Home / Internațional / Miza Educației Sexuale – Coruperea de Minori

Miza Educației Sexuale – Coruperea de Minori

Incorect Politic
Mai 5, 2020

Via ActiveNews:

În plin scandal iscat de adoptarea legii privind obligativitatea educației sexuale în școli, Borbala Koo, fost director SECS, vorbește într-un interviu acordat RFI despre adevărata miză a educației sexuale în școli, explicând că aceasta nu vizează strict actul sexual, cum greșit s-a înțeles în România, ci se referă în special la toleranță și la acceptarea diversității sexuale.
Potrivit sursei citate, Borbala Koo, fost director al Societății de Educație Contraceptivă și Sexuală, a explicat că în România nu s-a înțeles, de fapt, ce înseamnă educația sexuală.
Cumva, dorind să liniștească părinții îngrijorați de această educație adresată copiilor, Borbala Koo,  militantă pentru introducerea educației sexuale în școli, a subliniat că educația sexuală nu se limitează strict la actul sexual, ci vizează o educație a acceptării diversității sexuale.
“Motivul principal este legat de faptul că niciodată nu s-a înțeles exact, la noi, ce înseamnă de fapt și de drept educația sexuală. Toată lumea a limitat definiția la educația legată de actul sexual. Ori educația sexuală este cu totul și cu totul altceva. Educația sexuală promovează înțelegerea sexualității individului și adaptarea comportamentelor în funcție de informațiile pe care le are. Educația sexuală este o educație care se bazează pe drepturile fundamentale ale omului, ca atare și pe drepturile copilului. Educația sexuală înseamnă echiparea individului cu cunoștințe, cu atitudini și cu abilități și este legată și de valorile fundamentale ale omului respectiv. Deci nu se discută, în momentul în care se vorbește despre educație sexuală, în mod limitat de educația legată de actul sexual. Se discută despre modul în care trebuie să te comporți în societate, despre comunicare, despre diversitate, despre toleranță, despre ceea ce poți și trebuie să faci pentru a-ți apăra propriile drepturi”, a explicat, pentru RFI, Borbala Koo.
La începutul lunii aprilie, în mijlocul stării de urgență decretată în contextul epidemiei de coronavirus, președintele  a promulgat legea care prevede obligativitatea organizării în unitățile școlare a unor programe de educație pentru viață și pentru sănătate, inclusiv educație sexuală pentru copii.
Patriarhia Română a reacționat după adoptarea actului normativ, avertizând că legea reprezintă un atentat asupra inocenței copiilor, împiedicând dezvoltarea lor firească și marcându-i pe aceștia pentru întreaga viață.

One comment

 1. https://www.activenews.ro/stiri-educatie/Prof.-Tudorel-Butoi-psiholog-criminalist-despre-educatia-sexuala-in-scoli-In-spatele-disputei-pe-acest-segment-de-tineri-exista-nevoia-de-atragere-a-copiilor-spre-zona-LGBT-spre-zonele-traficului-de-persoane-prostitutia-infantila-si-pornografie-161326

  https://bogdancalehari.wordpress.com/2019/09/30/ora-de-educatie-sexuala-si-efectele-ei-benefice/

  https://summit.news/2020/04/29/who-guidelines-encourage-children-younger-than-4-be-taught-masturbation-and-gender-identity/

  http://inliniedreapta.net/standardizati-uniti-sub-flamura-educatiei-sexuale/

  https://romanialibera.ro/opinii/din-agenda-progresista-radicala-face-parte-si-educatia-sexuala-obligatorie-757394

  https://summit.news/2019/12/09/6-year-old-children-told-to-write-gay-love-letters-to-promote-diversity/

  https://romanialibera.ro/actualitate/judith-reisman-intelegeti-distrugerea-copiilor-este-sfarsitul-jocului-755156

  https://www.activenews.ro/stiri-educatie/Deputatul-Matei-Dobrovie-PNL-De-ce-am-votat-impotriva-educatiei-sexuale-obligatorii-in-scoli-161270

  http://stiripentruviata.ro/studiu-copiii-din-cuplurile-gay-probleme-viata-sociala-si-scolara/

  http://www.alianta-familiilor.ro/vagabonzii-internetului-si-adevarul-despre-transgenderism/

  https://www.dantanasa.ro/scolile-sunt-obligate-sa-organizeze-programe-de-educatie-sexuala-pentru-copii/

  https://en.unesco.org/news/urges-comprehensive-approach-sexuality-education

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *