Home / Actualitate / Mizeria Umană Personificată în Iulian Bulai

Mizeria Umană Personificată în Iulian Bulai

Incorect Politic
Ianuarie 3, 2020

  „În vara respectivă mi-am făcut bani de liceu. Din adunat sticle, dar mai ales din împletit baloane pe stradă […]Pregătiți un țaruș de lemn pentru vampirul care suge sângele țării.

Preluat de pe Justițiarul:

„În vara respectivă mi-am făcut bani de liceu. Din adunat sticle, dar mai ales din împletit baloane pe stradă principală şi prin bâlciuri. Am fost mereu un tip cu spirit antreprenorial şi destul de creativ” (Iulian Bulai despre prima vizită a lui la surorile din Norvegia în anul 2003, „Adevărul”)

Iulian Bulai mai spune că pentru a putea termina anul universitar, din ianuarie 2009 s-a încadrat cu jumătate de normă ca administrator şi clopotar la o biserica luterană din apropierea şcolii. În decurs de şapte luni a învăţat limba norvegiană, pentru a putea înţelege cursurile, apoi a intrat la Academia Naţională de Arte din Oslo.” („Adevărul”)

„Pentru că am fost înzestrat cu darul sculpturii, mi-am confecţionat mască şi un costum impecabil înfăţişându-l pe Henrik Ibsen şi în cursul a două luni de performance pe stradă am reuşit să adun aceşti bani, plus banii de care aveam nevoie pentru întreţinere. În cursul acelei veri, Leonard Cohen a asistat la performance-ul meu artistic, şi m-a vorbit de bine în faţă a 10.000 de oameni”. (Iulian Bulai, „Adevărul”)

Fiindcă tot este expert în măști, bolșevicul neomarxist Iulian Bulai și-a confecționat un aspect identic cu al bolșevicului marxist Lev Davidovici Troțki, născut Léiba sau Leib Bronștéin într-o familie de evrei așkenazi (khazari) din Ucraina.

Bolșevicul marxist Lev Davidovici Troțki, născut Léiba sau Leib Bronștéin, revoluționar și creator al URSS.

Iulian BulaiBolșevicul neomarxist Iulian Bulai, politruc, deputat şi vicepreşedinte al USR.

Iată ce scrie în Wikipedia despre Lev Troțki: „El a fost un politician influent la începuturile existenței Uniunii Sovietice, mai întâi Comisar al poporului pentru politica externă iar mai apoi ca fondator și prim comandant al Armatei Roșii și Comisar al poporului pentru apărare. A fost de asemenea membru fondator al Politburo-ului. În urma luptei pentru putere cu Iosif Vissarionovici Stalin din anii 1920, Troțki a fost exclus din Partidul Comunist și deportat din Uniunea Sovietică. A fost în cele din urmă asasinat în Mexic de un agent sovietic. Ideile lui Troțki formează bazele teoriei comuniste cunoscute sub numele de troțkism.”  https://ro.wikipedia.org/wiki/Lev_Davidovici_Tro%C8%9Bki

Scandalul declanșat de bolșevicul neomarxist Iulian Bulai a izbucnit după postarea pe Facebook, blasfemiatoare și provocatoare, a acestui individ cu ocazia Sfintei Sărbători de Crăciun în 25 decembrie 2019:

Un copil. Sărac și provenit dintr-o familie foarte ciudată. Un tată trecut de prima tinerețe și o mamă adolescentă. Apărut în lume fără ca părinții lui să fi făcut dragoste. Cu o mamă surogat și un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea. Refuzat de comunitate. Născut fără ca părinții să fi fost căsătoriți, doar logodiți. Nașterea lui arată extradordinarul dar și limitele societății în care a apărut.

Acum 2000 de ani s-au întâmplat cele scrise mai sus. Soarta lui este astăzi împărtășită de mulți copii din România, dar care nu au avut alături părinți atât de iubitori. Avem peste 50.000 de copii în grija statului. Peste 3000 de copii anual dați spre adopție. Mai mult de o treime din cei 3000 nu își găsesc o familie. Anual aprox. 2000 de copii sunt declarați greu adoptabili-nimeni nu îi vrea în România. Peste 1000 de copii români au fost traficați doar în UK până în 2007. Recent, justiția română nu a găsit niciun vinovat din cele câteva zeci/ sute care ar fi fost implicați în traficul a aproape 200 de copii din Țăndărei. Acesta este cel mai mediatizat caz recent de trafic de ființe umane din România, dar nicidecum singurul.

Asta arată multe comunități eșuate sau cvasi eșuate în România. Comunități eșuate la fel de mult ca cea din Betleem de acum 2000 de ani. Eșuate din lipsă de implicare a celor din jur.

În fața atâtor comunități eșuate, noi avem șansa de a umple locul păstorilor și magilor care au dat o mână de ajutor acum 2000 de ani. Într-o Românie cu mulți baronași și combinatori, politicienii onești ar trebui să fie păstorii și magii zilelor noastre care dau o mână de ajutor celor care au nevoie: comunități eșuate cu nevoie de solidaritate, generozitate și bună gestionare a bugetului local. În interesul părinților și pruncilor.

Pentru mine și despre asta este Crăciunul: implicare în comunitatea locală pentru cei mai vulnerabili și măsuri de intervenție din partea comunității dincolo de incapacitățile individului.

Crăciun fericit tuturor!”

Trecând peste criticile oamenilor normali – nu cei ai lui Iohannis din „Ro-mâ nia nor-ma-lă” a acestuia! – trecem direct la reacțiile din grupul intern de Facebook al USR:

Dan Cazacu, USR: „Biserica, așa cum e ea coruptă și dată cu statul este una din instituțiile în care românii mai au încredere. Mai mult decât în Parlament, de exemplu. În acest context să vii să spui ditai blasfemia public, ca să explici situația familiilor defavorizate, este dincolo de prostie, Iulian Bulai. Este suicid politic. Dacă vrei să îți închei cariera politică, dă-ți frumos demisia din BN. (…) Tot electoratul nostru 65+ s-a dus. În a treia zi de Crăciun, echipa Dan Barna, vouă nu vă e un pic rușine de colegul? Vreo sancțiune, ceva?

Ferenc Istvan Kabai, USR: „Cum să ataci exact stâlpul pe care a fost construit creștinismul? Și te mai dai și teolog și creștin catolic. Nu poți jigni oamenii în halul ăsta exact atunci când sărbătoresc cea mai mare sărbătoare creștină, să faci legături imaginare, demne de SF. (…) Nu poți tu ca vicepreședinte USR să îți arăți prostia și impostura pe Facebook.

La Iulian Bulai se vede clar că are misiunea de a submina credința ortodoxă a poporului român, deoarece nu este prima dată când activistul progresist înrolat în USR atacă religia creștină. Cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paști, pe 28 aprilie 2019, acesta postase următorul text tot pe pagina sa de Facebook:

Învierea este şi despre tentativa unui GRUP CRIMINAL ORGANIZAT de a promova un FAKE-NEWS. Mituind martorii şi promovând un mesaj fals. Se întâmplă asta şi în zilele de astăzi. La tv sau pe stradă, sau în Parlament. Fenomenul e vechi de când lumea. Iată că ÎNTÂMPLAREA (oooo!!! n.n.) de la Ierusalim de acum 2000 de ani a schimbat lumea şi oamenii, iar tentativa de fake-news a rămas doar o încercare nereuşită de cosmetizare a adevărului. Să avem speranţă aşadar. Fake-news vin şi trec. Adevărul rămâne. Interpretat de către fiecare dintre noi. Dar nicidecum nu poate fi cumpărat cu bani. Se aplică în credinţă, politică sau relaţiile interpersonale. ASTA AM ÎNȚELES EU aseară la slujba de Înviere! Hristos a înviat!” (Sfânta manipulare de Paști, când politrucii ne învață religie și popii fac politică…)

Nemernicul Iulian Bulai are un tupeu ieșit din comun! După fiecare postare blasfemiatoare la adresa creștinătății, bolșevicul neomarxist încheie cu urările „Crăciun fericit tuturor!” și „Hristos a înviat!” scrise în zeflemea. Hai sictir, ticălosule! Pe limba ta multiculturală, ca să pricepi mai bine…

Marius Albin MARINESCU

ODINIOARĂ…

            Odinioară, cu cît făceai mai multă școală, cu atît știai mai multe. Azi, cu cît faci mai multă școală, cu atît ești mai tîmpit – mai ales cînd faci școala în Occident. Am în vedere acum boul săptămînii, al lunii, al anului, Iulian Bulai.

Oare cu ce a cîștigat acest handicapat (adică, așa cum se spune azi, această persoană cu dizabilități) pe alegători? Cu studiile pe care le-a făcut în 5 țări? Cu cele 6 limbi pe care le vorbește (inclusiv dialectul mandarin)? Cum poți, popor român, să trimiți în parlament astfel de handicapați? Are cineva timp (eu nu mai am) să verifice parlamentarii USR unde și-au făcut studiile, cîte studii au făcut, cît și unde au muncit?

Iată un CV (adică biografie) a lui Iulian Bulai.

Educație și formare

 • 2015 – Universitatea din Siena, Italia (master în rel. internaționale și diplomație culturală)
 • 2014 – Institutul de Diplomație Culturală, Berlin, Germania (student de schimb)
 • 2014 – 12 – Academia Națională de Arte din Oslo, Norvegia (master în arte vizuale)
 • 2013 – 12 – Academia Centrală de Arte din Beijing, China – (student de schimb)
 • 2013 – Beijing Global Village School, China (curs intensiv de limbă mandarin)
 • 2012 – Universitatea de Limbă și Cultură din Beijing, China – (școala de vară)
 • 2011 – Universitatea din Lisabona, Portugalia – (student Erasmus)
 • 2010 – Institutul de Limbă și Cultură Italiană, Firenze, Italia – (școala de vară)
 • 2012 – 09 – Academia Națională de Arte din Oslo, Norvegia – (licență în arte vizuale)
 • 2009 – 08 – Școala de arte Einar Granum, Oslo, Norvegia
 • 2007 – 04 – Liceul Romano-Catolic «SF. Francisc de Assisi», Roman

Expoziții

 • 2016 – Sommerøya, Oslo
 • 2016 – București Stories, Interkulturelt museet, Oslo
 • 2015 – Anuala de Pictură, Grafică și Sculptură din Roman
 • 2015 – Performance, The definition of art by J. Allen, Agenda, Kunstnernes Hus, Oslo
 • 2015 – Expoziția Stakkars oss DoGA, Oslo
 • 2014 – Anuala de Pictură, Grafică și Sculptură din Roman
 • 2014 – Expoziția anuală NK, muzeul Kode, Bergen, Norvegia
 • 2014 – 70 Sinnatagger, Chateau Neuf, Oslo
 • 2013 – Feetfulness, Gallery Storck, Oslo
 • 2012 – Reciprocity, CAFA Gallery, Beijing –
 • 2012 – Performance – Portrait of a Situation, Roma people, Oslo
 • 2012 – 100 de portrete ale lui Marte W. Goksøyr, Gallery Seilduken, Oslo
 • 2012 – The Leonard Cohen Project in Oslo, Oslo National Academy of the Arts
 • 2011 – Tapas sculpture, Gregersfestivalen, Oslo
 • 2011 – Plums and other fruits, Langs Akerselva
 • 2010 – Manifesto for Portrait Activism, – Academia Națională de Arte din Oslo
 • 2009 – Biciclete pentru toți, Școala de arte Einar Granum

Workshopuri artistice

 • 2014 – Scandinavian artists in Berlin, Germania
 • 2013 – Ice sculpture festival, Langxincha, China
 • 2012 – The pottery workshop, Jingdezhen, China
 • 2011 – Cencal, Caldas de Reihna, Portugalia
 • 2010 – Vårgjeng, Suedia

Experiență de lucru

 • 2016 – Membru al Biroului de Presă și Comunicare, stagiar, Delegația UE în Rep. Capului Verde, Praia
 • 2015 – Asistentul ofițerului de presă, stagiar, Delegația UE în Islanda, Reykjavik
 • 2014 – Coordonator de expoziție, Et Europeisk Fengsel, Biblioteca Galeriei Naționale de Arte, Oslo, Norvegia
 • 2014 – Traducător, Examenul de interpret: Limba Norvegiană – Limba Română, Colegiul Universitar din Oslo
 • 2013 – Asistentul atașatului cultural, stagiar, Ambasada României în Republica Populară Chineză
 • 2013 – Consilier și traducător – Norwegian Church Aid
 • 2012 – Asistentul secretarului politic, stagiar, Ambasada României în Regatul Norvegiei

Voluntariat

 • 2015 – Consilier, Grupul de acțiune al tinerilor creștini, mulsulmani și evrei din Oslo
 • 2015 – Coordonatorul inițiativei i74 – județul Neamț
 • 2012 – Consilier – atragere fonduri/programe de educație, Fundația Pacea, Roman
 • 2012 – Consilier – Hjerterom, Biserica Norvegiană, Norvegia
 • 2012 – 11 – Interpret (Română – Norvegiană, Norvegiană – Română) Dispensarul de urgență pentru imigranți, Oslo
 • 2012-10 – Asistent și translator, Centrul de zi – Fransiskushjelpen, Oslo

Activitate media

Editorialist invitat la:

 • www.republica.ro
 • www.ziare.com
 • www.inroman.ro

Competențe lingvistice

 • Limba Norvegiană (foarte bine)
 • Limba Engleză (foarte bine)
 • Limba Franceză (bine)
 • Limba Italiană (bine)
 • Limba Portugheză (competent)
 • Limba Chineză: dialect Mandarin (începător).

Vă întrebați cît a muncit? Am găsit într-un colț de biografie intimă, două activități cu care și-a asigurat costul studiilor și întreținerea în Norvegia, două activități care se pare că în această țară sînt foarte bine plătite, a fost clopotar la o biserică și a umflat baloane pe stradă. Hai, că ăsta chiar ne crede proști!

Leonard Cohen chiar nu l-a ajutat cu nimic? Și dacă da, de ce? Din dragoste de oameni?

Popor român, popor mințit, popor naiv, popor prost, tu oare chiar te miri de ce cazi din lac în puț?

Dan Cristian IONESCU

5 comments

 1. Prost nu e, talent – se pare ca – are…
  E “dus”… un idiot care isi folosecte “darurile” cu rautate si perversitate.
  Alaturand uraciunea cu formaliismul estetic si spiritual, papistasul se prezinta drept schizofrenic, asa cum este oricare pro-GAY-sivist.

 2. Uitati-va la dintii lui in poza cu Iohanitoaia si intelegeti originea gandirii pe care o improasca spre noi !

 3. si cand te gandesti ca Adervul il compara cu un nazist…

  • Pai jidanii, prin Hannah Arendt cu teoria potcoavei au acreditat ideea ca de fapt “nazistii erau de stanga”, o idee foarte buna pentru ignoranti, pentru a-i tine la distanta si a nu-i face sa devina prea curiosi (“eu sunt de dreapta, nazistii erau de stanga”). Tot asa cum sovieticii au incetatenit termenul de “fascist” pentru ca daca daca ar fi vorbit despre national socialism ar fi aruncat o lumina proasta asupra “socialismului” lui Stalin si Lenin (chiar daca doctrinar, astia doi erau diferiti, si Lenin l-ar fi vrut pe Trotski succesor, nu pe Stalin). TLDR: nazist a devenit un termen umbrela pentru “rau”. In stil orwellian.

 4. Povestile astuia sunt tot atat de credibile ca si cele sase case luate de Iohannis din meditatii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *