Home / Educativ / Misterioasa Credință a Arhanghelului Mihail

Misterioasa Credință a Arhanghelului Mihail

Incorect Politic
Martie 26, 2019

O misterioasă linie imaginară unește șapte mănăstiri, din Irlanda până în Israel.

Este doar o coincidență? Cele șapte sanctuare se află la mare distanță unul de celălalt, dar perfect aliniate.

Conform legendei, linia Sfântului Arhanghel Mihail este reprezentată de lovitura de sabie prin care acesta l-a învins pe diavol și l-a trimis direct în iad.

1. Skelling Micheal

Traseul începe din Irlanda, de pe o insulă pustie, unde Arhanghelul Mihail i-a apărut Sfântului Patrick pentru a-l ajuta să-și elibereze țara de diavol. Aici apare prima mănăstire „piatra lui Mihail”.

2. Saint Micheal’s Mount

Linia continuă spre sud și se oprește în Anglia, la muntele Sfântului Mihail. Se spune că aici Arhanghelul ar fi vorbit cu un grup de pescari.

3. Mont Saint Michel

Linia sacră ajunge apoi în Franța, pe o altă insulă celebră, Mont Saint Michel, și acesta unul dintre locurile de apariție a Arhanghelului Mihail. Frumusețea sanctuarului și a golfului situat pe coasta Normandiei, fac ca acest loc să fie unul dintre cele mai vizitate situri turistice din întreaga țară. De asemenea, este Patrimoniu Mondial Unesco din anul 1979. În anul 709, Arhanghelul Mihail îi apare episcopului locului, cerându-i să construiască o biserică în stâncă. Lucrarea a fost începută de episcop și continuată de călugării benedictini.

4. Sacra di San Michele

 

La peste 1000 de kilometri distanță, în Val di Susa, Piemont, răsare al patrulea sanctuar. Linia dreaptă unește și acest loc sacru de mănăstirile dedicate Arhanghelului Mihail. Construcția mănăstirii începe în jurul anului 1000, iar de-a lungul timpului sunt adăugate noi structuri.

5. Sanctuarul Sfântului Arhanghel Mihail

 

Peste încă aproximativ 1000 de kilometri în linie dreaptă se ajunge în Puglia (Italia), pe Gargano, acolo unde o peșteră inaccesibilă a devenit un loc sacru. Sanctuarul a fost construit după ce Arhanghelul Mihail i-a apărut Sfântului Lorenzo Maiorano.

6. Mănăstirea Symi

 

Din Italia, linia ajunge la a șasea mănăstire, situată în Grecia, pe insula Symi. Aici se află o efigie a Arhanghelului, înaltă de 3 metri și una dintre cele mai mari care se găsesc în lume.

7. Mănăstirea Carmelului

 

Linia sacră se oprește la Haifa (Israel), la Mănăstirea de pe Muntele Carmelului. Acest loc este venerat încă din antichitate, iar construcția sanctuarului datează din secolul al XII-lea.

One comment

  1. De-a dreptul penibil… Tot timpul, “dovezile” astea trase de păr nu fac decît să fie amuzante, sau , mai subtil, nişte articole publicitare, care fac reclamă la obiective turistice care nu mai sunt vizitate. Aşa că:
    1. Să nu uităm că Pământul nu este plat deci “Linia” poate fi o curbă.
    2. Harta de sus este o proiecţie cilindrică (din start este deformată, pentru a putea fi aşezată pe o suprafaţă plană).
    3. “Punctele” sunt nişte gogoloaie de mărimea unui judeţ.
    4. Denumirile sunt scrise greşit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *