Home / Educativ / Marea înșelătorie ecologistă

Marea înșelătorie ecologistă

Incorect Politic
Septembrie 7, 2021

Marea înșelătorie ecologistă

Marea înșelătorie ecologistă

Via Trenduri:

Anii 60 au fost cei dedicați poluării în general. Iată câteva titluri::

  • „În 15 ani poluarea ne va duce la o foamete generalizată ”
  • În 20 de ani omenirea va dispărea într-un imens nor albastru”.

Anii 70 au venit cu o altă provocare: răcirea globală. Titlurile vremii sunt cât se poate de sugestive:

  • Până în secolul XXI va începe o epocă glaciară”(NASA)
  •  „O nouă Epocă de Gheață până la începutul secolului XXI”(National Center for Atmospheric Research)
  • Vine o nouă Epocă de Gheață”(Washington Post)
  • Atenție la răcirea globală!”(Scrisoare a Universității Boston către Nioxon)
  • Sateliții demonstrează cât se poate de clar că o nouă Epocă de Gheață vine cu rapiditate”(The Guardian)
  • Semne ale Epocii de Gheață sunt peste tot: temperatura globală a scăzut cu 2.7 grade F din 1940”(Time Magazine)
  • Epuizarea ozonului e un mare pericol pentru viață”(semnal de alarmă tras de un „specialist” al Universității din Michigan)
  • În ceea ce privește răcirea globală, climatologul Stephen Schneider de la Universitatea din Wisconsin se lamentează că are de-a face doar cu «urechi surde»”(NYT)

Anii 80 au venit cu obsesia terminării iremediabile a resurselor naturale(20 de ani era termenul), dar și cu obsesia creșterii nivelului apelor. Tot atunci se pun bazele teoriei încălzirii globale, dar mai cu frână:

  • Maldivele vor fi complet sub apă în 30 de ani”(Agenția France Press)
  • Oficial al ONU: Până în anul 2000, creșterea nivelului mărilor va anula națiunile”(Associate Press)
  • Omul de știință Jim Hansen afirmă că autostrada West Side din New York va fi sub apă până în 2019

Anii 90 ne-au scutit de nebunie, însă anii 2000 au preluat nebunia încălzirii globale. Iată titlurile:

  • Zăpezile aparțin trecutului. Copiii noștri nu vor ști ce-i zăpada.”(The Independent, 2000)
  • „Pentagonul către Bush: În mai puțin de 20 de ani Marea Britanie va fi Siberia ”(The Guardian, 2004)
  • Un om de știință al NASA afirmă:«Suntem prăjiți. În 5-10 ani Arctica nu va mai avea pic de gheață!»”(Associated Press, 2008)
  • Arctica va rămâne fără gheață până în 2013”(Al Gore, 2008)
  • Prințul Charles avertizează că ne-au mai rămas doar 96 de luni pentru a salva lumea:«Prețul capitalismului este mult prea mare»”(The Independent, 2009)
  • Gordon Brown: «Avem mai puțin de 50 de zile pentru a salva planeta de la catastrofă»”(The Independent, 2009)
  • Arctica va rămâne fără gheață în doi ani”(The Guardian, 2013)
  • Mai avem 500 de zile pentru a evita un haos climatic”(John Kerry, 2014)

Tocmai ce-ați citit o istorie a mâncatului de căcat din ultimii șaptezeci de ani, compilată de portalul Zero Hedge. Aceeași logică buruienoasă, aceleași alegații demente, aceleași „previziuni” catastrofice care niciodată nu se îndeplinesc. Vă sunt proaspete în minte și, cu toate acestea, vă uitați în gura ălora care le latră pe la televiziuni.

Uniunea Europeană tocmai ce vrea să ne omoare mobilitatea prin introducerea forțată a mașinilor electrice. Reducerea mobilității va fi dublă: în primul rând din cauza capacității fizice a bateriilor care doar la modelele premium depășește 300 km reali(!!!) și apoi din cauza incapacității de a-ți încărca mașina pe măsură ce parcul auto crește. La modelele de masă, bateria ține câțiva zeci de kilometri, iar iarna trebuie să iei în considerare și posibilitatea să-ți împingi vehiculul. La o temperatură sub -10 grade capacitatea acumulatorilor se înjumătățește. Modelele premium care se laudă cu autonomii de 500km, n-au cum să facă mai mult de 250 km iarna. La o temperatură de -20 de grade probabilitatea ca o baterie de masă să funcționeze e aproape zero. Asta nu v-o spune nimeni.

În cercurile „inițiate” se cunoaște socoteala, dar se merge înainte întrucât viitoarea culpabilizare va fi cea reprezentată de „circulația excesivă” cu mașina. Și ideea pusă în practică e cea a reformării orașelor astfel încât să nu mai fie nevoie de mașină! Frumos, nu? Adică de la o autonomie de câțiva zeci de kilometri s-ar ajunge la o autonomie de câțiva kilometri. Adică zero!

Treaba e întoarsă pe toate părțile de cercurile globaliste care și-au scos trompetele în stradă. E o prostovancă, pe numele său Alexandria Ocasio-Cortez, o comunistă imbecilă care repetă ca o flașnetă defectă toate temele pe care i le dictează globaliștii. Asta cu redesenarea orașelor e tema ei favorită. Știți la cât s-ar ridica nota de plată doar pentru ca SUA ca să pună în aplicare ideile sterpei ăștia? Peste 90 trilioane, adică aproape cinci bugete ale SUA. Și ăia, în loc s-o ia cu topoarele pe proastă, se uită în gura e, iar unii mai tâmpiți o și votează!

Ce-i totuși cu nebunia asta? Cam același lucru care e și cu nebunia COVID: o gașcă de șmecheri vor bani. Mulți bani! Așa cum la COVID se gândesc să statuteze vaccinarea periodică, la fel și-n cazul „încălzirii globale” se fac presiuni pentru cheltuieli absolut aberante în tehnologii chipurile novatoare. Se investesc bani aberanți în reciclare, în condițiile în care societatea consumeristă de azi exclude din start capacitatea de reciclare. Are cineva curaj să le impună reciclarea reală ălora cu băuturi? Adică exact cum se făcea pe vremuri, cu sticla de sticlă la schimb? Are cineva curaj să impună distribuția vrac a laptelui? Adică să te duci cu sticluța ta la dozator și să-ți iei laptele? Și la fel să se întâmple cu toate produsele de bază? Evident că nu! N-ai mai avea falsa iluzie a concurenței: zahărul X e „mai bun” decât zahărul Y. Canci, fără ambalaj s-ar prinde proștii că „produsul premium” pe care-l cumpără, în realitate nu există, fiind făcut pe-aceeași bandă ca și produsul de bază.

Sau vă mai dau una: s-a gândit cineva ca tot rahatul pe care-l preiau canalizările orașelor să fie transformat în biogaz? Nu râdeți! Nea Nicu se gândise, făcuse chiar primele designuri de asemenea incinte. Întâmplător ar trebui să aflați că rahatul uman e cel mai bun în producerea biogazului. Se face ceva în direcția asta? Evident nimic deoarece, în numele „energiei verzi” se cumpără tot felul de stații performante de epurare, mari consumatoare de energie. De ce nu se merge pe direcția biogazului?

Aceeași întrebare ar fi și în ceea ce privește gropile de gunoi care numai ecologice nu sunt. Se plânge lumea că pute rău prin Chiajna. Aveți idee ce-i ăla care pute? Vă spun eu: hidrogen sulfurat, adică un gaz care-ar putea fi ars astfel încât să producă căldură și electricitate. De ce nu se întâmplă asta? Pentru că, în realitate, nu se vrea! Totul e o imensă propagandă menită strict înrobirii oamenilor.

Și-acum, pentru că tot v-am umplut capul cu „ecologisme”, e timpul să aflați și adevărul: din 1850 până azi temperatura globală a crescut cu … 1.09 grade! Asta în conformitate cu mult prea trâmbițatul raport referitor la schimbarea climatică!!! Unde-s „flăcările iadului” cu care ne tot amenință goarnele globaliste? Unde-i dezastrul?

Totul e o imensă minciună menită a vă face să-i credeți și să vă înhămați singuri la jug. Gândiți limpede!

14 comments

 1. Ar trebui să-mi fac rezerve de motorină pentru mașină și de piese de schimb cât încă se mai găsesc…

 2. “Uniunea Europeană tocmai ce vrea să ne omoare mobilitatea prin introducerea forțată a mașinilor electrice.”

  Lasă asta, mașinile electrice poluează mai rău decât alea Diesel, pe care tot Uniunea Europeană ni le-a băgat pe gât și le-a subvenționat, după care s-a trezit că “stați să vedeți, că de fapt nu sunt bune deloc, poluează de rup și le desființăm”.

  https://www.westernjournal.com/study-electric-cars-actually-increase-pollution/

  Și e la mintea cocoșului, oricine știe că bateria de la telefon sau laptop se strică în câțiva ani dacă e folosită iar bateria de la mașina electrică nu poți s-o arunci în cutiuța de la supermarket – atunci să vezi deșeuri toxice. Ca să încarci un acumulator trebuie să bagi în el mai multă energie decât scoți și pe deasupra dacă nu-l folosești se descarcă singur (încărcătoarele de acumulatori dau un curent constant, chiar dacă e destul de mic, și după ce bateria s-a încărcat complet, ca s-o țină la 100%) iar generarea curentului cu care se încarcă bateria în general poluează, chiar dacă în România există centrala de la Cernavodă, ceva hidrocentrale și ceva generatoare eoliene prin Dobrogea, pentru că n-am auzit să se producă acolo curent în exces, ca să fie disponibil pentru mașinile electrice, deci după nu știu câți ani o să auzim iar de la UE: “măi … să știți că și mașinile astea electrice au fost o prostie”. Când aveam mașină, mi-a curs odată aproape toată benzina din rezervor (bine că n-a luat foc) printr-un furtun găurit, dar a fost un accident …

  Există o singură soluție: să renunțăm la mașini (am mai citit despre hidrogen și aer comprimat, dar nu mă încântă ideea de a merge călare pe o bombă, că nu sunt terorist musulman) iar pe termen scurt – mașini cu benzină, mici și economice, folosite cu mare economie și eventual raționalizarea benzinei (nu săriți, că altfel consumul se poate controla doar prin mărirea prețului, ca până acum de altfel, caz în care suferă în primul rând țața Floarea de la Urlați, care n-are mașină dar abia are ce să mănânce). În orice caz, nu scăpăm de poluare folosind toți mașini de lux electrice (i.e. Tesla) și mai e o problemă: încălzirea caselor, care e mai poluantă decât mașinile iar din câte știu, nu e eficient să-ți încălzești casa cu curent electric, chiar în condițiile în care la casă n-ai nevoie de baterii, cu toate dezavantajele inerente.

  Încălzirea globală e însă pe bune, nu trebuie să fii geniu ca să-ți dai seama că vara ne prăjim tot mai tare, iarna e tot mai puțină zăpadă iar în Groenlanda se topește gheața și rămâne ursul polar blocat pe un sloi în mijlocul oceanului, de nu știe ce-a pățit: https://www.brandeis.edu/cges/news-events/summer-2020/200504_rahmstorf_stefan.html (a nu se înțelege că-mi plac urșii polari).

  • Brandeis.edu: Universitate care poartă numele unui jidan. Nu, mersi. Îți fac și eu o poză cu zăpadă topindu-se primăvara și pe urmă o public și zic, vedeți, se topesc ghețarii. Cât despre povestea cu renunțatul la mașini, păi tu ești exact propagandist aici. Hai să nu mai circulăm deloc, exact cum visează ăștia.

 3. Foarte bun articolul!

  Incalzirea globala si Suprapopularea vor sa fie gaselnite pentru mutarea totala a pulimii in mediul urban (de ce credeti ca nea Charles si-a facut paradis in Apuseni?),
  pt vehiculul autonom si interzicerea totala a deplasarii libere a pulimii si pentru toate interesele legate de aceste “probleme”!

  Ei creaza “problema”, ei genereaza “reactia” cu actorii lor, apoi tot ei vin cu “solutia” SALVATOARE!!! 😀 In timp ce pulimea ingurgiteaza tot fara sa cracneasca!

  Doar ca idee, combustibilii “fosili” nu sunt si nu au fost niciodata fosili si sunt INEPUIZABILI. Cum este si apa – INEPUIZABILA!!
  In urma cu cativa ani, cand am vazut cu furie ca Raul Capra din Fagaras l-au bagat COMPLET in tuburi si cand stiam cu imensa frustrare ca ni se pregateste CEVA dar nu stiam ce, ei bine, acum stiu: controlul TOTAL al resurselor Pamantului NOSTRU PLAT, pe motiv de Cai Troieni pt ca pulimea sa ajunga in faza finala NWO si a asa-zisei apocalipse din zodiacul codificat numit biblia.
  COIvid nu exista, cum nu exista hiv/sida, ebola etc. TOTUL este o minciuna, cum bine a spus Abraham Lincoln acum 150 de ani: “THE WHOLE WORLD IS A STAGE”.
  TOTUL este o minciuna! De la forma PLANetei Pamant pt a ne indeparta total de divinitate si pana la subiectul de fata.
  Stiati ca pe 9sept2001 nici macar nu au existat avioanele??? 😀
  Ne meritam soarta, civilizatia actuala este – fara doar si poate – cea mai cretina din toata istoria planetei noastre plate! Sa vina altii mai buni!!!

  • N-ati vazut ce propaganda e acum cu ursii??? “Climate change” – omul trebuie sa “protejeze” marile carnivore si habitatul lor. Cica-s mii de ursi in Romanica. Nici pomeneala!!!,

   TOTUL ESTE O MINCUUNA!!

   • Defapt faza cu ursii nu e o minciuna. Ciungii astia din Romania vand padurea pe nimic la austrieci si ursii raman fara o casa, unde sa stea, asa ca vin in sate dupa mancare.

 4. Iata cum e cu “combustibilii fosili”:

  https://m.youtube.com/watch?v=zaViAzOKOIg

 5. e dintre cele mai mari inshelatorii: a inceput in 1987 cu nobelul impotriva freonul azi la fel ca si “covid”:
  nu mai exista nimic mai periculos decat co2-fara de care plantele ar muri!!!!!!!!!!
  in realitate continutul de co2 in oceanul planetar,cea mai mare rezerva,e cunoscut orcarui “om de shtiintza”
  undeva intre 1 si 2, in raport.
  meteorologii-cei cu “incalzirea globala” sunt doar anturajul:
  „Cordoneanu Elena – weather wizard – Realitatea TV | LinkedIn”
  -asa se prezinta:VRAJITOARE METEO;
  are mutra de baba cu avortu.
  “vremea va fi”-vanzatori sharlatani de asigurari.

 6. apropos:
  saptamana trecuta radu banciu “comentator de futbol|” a pomenit ceva si de florin mitu,sinistru.
  maxtor e de acord cu vendeta personala:
  -bravo radu banciu!

 7. Oare de ce , nimeni nu spune foarte clar ca , taman acele tari care azi se dau d e ceasul mortii prin reprezentantii lor ecologisti , strigand si luand fel de fel de hotarari zice-se , pentru reducerea noxelor si salvarea planetei , taman alea au fost si inca sant cei mai mari poluatori ? Cu faptul ca , planeta este suprapopulata , cu asta sunt mai mult decat de acord mai ales daca-i vorba despre unguri . Astia-s totusi si cam multi { aproape zece milioane } si-s si mult prea aproape de de noi deci , sunt de parere ca ungurii { fireste ca mai sant si altii insa , astia imi mananca mie viata } ar tebuii eliminati primii iar planeta ar avea un aer mai curat , ca la inceputurile ei , atunci cand nu existau unguri pe Pamant . 🙁

 8. In marile orase orice transport (calatori, marfa) trebuie sa se faca electric sau cu Hidrogen. Pe C.F. transportul trebuie sa evolueze catre electric si Maglev (levitatie magnetica)
  In localitatile mai mici, cu accordul locuitorilor (referendum) se poate face si cu motoare cu combustibili fosili.
  Intre localitati poti merge deasemenea cu vehicole cu combustibil poluant. Ele vor fi parcate la marginea oraselor mari si nu vor fi folosite in interiorul acestora.
  Sanatatea este mai pretioasa decit orice.

  • Chiar crezi ce spui? – exprimarea “suna” a opinie, nu a citare din ideologia religiei “eco”.
   “trebuie”, … “trebuie”, … “trebuie”….
   Cine nu e de acord devine terorist si trebuie izolat, eliminat; asa-i?
   Un dobitoc spunea ca cine nu renunta la carne “trebuie” omorat fiindca… “moare planeta”!

 9. Nu cred că vor să scape de mașinile combustie internă. Încasează prea mulți bani, zilnic, pe benzină și motorină ca să renunțe la ele.
  Cred că mașina electrică este precum mărul din fața măgarului si cred că va fi introdusă masiv doar când vor fi găsit (ei) deja modalitatea prin care noi să cotizăm și sistemul înlocuitor va fi perfecționat, infrastructură, tot.

 10. Numai pulimea pune botul la asa nunita “suprapopulatie”. Numai Romania ar putea gazdui intreaga Europa, ce sa nai vorbim de India, Australia, Africa, Mongolia, USA, China etc etc.
  Suprapopulatia prinde doar la retarzi. Aka “”PULIMEA”!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.