Home / Internațional / “Marea Resetare” propusă de Forumul Economic Mondial, va instaura Imperialismul alimentar cu alimente pe baza de Organisme Modificate Genetic

“Marea Resetare” propusă de Forumul Economic Mondial, va instaura Imperialismul alimentar cu alimente pe baza de Organisme Modificate Genetic

Manuela Alexandrescu
Incorect Politic
Noiembrie 15, 2020

Marea Resetare a Forumului Economic Mondial (WEF) include un plan de transformare a industriilor alimentare și agricole globale și a dietei umane. Arhitecții planului susțin că va reduce penuria alimentară, foamea și bolile și chiar va atenua schimbările climatice.

Vandana Shiva, savant, ecolog, susținător al suveranității alimentare și autor, a declarat pentru The Defender: „Marea Resetare este despre părțile interesate ale companiilor multinaționale la Forumul Economic Mondial care controlează cât mai multe elemente ale vieții planetare posibil: de la datele digitale pe care le produc oamenii, pana la fiecare bucată de mâncare pe care o consumăm. ”

Dar o privire mai atentă asupra corporațiilor și a grupurilor de reflecție cu care Forumul Economic Mondial colaborează pentru a iniția această transformare globală sugerează că motivul real este un control corporativ mai strict asupra sistemului alimentar prin intermediul soluțiilor tehnologice.

WEF se descrie ca „platforma globală pentru cooperarea public-privat” care creează parteneriate între corporații, politicieni, intelectuali, oameni de știință și alți lideri ai societății pentru a „defini, discuta și avansa probleme cheie pe agenda globală”.

Potrivit fondatorului și președintelui executiv al WEF, Klaus Schwab, forumul este ghidat de obiectivul de a poziționa „corporațiile private ca administratori ai societății” pentru a „aborda provocările sociale și de mediu”.

În iulie, Klaus Schwab a publicat o carte de 195 de pagini, „ COVID-19: The Great Reset ”, în care a provocat liderii din industrie și factorii de decizie să „utilizeze bine pandemia, nelăsând criza să se piardă”.

Revista TIME (al cărei proprietar Marc Benioff este membru al consiliului WEF) a colaborat recent cu WEF pentru a acoperi  Marea Resetare și pentru a oferi o „privire la modul în care pandemia COVID-19 oferă o oportunitate unică de a transforma modul în care trăim”.

Marea Resetare este menită să fie atotcuprinzătoare. Organizațiile sale partenere includ cei mai mari jucători în colectarea de date, telecomunicații, fabricarea armelor, finanțe, produse farmaceutice, biotehnologie și industria alimentară.

Planurile WEF pentru „resetarea” alimentelor și agriculturii includ proiecte și parteneriate strategice care favorizează organismele modificate genetic , proteinele de laborator și produsele farmaceutice, precum și substanțele chimice industrial, ca soluții durabile la problemele alimentare și de sănătate.

De exemplu, WEF a promovat și a colaborat cu o organizație numită EAT Forum. EAT Forum se descrie ca un „Davos pentru alimente” care intenționează să „adauge valoare afacerilor și industriei” și „să stabilească agenda politică”.

EAT a fost cofondată de Wellcome Trust , o organizație înființată cu fonduri de la GlaxoSmithKline și care încă mai are parteneriate strategice cu compania producatoare de medicamente.

EAT colaborează cu aproape 40 de administratii locale din orașe din Europa, Africa, Asia, America de Nord, America de Sud și Australia. Organizația asistă, de asemenea, Fondul Națiunilor Unite pentru Copii ( UNICEF ) în „crearea de noi linii directoare dietetice” și inițiative de dezvoltare durabilă.

Potrivit lui Federic Leroy, profesor de știință alimentară și biotehnologie la Universitatea din Bruxelles, rețeaua EAT interacționează strâns cu unele dintre cele mai mari companii de imitație a cărnii, inclusiv compania Impossible Foods și alte companii de biotehnologie, care au ca scop înlocuirea alimentelor sănătoase cu creații de laborator modificate genetic.

„Îl încadrează ca fiind sănătos și durabil, ceea ce, desigur, nu este nicidecum”, a declarat Leroy pentru The Defender.

Compania Impossible Foods a fost inițial cofinanțată de Google, Jeff Bezos și Bill Gates . Rezultatele recente de laborator au arătat că imitația de carne a companiei conține niveluri de glifosat de 11 ori mai mari decât cel mai apropiat concurent.

Cea mai mare inițiativă a EAT se numește FReSH , pe care organizația o descrie ca un efort de a conduce transformarea sistemului alimentar. Printre partenerii proiectului se numără Bayer, Cargill, Syngenta, Unilever și chiar gigantul tehnologic Google.

„Companii precum Unilever și Bayer și alte companii farmaceutice sunt deja procesoare chimice – așa că multe dintre aceste companii sunt foarte bine poziționate pentru a profita de această nouă afacere alimentară care se învârte în jurul procesării substanțelor chimice și a extractelor necesare pentru a produce alimente fabricate în laborator la scară mondială”, a spus Leroy.

În cartea lui Schwab, el discută despre modul în care biotehnologia și alimentele modificate genetic ar trebui să devină un pilon central pentru remedierea problemelor globale ale deficitului alimentar, probleme pe care COVID le- a dezvăluit și le-a exacerbat .

El scrie că „securitatea alimentară globală se va realiza numai dacă reglementările privind alimentele modificate genetic sunt adaptate pentru a reflecta realitatea că, editarea genelor oferă o metodă precisă, eficientă și sigură de îmbunătățire a culturilor.”

Vandana Shiva nu este de acord. Ea a declarat pentru The Defender că „WEF desfășoară o știință falsă” și „pentru câ dl Schwab promovează aceste tehnologii ca solutii, demonstrează că Marea Resetare este despre menținerea și împuternicirea unei mașini de extracție corporative și stăpânirea privată a vieții”.

EAT a dezvoltat ceea ce se numește „ dieta de sănătate a planetei”, pe care WEF o susține ca „soluția alimentară durabilă a viitorului”. Dar, potrivit lui Leroy, este o dietă care ar trebui să înlocuiască orice altceva. „Dieta are ca scop reducerea consumului de carne și lactate al populației globale cu până la 90% în unele cazuri și o înlocuiește cu alimente fabricate în laborator, cereale și ulei”, a spus el.

Vandana Shiva a explicat în continuare: „Dieta propusă de EAT nu este deloc despre nutriție, este vorba de afaceri mari și este vorba despre o preluare corporativă a sistemului alimentar”.

Potrivit propriilor rapoarte ale EAT , marile ajustări pe care organizația și partenerii săi corporativi doresc să le facă sistemului alimentar sunt „puțin probabil să aibă succes dacă sunt lăsate la latitudinea individului” și schimbările pe care doresc să le impună obiceiurilor alimentare și alimentelor societale ”necesită reîncadrarea la nivel sistemic cu intervenții politice dure care includ legi, măsuri fiscale, subvenții și penalități, reconfigurare comercială și alte măsuri economice și structurale. ”

Dar Vandana Shiva a spus că aceasta este o abordare greșită, deoarece „toată știința” arată că dietele ar trebui să fie centrate în jurul biodiversității regionale și geografice. Ea a explicat că „dieta globală uniformă a EAT va fi produsă cu tehnologie occidentală și produse chimice agricole. Forțarea acestui lucru asupra națiunilor suverane prin lobby multinațional este ceea ce eu numesc imperialism alimentar ”.

Cititi articolul integral aici…

One comment

  1. Trebuie ca noi toti valahii din sud sa ne unim si sa ne luptam impoptriva acestor corporatii si evrei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *