Home / Educativ / Magistrații Activiști #Rezist

Magistrații Activiști #Rezist

Incorect Politic
Iulie 6, 2019

Un reportaj excepțional, marca Luju:

MAGISTRATII #REZIST BANTUIE JUSTITIA – Lumea Justitiei pune in dezbatere publica problema elementelor #rezist din Magistratura, care fac activism in strada impotriva legilor justitiei, alaturi de ONG-uri cu finantare externa care transmit mesaje politice. Iata dovada ca agitatorul sef din Justitie Cristi Danilet se lauda fatis ca e #rezist, alaturi de bannerele unor ONG-uri cu mesaje anti-guvernamentale si anti-parlamentare. Sunt acesti magistrati un pericol pentru actul de justitie? (Foto)

Scris de Razvan SAVALIUC

Au voie magistratii sa faca politica?

Prin lege le este interzis.

Au voie magistratii sa activeze in ONG-uri?

In lege se spune ca pot fi membri doar in organizatii profesionale de breasla.

Cu toate acestea, in ultimii ani, profitand de lipsa de implicare si vigilenta a Consiliului Superior al Magistraturii, zeci de magistrati aflati in tovarasie cu tot felul de ONG-uri cu finantare externa, de multe ori acompaniate si chiar finantate de ambasade ale unor state importante, participa la tot felul de intalniri de lucru sau chiar pleaca in strainatate la evenimente finantate de aceste asociatii, care le platesc transportul, cazarea, masa si chiar le platesc diverse sume pe drepturi de autor pentru cuvantarile tinute la respectivele evenimente.

Peste acest fenomen, cu precadere din vara lui 2018, de la miscarile de strada anti-guvernamentale din august 2010, s-a adaugat elementul #rezist – miscare initiata de elementele globaliste mondiale (cel mai important exponent al ei este afaceristul George Soros), sinonima in perceptia multora cu conceptul de “societate deschisa” in care putem tipa cu toti impotriva guvernelor, a clasei politice, miscare care are o tinta precisa, aceea de a distruge autoritatea statelor si a le face vulnerabile in fata multimilor minoritare.

Asa se face ca miscari de tip #rezist, care reprezinta fara indoiala o minoritate in orice stat, lasa impresia uneori a unor revolutii populare doar pentru ca membrii lor sunt foarte vocali in strada si transmit mesaje extrem de radicale, violente, inacceptabile pana nu demult.

Invariabil, in mijlocul protestelor #rezist se afla zeci de ONG-uri finantate din afara, conduse de indivizi dubiosi, care instiga la violente si la linsaj mediatic, si care cer demisia conducatorilor statului, inclusiv a guvernelor legitime, in pofida votului popular.

Pentru a-si atinge scopul, miscarile de tip #rezist, calificate in SUA si nu numai drept o forma de terorism civic (blamate de insusi actualul presedinte al SUA Donald Trump) au dovedit ca pot sa nu se dea inapoi de la nicio forma de violenta, de la instigarile la ura si omor pe retelele de socializare si pana la atacarea in strada a fortelor de ordine, incendierea zonelor de proteste etc.

Au voie magistratii sa se ralieze la miscarile #rezist?

Lumea Justitiei pune in dezbatere publica pericolul asupra proliferarii in randul magistratilor a elementelor care se identifica cu miscarile #rezist, care se falesc cu apartenenta la asemenea “ideologii”, care in mintea multora dintre noi este sinonima cu extremismul si nesupunerea civica. Daca in cazul ONG-urilor si cetatenilor de rand s-ar putea gasi justificari pentru a te afilia miscarilor #rezist care au revendicari politice sadea, in cazul magistratilor consideram ca CSM trebuie sa clarifice daca magistratilor:

  • le este permis sa participe la manifestari #rezist si sa foloseasca insemnele acestei miscari cu revendicari politice indubitabile;
  • le este permis sa aiba actiuni comune extraprofesionale cu ONG-uri (care nu sunt organizatii profesionale de breasla) care sunt prezente in sfera #rezist, in conditiile in care aceste activitati sunt de multe ori politice, iar magistratilor le este interzis prin lege sa faca politica;

Prezenta manifestarilor reprobabile de tip #rezist in magistratura a devenit o realitate din septembrie 2018, si dupa, cand in mod repetat cateva zeci de judecatori si procurori, printre care si Vasilica Danilet (lider al acestora) si in general magistrati cu probleme profesionale, de imagine si chiar judiciare, au iesit in strada, pe scarile Palatului de Justitie, in fata Tribunalului Cluj si alte locuri, pentru a “protesta” impotriva legilor Justitiei emise de Parlamentul Romaniei ori sa instige la revocarea unor membri ai CSM.

Protestele anti legile justitiei incepute din 16 septembrie 2016, protest la care judecatorul Cristi Vasilica Danilet (foto) de la Tribunalul Cluj, fost membru CSM (fost consilier al ex-ministresei Monica Macovei, o apropiata a lui Soros), s-a dat in stamba pe scarile Palatului de Justitie alaturi de fosta judecatoare Camelia Bogdan si cateva zeci de procurori si judecatori, i-au alarmat pe foarte multi avocati si justitiabili, care s-au temus ca pot deveni intr-o zi victimele unor magistrati cu asemenea mentalitati. Evident ca daca un magsitrat care trebui sa se supuna legii, iese in strada sa protesteze impotriva legilor justitie, declarate constitutionale de CCR naste temerea legitima ca se poate comporta la fel si in sala de judecata. Amintim ca spre cinstea ei, onor conducerea Curtii de Apel Bucuresti a emis in toamna lui 2018 comunicate de presa prin care a anuntat ca protestele lui Danilet & Co nu sunt autorizate de ea si ca se delimiteaza de asemenea manifestari.

Temerea ca magistratii #rezist se pot comporta ca pe strada, si pot sa nu respecte legea in dosarele pe care le solutioneaza, i-a cuprins pe multi justitiabili, avocati sau politicieni, care au realizat ca pot devenit tinta razbunarilor unor magistrati cu asemenea comportamente publice.

Mai mult, au aparut prin tara magistrati (inclusiv la ICCJ) care si-au permis sa emita solicitari siderante, de a nu aplica pentru anumite perioade, si chiar a nu respecta deciziile Curtii Constitutionale, pana cand acestea nu sunt validate de instante internationale.

Publicam in continuare poze cu Vasilica Danilet, care se faleste in spatiul public cu una din ultimele sale fotografii, in care se prezinta cu mesajul #REZIST in spate si inconjurat de bannerele a numeroase ONG-uri care nu sunt asociatii profesionale de breasla, ci formatiuni care au mesaje si revendicari politice de notorietate.

De asemenea, publicam si fotografii de la protestele din 16 septembrie 2018 si din lunile urmatoare cu judecatori si procurori care au iesit sa “protesteze” impotriva legilor justitiei adoptate de Parlamentul Romaniei, alaturi de activisti de strada #rezist ultracunoscuti, gen Malin Bot si altii.

Danilet si Camelia Bogdan – 16 septembrie 2018

dav

Danilet si rezistentul Malin Bot – 16 septembrie 2018

In centru procuroarea DNA Carmen Lancranjan (insarcinata cu dosarele liderului PSD Liviu Dragnea)

Afise anti – Dragnea la protestul magistratilor din februarie 2019

Dupa cum vedeti in ultima imagine, #rezistentul Vasilica Danilet a anuntat pe pagina lui de Facebook intalniri cu diaspora din Milano.

Daca asta nu e activitate politica atunci ce este?

Asistam la nasterea prototipului de magistrat care se crede deasupra tuturor? Cati ca el sunt in prezent in Magistratura?

* Vedeti aici zeci de poze de la protestele neautorizate de CAB, organizate de Vasilica Danilet

One comment

  1. Jeguri. Danilet ala are fata de hermafrodit indopat cu soia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.