuia nu este cunoscută.

 

Primul gând al celor care au identificat obiectul din deșert a fost trimiterea la monolitul care apare în 2001: Odiseea Spațială, o creație SF a lui Arthur C. Clarke. N-au întârziat să apară nici speculațiile legate de intervențiile extraterestre, mai ales că în romanele lui Clarke acești monoliți erau mașinării construite de civilizații extraterestre.

Spre deosebire de monolitul din Odiseea Spațială, cu o formă mai plată, cel descoperit în Utah, ca și cel de la Bâtca Doamnei, are o formă de prismă triunghiulară.

   Ziar Piatra Neamt

Să vedem un comentariu interesant de pe YouTube, tradus mecanic din franceză:

Evident, este o lucrare foarte proaspătă, artizanală din oțel inoxidabil de 304 L sau mai puțin pe tablă de 15/10, sudare punctuală cu mig sau tig de calitate foarte slabă, aș merge pentru mig deoarece au fost aruncate la ‘se rupe. Loviturile discului de suprafață au fost realizate cu un disc cu clapă de 125 de diametru. Ar fi necesar să verificați rețelele telurice de pe loc, dacă liniile care trec deasupra sunt linii de înaltă tensiune, acest monolit își propune să polueze locul la nivel teluric

One comment

  1. Bine, bine, au descoperit-o, si de ce nu o indeparteaza? :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *