Home / Educativ / Mâncați din grădină sau crăpați express

Mâncați din grădină sau crăpați express

Incorect Politic
Mai 10, 2023

Mâncați din grădină sau crăpați express

Mâncați din grădină sau crăpați express

STRATINFO: Vrei de afară sau din România? Efectul este identic, însă românii au ceva în plus: ethrel.

Via Infoalert:

Producătorii de legume din România intenționat adaugă substanțe toxice pentru a otrăvi consumatorii. Cu toate că Uniunea Europeană a interzis acest lucru, fermierii încă pot cumpăra substanța numită „ethrel” din farmacii fără prescripție medicală. Un magazin din comuna Vidra a fost descoperit de o echipă România TV, unde se vinde această soluție care accelerează coacerea roșiilor.

Această substanță toxică este adusă în țară de contrabandiști din Bulgaria. Un material video realizat cu o cameră ascunsă dezvăluie metodele folosite de fermieri, iar dialogurile dintre reporter și cei implicați sunt șocante. Legumicultorii nu au nicio remușcare atunci când otrăvesc cu buna știință consumatorii.

Roșiile coapte cu ethrel conțin substanțe toxice care duc la creșterea riscului de cancer la sân la femei, cancer testicular sau de prostată la bărbați, boli hipertensive, diabet și boli cardiovasculare. Aceste legume au și un efect perturbator asupra hormonilor: scade fertilitatea la băieți și declanșează pubertatea precoce la fete.

În cazul în care doriți să identificați dacă o legumă a fost coaptă natural sau forțată cu ajutorul acestui produs toxic, singura metodă este să priviți cu atenție. Tomatele coapte cu ethrel, deși au o culoare roșie la exterior, vor fi de fapt verzi în interior și miezul lor va fi mai tare decât în mod normal și va avea un gust necopt.

Unele roșii pot fi deformate sau chiar arse din cauza utilizării produsului. Acestea nu vor avea codițe, iar forma lor va fi inegală. Pentru a evita consumul de roșii tratate cu hormoni de creștere, trebuie să alegeți legumele care încă mai au ciorchine sau frunze verzi.

 

Maturarea forțată a legumelor, inclusiv a roșiilor, este o practică cunoscută și utilizată de către cultivatorii de legume. Aceasta se referă la procesul de forțare a maturizării legumelor pentru a le face să pară mai mature, mai frumoase și mai atrăgătoare înainte de a fi vândute. Cu toate acestea, această practică poate avea consecințe grave pentru sănătatea consumatorilor și pentru mediu.

Există mai multe modalități de a accelera procesul de maturare al legumelor, inclusiv al roșiilor. Una dintre cele mai frecvente metode este folosirea de substanțe chimice stimulatoare, cunoscute și sub numele de hormoni de creștere. Aceste substanțe sunt extrem de periculoase pentru sănătatea umană și pentru mediu, iar printre cele mai utilizate se numără Ethrel.

Chimicalele, cum ar fi Ethrel, sunt interzise în multe țări pentru a fi utilizate în legumicultură din cauza impactului lor negativ asupra sănătății umane și a mediului înconjurător. În ciuda acestor interdicții, mulți cultivatori de legume încă utilizează aceste substanțe pentru a obține roșii coapte mai rapid și mai uniforme.

Acest proces începe prin stropirea plantelor cu substanțe chimice, urmată de închiderea serelor pentru a împiedica substanța să iasă în mediul înconjurător. În mai puțin de trei zile, roșiile sunt coapte, dar și celelalte plante sunt deteriorate sau uscate. Acest lucru poate fi de natură financiară pentru cultivatori, deoarece vânderea roșiilor coapte forțat la început de sezon poate aduce prețuri mai mari.

Cu toate acestea, utilizarea de substanțe chimice, cum ar fi Ethrel, poate avea consecințe grave pentru sănătatea consumatorilor. Aceste substanțe pot fi toxice și pot provoca arsuri ale mucoaselor și iritații gastrointestinale. De asemenea, Ethrel poate fi coroziv și poate cauza răni ale ochilor și ale pielii. Consumatorii care consumă astfel de legume, pot fi expuși la un nivel ridicat de Ethrel, ceea ce poate duce la probleme de sănătate grave.

Cu toate acestea, există modalități de a detecta legumele coapte forțat. În cazul roșiilor, acestea pot fi de culoare roșie, dar miezul lor va fi verde și tare la atingere. De asemenea, forma roșiilor poate fi malformată și nu vor avea codițe, deoarece acestea au fost arse.

Cu toate acestea, există modalități de a detecta legumele coapte forțat. În cazul roșiilor, acestea pot fi de culoare roșie, dar miezul lor va fi verde și tare la atingere. De asemenea, forma roșiilor poate fi malformată și nu vor avea codițe, deoarece acestea au fost arse. Este important să se verifice aspectul legumelor și să se evite cumpărarea celor care prezintă semne de a fi fost tratate cu substanțe chimice sau forțate să ajungă la maturitatea dorită. O altă metodă de a verifica dacă legumele sunt coapte forțat este să le mirosiți. În cazul roșiilor, acestea ar trebui să aibă un miros dulce și fructat, în timp ce cele coapte forțat vor avea un miros slab și neplăcut.

Foarte interesant și..  Un român a ajuns în spital după ce a mâncat roșii din piață. ,,Mă tăvăleam de durere, cât sunt de lung”

Pentru a evita consumul de legume coapte forțat, este recomandat să cumpărați produse de la producători de încredere sau să cultivați propriile legume în grădină. Dacă cumpărați legume de la piață sau supermarket, verificați cu atenție aspectul și mirosul produselor înainte de a le cumpăra. De asemenea, puteți să cereți sfaturi și recomandări de la fermieri sau vânzători cu experiență, care vă pot ajuta să alegeți cele mai bune produse.

În plus, este important să fiți conștienți de riscurile pentru sănătate asociate cu consumul de legume coapte forțat. Substanțele chimice utilizate în procesul de forțare a maturării pot fi toxice și pot avea efecte negative asupra sănătății, inclusiv iritații ale pielii și ale ochilor, arsuri ale mucoasei și iritații gastro-intestinale. De aceea, este recomandat să evitați consumul de legume coapte forțat sau să le consumați cu precauție și în cantități moderate.

În concluzie, maturarea forțată a legumelor, inclusiv a roșiilor, poate afecta aroma și gustul acestora și poate prezenta riscuri pentru sănătate. Este important să verificați aspectul și mirosul legumelor înainte de a le cumpăra și să evitați consumul de legume coapte forțat sau să le consumați cu precauție. De asemenea, este recomandat să cumpărați produse de la producători de încredere sau să cultivați propriile legume în grădină pentru a fi siguri că acestea sunt proaspete și sănătoase

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *