Home / Chestiunea Jidănească / Minoritătile, factor de risc pentru securitatea națională. Cine a adus represiunea bolșevică în România?

Minoritătile, factor de risc pentru securitatea națională. Cine a adus represiunea bolșevică în România?

Vasilică Militaru
Incorect Politic
Martie 11, 2021

Minoritătile factor de risc pentru siguranță națională

La întrebarea retorică a senatorului Sorin Lavric, a răspuns de foarte mult timp, domnul profesor univ. dr. Corvin Lupu în lucrarea “România în contextul relațiilor internaționale actuale”, Editura Techno Media, Sibiu, 2006. Citez câteva pasaje utile.

„Analizând perioada societăţii româneşti de model şi dominaţie sovietică absolută (1945-1958), observăm că într-adevăr represiunea comunistă s-a realizat în foarte mare măsură de către reprezentanţi ai minorităţilor naţionale. Lista acestora este foarte lungă. Ea cuprinde sute de înalţi demnitari de partid, de stat, ofiţeri de securitate şi de miliţie.”.

Represiunea antiromânească s-a efectuat prin intermediul Securităţii Poporului. Diabolica instituţie a fost înfiinţată în 30 august 1948. În aparatul ei de frunte s-au aflat, multă vreme, Gheorghe Pintilie (Pantelei Bodnarenko, zis Pantiuşa) – şeful Securităţii din România, Alexandru Nicolski (Boris Grunberg) – adjunct al şefului Securităţii, Ştefan Koller – colonel şi comandant al Penitenciarului Aiud şi mulţi alţi minoritari.

Până în anul 1960, a funcţionat şi abuzivul sistem al pedepselor administrative pe baza căruia orice cetăţean, presupus că se făcea vinovat de fapte contra ordinii sociale, putea fi trimis fără judecată pentru un număr de luni sau ani în colonii de muncă.

Încă din anul 1943 Stalin ordonase înfiinţarea unei unităţi speciale a NKVD, care urma să identifice şi să pedepsească pe toţi cei care, în teritoriile ocupate de germani şi aliaţii lor, au colaborat cu aceştia. Unitatea numită Smerş s-a constituit în România din anul 1944 şi a fost sprijinită de secretarul de stat la Ministerul de Interne Teohari Georgescu (Baruh Tescovici). Smerş a primit numele românesc de Brigada Mobilă şi avea cinci importante misiuni:

1) Să convingă populaţia că întregul aparat de stat al regimurilor burgheze este vinovat de dezastrul ţării şi trebuia neutralizat, iar în anumite cazuri chiar lichidat.
2) Partidele erau agenturi ale spionajului fascist şi imperialist şi trebuiau desfiinţate.

3) Unitatea trebuia să lichideze elita intelectuală, economico-financiară şi politică a ţării, care urma să fie înlocuită cu noile cadre, parţial fomate la Moscova.
4) Să contribuie la crearea în România a unei societăţi de tip sovietic.

5) Să constituie nucleul din care se va organiza noul serviciu de informaţii al României şi poliţia politică internă.

Brigada Mobilă a fost organizată de şeful I.N.U. pentru România, generalul A. Saharovski. Pe plan intern unitatea a fost coordonată de generalul Gheorghe Pintilie (Pantelei Bodnarenko), dar la vedere, şeful ei era colonelul Boris Grunberg, care şi-a schimbat numele în Alexandru Nikolski şi va deveni general şi unul dintre cei mai temuţi şefi ai procesului de distrugere al elitei româneşti.

Operaţiunea de arestare a purtat denumirea de cod de Gayaneh, denumire dată de Stalin şi încredinţată generalului Gheorghe Pintilie (Pantelei Bodnarenko). Ea a început printr-un raport al Ministerului de Interne în care erau analizate: pro¬blema legionară, organizaţiile subversive, Biserica, sectele religioase, par¬tidele politice, elementele din fostul P.N.Ţ. şi care concluziona necesitatea declanşării arestărilor.

La aceste informații, mai adăugați și Lista întocmită de dr. Constantin Iulian, fostul președinte al Federației Român a Foștilor Deținuți Politici din România. http://www.buciumul.ro/2016/02/18/criminalii-din-umbra-cine-au-fost-sefii-tortionarilor-comunisti-studiul-fostului-detinut-politic-constantin-iulian-demasca-autorii-crimelor-comuniste-cei-aflati-in-functiile-de-decizie/

NOTĂ: IICCMER, institut ce trebuie desființat sau reorganizat, nu a produs nici un document referitor la cei care au introdus și instaurat comunismul bolșevic în România.

5 comments

 1. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  Menționez faptul că titlul nu îmi aparține. În loc de “siguranță națională” trebuia folosită sintagma “securitate națională”. Prin art.29 pct.2 din Legea nr.255/2013 se dispune ca în tot cuprinsul Legii nr.51/1991 sintagma „siguranță națională” se înlocuiește cu sintagma „securitate națională”.
  Dacă niște minoritari au instaurat comunismul în România, aceasta s-a făcut cu concursul unor români trădători și, mai ales, cu lașitatea unei majorități. Și astăzi, dacă românii ar fi treji, nu s-ar petrece jaful economic și nici atentatele la adresa ființei Neamului românesc. Nu putem condamna o întreagă comunitate minoritară, oricare ar fi ea, pentru faptele unor membri ai acesteia. Românii, mai ales că se declară creștin ortodocși, ar trebui să învețe ce este bun de la minoritățile care, într-un context istoric, au ajuns să conviețuiască în spațiul geto-dacic al Neamului românilor.
  Națiunea română este constituită din majoritatea românească, Neamul românesc, și din membrii altor neamuri. Deja mulți români sunt rezultatul amestecării cu alte neamuri minoritare. Teoria rasei pure este o aberație, inclusiv din punct de vedere genetic. Dr. Nicolae Paulescu a demonstrat științific faptul că bâlbele lui Moise, atribuite lui Dumnezeu, de neamestec cu alte neamuri, pot duce la degenerare. Dumnezeu, în înțelepciunea lui, a lăsat toate neamurile pe fața pământului și nici un neam nu este mai presus de alt neam. Tocmai teoria neamului ales o dezavuez eu. Așa cum dezavuez condamnarea tuturor românilor, în problema fenomenului denumit Holocaust, pentru faptele făcute doar de unii români. Dar și minoritarii dintr-o națiune trebuie să înțeleagă, că nu au numai drepturi, ci și obligații față de neamul majoritar.

  • Puteti sa exemplificati “in problema fenomenului denumit Holocaust, pentru faptele făcute doar de unii români” nume de romani si faptele lor?
   Definitia holocaustului este ARDERE pentru apartenenta religioasa.
   Nu doar a unuia (nu s-a intamplat..) ci a mai multora, ca metoda de pedepsire pebtru fapte initiate pe baza religioasa, nicidecum “pur si simplu”.
   Altceva nu este nici “fenomen”, nici “holocaust” ci schizofrenie specifica “lor”.
   Va multumesc anticipat!
   PS 1: cred ca aparenta admitere pe care o faceti are resorturi “diplomatice” si nu se bazeaza pe realitatea obiectiva. Exemplele semnificative pot lamuri.
   PS 2: nici in gluma nu as presupune ca vreun roman ar fi rs de viu nu doar un jidan (in povestea de fata, pentru ca era jidan) dar pe nimeni altcineva.
   Exceptie au facut-o bolsevicii care au bagat in foc legionari – barbati si femei, dupa ce i-au torturat bestial, adica RITUALIC.

   • Intr-adevar, dubioasă exprimare: ”fenomenului denumit Holocaust, pentru faptele făcute doar de unii români” – cine, cand?

 2. Epoca supravegherii corporatiste

  Harvard professor Shoshana Zuboff wrote a monumental book about the new economic order that is alarming. “The Age of Surveillance Capitalism,” reveals how the biggest tech companies deal with our data. How do we regain control of our data? What is surveillance capitalism?

  In this documentary, Zuboff takes the lid off Google and Facebook and reveals a merciless form of capitalism in which no natural resources, but the citizen itself, serves as a raw material. How can citizens regain control of their data?

  It is 2000, and the dot.com crisis has caused deep wounds. How will startup Google survive the bursting of the internet bubble? Founders Larry Page and Sergey Brin don’t know anymore how to turn the tide. By chance, Google discovers that the “residual data” that people leave behind in their searches on the internet is very precious and tradable.

  This residual data can be used to predict the behavior of the internet user. Internet advertisements can, therefore, be used in a very targeted and effective way. A completely new business model is born: “surveillance capitalism.”

  Original title: De grote dataroof

  https://youtu.be/hIXhnWUmMvw

 3. Francezii disting actualmente intre imigrantii din Europa de Est, ca polonezii, romanii etc, care au venit in Franta la munca, sau chiar europenii din Occident, gen italienii sau spaniolii, care, cu totii s-au lasat asimilati pentru ca s-au incadrat in codul comportamental francez si au asimilat cultura franceza , respectand-o si pretuind-o , pe de o parte , si actuala drojdie a continentelor (“voma tuturor continentelor ” cit Cioran) care nu doar ca are pretentia sa nu se atinga nimeni de cultura lor, chiar daca religia lor contine si shaaria ( uciderea prin lapidare a femeilor daca se gelozeste vreun sots paranoic pe ele ) dar aceste popoare au pretentia ca francezii sa se schimbe in conformitate cu obiceiurile nou venitilor – exista azi zone no-go in toata Franta in care daca frantuzoaicele umbla nevoilate, sunt batute si violate chiar in strada !
  Prin gonirea autohtonilor din propriile orase, procesul acesta se numeste inlocuire de popoare intregi de catre o minoritate initiala care-si aduce haremurile si familionul – cel mai adesea foarte numeros – din tara sursa , in numele noilor legi antinationale, numite “intregirea familiei” imigrantilor.
  Cu inmormantarile tiganesti (sau cu petrecerile lor) cu sute de jelitori (sau manelisti) ,protejati de sute de politisti parazitari si tradatori de neam , ca pe acesti tigani, care nu respecta legea tarii, sa nu-i filmeze romanii obisnuiti , dinafara, creind astfel o no go zone tiganeasca , ca sa nu se vada in ce hal este politia romana la comanda tiganilor, caci le permite libertati fara preventii anticorona (impuse intregii Romanii, in mod absurd dar inculcate prin amenzi disproportionate si de jaf asupra populatiei majoritare, autohtone a tarii, adica asupra romanilor ),

  AVEM DEMONSTRATIA !!!

  TIRANIZARII SI DISPRETULUI MINORITATILOR FATA DE POPULATIA AUTOHTONA ,

  TIRANIZARE GIRATA SI PROTEJATA DE POLITIA AUTOHTONA DICTATA DE ALOGENII CARE CONDUC ROMANIA ,

  TIRANIZARE EXERCITATA CU SCOPUL ANIHILARII LEGILOR ROMANIEI

  SI INLOCUIRII LOR !!!

  PRIN LEGILE MINORITARILOR !!!

  CARE CULTIVA INCALCAREA LEGILOR STATALE ALE POPULATIEI MAJORITARE AUTOHTONE .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *