Home / Educativ / Matei Dobrovie – Lecție de conștiință

Matei Dobrovie – Lecție de conștiință

Incorect Politic
Octombrie 9, 2020

Lecție de conștiință

Via OctavPelin:

Deputatul Dobrovie dă o lecție de onoare și conștiință PSD

Azi se împlinesc doi ani de la un eveniment marcant pentru România, susținut atunci puternic de PSD – dar care astăzi nu mai pomenește absolut nimic! O face în schimb deputatul Matei Dobrovie, printr-un mesaj superb, lecție de conștiință și demnitate politică!

 Deputatul PNL Matei Dobrovie este unul dintre puținii care amintesc de un eveniment important din viața societății românești: ”Se împlinesc doi ani de la referendumul pentru familie”.

Deputatul mărturisește că ”a fost cea mai grea perioadă din acest mandat pentru mine” și amintește de ”Ura care s-a revărsat atunci din tabăra boicot asupra noastră, a susținătorilor referendumului”, care a ”inundat Internetul, a spălat creiere, a otrăvit inimi, a confuzat societatea, a paralizat reacțiile sănătoase și a blocat conștiințe”.

”Firescul vieții a fost respins ca fiind rău de apologeții falsei toleranțe, care au reușit să-i sperie pe mulți prin agresivitatea și manipulările lor”, scrie Dobrovie.

De precizat că Matei Dobrovie a fost ales pe listele USR, dar a demisionat din gruparea radicală după ce aceasta a atacat și boicotat ”Referendumul pentru Familie”.

”Campania de boicot a fost teribil de eficientă în ticăloșia ei”, spune acum Dobrovie. ”S-a pornit un adevărat arsenal de denigrare a Bisericii, de atacare a tuturor celor care susțineau referendumul, toate ONG-urile și vedetele au fost scoase pe câmpul de luptă să ducă în derizoriu demersul, să sperie oamenii, să-i convingă că dacă ies la vot câștigă Dragnea, că sunt manipulați, că întrebarea este neclară”.

De, exact, aceasta a fost cea mai perversă și, totodată, de succes idee a atacului contra referendumului – ”Dacă votați, câștigă Dragnea!”

”Cu maximă ipocrizie, tocmai cei care făceau campanie pentru o altă inițiativă cetățenească, Fără Penali, încercau să decredibilizeze inițiativa de modificare a Constituției pentru definirea familiei, afirmând că cele peste 3 milioane de semnături nu ar fi fost strânse pe bune”, scrie Matei Dobrovie.

Fostul deputat USR, actual PNL, arată că e vorba de ”ipocrizie maximă pentru că în primul rând Fără Penali nu a fost niciodată o inițiativă cetățenească autentică, ci demersul unui partid politic pentru a câștiga electorat cu placa anticorupție”.

”Ei vorbeau de democrație și făceau campanie pentru o ”inițiativă cetățenească”, în timp ce încercau să-i împiedice pe cetățenii României să se pronunțe prin vot la referendum asupra celeilalte”, scrie Dobrovie. ”Curată democrație a oamenilor noi! Să nu mai vorbesc despre faptul că nu la multă vreme după asta s-a demonstrat că un număr mare de semnături din campania Fără Penali erau falsuri grosolane, după cum a dezvăluit presa”.

Cert este că azi se împlinesc 2 ani de la Referendumul pentru Familie (6 – 7 octombrie 2018), inițiativă cetățenească a Coaliției pentru Familie pentru care s-au strâns peste 3 milioane de semnături. Ulterior, inițiativa a fost susținută de PSD și de parlamentari ai majorității partidelor, devenind un proiect de lege constituțională.

Inițiativa a fost sprijinită de Bisericile Creștine, dar și de musulmani. Cu toate astea, o campanie furibundă internă – prin ONG-uri, protestatari, influenceri și diverse personalități din lumea artei – dar și externă a reușit să facă lumea să nu vină la vot, făcându-i să creadă că este o manevră politică.

Azi, ce vede însă? Că PSD NU pomenește nimic de acest demers, spălându-se pe mâini practic – și dovedind… ce? Că totul demersul lor e de domeniul trecutului, iar acum se tem de ce va zice Occidentul? De ce va spune Ambasada?

Da, Matei Dobrovie, deputat PNL, le dă pesediștilor ”noi” o adevărată lecție de conștiință și atitudine creștină, civică și, nu în ultimul rând, de demnitate națională și politică.

2 comments

  1. Asta se vrea a fi un fel de gluma ? Un POLITICIAN , un DEPUTAT PNL fost USR ” ne da o lecție de conștiință și atitudine creștină, civică și, nu în ultimul rând, de demnitate națională și politică. ” ??? Este un nonsens pana si intre termeni POLITICIAN vs. CONSTIINTA . DEPUTAT PNL fost USR vs. DEMNITATE NATIONALA SI… POLITICA . Atitudine crestina…daca merge zilnic la biserica si este vazut de catre …parintele paroh…se pune ? Cat despre ce-i in mintea lui , este suficient sa-i citim acest ” proiect ” pentru a vedea despre c e vorbim : Ce îmi propun: desființarea votului secret din Parlament, eliminarea imunității parlamentare, interdicția aleșilor de a-și vota beneficii, eliminarea pensiilor speciale ale primarilor și parlamentarilor, reducerea numărului de parlamentari la 300, reducerea pragului electoral la 2% și scăderea numărului de semnături necesare susținerii candidaturilor la toate tipurile de alegeri, revenirea la alegerea primarilor în două tururi, introducerea votului pe liste deschise cu posibilitatea ierarhizării candidaților sau a unui sistem mixt de tip german (jumătate pe listă, jumătate aleși în circumscripții uninominale), introducerea votului prin Internet, modificarea legii privind votul prin corespondență în sensul trasabilității și securizării votului, desființarea ajutoarelor sociale fără contribuție socială pentru persoanele apte de muncă, facilitarea acordării cetăţeniei române pentru etnicii români din jurul frontierelor şi Balcani, simplificarea procedurilor de redobândire a cetăţeniei române, susținerea reformelor din R. Moldova și Ucraina și promovarea României ca model european de anticorupție pentru R. Moldova si Ucraina, interzicerea mineritului cu cianuri și a exploatării gazelor de șist prin fracturare hidraulică, înlocuirea redevențelor în bani cu redevențe în natură și a concesiunii cu împărțirea producției, susţinerea şi încurajarea microfinanţării pentru business-uri de familie.” Viseaza frumos copil frumos , toata chestia e…nu ne mai lua chiar pe toti de fraieri chiar daca ne mai lasam inca prostiti !

  2. Da, l-am urmarit pe Dobrovie de cand si-a dat demisia din USR.
    Ce a scris acum 2 ani:
    Fostul deputat USR Matei Dobrovie : „modernizarea României înseamnă strict impunerea în țara noastră a unei ideologii neo-marxiste prin decredibilizarea și aruncarea la gunoi a tradițiilor, a valorilor naționale, a familiei, inclusiv demonizarea Bisericii. Membrii USR care susțin căsătoria formată dintr-un bărbat și o femeie și familia naturală sunt împiedicați să-și exprime opiniile și valorile atât public, fiind acuzați că prejudiciază imaginea USR, cât și în interiorul partidului. Sunt hărțuiți cu plângeri, și, în final, excluși sau sancționați pentru „delicte de opinie”. Libertatea de exprimare și de conștiință este valabilă doar pentru „progresiștii” toleranți, care au dreptul să se exprime oricând în exterior, atacând cultele, valorile naționale, referendumul, scurgând informații interne către presă pentru a-și decredibiliza colegii creștin-democrați”.

    “Comunismul n-a murit, ci este dus mai departe de cei care încearcă și astăzi să distrugă familia, credința, să-l despartă pe om de Dumnezeu și să-l transforme într-o ființă lipsită de orice valori morale, repere, credințe, ușor controlabilă, redusă la nevoile de bază, în numele unei ideologii extremiste”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *